MOSES  *  EGYPTEN  *  SPAETH  

 

Hieroglyffer i gravanlæg nær Saqqara
 
ARKIV 6c-d-da
Debat og nyt om Moses-seriens bøger - (d)
1:  Om debat og nyt i medier og på internet
2:  Fra discussiongroups & newsgroups
3:  Vedr. Senmuts kort, verdens ældste stjernekort
Site•map
< Forrige | Næste > 
Engelsk side
Ove von Spaeth
Historie og videnskab:
Genopdagelse, indsigt, fornyelse
 
1  YDERLIGERE TILKENDEGIVELSER OG NYT OM BOGSERIEN OM DEN HISTORISKE MOSES
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Mail, den 10. november 2007  - reference:
Vitale og spirituelle emner og forskning

En frimurerbroder, jeg kender, har gennem det halve af sit liv studeret essæerne. Han har også læst din bogserie om Moses og er meget begejstret. Det kunne være en god ting om han og mange andre kunne få en mere let tilgang også til dine artikler - hvis de f.eks. udgives i bogform eller udsendes til deres forskellige relkevante tidsskrifter gives en bedre mulighed for, at mange ad den vej kan få yderligere indblik i sådanne vitale og spirituelle emner og forskning.

Erik Ansvang, forfatter, foredragsholder, samt arrangør af Moses-rejser til Egypten, ansvang@tele2adsl.dk, 1- & - http://www.visdomsnettet.dk   - (10.Nov.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Lysetshus.dk, oktober 2007  -  mening/reference:
Bort fra monopolet på verdensbilledet

Aldrig i vor lange kulturhistorie er der vel kommet så mange bøger om, hvad man skal/bør tro på, som netop nu. Fra at Bibelen i århundreder syntes at have haft monopol på de dele er tros-tilbuddene og -beretningerne i bogform nu eksploderet.
          I den forstand forekommer det ekstra bemærkelsesværdigt, at denne nye danske bog om reinkarnation gik direkte ind på boghandlernes bestsellerlister i uge 37 (07) da den udkom.
Annie Dunch har her samlet nogle meget spændende og meget forskellige mennesker, som alle på den ene eller den anden måde forholder sig til/tror på reinkarnation.
          Alle med et budskab, en vinkel, som vi andre kan lære af. Selv om det jo er sådan, at det selvoplevede altid er at foretrække, er disse beretninger stærke og medrivende. Som når Lakha Lama fortæller om sit verdensbillede og det vækker en dyb genklang i en. Og Lars Muhl s arbejde med den Gnostiske lære også påvirker én, så man føler sig forbundet. Også de andre personlige beretninger tilfører på hver deres måde læseren mening og modet til at turde gå vejen selv. Man sidder tilbage med en god fornemmelse af, at den intelligente bevidsthed, som vi er en del af, ikke kan undertrykkes. Det sande, det som kommer fra hjertet, finder vej til dem, der tør tænke og opleve, som Poul Blak skriver.
          Bidragydere: Lakha Lama, Jørgen Skov, Lars Muhl, Sonny Foltmar, Poul Blak, Knud Sørensen, Margrethe Koytu, Farshad Kholghi, Jytte Loehr, Jørgen Johannessen, Martin Spang Olsen, Sanne Menko, Ove von Spaeth, Chili Turell.

Annie Dunch: "Liv efter liv - samtaler om reinkarnation". 200 sider. 249 kr. Indbundet. Med s/h portrætfotografier af Miklos Szabo. Forlaget Documantas, 2007.

Bettina Therkildsen, anmelder, formand for Foreningen Lysets bestyrelse.
 - http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=72458348502468&mkt=da-DK&lang=da-DK&w=fd17cfdb&FORM=CVRE2   - & -   http://www.lysetshus.dk  - (oktober,2007)

¤ Asernes Æt Verasir.dk  - sommer 2008  -  historisk info og kilder: 
Glimrende beretninger

Om historieskriveren. Historien om Asa-folkets vandring. Asernes Æt Verasir.dk
_

"... Mange andre stammer, herunder stammer fra Det Gamle Testamente har klart gjort brug af tatovering i en religiøs sammenhæng. 3. Mosebog (Leviticus, 19:28) viser os dette gennem at forbyde det i forbindelse med de døde (se tillige 1. Kongebog 18:28 og 5. Mosebog 14:1).
          Uden sammenligning det mest ekstreme eksempel på mishandling af kroppen i et religiøst rite, er de semitiske ætters omskæring af deres drengebørn på den 8. dag efter de er båret fri. Dette rite hentes fra 1. Mosebog (17:10-15), hvor det er beskrevet som en pagt mellem den nyopfundne monoteistiske semitiske gud og de der følger ham.
          De semitiske ætters troskifte sker i forbindelse med den egyptiske prins Moses (Tuth-mosis, f. 1534 f.Kr. som søn af faraos datter Hatsheput) og deres folkevandring bort fra Egypten ca. år 1455 f.Kr. (Se Ove von Spaeth's glimrende beretninger herom). Omskæringsritualet er oprindeligt egyptisk og kopieres i 600 tallet e.Kr. af muslimer.
          Josuabogen (5:2-5) viser os ikke blot at ritualet oprindeligt er egyptisk, men at det er folkevandringen fra Egypten, der er ophavet til at ritualet bibeholdes. Omskæringen skal vise de semitiske ætters ophav fra Egypten, eller nok snarere, at de semitiske ætters leder Moses var en egyptisk, og derfor omskåret, prins. "Pagten" og omskæringen er troskabseden til Moses. ..."

Flemming Rickfors, Santos, BR, og Bøtø, DK -  Asernes Æt Verasir.dk - http://www.verasir.dk/show.php?file=intro.html  -  (sommer,2008)

¤ Mail, den 15. december 2007  -  mening:
Skaber en ny måde at anskue tingene på

Det er et meget fint værk, du har begået her om "Freud og Moses - og et andet historiesyn". Jeg har læst det igennem og finder mange interessante emner, blandt andet om Daila Lama og etnografen Prins Peter. Men der kunne trækkes meget andet frem.
          Det jeg kan mærke på disse tekster er, at det er SOLID forskning, og jeg kan mærke, at du har totalt styr på sagerne, når du skriver - du skriver på en særlig måde, som på en måde er gammel af ideal, men alligevel nutidig, jeg ved ikke helt præcist hvordan jeg ellers skal udtrykke det. Du bruger en særlig teknik eller præsterer at skabe en ny måde at anskue tingene på. Samtidig solid forskning fordi det er så righoldigt  på kildehenvisning. Det er unikt.

          Noget kunne tyder på, at næste skridt bliver, at der forskningmæssigt involveres endnu mere af det spirituelle. Det er her der og alle vegne i dine skrifter, men der kunne faktisk være lagt op til, at kommer noget yderligere sammenfattende på et tidspunkt.

          Moses er ikke en myte. Moses var selvfølgelig en mand, der har levet. og som har stiftet en ny religion, hvorigennem menneskeheden da skulle udvikle nye humane sider. Ja, stor viden om Moses findes i dine tekster, og stor kunnen inden for både skrivning og forskning er særdeles tilstede, og levering af resultater er altid gedigent gennemført. Her må du sandelig være en lykkelig sjæl. Held og lykke med dette unikke arbejde.

Merete Gundersen, forfatter, foredragsholder, siq-terapeut, - livskilden@post.tele.dk  -  (15.dec.2007)

¤ Mail, den 17. december 2007  -  kommenterende spørgsmål:
Det er emner, som interesserer os frimurere

Til Ove von Spaeth. Jeg har skrevet til dig før, angående om jeg kunne lokke dig til et foredrag, eller flere, over de spændende bøger. Det er emner, som interesserer os frimurere. Jeg har tidligere haft besøg af professor Søren Giversen om Thomasevangeliet. Tiden er gået, det er nu 4 år siden, jeg sidst spurgte dig, så måske er tiden bedre nu? mvh,

Peter Rixen, snedkermester, - nordsjaellands-antik - (17.dec.2007)

¤  

::   OvS's svar.   Tak for den venlige henvendelse og for interessen. Dog er jeg ked at måtte lade det hvile, da jeg i flere måneder er begravet i presserende arbejde.
          I stedet kan jeg foreslå frimureren Erik Ansvang, som i forvejen holder foredrag over mine bøger og er fuldt hjemme i dem, foruden at han også holder foredrag om indvielser i Egypten, m.v. - hans tlf-nr. er 51 94 82 49 (evt. 33 32 32 12) og mail-adr.: ansvang@tele2adsl.dk
Det er absolut en god løsning, bedste held og lykke med sagen,
          Ove von Spaeth

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Holisticum.dk, december 2007  -  reference:
Verdensspejlet

Holisticum undervisningen er ikke religiøs eller fortaler for nogen bestemt religiøs retning inden for de etablerede religioner eller inden for andre alternative tankeformer, metoder eller teorier.

          Principperne i Holisticum undervisningen er: Helhedssynets værdigrundlag. Det kosmiske princip - vejen til alle erkendelser. Jacob Nørkov Friis siger: "... Søg ikke efter sandheden - den er der allerede - ". Nøglebegreber: Centrum af kilden. Bevidsthedens bevægelse gennem dimensions- og frekvensoplevelser. Verdensspejlet åbner sig og bliver en integreret del af os selv, og vi kan forholde os til det, som er.

Links til:  Forfattere & Kunstnere www.holisticum.dk/component/option,com_weblinks/catid,18/Itemid,77/
          Galleri Herand, Layout & Fotograf  =  www.herand.dk
          Ulla Runchel, Forfatter, Futurist  =  www.forvandlingskuglen.webbyen.dk
          Birgitte & Per Fich, Spirituel billedkunst  =  www.birgittefich.dk
          Ove von Spaeth, Forfatter, Forsker  =  www.moses-egypt.net

Jacob Nørkov Friis, stifter og ansvarlig for Holisticum, - Huset Innanna, Nordre Frihavnsgade 17 D, 2100 København Ø, - www.holisticum.dk/component/option,com_frontpage/Itemid,1  -  (december,2007)

¤ Myspace.com Blogs - The Knights Templar's Knowledge from Egypt , 25 April 2007  -  references:
Secret Knowledge and Mysteries of Antiquity

          Myspace.com Blogs

The legendary Knights Templar were a military, monastic order with their main centre at Bernard de Clairvaux's base in the east of France, and with Jerusalem as an important pole.
          For some centuries the Knights Templar had an amazing cultural and large-scale financial influence in Europe. It is believed that they had attained a special knowledge of biblical and ancient Oriental traditions, from Egypt - and from Moses.
          However, they suddenly disappeared from history. Later, parts of the old tradition were observed still to be in existence inside other societies and brotherhoods. Concerning their secret knowledge and mysteries of antiquity - cf. the enterie article: "The Knights Templar's Knowledge from Egypt - and Moses", by Ove von Spaeth, writer, historian, independent researcher, - (www.moses-egypt.net)   http://www.moses-egypt.net/zenith-files_en/e-books_group1_en.asp

Myspace.com Blogs, April 1, 2007 - Sunday - http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=9999353&blogID=248266773   -  (1.Apr.2007)

¤ Mail - den 13. december 2007 -  mening:
Freud og Moses - en ren fornøjelse at læse det

En aldeles fremragende og virkeligt, virkeligt spændende indsigt findes i Ove von Spaeth's Freud og Moses - og den historiske del af den passer helt til det, jeg ved om Egypten. Jeg har i øvrigt i år undervist to klasser med betydelig vægt på Egyptens gamle historie, og i tilgift fik jeg så her mulighed for at friske en del gammelt læst stof, suppleret med meget nyt.
          Meget interessant om ordet farao. I en del af "mine" historieværker kan jeg læse, at "farao" skulle betyde: "Det dobbelte hus" og dermed hetyde til, at Egypten består af et nordrige og et sydrige - og at faraos hovedbeklædning iøvrigt netop er en sammensvejsning af to forskellige symboler: nord og syd.

          Indholdsmæssigt: hold da op, hvor er det spændende læsning. Oplevelserne med antropologen Prins Peter, der jo især var aktiv i udlandet, kendte jeg intet til før denne tekst, og det var i sig selv spændende. Også interessant at læse om din Moses-series bind 1's tidligere omtale af Freud og Viktor Andreasens reaktion herpå, "Vrisne Viktor", som han blev kaldt. Tekstens bemærkninger om Thomas Mann er gode for mig, jeg har netop indtil sidste år undervist i tysk og faktisk arbejdet netop meget med Thomas Mann, som jeg i flere sammenhænge er inspireret af.
          Det kan i reglen være til nytte med konstruktiv kritik, men i dette tilfælde er det meget ubehageligt at skulle forholde sig kritisk til et så fremragende arbejde som det foreliggende. Så derfor kiggede jeg bl.a. på nogle af de anvendte kilder, og her var Josefus.

          I øvrigt har jeg netop læst et meget spændende elevspeciale, hvor jeg har været vejleder, om Josefus' 5. og 6. "bog". En af de ting, som eleven og jeg har arbejdet en del med, var Josefus' værdi ud fra et kildekritisk perspektiv. Og man skal i hvert fald tage en del af hans romer-positive oplysninger med et betydeligt gran salt. Til gengæld er han i mange andre sammenhænge en primær og meget væsentlig kilde.
          Når man - sådan som det er gjort i din tekst - bruger elementer fra Josefus, hvor man ikke under nogen omstændigheder vil kunne påstå, at oplysningerne kan være farvet af en romervenlig holdning (som vi ved, flyttede han til Rom og skrev med støtte fra kejseren), så kan hans informationer her netop stå mere klart som vigtige og væsentlige.

          Det er en herlig fremstilling, der her er blevet skabt. Jeg indrømmer ærligt, at jeg endda har læst det hele igennem flere gange. Det var en gennemtrængende god oplevelse. Jeg sidder bare tilbage med en utrolig god fornemmelse af en virkelig spændende lille afhandling. Glæden over indholdet får mig til at sige: Jamen, det er en ren fornøjelse at læse. - Kort og godt:  Fantastisk læsning. Fantastisk tekst.

Jens Jørgensen, M.A. historiker, forfatter, tidl. rektor, - Slagelse Byråd,  - jens@slagelse.... -  (13.dec.2007)


(red.note: Artiklen om "Freud og Moses...", omtalt af Jens Jørgensen, kan findes her: www.moses-egypt.net/bogserie/ovs_relaterede-artikler-c_da.asp )

¤ Ove von Spaeth's Moses-serie i dokumentarisk krimidrama, marts 2008, - inspiration:
Hovedpersonen inspireres af Ove von Spaeths bøger

For blot få århundrede siden - og helt tilbage i alle tidligere samfund - blev viden opnået gennem indvielse under aflæggelse af løfter om tavshed. Viden var forbeholdt de indviede.

          Nøgleordet er hemmelig viden ... Læger, filosoffer, arkitekter, naturvidenskabsmænd - alle havde de svoret tavshed - og fulgte her en ældgammel tradion. For sådan var det også i det gamle Grækenland, i det Pythagoræiske samfund, og i det gamle Egypten for eksempel. Sådan har det faktisk altid været. Derfor - og netop derfor - ved vi så lidt om, hvad vore forfædre i virkeligheden kunne og vidste.

          Denne viden om essentielle forhold bag vores civilisation er, skønt ofte bortgemt, dog ikke forsvundet ud af verden - og er således en væsentlig opgave at fremdrage for en historiker.
          I en ny, dokumentarisk inspireret kriminalroman af Erling Haagensen: "Mordet på ordet" (forlaget Documentas, 2008), foretager hovedpersonen, en kvindelig historiker på research i Jerusalem angående tempelridderne en udvidet rejse og tager til Egypten for at undersøge nogle oprindelige spor. Dette fordi hun bliver inspireret af sin læsning i Ove von Spaeth's bogserie om den gådefulde Moses, som bl.a. besidder en særlig viden fra højere indvielser i det gamle Egyptens mysterier.

http://www.merling.dk, - "Secret knowledge", websted for forfatteren og filminstruktøren Erling Haagensen  -  (marts,2008)

Erling Haagensen har også udgivet bl.a. "Tempelherrernes Skat" og "Bornholms Rundkirker" - og sammen med Henry Lincoln: "The Templars' Secret Island", den fantastiske historie, der har dannet baggrund for Da Vinci Mysteriet.

Erling Haagensen is co-founder of New Science Limited - with its purpose of supporting fundamental scientific research by cutting across disciplinary boundaries - to contribute to a necessary scientific re-examination of existing paradigms, thus including aiming to enhance the common knowledge and the educational level of society, cf.  http://www.new-science.co.uk

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Brev - 25 november 2008  -  opinion: 
Alkymi og Moses, - med lærdom og indsigt

          Jeg har med interesse læst din tekst - om "alkymimysterier hos Moses, Tycho Brahe, Newton, og Jung" - som rummer en stor lærdom og indsigt.

Johannes Fabricius, dr.med et phil., professor Ph.D., Blaagaard Statsseminarium, København  -  (25.nov.2008)

¤ Reference - 1 november 2008  -  overblik : 
Største religionskulturelle forskning nogensinde i sin genre

          "... Angående Ove von Spaeths bogserie om den historiske Moses og Egypten: Det omfatter 25 års koncentreret forskning og dens resultater, udgivet i 5 unikke værker foruden en særlig afhandling, et pionerarbejde om datering af verdens ældste stjernekort (egyptisk). - I alt er dette det største religionskulturelle historieforskningsarbejde nogensinde i sin genre - og tillige det mest omfattende inter-disciplinariske videnskabsopgave på dette felt gennemført af en enkelt person..."

Hans Baron Anckarstjerna, historiker, chefredaktør, DJF, - tidligere Swedano Journal  - (1.nov.2008)

¤ Korrespondance - den 6 januar november 2009  -  opinion: 
Føler mig godt oplyst

Jeg købte dine bøger hos Reitzel - og nu fik jeg læst dem færdig og må sige, at jeg er meget imponeret og føler mig godt oplyst. Men jeg kunne dog godt tænke mig at vide mere om hvad dine opponenter siger, for dem må du vel have en del af. Man skal jo ikke helt slå sin kritiske sans fra, hvilket du jo heller ikke selv har gjort, og høre sagen fra flere sider.
          Det væsentlige har naturligvis været, at Moses var egypter. At et hebræisk barn skulle blive adopteret af faraos datter, ville vel ikke være mærkeligere end at Joses nogle få generationer tidligere kunne hentet direkte fra fængslet og gjort til faraos førsteminister. Men din argumentation er meget overbevisende, særlig når du identificerer Moses med Senmut.
          Din datering af begivenhederne har jeg ikke haft problemer med. Jeg har aldrig troet at den hårdhjertede farao var Ramses d. II.
          At Moses skulle være forfatter til Jobs Bog har jeg det svært med. Jeg har hele tiden anset den for at være et ret sent værk. Jeg synes den har en distance til pagten, moseloven, som vil være mærkelig, hvis det er Moses selv der har skrevet den. Jobs venner er fundamentalister, som holder sig strengt til lovens bogstav, mens Job er mere fri og ikke kan se bort fra sine personlige erfaringer. - Jeg synes, at Jobs Bog et af Bibelens mest helstøbte værker. Det forhindrer naturligvis ikke, at den bruger elementer der er meget ældre, f.eks. selve Jobsskikkelsen og det med de egyptiske stjernebilleder osv. - Jeg har i alle tilfælde syntes det var interesant at få placeret Job som en tidligere faraorådgiver, og jeg tror gerne, at Moses har kendt ham personligt.
          Thomas Mann kalder myterne for menneskehedens hukommelse. Jeg sætter meget pris på Thomas Manns Josef-bøger, som netop behandler forholdet mellem myter og historisk virkelighed.
          Vi tænker nu engang ikke som folk i oldtiden. Vi kan gøre en hel del for at sætte os ind i deres tænkemåde, men vi er alligevel nødt til at få det de fortæller "oversat" til vores begrebsverden.- Tag bare miraklerne. Du godtager jo heller ikke uden videre, at Moses rækker sin hånd ud over havet, og så skiller det sig, så det står som en mur til højre og venstre for folket. Du søger en naturlig forklaring, selvom den er næsten lige så fantastisk, fordi den vil kræve at at Moses har en detaljeret kundskab om naturlige og meterologiske forhold og en præcis timing. - Det kan virke søgt, altid at søge naturlige forhold bag miraklerne. Men vi kan vel ikke helt frakende Moses og andre på den tid magiske evner.
          Det er bemærkelsesværdigt, at jo nærmere man kommer til skribenternes nutid, des færre mirakler sker der. Makabæerbøgerne er helt fri for mirakler - og det er måske derfor de ikke er kommet med i vores Bibel. Strøtanker efter læsning af dine bøger.

Kjeld Munch Rasmussen - Kjeld (Kåemer), - zybermail.dk - (6.jan.2009)

#
::  Svar fra OvS.
   Tak for dine ord, godt du fik udbytte. Angående Jobs Bog og f.eks. delingen af det Røde Hav kan du godt have tillid til, at jeg har undersøgt dette langt mere end nogen anden og var aldrig optaget af, at udfaldet skulle passe til et bestemt billede, resultaterne måtte fremgå som de selv ville. Man skal bl.a. næppe have nogen forudfattet mening, der dikterer hvad et mirakels natur er. Hvad er der i vejen for, at et såkaldt mirakel helt selvfølgeligt på en eller anden måde følger naturens love? - ellers kunne det jo ikke manifesteres i den fysiske verden og ingen ville kunne opfatte det. Det er den overordnede beherskelse af disse love, der evt. kan fremstå sådan, at det for os er et mirakel.
          Moses' sandsynlige kendskab til astronomi var velkendt og her at tilføje de astronomiske relationer ved flod og ebbe var ikke unaturligt - desuden medbragte han eksperter fra Egyptens lærde elite, tilhængere som var undsluppet samtidig med ham.
          Ove von Spaeth

#
::  Kjeld M R
:   Jeg er ganske enig i det med mirakler. Mirakler bruger naturlove, som andre ikke kender til eller ikke er opmærksom på. - Men i oldtiden tænkte man anderledes om den slags ting end vi gør i dag, og det påvirker naturligvis den måde de fortæller på.

¤ Alexa.com - most visited sites: Arkæologi, 16 October 2007  -  references:
The most visited sites in all 'Arkæologi' categories

Alexa.com - The Web Information Company  -  Browse Arkæologi
Top > World > Dansk > Videnskab > Humaniora > Arkæologi
_

Alexa - for: The Web Information Company -
The most visited sites in all 'Arkæologi' categories.

1.  Lejre Forsøgscenter
www.lejre-center.dk
Site info for lejre-center.dk

2.  Mysteriet om Moses revurderet
www.moses-egypt.net
Site info for moses-egypt.net

3.  Hjortspringbådens Laug
home6.inet.tele.dk/hjortspr/dk/default.htm
Site info for tele.dk

4.  Den Store Pyramide
hjem.get2net.dk/vigsoe/pyramide
Site info for get2net.dk

alexa.com, - The Web Information Company - http://www.alexa.com/browse?&CategoryID=964803  -  (Oct.2007)

¤ e-mail opinion - 30 november 2008  -  indtryk: 
Stimulerede og oplysende - om Freud og Moses

          Jeg læste din artikel om Freud og Moses tidligere i dag, da jeg fandt den på dit web. Den er ekstremt velskrevet. - Ja, det er generelt anerkendt, at især ældre antropologi bidrog meget med komparative elementer i religionsforskningen. Helt moderne antropologi har en tendens til at afvise for generelle teorier, dvs. dele af den komparative forskning, og mener ligesom, at alt skal forstås lokalt. Andre er refleksive, dvs. analyserer mere, hvordan antropologen påvirker det, som vedkommende studerer. Og der er stadig flere retninger.
          Din artikel er meget fængslende, og på en eller anden måde kan du det der med at holde læseren til ilden. På trods af at der, uundgåeligt, vil være indvendinger til indholdet, har du alligevel en evne til at fremstille stoffet, så det fascinerer. Der er på en måde en art skjult kriminal-forfatter i dig. Din web-udgave finder jeg stimulerede og oplysende med den virkning, at man får lyst til at læse mere.

L. Steen Larsen, Ph.D. i religionshistorie, Associate Professor ved Lunds Universitet, Sverige, - Department of History and Anthropology of Religions, -  http://www.lu.se/lund-university  - (30.nov.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ happystarlight, Ulla Runchel, - December 2005  -  reference:
Time is energy - which is constant

Time is energy - which is constant.
          Time works for all of us - we know this as a nice phrase, but in reality is it our own process of age, which develops our conduct and the patterns we develop. Then time is latent present without movement. It is the All, which moves - together with you and your thoughts in the now, constantly.
         This is the eternal life being transformed outside time in a quiet, floating stream, which is in an eternal transformation fusioned with your conscience. This conscience of yours is then used as a guide when your thoughts receives the conscience's streams of pictures and new info to the brain and yourself. This, while yours cells vibrate in measure with the pulse of the universe, and with the time as a non-moving spectator.
    Time is not movable - it is us, and the mass and materia, being expanding the mass of the materia in vacuum.

(Ulla Runchel's entire article was translated Feb.2006 by Ove von Spaeth and can be read in his e-book: Lysets åbne dimension i ny tidsalder)

Ulla Runchel, futurist, writer, - www.123hjemmeside.dk/happystarlight/11453480

¤ Indlæg, den 1. juni 2008  -  mening:
Blændende dygtig

Jeg har lige læst din fantastisk velskrevne artikel om ''Nostradamus - og ny tidsalder'' - (der også findes på Visdomsnettet). Et stort bravo, hvor er det godt skrevet.
          Jeg sluger alt, hvad du skriver, nu din tekst om Freud og Moses - Ove, du er en blændende dygtig forfatter. Gavnligt at du kendte den utroligt vidende antropolog Prins Peter. Og den ofte kontroversielle chefredaktør Victor Andreasen havde jeg selv et godt kendskab til.
          Din artikel om Moses og alkymisterne - det var yderst interessant læsning, som kan rykke mig fra haven og solen, ind til computeren.

          Også din artikel om reinkarnation opdagede jeg og gik igang, - igen skal der lyde en varm tak for udbyttet. Dit bekendtskab med heraldikeren Sven Tito Achen har været til god nytte, han var en stor ekspert, som der stadig står virkelig respekt om. Din med emnet fremlagte egentlig private information har givet mig et dybt stof til eftertanke.
          Personlig har jeg selv forsket i min egen slægt, men er blevet mødt med dyb hån fra såkaldte slægtsforskere. Men desværre tror jeg ikke på nogen ændringer i attituden, da jalousi også kan ses ofte i forskerkredse, hos slægtsforskere hersker det meget udbredt i "de såkaldte altvidendes kreds''. Du kender jo selv lignende fra Niebuhr Instituttet. Jeg orker ikke at fortælle de såkaldte slægtsforskere, at mit navn aldrig har været Hans Bertelsen, men lader dem endelig skrive hvad de vil. Ondskabsfuld smædesnak kan man alligevel ikke standse. Jeg kan kun sige ''mod dumhed kæmpede selv guder forgæves''.

Hans Anckarstjerna, journalist DJF, - h.anckarstjerna@gmail.comblog  -  (1.jun.2008)

¤ Tiamat Resources, dianna.padgett-online.com, Summer 2008  -  references:
Becoming Manifest Transformation

Dianna Padgett:  Becoming Manifest Transformation, - A Qabalistic and Egyptian Analysis of the Formula of Creation As found in Genesis 1-4.
          'V I AMR', or 'Becoming Manifest Transformation', is the numeric-based translation of the first four chapters of Genesis taken letter-by-letter. Moses employs the motif of the seed-bearing plant, or the H'ShMIM, which has, within it, all the elements necessary for the expression of the growth of reality out of potential, and the directive 'Force of Will.'
          It describes the very simple, yet powerful, process of the active use of reception which initiates the 'Primum Mobil,' or 'First Movement.'
          In these 4 chapters, the 'Tree of Life' is defined 3 times via the use of the phrase 'V I AMR,' which define the Sephiroth. There is an analysis of the Sephiroth revealed in this manner in the commentary, as well as an analysis of the letters and the way Moses used them. Also in the commentary is a comparative analysis of Moses' text and the Egyptian Creation Myth, which describes the way reality works. The engine that runs reality is perception and the duality of the seer and the seen. This duality is a reflection of the 'Not' and the 'Is,' in that the True Self (the Seer) is at home in the Not and perception creates the Is.

Tiamat Resources:
          Home - Becoming Manifest Transformation
Manuscripts:
          Sumerian Creation Myth
          The Thunder, Perfect Mind
          Dance of Jesus
Books:
          Astrological Books
          Aleister Crowley
          Dion Fortune
          Sacred Geometry
Links:
          Isis Books and Gifts, Denver, CO
OVE VON SPAETH's intriguing books on the historical Moses
The Qabalah:
          Resh - The Sun Card
          Thoughts on the Tetragrammaton
          Deities
          Sepheroth

Dianna Padgett, Writer, Researcher, - For Information on Qabalah Classes:
dianna@padgett-online.com  -  http://dianna.padgett-online.com  - & - http://www.geocities.com/dianna217.geo/home.htm  -  (Spring,2008)

"Becoming Manifest Transformation: A Qabalistic and Egyptian Analysis of Formula of Creation" - Copyright: Dianna Padgett, 2006, paperback, 274 pages,
ISBN 978-0-8059-9104-8 $24.00, www.rosedogbookstore.com/bematrqaande.html - & - www.amazon.ca/Becoming-Manifest-Transformation-Qabalistic-Egyptian/dp/0805991042. - E-book edition: This book is also available for download as an E-Book in Adobe Acrobat (.pdf) format. ISBN 0-8059-9104-2 [E-book] $19.00.

¤ Indlæg, den 21. juni 2008  -  mening:
Hjemmesiden - overdådigt

Vejledt af journalist Jacob Ludvigsen har jeg set din hjemmeside - overdådigt.
          Det har her glædet mig at genkende navne på din hjemmeside:  Erling Haagensen, som jeg senest hilste på i torsdags ved en reception på Oluf Høst Museet. Erlings barndomshjem er genbo til Høsts hus, - desuden genkendes på dit site Casper Andersen, Asmus Koefoed, Stuart Goodale, Annie Dunch, samt Henry Lincoln fra England (langtidssamarbejde med Erling i Gudhjem) og Jean Luc Robin i Rennes le Chateau (døde desværre fornylig, i marts). Næsten alle har tilfælles, at de er blevet æres-ambassadører for vores dejlige ø (også kaldet tempelriddernes ø) Bornholm.
          De omtalte personligheder har alle fortalt om dig, så i virkeligheden behøvede jeg ikke hjemmesiHårhjertede at blive introduceret til dit særlige virke. Et virke, der hos de lærde tilmed bidrager med at nedbryde janteloven.

Carsten Seeger, lærer, forfatter, - kirsten.seeger@get2net.dk  -  (21.jun.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Forskningsdata og dokumentation, Zenith Project - januar 2000  -  historiedebat: 
En bibelforskning der afviste Moses
Af  OVE VON SPAETH


Akademiske teorier kontra historisk virkelighed

En del forskere mener, at bibeltekster vanskeligt kan bruges som kilde til historien. Men problemet er snarere utilstrækkelig historisk viden.
          Det blev fatalt for modtagelsen af Bibelens specifikke oplysninger om Moses, at der i især filologisk forskning udvikledes akademiske hypoteser om bibelteksters tilblivelse, før der fandtes videnskabelige arkæologiske udgravninger, analyser og afgørende fund. Det uheldige udgangspunkt førte som konsekvens ind på stadig skævere spor. (Alt findes yderligere uddybet i et '70-punkts katalog om bibelforskning' i min bog "Den Hemmelige Religion", pp. 310-340").
          Omkring slutningen af 1800-tallet begyndte teologiske forskere og historikere forsøg på at lave modeller og rekonstruere teksternes tilblivelse og udvikling, men hovedsagelig ud fra teksterne alene. Denne - sjældendt erkendte - ensidighed næsten umuliggjorde selvsagt en tilstrækkelig kritisk og kvalificeret bedømmelse af de dengang foreliggende data. Problemet er, at denne baggrund blev glemt lidt efter lidt, og mange ideer fra disse foreløbige modeller næsten blev antaget som selve "sandheden".


En forskning der hvilede for længe

Især den tyske teolog, orientalist og semitolog Julius Wellhausen (1844-1918) fremførte ideer om, at bibelteksterne var blevet udsat for ændringer eller var bearbejdet og især sammenstykket af ældre kilder.
          En ekstrem videreførelse af Wellhausens tekstopdelings-hypotese, siden hen repræsenteret som Berlin-skolen eller den tyske skole, fik nu i mere end 100 år en - stadigvæk temmelig dominerende indflydelse på mange forskeres og ikke-forskeres opfattelse af teksterne - og præger fortsat mange informationer om Bibelen i leksika og litteratur. F.eks. blev det også en modedille i mange år, at det var en "sandhed", at Bibelen havde 6 Mosebøger (dvs. inkl. "Joshuas Bog").
          Denne tyske skoles efterhånden temmelig anstrengte opdelingsform af bibelteksterne, den såkaldte 'dokumentar'teori, går bl.a. ud på, at da der i de enkelte tekster kan optræde forskellige betegnelser for israelitternes gud og varierede udgaver af love og beretninger, måtte teksterne derfor stamme fra forskellige kilder. Da det resultat fra den vinkel kunne se meget overbevisende ud, blev problemet, at megen forskning hvilede især på dette gennem de næste 100 år.


Den egyptiske baggrund for navnet 'Moses'

Eksempelvis havde Sigmund Freud demonstreret teologers og historikeres undladelse af at tage det under mere seriøs overvejelse, at navnet 'Moses' var et egyptisk navn. Her kan det endda tilføjes, at den hidtil udbredte udlægning af Bibelens ord, hvor navnet Moses påstås at være et hebraisk ordspil, vil mærkværdigvis forudsætte, at Faraos Datter mestrede det hebraiske sprog - endda så godt, at hun også kunne lave ordspil på dette fremmede sprog.
          Moses kaldes på hebraisk Moshe, der ifølge Bibelens ordrette tekst i "2. Mosesbog" (2,10) udlægges som at skulle spille på den ide, at Faraos Datter navngav ham sådan, "fordi hun har trukket ham op af vandet".
          Imidlertid har Egyptologer og egyptenshistorikere som James Henry Breasted, Alan H. Gardiner og Eduard Meyer tidligt bekræftet, at Moses' navn ikke er et hebræisk navn, men stammer fra egyptisk sprogbrug.
          Ligeledes oplyser bl.a. "Jüdisches Lexikon" (Herlitz & Kirschner's udgaver) under emnet "Moses" som navn, at den bibelsk influerede forklaring angående det påståede hebræiske navn Moshe (Moses) skulle betyde 'han som trækkes ud af vandet', er en misforståelse:
                    "... det er overhovedet umuligt at harmonisere den aktive form af det hebraiske ord - idet Moshe (Moses) alene højst kan betyde 'han som trækker ud' ...".
          Bibelens hebraiske ordspil er dannet ud fra meshitihua, der betyder 'han trækker ud' - hvor "han" derfor ikke kan indikere, at Faraos Datter trak ham op ad vandet.
          Således indeholder den hebraiske bibeltekst et ikke-muligt ordspil på navnet Moses, hvorfor det ikke kan være dét, der var ment i den oprindelige beretning. Derimod peger selve situationen på, at Faraos Datter ceremonielt havde navngivet drengen med samme faraonavn som for hendes far og senere for hendes gemal, samt hendes nevø (og dennes søn) - alle var/blev faraoner - nemlig Tuth-mosis, hvori dette rent egyptiske navn Moses (mosis)  udgør sidste del.
          Det har været denne forkortede form - der var almindeligt brugt i Egypten - er således følgerigtigt baseret ud fra den række faraoner, der på den tid alle havde det tronnavn.


Egyptisk kilde-dokumentation om exodus

Mange forskere har antaget den holdning, at Abraham og Moses er ren fiktion, udvandringen fra Egypten har aldrig fundet sted, og det meste i Bibelen er skønlitterære national-ideologiske fortællinger i en 'sammensyet' religionsbaggrund, alt digtet af jødiske præster ca. 300 f.Kr.
          Men det overses ganske, at i Tell el-Amarna brevene fra farao Amenhotep III og Akhenatons arkiver (fundet i 1887) fremgår, at de dengang egyptisk dominerede byfyrster og guvernører i Kanaan i en periode på lidt over 20 år forgæves bad Egypten om hjælp mod indtrængende apiru-folk, hebræere: Antallet af år stemmer med Biblens præcise beskrivelse, hvor invasionen angives at vare 21 år.
          Også det tilhørende sandsynlige tidspunkt for denne hebræisk-israelitiske invasion har man afvist, men på et mangelfuldt grundlag. Således ved de arkæologiske udgravninger af Jeriko, der har afdækket bymurenes sammenstyrtning (med tydelige tegn på jordskælv) - alt er fuldstænding som i bibelberetningen, der også omtaler Rahabs hus oppe på muren og en nedbrænding af byen, og plyndringen forinden af alle metalgenstande. Arkæologerne fandt virkeligt huse på muren og rester af tilrettelagte bål til byens regulære nedbrænding, samt at præsist kun denne by ud af alle de mange Jeriko'er, der er bygget oven på hinanden, var ribbet for alt metal.


De egyptiske guder - og Bibelen

Ydermere har man heller ikke draget den ellers åbenlyse konsekvens af de mange genuint egyptiske navne i kredsen omkring Moses. Foruden hans eget navn Moses, 'barn', ses bl.a. - Jethro, 'floden Nilen', - Miriam, 'elsket af Amon', - Ahron, 'mægtigt er navnet' (dvs. for Osiris), - Ahrons søn El-eazer, 'Osiris-guddom' (el  er semitisk tilføjelse), - Ahrons efterfølger og sønnesøn Phinehas, 'neger', 'etiopier', - Merari, 'højtelsket', - Hopni, 'flod(gudsnavn)'.
          Også et ord for 'sandhed' på hebraisk, emeth, er navnet på den egyptiske gudinde for sandhed, Maat, og der eksisterer talrige andre eksempler på egyptisk oprindelse.
          Moses var den første kendte grundlægger af en religion, og denne senere verdensreligion kræver, "Du må ikke have andre guder". Men alligevel - som netop fremlagt - var så mange i grupperne omkring Moses givet egyptiske navne forbundet med egyptiske guder foruden det hundrere procent egyptiske indhold.

          Ud over hvad der ifølge Bibelen fremgår om Jahwehs tilknytning til månen - ved Jahwehs fuldmånefest (dvs. påsken), og Sinaibjerget (egentlig østsemistisk for 'Månebjerget') - viser navnet Jahweh sig ens-lydende med egypternes navn for Månen og måneguden.
          Når Egyptiske dronninger især i 18. dynasti indviedes som "gudens-hustru", gjorde det sig ofte gældende ved, at en del af de kongelige tronarvinger eller deres dronninger tildeltes navne med forstavelsen Jah, dvs. egyptisk navn for 'Månen' og 'Måneguden' udtalt som Jahu, Iao eller Jahw. Jf. "Jah/Ah" i Erman & Grapow's "Wörterbuch der Aegyptischen Sprache" (Band 1, 1925, s. 42).
          Det indgår således i navne hos mindst fem af dronning Hatshepsuts nærmeste kongelige forfædre, f.eks. i Jahmesis, dvs. 'barn af Månen', og Jahhotpe, dvs. 'Månens fryd' (kendt som henholdsvis Ahmose og Ahotep i meget senere gengivelsesforsøg).
          Navnet for egypternes Måne og månegud Jah eller Jahw ligner således til forveksling udtalen af navnet på israelitternes gud Jahweh, der ofte i den Hebraisk Bibel, f.eks. "2. Mosebog" (17,16) er stavet Jah.
          Hos egypterne hed Månen eller måneguden Jah, mens Månen på hebraisk bl.a. hedder Jareah eller Jareach (sidste del er hebraisk arach, 'vandrer' - første del er stadig Jah: Jahweh.


Egyptisk sprog i Bibelen

Af talrige eksempler på de nævnte hypotesers troværdighedsproblem, skal blot nævnes:
          1.  Skønt Bibelen har 3-4 hebraiske ord for 'linned/lærred' (bl.a. bad, peshet og sadin), bruges et egyptisk ord shesh (shesn) herfor 38 gange, hvoraf de 34 passager med dette ord findes i Mosebøgerne, men påstås alligevel at være en sen såkaldt præste-kilde, "P-kilden". Men hvorfor skulle præsterne undgå deres eget bibelsprogs ord og optræde som egyptologiske sproghistorikere?
          2.  Betegnelsen farao (per-ao, 'det store hus') brugtes i Egypten for 'konge' kun fra Moses' tid og frem til 900-tallet f.Kr., hvor brugen svandt ind til blot at indgå i kongens ceremonielle titulatur. Men hvis Mosebøgerne først blev skrevet tusinde år efter begivenhederne, hvilke jødiske læsere forventedes da at forstå det antikverede egyptiske ord?
          3.  Hvorfor skulle der også til disse senere tiders jøder opfindes en sagnfigur, Moses, og endda med dette rent egyptiske navn?
          4.  Disse senere jøder talte ofte især aramaisk - hvorfor er Mosebøgerne da skrevet på oldhebraisk, der synes stærkt aftaget i brug efter 600 f.Kr.?
          5.  Hvordan kan samaritanernes Bibel indeholde stort set samme tekst om Moses - og være skrevet med endnu ældre skrift end den jødiske Bibels skrift fra Babylon-tiden i 400-tallet f.Kr. - hvis samaritanernes ofte fjendtlige konkurrenter, de jødiske præster, først har "digtet" Bibelen 400-200 f.Kr.? Forskere har derfor også måttet påstå, at Samaritaner-bibelen er en meget sen konstruktion.
          6.  Ideen om én (skaber)gud er dokumenteret meget tidligt i Egypten og bl.a. også omkring 1450 f.Kr. - på Moses' tid - dvs. ikke opfundet af jødiske præster 300 f.Kr.
          7.  I Mosebøgerne er pagten/traktaten med Jahweh udformet typisk for traktater netop i 1400-tallet f.Kr. i Mellemøsten, f.eks. også hos hittitterne. - Og:
          8.  Folketællinger i Mosebøgerne er direkte af egyptisk mønster fra samme periode: Begge forhold usandsynlige at konstruere tusind år efter.
          - Således på flere tusinde års afstand påstår flere indflydelsrige skoler inden for forskningen at vide bedre besked om teksterne end forfatterne, der dengang skrev dem.


Et 'vidensfilter' usynliggør den egyptiske faktor

Bibelen definerer sig ikke som en historisk(-kritisk) beretning, men kan dog være en reel kilde. Og grundlæggende har teologiforskning sjældent kunnet analysere arkæologi og historie videre professionelt. Bl.a. holdes der stærkt fast ved, at dobbelte navne og betegnelser - såsom Jahweh/El, Jakob/Israel og dobbeltgengivelse af begivenheder, territorier og lovtekster - skulle bevise, at flere kilder er sat sammen i ét.
          Havde Wellhausen og efterfølgerne blot vidst, at dobbeltformer var almindeligt og yndet allerede i Mellemøstens ældre tekster ved navne, omtale af begivenheder og i kvad - som også påvist bl.a. af strukturalisten Lévi-Strauss: I Babylon og Egypten, og hos hittitterne, optræder guders og kongers navne jævnligt i dobbeltformer.
          Skønt kraftigt modsagt af mange nye resultater og opdagelser, er det stadig ofte hævdet, at Bibelen bør kun ses som et rent litterære digt eller fiktionsværk. Men adskillige gange angiver Mosebøgerne, at det er Moses selv, der er forfatteren - så hvis der senere kan være ændret eller tilføjet, fratager det ikke nødvendigvis Moses forfatterskabet til de grundliggende tekster. Men tekstændringer samt eventuelle udskiftninger af ældre udtryk er af mange forskere blevet bedømt således, at følgelig måtte hele teksten stamme fra de moderniserede udtryks egen, meget senere, tid.
          Og angående historisk plausibilitet i Bibelens ældste dele, Mosebøgerne, har bibelforskning jævnligt set bort fra, at disse tekster kan informere specifikt om personer, tid og sted - dvs. præcis som det kræves til juridisk bevisførelse i retssager - i modsætning til legender og eventyr, hvor disse faktorer er uklare. Forskere, der tidligt var på et bedre spor, afvises stadig med det ikke-argument, at "de er forældede".
          Rabbinerskrifterne - med sine store tekstsamling fra oldtiden hvoraf de ældste dele er af samme alder som Bibelens ældste dele - er en absolut forudsætning for at forstå mange, også egyptiske forhold i Bibelen, men ignoreres ofte både i bibel- og historieforskningen.
          Ydermere ses den tyske skoles udløbere, også i forskellige andre lande, ofte at frakende Moses al historicitet og har undladt at se den egyptiske faktor blandt de vigtigste elementer til forståelse af mange påståede tekstuoverensstemmelser. Der er skabt et "vidensfilter", som automatisk filtrerer det fra, der ikke passer i herskende teorier; men nøgterne kritikere vil kalde det "mord på historien"!
          Men det store materiale publiceret i bogserien "Attentatet på Moses" - i modsætning til den ortodokse forsknings mere ekstreme opfattelse med en ikke-historisk Moses - har faktuelt hele vejen igennem tydeligt kunnet demonstrere Moses' intime tilknytning til netop det egyptiske univers.

Ove von Spaeth, forfatter, forsker, - En kort oversigt over arkæologiske og tekstlige kilde spor på Moses; - med tekst og data fra forfatterens bogserie: "Attentatet på Moses",  -  dokumentation offentliggjort via Zenith IC Project  -  (jan.2000)


Se også dokumentation for de historiske datoer:  Mere præcis datering af Moses

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ The Open Directory Project -  January 2010  -  History: 
 Jødedom, Historie - og bogserien om Moses

          Om Open Directory Project: - Open Directory Project er det største og mest omfattende menneske redigerede katalog på Internettet. Det opbygges og vedligeholdes af et stort globalt samfund af frivillige redaktører.
          About the Open Directory Project: - The Open Directory Project is the largest, most comprehensive human-edited directory of the Web. It is constructed and maintained by a vast, global community of volunteer editors.
_

World: Dansk: Samfund: Religion: Jødedom: Historie (9)

- Dansk Jødisk Museum - Museum for dansk jødisk historie
- Elsebeth Paikin - Elsebeth Paikin er koordinator for JewishGens Scandinavia Special Interest  
    Group. Jødisk slægtsforskning, genealogi.
- Guide til jødisk historie ved Ole Tetens Lund - En guide med mange link til sider med information
    om jødisk historie
- Judaistisk Samling - Det Kongelige Bibliotek - Nationalbibliotekets Judaistisk Samling på de
    forskellige jødiske sprog.
- Det Kongelige Bibliotek: Jødisk kultur og historie - Faglig side på det Kongelige Bibliotek med
    henvisninger
- Mosaisk Begravelsesplads - Kort information om den jødiske kirkegård i Fredericia, med sidste
    begravelse i år 1910.
- Moses - Introduktion til 5 bøger om Moses. Et nyorienterende forskningsprojekt (af Ove von 
    Spaeth
) i en bogserie omfattende fem selvstændige bind.
- Selskabet for Dansk-Jødisk Historie - Om den dansk-jødiske historie og udgivelse af bøger og
    RAMBAM, tidsskrift for jødisk kultur og forskning.
- De udvalgte - Det jødiske folks religion, historie og etik. En e-bog af Knud Dennis Møller.

Open Directory Project,   -  http://www.dmoz.org/World/Dansk/Samfund/Religion/J%c3%b8dedom/Historie/ - (January,2010)

¤ ascendedmaster, April 2008  -  references:
Moses was learned in all the wisdom of the Egyptians

Moses.   "The Bible tells us that Moses "was learned in all the wisdom of the Egyptians, and was mighty in words and in deeds". In fact, he had performed great deeds of merit and passed many tests in previous lifetimes His soul was chosen for the mission because he had proven himself. Moses lived as an Egyptian of princely rank until he was about forty years old ..."

Ananda.   "In Moses' next embodiment, as Ananda during the sixth century he became the disciple of Lord Gautama Buddha. Here, at the feet of' the most advanced initiate on the planet, he learned how to render service in love and to tap the peace and understanding that come from within the golden flame of illumination. ..."

Lord Ling.   "Following that embodiment, he lived in China as Lord Ling, one of the ruling class whose high attunement with the Brotherhood enabled him to serve his people through the balanced action of the threefold flame. ..."

by Mark and Elizabeth Prophet,
from The Masters and Their Retreats p. 190-193  - Amazon.com

- - - -
When was Moses in Egypt?    "The entity then was in that land now known as Egyptian, during the period when the princess Hatshepsut (the entity's mother) was in power; and the entity's name was Sidiptu, hence a sister of that leader Moses, the law giver of Israel. ..."

by Edgar Cayce,
from the Edgar Cayce Readings (355-1)

- - - -
See also:

Moses & New Research (by Ove von Spaeth)

Historical evidence for Moses and Pharao

The Hidden Moses

John, - ascendedmaster@yahoo.com - http://www.geocities.com/ascendedmaster/Moses.html  -  (April,2008)

¤ wikipedia.org, wiki "on Moses" - 4 August 2009  - preliminary text: 
Uncontroversial story

Maybe from Ove von Spaeth's analysis of Egyptian star maps from 1534 BCE, at the website of MOSES * EGYPT * SPAETH, go to:  Google on "Ove von Spaeth", 1080 hits for the dbl blip delimited (") Ove von Spaeth, which indicates some genre-related reknownedness.
          Actually I don't know whether von Spaeth is scientific or pseudo-scientific, maybe someone know more about this guy, and so can estimate whether his theories are mentionable or not...
          I believe the Hebrews weren't in Egypt at the time referred to in the Moses-myth. However it might occur that Hyksos were at decline and that this Mes-ses guy was forced to leave together with the Semites around Hyksos,  ... said: Rursus (mbork²) 13:59, 4 August 2009 (UTC)
          Section 5 for a sketch of the story involving Hatshepsut as the real mother of Moses. Actually I'm not sure that the Hyksos are involved in that drama, ... said: Rursus (mbork³) 14:47, 4 August 2009 (UTC)
          Eeh, uuh! Forget about Hyksos in this context. Ove von Spaeth claims that Moses was Senmut, son of Hatshepsut, probably son of Iteru/Jethro at the pharaoh court, but outmanouvered by his cousin Thutmose III who got the support of the priests, while Moses was symbolically executed and forced into exile at the Sinai peninsula. But Moses reappeared repeatedly, using Hebrew guest workers as his allies. He founded, according to von Spaeth, 'Judaeism', syncretically using this-and-that concept in an Egyptian mystical framework. He probably also, according to von Spaeth, invented the Protosinaitic script. Good and pretty uncontroversial story, but impossible to evaluate without the books and their sources available,... said:

Rursus, (mbork³), - wikipedia.org, wiki "on Moses" - preliminary text  -  15:16, 
4 August 2009 (UTC)  - http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMoses  -  (4.Aug.2009)

¤ grahamhancock.com/phorum - 24 August 2009  -  discussion : 
Interested in an other view of Moses

Graham Hancock - Phorum - Mysteries
_

>>iroquois warrior wrote:    I believe that the spiritual and historical accounts or storytelling were not divided in Egypt and therefore to be "victorious" in a story or account is also a religious story. Bull worship/cow worship was indicative of the age of Taurus - so to include the pyramids (perhaps unfinished at the time??) is relative to both the visual/religious significance of both the pyramid and the gods themselves. It tells a story as a point in time.
          As for Moses-I, like Sigmund Freud and other earlier scholars (and some new writers on the subject) believe him to actually be the expelled follower of Akhenaten.

Mnjahhnah, but if you're interested in an other view of Moses just start here:
http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-cap1_en.asp
and:
http://www.moses-egypt.net/book-series/ovs_related-articles-c_en.asp

martinpescatore, -  Date: 24-Aug-09 08:22 - (87.55.33.---)  -  http://www.grahamhancock.com/phorum/read.php?f=1&i=271160&t=270381   - (24.Aug.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Læserbrev - 23 februar 2008  -  kommenteret analyse : 
Han har fundet ny måde at udføre forskningen på

Jeg har gennem en længere årrække med stor interesse fulgt forfatteren og forskeren Ove von Spaeths udgivelser om sine ofte usædvanlige opdagelser på det historiske og astronomiske område. - Gennem samme tidsrum har jeg også observeret en stor berettiget begejstring - såvelsom en til tider regulær nedrig holdning i enkelte akademiske kredse. Således en forskningsproduktion der har kunnet markere sin værdi langt udover det timelige, men fortsat fremad i tiden.
          For den stadigt voksende læserskare synes jeg, ud fra min egen akademisk erfaringsbasis om literaturstudier såvel om arkæologi og astronomi, at det er på tide at præsentere:
          et par indtryk om Ove von Spaeth forfatterskab, hvoraf følgende to elementer kan stå som de mest fremherskende: 
1)
  de udsædvanlige resultater af hans forskning - og 
2)
  selve hans fordomsfri måde eller proces det udfoldes på.
          Arbejdet med forfatterens historiske forskningsprojekt, der hyppigt måtte overskride traditionelle faggrænser, er samtidig foretaget med gammeldags systematisk analytisk gennemgravning af alle detaljer. Uden Ove von Spaeths nødvendige forskning af utallige kilder og ofte oversete fund ville vi i dag tabe mange vigtige forbindelser til fortidens informationer.

          Enhver læser har stor glæde af, at forfatterens udgivelser bæres af en fortløbende opklarende dokumentation. Hans bøger og tekster rummer flere unikke indsigter, som det tidligere ikke var muligt at fremlægge. Ikke mindst hans historiske bogserie "Attentatet på Moses" beskrives af fagfolk som banebrydende, men når hans nye resultater er kommet på tværs af andre forskeres hidtidige opfattelser, og disse folk så ikke kunne angribe hans gennemførte dokumentation, er det sket at de i stedet har vendt sig mod fremlæggelsesmåden. Dette er faktuelt en forkert måde at håndtere det på, som vi også kan se bare ved at læse de forskellige citater, under de næste linjer.
          Eksempelvis påpeger Ove von Spaeth, at reeelle informative historiske data kan gemme sig i gamle overleveringer i de gamle rabbinerskrifter fra oldtiden eller kan være indlagt i såkaldte myter, - også derfor anvendes det i projektet til en begyndelse eller udgangspunkt fordomsfrit at behandle beretninger fra deres omhandlede tider og områder som relativt sande, så længe de ikke er modbeviste eller urimelige - og dertil naturligvis ud fra en vurdering af de præsenterede kilders herkomst og kronologi. Netop denne anerkendte fremgangsmåde blev med succes anvendt blandt de største autoriteter for Mellemøstlig arkæologi som W.F. Albright, Cyrus Gordon,Yigael Yadin og andre.
- - -
          Den særlige stil, fremgangsmåde og målsætning i Ove von Spaeths forskning kan her illustreres angående hvordan det opfattes af erfarne forskere:
          - Jens-André P. Herbener, Ph.d. og M.A. i semitiske sprog og religionshistorie og projektleder ved ny, videnskabelig oversættelse af Den Hebraiske Bibel (Gamle Testamente) til dansk, - har skrevet, at "... Ove von Spaeth har opfundet en ny måde at udføre forskningen på ...". Desuden skrev Herbener allerede i forordet til Ove von Spaeth's første bind i Moses-serien:
          "... Forfatterens flydende og medrivende fremstillingsform bør imidlertid også fremhæves. Han besidder således en sjælden evne til at formidle det overordentligt komplekse og undertiden vanskeligt tilgængelige stof på en både levende, logisk struktureret og letforståelig måde. - Og i skarp kontrast til modernitetens nærsynede akademikere, som i antikkens litteratur kun finder ord, finder Ove von Spaeth også dens storladne ånd. Man føler sig med andre ord ikke blot intellektuelt oplyst, men også menneskeligt beriget, når han med en usædvanlig indsigt og forståelse forklarer f.eks. det religiøse rationale bag talrige fænomener i historie og nutid. ..."
- - -
          Andre fagfolk, eksperter og udøvende forskere belyser forfatterens stil og metode yderligere:
          "... Det kan mærkes at disse tekster er solid forskning, og det mærkes, at Ove von Spaeth har totalt styr på sagerne, når han skriver - han skriver på en særlig måde, som på en måde er gammel af ideal, men alligevel nutidig, jeg ved ikke helt præcist hvordan jeg ellers skal udtrykke det. Forfatteren bruger en særlig teknik eller præsterer at skabe en ny måde at anskue tingene på. Samtidig solid forskning fordi det er så righoldigt på kildehenvisning. Det er unikt. - Noget kunne tyder på, at næste skridt bliver, at der forskningsmæssigt involveres endnu mere af det spirituelle. Det er her og der og alle vegne i hans skrifter, men der kunne faktisk være lagt op til, at kommer noget yderligere sammenfattende på et tidspunkt ...", - ifølge Merete Gundersen, forfatter, foredragsholder og forlægger.
- - -
          "... Jeg finder Ove von Spaeth's projektbeskrivelse med opstilling af struktur og mål for hele det store projekt yderst vellykket. Elementer og argumenter er velgørende klart præsenteret, - ja, punkterne er meget konkrete. Det er absolut, rent stilistisk og strukturelt, blandt noget af det bedste ... Hans tekster og artikler er så spændende, man fristes hele tiden til også lige at læse den næste linje med ...", - ifølge L. Steen Larsen, Ph.D. i religionshistorie, Associate Professor ved Lunds Universitet, Sverige, Department of History and Anthropology of Religions.
- - -
          "... super-tværfaglighed - ufatteligt flittige studier... det er lykkedes Ove von Spaeth at præsentere resultaterne i et sprog og en stil, så menigmand kan være med. Som formidlingsopgave er bogen til ren første karakter ...", - ifølge Ejgil Søholm, cand.mag, forsknings-førstebibliotekar, forfatter.
- - -
          "... Jeg har især syntes godt om følgende forhold: - at Ove von Spaeth skriver for mig og hvermand, i form af spændende læsning serveret så alt glider ned af sig selv, når bare øjne og fingre kan følge med; og - at denne forfatter indfletter kilder på en let læselig måde i teksten - langt bedre end et noteapparat bag i bogen ..." - ifølge H. Asbjørn Christensen, Brabrand.
- - -
"...  Også ved at læse forskellige anmelderes udsagn viser det sig, at flere end jeg selv har efter forskellig læsemåde eller nye gennemlæsninger opdaget, at bøgerne er skrevet ind i flere forståelses-lag. For mig at se, er de som mindst 3 lag: - ét lag for almindelig orienterende læsning, et andet for læsere med særlig interesse, og et tredje for dybere vidensforståelse, og måske yderligere perspektiver. Det fornemmes som et væsentligt træk, ja som det er bevidst gjort ...", - ifølge Ulla Runchel, - forfatter, fremtidsforsker, - Rancho de la Luz, Mijas, Spanien.
- - -
          "... bogen om Moses, i sandhed et revolutionerende værk. Et stringent og disciplineret værk - kan læses som en spændende roman; en epokegørende fortolkning ...", - ifølge Jes P. Asmussen, dr.phil. et theol.h.c., professor, tidl. Carsten Niebuhr Instituttet for Nærorientalske Studier, Københavns Universitet.
- - -
          "... Som åbenbart ikke ualmindeligt hos flere andre læsere af Moses-bogserien, læser også jeg disse værker flere gange, bl.a. fordi jeg har opdaget, at der ved hver ny gennemlæsning yderligere afgives betragtelige oplysninger og forståelse. Jeg er åndeløs over den minutiøse forskning og de logiske og opsigtsvækkende konklusioner. - I sandhed overvældende, fordi bøgerne bugner af spændende historier, en overflod af godt stof. Jeg glæder mig uendelig meget over indholdet og samtidig over et fortælletalent ud over det sædvanlige. Jeg er ganske enkelt dybt imponeret ...", - ifølge Erik Ansvang, forfatter, foredragsholder og Egyptens-rejseleder.
- - -
          "... En fremragende spændende indsigt. Jeg indrømmer ærligt, at jeg endda har læst det hele igennem flere gange. Det var en gennemtrængende god oplevelse. Jeg sidder bare tilbage med en utrolig fornemmelse af en virkelig fængslende afhandling - en ren fornøjelse at læse ...", - ifølge Jens Jørgensen, M.A. historiker, forfatter, tidl. rektor.
- - -
          Her skal tilføjes den vigtige erklæring fra Ove von Spaeth om, at han ikke hævder at hans teorier bag sine opdagelser er afgørende beviste, men han har "... ladet mange fund for første gang sætte i en større sammenhæng - og har dertil fremlagt en lang række i sig selv værdifulde indicier; disse kan betragtes som "tilbud" - til videre udforskning ...".
- - -
          Afslutningsvis ønsker undertegnede at bringe eget citat om forfatterens fremgangsmåde:
          "... I sine intense og omfattende studier i stjernekundskab i det gamle Ægypten har Ove von Spaeth fravristet verdens ældste stjernekort hidtil ukendte informationer. Og sidst men ikke mindst: Samtidig med sin omhyggelige forskning og evnen til at sætte sig ind i tidligere tiders begivenheder og religiøse liv er Ove von Spaeth en sjælden god beretter. Han får os til at vende tingene i hovedet én gang til. Det har vi hårdt brug for! ..."

Bjørn Andersen, MA i litteratur- og sprogvidenskab, ekstern lektor ved Københavns Universitet, forfatter, journalist DJF, og tidl. tv-redaktør i Danmarks Radio  -  (23.feb.2008)

¤ Blog - 17 08 2009  - Turkish blog: 
Musa, - Misir

Seviyesiz Siyaset
Münevver Düşmanı, Seviyesiz Blog
"Tarihte Osman Gazi hakkında bildiklerimiz gerçekten çok az. Belirsizlikler, adının "Osman" olmasından başlıyor. "Ataman" olma ihtimali ciddiyetle tartışıldı. Ama gerçek tarihçilerin tartıştığı bu konular, neyse ki, kitlelere ulaşmıyor. Her şeyi ispat eden sinir bozucu bir tarihçi yüzünden tarihi "Atamanoğlu İmparatorluğu" diye yeni baştan yazmak zorunda kaldığımızı bir hayal edin. Ama "Osman" adını kendi torunları da yadırgamadığına göre tasası bize düşmedi."¹  - Belge, Murat, 2008, "Genesis: "Büyük Ulusal Anlatı" ve Türklerin Kökeni". İstanbul: İletişim Yayınları, s.87

Osman, -  www.seviyesizsiyaset.com/2009/08/osman -  17 08 2009

- - -
responses to "Osman"

......Mısır kaynaklarında Batılı tarihçilerin istediği bulguları Musa'nın hikayesini doğrulayacak ipuçları vermeye başlamıştır..  (...'this subject will continue to speculative. But you can use the link which could be very interesting for those people who are retlaed with history study'...)

http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-inform_en.asp

- tabi bu spekülatif bir konu olmaya devam edecektir. Fakat yukardaki linler tarihl ilgilenenler için oldukça ilgi çekici olabilir.   (...'some western historians have found some concrete information from Egyptian sources concerning history of Moses was correct' ...)

Azgın Demokrat, - (16:44:14) : 17 08 2009

¤ VisdomeNettet.dk - 20. januar 2009  -  info: 
Bogserien om Moses - iflg. Visdomsnettet

          ... Her på VisdomsNettet sælger vi ikke bøger, men vi anbefaler på det varmeste  Ove von Spaeths 5-binds værk til dybere studier af de historiske begivenheder, der omtales her på www.visdomsnettet.dk , og som har afgørende betydning for nutidens forståelse af det gamle Egypten, jødernes religion og nutidens egyptologi.
          Bogserien vil vil efterhånden komme som e-bøger til downloading her på VisdomsNettet. Bøgerne kan desuden anskaffes ved henvendelse til Lemuel Books, der har opkøbt retsoplaget. Spørg her:  Lemuel Books:   www.lemuelbooks.dk
Du kan læse mere om bøgerne på... www.moses.egypt.net

          "... Der er store huller i den officielle forsknings viden i flere af de samme emner, som bogen lægger frem. Og adskillige forskere med trang til autoritær "sandhed" inden for den verden viger tilbage for at være åbne om størrelsen af disse mangler. Faktisk distancerer Ove von Spaeths viden og fordomsfri udsyn her med sofistikeret kompetence den forskning, der kun tænker i at formidle det én gang vedtagne ...".

Jens Jørgensen, fhv. rektor, M.A. historiker, i boganmeldelse i Sjællands Tidende, om Ove von Spaeth's "Den Hemmelige Religion".
 

VisdomsNettet, - http://www.visdomsnettet.dk/i-25/  -  (20.jan.2009)

¤ knights templar pictures  -  autumn 2008  -  info archives: 
Knights templar interest

Back photo gallery - Compatibility with Christianity, the anti-Masonic party, Freemasonry & the Knights Templar. 
_

Almost few years after the pope burned their leader at the stake, the knights templar are back or are they? - asks journalist Patrick Barkham in The Guardian, March 19 2008 (www.guardian.co.uk/world/2008/mar/19/religion).
          Knights templar, medieval knights who defended crusader states and the holy land pilgrimage. Well-equipped and trained templar knights became one of the most formidable fighting forces. The combination of a castle and a convent, used by the knights templar in the building of the castles also appeared at many more places around Southern Europe.
          This page lists www.theknightstemplar.info links to knights templar web sites - unfortunately there are no pictures on this site blogs and articles on the anniversary of the knights templar arrest in Paris. Knights templar books templar art, pictures the templar legacy, conspiracy, secret societies materials from this knights templar website may not be copied.
          The knights templar and the DaVinci code - websites feature pictures of Rosslyn Chapel and much more on the fabled crusaders and their origins of the knights templar. Still more on medieval weapons - including pictures and explanations of the shields with the design of the knights templar cross.
          They were also involved with the holy grail. Many public domain pictures of medieval knights jousting Arthur and the knights of the round table. After years the once-noble knights templar are enjoying a revival.
          More on the web - the knights templar and their knowledge from Egypt and Moses, by Ove von Spaeth. - Also, Vatican archives reveals secrets of the knights templar; the Vatican's reproducing copies of the day chaplain latest news of archive listings pictures. Notice the Temple Church in London - the church built by the knights templar, the order of crusading monks founded to protect pilgrims on their way to and from Jerusalem.

Knights templar pictures,  -  http://bokod.007webs.com/photos-t4d/knights-templar-pictures.html  -  (autumn,2008)

¤ Knights Templar, Tempelherrerne  -  2009  -  reference :
Knights Templar - Tempelherrerne - en historisk ridderorden og dens historie

Knights Templar - Tempelherrerne - en historisk ridderorden og dens historie:
En webside til inspiration for den der vil vide mere om Templets Riddere og historien om korstogene.
          Formålet med denne webside er at skildre det historiske stof om Tempelherrernes virke så objektivt som muligt.
          Dette website vil ikke beskæftige sig med det stærkt sensationsprægede stof, der i de senere år har haft en tendens til at skabe helt nye og endnu mere fantastiske myter om Tempelherrerne, idet størstedelen af dette blot er udsprunget af en for livlig fantasi og trang til at skabe sensation og tjene penge på det.

          Artikler & Nyheder - Tempelherrerne : tempelherrerne.dk/menu/opslag.htm
Opslagstavlen. Nyhedsbreve og nye artikler ...
Tempelriddernes viden fra Egypten og Moses, - af Ove von Spaeth

Tempelridderne og Moses' skjulte skat, - af Ove von Spaeth

Løvens hjerte, om engelske kong Richard I med tilnavn Couer de Lion/'Løvehjerte', - af Ove von Spaeth

          Det er af allerstørste vigtighed her at fastslå, at den historiske Tempelridderorden var grundfæstet i kristendommen, og at alle nyoprettede tempelridderordener intet har at gøre med den oprindelige Orden.  - Venlig hilsen
          Sten Schæbel Rønnov   - http://tempelherrerne.dk   - (2009).

¤ WebMii 2011   -   2011  -  reference :
Exciting research carried out by Ove von Spaeth

WebMii 2011:  WebMii is a people search mash up that centralizes public information from other websites. - All searches on WebMii generate automatically and dynamically a result page.

Assassinating Moses - Vol. 1: Debate - Moses & New Research ...
On on the historical Moses who was executed from Ancient Egypt. Exciting research carried out by Ove von Spaeth who in his book-series presents a great amount of interesting facts from the sources of anciet Rabbinical Writings ...

          WebMii 2011: For each search, WebMii shows the source of the presented information. We hope that this service will allow you to better know and control the display of information about yourself on the web.

WebMii.tw,  - http://webmii.tw/Result.aspx/Lise/Klavsen  -  Copyright © WebMii - (2011).

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Indlæg, 20. februar 2009  -  kommentar:  
Når Homer, Moses og andre forfatterskaber opspaltes til at optræde i flertal

Af  OVE VON SPAETH.

- Med relation til Jens Jørgensens brev, ovenfor.
          Angående den gamle viden fra Egypten og at bruge koder til at opbevare den viden sikkert - hvad der tilmed synes kendt senere hos Homer, såvel som det også berøres i Ove von Spaeths artikler. Læs f.eks. om tempelridderne og om Homer på denne side http://www.moses-egypt.net/zenith-files_da/e-boger_gruppe2_da.asp . Angående nogle akademiske syn på antikkens forfatterskaber skal følgende kommenterede info tilføjes:

_

Det er et naturligt problem, når mange oldtidstekst-forskere fra deres plads i nutiden har svært ved at forstå forholdene bag oldtidens berømte forfatterskaber. Men i stedet for at respektere den faktuelle afstand i viden og forståelse gennem flere tusinde år og indrømme kun at være undervejs med opnåelse af den ønskede indsigt, påstår mange forskere nu, at flere vigtige oldtidsforfattere er en myte, og at deres tekster er skrevet og sammenstykket af flere andre skrivere - og altid på et meget senere tidspunkt end teksterne selv giver udtryk for.
          Tillige hævdes, at begivenhederne i teksternes aldrig har fundet sted, men tilsvarende at være myter. Således påstås Moses-teksternes handling fra ca. 1400-tallet f.Kr. skrevet ca. 300 f.Kr.
          Og ligeledes skulle så Homer-teksternes detaljerede oplysninger om Trojakrigene i 1200-1100 f.Kr. være "opfundet" i 700-tallet af Homer, men da han hos mange forskere bedømmes som en ikke-eksisterende forfatter, påstås nu tekststykkerne nedskrevet som myte-eventyr af forskellige skrivere på dette sene tidspunkt.
          Der er blevet iværksat et utal af forsøg på bevisførelse for, at Mosebøgerne ud fra deres indhold af beretninger, lovregler og kvad skulle være skrevet af mange forskellige forfattere. Her er det som om forfattere var ude af stand til at skrive i mere end én stil, skønt det er elementært, at en forfatter, der skriver digte, også kan skrive prosa - ligesom f.eks. en jurist, der formulerer juridiske dokumenter, omstiller sin stil, når andre, f.eks. private, forhold skal optegnes.
          Der kendes gennem historien en hel del forfattere, der har skrevet i afgjort forskellige stilarter beregnet for henholdsvis deres epos, digte og politiske skrifter. I det hele taget findes der næppe noget større litterært dokument i verdenshistorien, der kan karakteriseres som gennemført stilrent, men alligevel styres kildeforskningen af skrivebordsteorier med et stilens ensartetheds-ideal, der er utopisk.
          Så den indgroede hypotese at Moses-teksterne - set på den komplekse baggrund - skulle være et konglomerat fra talrige forfattere - er dog stadig lige så utopisk som "at sætte tusind aber ved skrivemaskiner til at fremstille Shakespeare-tekster" efter millioner af år.

_ _ _

Her er Ove von Spaeth's supplerende tekst, fra hans bog "Den Hemmelige Religion" (pp. 322-323)

Når forfatterskaber opspaltes til at optræde i flertal

Der er en særlig baggrund for, at "5. Mosebog"s noget individuelle stil (påstået i en udbredt teori at tilhøre en egenartet kilde, den såkaldte "D-kilde") kan bero naturligt på, hvad denne tekst selv peger på: Nemlig at dens handling - der dækker israelitternes udvandrings sidste måneder og forklarer Lovens pagt - resumerer for folket dets nyere historie samt fremlægger mange forhold, der var nødvendige især for den nye generation af israelitter, som på Moabs sletter var blevet misledt ved fremmedes/fjenders indflydelse.
          Dette fungerede desuden som en peptalk til hele folket, der stod over for endelig at begynde på invasionen af kanaanæernes land. Eventuelle yngre justeringer kan heller ikke her bruges til at anfægte alderen af tekstens ældste, oprindelige kerne.

          Den tyske bibelske akademiker, Julius Wellhausen (1844-1918), berømt for sine kritiske undersøgelser af Gamle Testamente historie og for sin analyse af strukturen og datering af de bibelske tekster, holdt stærkt på at Mosebøgerne var sammensat af 4 kilder ('dokumentar'teorien), der ofte var mytestof, som er efterbehandlet eller direkte skrevet af mange forfattere.
          Hurtigt bredte Wellhausens ideer sig som en regulær modebølge også til andre, dvs. ikke-bibelske, tekst-forskningsområder. Dette kan bl.a. opleves ved nogle af de senere analyser af nordiske sagaer.
          Wellhausen-effekten bidrog også til, at Shakespeares forskelligartede skrivemåder er blevet påstået som resultat af op til 50 forfatteres indsats. Men hvordan forklares så f.eks. Cervantes' "Don Quichotte" med dens utal af genrer?

          Et typisk "litterærsyndrom" opstået om Homer kan illustrere problemet: Wellhausen-hypotesen brugtes især også af den preussiske forsker i oldgræsk, Wilamowitz. Han hævdede, at i Homers "Odysseen" var kapitlerne - eller kvadene - skrevet af en lang række forfattere på hver sin tid, f.eks. "den 9. sangs (påståede) forfatter", "den 10. sangs (do.) forfatter", etc. Wilamowitz og hans tilhængere mente at kunne påvise, at den 23. sang i "Odysseen"s sidste del (der er 24 sange i alt) var skrevet i senere tidsaldre, fordi den er særlig forskellig fra de øvrige afsnit.
          Senere i 1900-tallet holdt mange forskere på, at Homers to værker i hvert fald havde hver sin forfatter. Det var blevet bemærket, at Odysseens forfatter kendte Illiaden meget godt (uden at den ligefrem citeres direkte), mens det omvendte forhold ikke synes at fremgå hos Illiaden.
          Med Homer i så fald begrænset til to forfattere og ikke et større antal skribenter, er næste spørgsmål, om de cirka 30 års forskel, der synes at være mellem Illiaden og Odyssen, mest naturligt måtte skyldes den yngre og ældre udgave af samme forfatterpersonlighed. Hermed demonstreres en fuld parallel til akademisk-teoretisk problematisering af Moses' forfatterskab til Mosebøgerne, hvoraf det ofte er nævnt at især seneste del (5. Mosebog), viser lidt ændret stil.

          Studiet af oldgræsk sprog og kultur var det førende, mest ansete og mest autoritative fag, og mange forskere fulgte trop. Banale fejl i de gamle afskrifter af oldtidsteksterne blev gjort til ledetråde for påståede stilarter og forfattere. Men f.eks. franske eller serbiske middelalder-epos'er, der ikke kan mistænkes for falskneri og skjult indbygning af andre kilder, er lige så fyldt med såkaldte 'fejl' som Homers "Iliaden" og "Odysseen".
          Hvad der med rimelig sikkerhed vides, er, at værkernes ældste kerne (måske mundtligt gengivet), som handler om Troja-tiden i 1200-1100-tallet, anses at stamme fra før et af de ældste fund med græsk alfabetskrift overhovedet. Nemlig teksten på en vase fundet på den italienske ø Lipardi, og som med arkæologisk velanerkendt datering er fra 800-tallet f.Kr. - hvor indskriften er et citat fra Illiaden.

Brevene fra Troja overses
Visse af Wilamowitz' ideer om de oldgræske værker er stadig i brug, skønt for længst afgørende modbevist af bl.a. en række amerikanske forskere og især af breve fra hitittiske arkiver (nu i Berlin) fra Trojas forbundsfælle kong Hatusa: fra selve tiden for handlingen i Homers "Iliaden".
          Dette burde revolutionere synet på Homer, da brevene indeholder et væld af de fra hans værk så kendte person- og stednavne fra Troja, dvs. Ilia, Uil(u)ia; bl.a. denne bystats prins Paris, som både arkiverne og Homer også nævner, dog ofte mest under sit ekstra navn Alexandros Ilion.
          Bl.a. omtaler Homer en hjelm lavet af hugtænder fra vildsvin - så helt usædvanligt, at forskere bedømte det som digteriske fantasier. Men netop en sådan hjelm fra 1100-tallet f.Kr. er fundet ved den såkaldte Agamemnons kongegrav, dvs. præcis tiden og stedet for Iliadens udgangspunkt.

          John Kraft, professor ved University of Delaware, med 20 års erfaring i græsk topografi og geologi, har påvist, at Homers landskaber i Iliaden passer i mindste detalje med Trojas topografi for 3000 år siden. Også f.eks. den i nutidens hævede havbund, idet man fra byen Troja ifølge Iliaden kunne se direkte ned til skibe på stranden.
          En række eksperter, også i linguistik og historie, støtter dét, som de geologiske udgravninger viser - at Iliaden ikke er "bare en legende": "Vi kan bevise, at landskaberne eksisterer" (Geology, Journal of the Geological Soc. of Am., March 2003).
          Ligeledes da forskerne Ventris & Chadwick, der løste linear-B skriftens gåde som værende med mykensk sprog, fandt, at i denne skrift fra Kreta 1500-1400 f.Kr. kan der læses homeriske navne såsom Akilleus og Hektor. Ifølge dette var Homer en bruger af konkret historisk stof snarere end en opfinder af totale fiktioner.
          Desuden ignoreres, at den græske filosof Heraklit blot 150 år efter Homer omtaler, at dennes brug af mytens form var kun beregnet for tekstens iklædning for at skabe allegorier.

          Skønt de hittittiske arkiver således anvender dobbelt-navne for en og samme person: prins Ilion og prins Paris, ses det faktum ofte ignoreret. Konger og prinser var ofte opkaldt efter deres stat, og Trojas andet navn Ilion - deraf betegnes Homers værk: Iliaden.
          Mange forskere afviser også Troja og den trojanske krig, men se her: Et før-homerisk digt fra ca. 700 f.Kr. af Archilochus - opdaget i 1998 af dr.  W.B. Henry, Oxford University - i en Oxyrhynchus papyrus (no. 4708 fundet i midt-Egypten, i 1897) beskriver, at græske krigere før den trojanske krig forvekslede en by nær Troja med "byen Troja med sine høje porte" og blev slået, mange dræbtes, andre taget til fange som slaver. Homer beskriver et efterfølgende oldgræsk togt til Troja netop som et hævntogt (var den 'fangne Helena' mon et signifikant udtryk for de fangne hellenere, dvs.'grækere'?).
          Ikke desto mindre hæfter visse forskere sig ved en systematisk optælling af steders og heltes navne og bruger så resultatet som "bevis" for, at Homers beretning om denne prins var en sammenskrivning af flere kilder (mindst fem kilder er foreslået).
          Homer bedømmes derpå som værende ikke-eksisterende, en sagnfigur - dvs. parallelt med teologers bedømmelse af Moses - i stedet for at få øje på at Homer fra ældre konkret stof inden for forskellige dialekter samlede realhistorisk baggrund for sin inspirerede tekst.
          Selv om Homers kvad kan skifte mellem græske dialekter - ikke usædvanligt i sig selv og ikke bevis på, at værket har flere forfattere - er grundbestanddelen jonisk. En påstået stilændring i "Odysseen"s sidste sang skyldes blot, at en stor del er resumé: Præcis som det er tilfældet med "5. Mosebog".
          For også "5 Mosebog" er netop kendt for en særlig stil, der ligeledes er naturlig pga. dens referat af Moses' taler i direkte form (undtagen en afsluttende tilføjelse om Moses' død). Det er samtidig indlysende, at efter et forløb på ca. 40 år er hans nye skriftsprog forbedret og udviklet i denne, den sidste bog. - Jf. det kendte eksempel, at Sigmund Freud skiftede til anden (ny) stil med sit sidste værk - der i øvrigt var om Moses!

_ _ _

Supplerende tekst fra Ove von Spaeth's: "Profeten som Ukendt Geni" (pp. 207-209)

Historiske Iliade-forhold ignoreret

Endnu et eksempel: Forskerne tog tidligt Bibelens omtale af et komplet ukendt folk, hittitterne, som bevis på, at dette folk var en opdigtet myte. Men tyske udgravninger i Tyrkiet ved Boghazköy i 1906 blotlagde hittitternes hovedstad (Hattusa) og deres kultur, som viste, at bibelomtalen reelt baserede sig på en sand gengivelse.
          Hittitternes arkiver, der blev fundet ved udgravningen, førtes til Berlin (Bogazköy-arkiverne er nu i Berlins Vorderasiatisches Museum). Af deres tekster fremgår, at hittitterne blandt deres trojanske(!) naboer var velbekendte med en prins Paris - endda også under hans andet navn, prins Ilion - fra Troja (Ilion). Prinsens navne derfra er tydeligt gengivet. Teksten er fra netop den tid, som alle klassiske kilder og Homers Iliaden peger på - nemlig 1100-tallet f.Kr. ifølge nutidig tidsregningsform.
           Men selv efter man nu har kendt til de omtalte arkiver i et århundrede eller mere - og i stedet for hermed nøgternt og sagligt at konstatere, at der blandt Homers litterære overleveringer eller i selve myten ganske klart eksisterer en række væsentlige historiske kendsgerninger - fortsætter mange forskere fra skrivebordet alligevel med at proklamere, at Iliadens historiske træk og prins Paris og Troja er fiktion og ren myte!

          Selve oldtidsbyen Troja var proklameret som en myte, indtil Schliemann i 1870 fandt byen ud fra Iliadens præcise topografiske angivelser, ved Hisarlik, nu dækket af en høj.
          Hans næste fund skete i Grækenland i 1876, - den myteomspundne Mykene-kongeskat. Begge disse fantastiske fund blev foretaget ved hjælp af hans pionerarkæologi, som han systematiserede - med sine forbedrede opfindelser af et noteringssystem og søgegrøfter, som begge blev et forbillede for alle senere arkæologer.
          Men i akademiske kredse blev han ikke altid populær for sine opdagelser. Hans imponerende bedrift med selve det afgørende fund af byens beliggenhed, som han metodisk havde opstillet sine omfattende beregninger om netop 'borte fra skrivebordet', men - mindre sædvanligt dengang - i praksis ude i terrænet, blev nedgjort: "han har ikke fundet Troja, men kun nogle byer placeret i lag ovenover det formodentlige Troja". Den mulighed, at den guldskat, han fandt, måske er fra yngre tid end Trojakrigen, kan ikke forringe hans indsats.

          Dog ved man i dag med sikkerhed (også topografisk, jf. "Geology", vol. 31, 2003, pp.163-166), at Troja ligger på netop dette sted. Nemlig som lag 6 eller 7, evt. 7b-1, ud af de ca. 10 by-bebyggede hovedlag, med i alt ca. 50 underdelinger. (Jf. supplerende omtale i "Den Hemmelige Religion", i appendiks, p. 323).
          Den tyske arkæolog Manfred Korfmann, professor ved Tübingen Universität og direktør for Troja-udgravningen, har siden 1988 fundet så meget opsigtsvækkende her, at han har udtalt: "... Vi arkæologer har i det mindste fundet en 'kulisse' for det Troja/Ilios, som Homer i 700-tallet f.Kr. beskrev, selv om det allerede på hans tid lå i ruiner ...". Han sekunderes af Homer-eksperten Joachim Latacz, professor ved Universität Basel (Schweiz), der i sin bog "Troia und Homer" i 2001 proklamerede og begrundede, at den pågældende "... krig om Troja er sandsynlig ...".
          Geofysiker og arkæolog Helmut Becker bekræftede i 1994, via geomagnetiske målinger, det store areal af den omfattende nedre bydel (nu også delvis udgravet) til flere tusinde indbyggere rundt om det 'Akropolis-fort', som Schliemann oprindeligt opdagede som udgangspunkt for fundet af den store historiske by Troja.

Den Trojanske hest
I foråret 2004 havde en stort opsat Troja-film af instruktøren Wolfgang Petersen premiere i hele verden. Et milliard-projekt, hvor der blev ofret gigantiske summer på at få mange af de historiske forhold gengivet så korrekt så muligt under projektets herskende betingelser. Den måde Troja-filmen blev modtaget på, afslører reelt problemer med nutidens kulturhistoriske basisviden.
          Af filmens anmelderreferater både lokalt og internationalt (CNN og BBC) viste det sig, at det næsten aldrig blev fremdraget, at kæmpehesten, "den Trojanske hest", med en stor 'rolle' i filmen ikke optræder i Homers Iliaden. Den omtales i Odysseen, men bliver først grundigt taget under behandling ca. 700 år senere af Vergil.
          Man har i mere end to tusinde år diskuteret denne mærkværdighed, en diskussion, som skulle være kendt af enhver, der påberåber sig kendskab til Homer. Filmens instruktør burde roses for den logisk set fortræffelige ide at flytte kæmpehesten frem til Iliaden, hvor den egentlig kan siges at have en indlysende placering til her at kunne forlænge Iladens handling hen til en afslutning med Trojas fald.
          I de fleste omtaler af filmen hos filmanmeldere såvel som litterater bemærkes eller kritiseres dette forhold ikke, skønt de pågældende netop kritiserer så mange ting i det litterære og historiske i filmen ud fra en ide om at ville have "deres" Iliade - som mange af dem alligevel måske ikke synes virkelig at have kendt - "uforfalsket". Dvs. sådan som de troede, den var.
          Yderligere har mange litteraturforskere og andre fagfolk holdt på, at netop den Trojanske hest er myte, for dette at gemme krigere i en hul hest ville ingen (hvis Troja altså eksisterede) tage alvorligt. Men arkæologer har dog fundet kæmpe ceremonielle bronzedyr fra oldtiden i de nuværende tyrkiske områder, f.eks. okser, hule som kæmpekar så store at de endda kan rumme flere mennesker. På Vergil's tid må dette stadig have været kendt.
          Lignende modstrid kan observeres hos visse teologiske skoler og i grene af egyptologien, nemlig at nye eller forbedrede data inden for Moses-forskningen afvises eller ignoreres, fordi det helst foretrækkes, at det hidtidige billede ikke bør ændres eller forstyrres.
          Her er et afgørende punkt: Udvidelse af kundskab om historie og historisk litterært stof er ved at blive en almen - men også hos mange fagfolk - en åbenlys mangelvare.
          Idet kulturen i den vestlige verden i de seneste decenier af 1900-tallet har forandret sig med ekspresfart, er det ikke unaturligt, hvis megen af den ældre viden vurderes som mindre relevant. Men er det realistisk og nyttigt at gøre i så stor en udstrækning? Og det anspores tillige af, at mange teoretikere med deres nødvendigvis begrænsende indsigt endda dømmer ud fra deres holdninger til fortiden på en sådan måde, som om de ville afskaffe historien.

Ove von Spaeth, - fra mine bøger,  "Den Hemmelige Religion", 2004, (pp. 322-323) -og  "Profeten som Ukendt Geni", 2005, (pp. 207-209)   -  (ref. på nettet 20.feb.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Religion & Livssyn - 25 februar 2009  -  mening: 
Hele skabelsesberetningen i 1. Mosebog er en metafor

Eniro > SOL > Debat > Politik & Samfund > Religion & Livssyn
_

... Som jeg har været ind på tidligere, handler hele Bibelens terminologi en overført sammenhæng med alt i Universet. Ikke kun sådan rent filosofisk menneskelig Guds rettet, men når jeg siger alt i Universet ser det ud til, at stjernerne og planeterne og Energien, spiller den alt afgørende rolle i alle Bibelens beretninger.
          Først og fremmest i Mosebøgerne. Det vi således kalder Guds Ord (og det er korrekt) er i virkeligheden Ordet om stjernerne og planeterne og Kosmos.
          Så det er ikke jordiske eventyr, men metafor for himmelens hær. Her iblandt er vi altså fremstået i og fra Energien hvor vi altså er blevet "befordret".
          Der er ingen anden historie der kan sidestilles med denne oplysning. Vi mennesker er fra begyndelsen af "befordret" fra evigheden til vor tid i "det nye" Univers og hele skabelsesberetningen i 1. Mosebog er en metafor for stjernerne og planeterne og forestillingen om hvordan vi er "ankommet" via Energien, som indeholder alt.
          Jeg har nu ført belæg for, at Moses var kvalificeret til at skrive denne beretning, idet han som anført har været totalt oplært i alt Ægyptens visdom og stjerne begreber og ligeledes i total samklang med Abraham der ligeledes var oplært i samme disciplin.
          Jeg har skrevet en lang række indlæg her http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1569112  som netop omhandler dette altså, at det handler om stjernerne og planeterne som metafor eller omvendt.
          Ligeledes har jeg henvist til følgende oplysninger:
http://www.moses-egypt.net/bogserie/moses_oversigt_da.asp
          Nu er det så op til dig, at forstå disse ting. Derfor ser jeg nu Charles Taze Russell i et helt nyt lys. Manden var ikke dum.    

Ven af Sandheden, - Eniro > SOL - debat - Religion & Livssyn - http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=1590289   -  (25.feb.2009)

¤ Visdomsnettet, forår 2007  -  reference:
Den historiske Moses' skæbne og mysterium

http://www.visdomsnettet.dk  - VisdomsNettet er en privat humanitær og almennyttig fond. Fondens formål er oplysningsvirksomhed via internettet for derved at medvirke til at fremme fred i verden og udbrede åndsvidenskabens livssyn, studier - og fredsinspiration.
-

Links:  Ove von Spaeth, http://www.moses-egypt.net  -  Den historiske Moses' skæbne og mysterium udforskes ved Ove von Spaeths tværvidenskabelige studier i egyptologi, rabbinerskrifter, religionshistorie, bibelanalyse, arkæologi - samt oldtidens astronomi og stjernelære.
          Ove von Spaeths værker om den historiske Moses fremdrager nye og spændende indfaldsvinkler til oldegyptisk mysteriekult og esoteriske indvielsesritualer - og udvider forståelsen for særlige spirituelle præg i arkitekturens og billedkunstens love og udformning i oldtidens Egypten.

Visdomsnettet, - http://www.visdomsnettet.dk/links/  -  (forår,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ hans.wyrdweb.eu, 1 May 2008  -  on research:
Final Proof of the Theory of Freud concerning Moses

Constable Research BV - also trying to decrypt the Codes of Ancient Civilizations. I am getting closer and closer to the Essentials. To find the code I have to move from civilization to civilization and compare their Myths and Symbols.
_

Search How Akhenaton started the Age of Aquarius at the Wrong Moment and created the Jewish Religion by Accident
          Akhenaton (1300 BC), married to the beautiful Nefertiti, reformed the state religion of Egypt in a very rigorous way. In that time the main deity was named Amen. Out of the blue Amenhotep adopted an old deity called Aten and changed everything.
          He not only changed his name (his old name was Amenhotep IV) but he also erased Amen from all the inscriptions of the capital Thebes and built a new capital to the north of Thebes called Akhetaten, the place where Aten rises.
          The powerful priests of Amen (or Ammon) did not like this move and revolted. The priests of Aten were expelled of Egypt and fled to Palestine. The leader of this expedition was one of the high priests of Ahktnaton called Ra-Mose. The mother of Ahkhnaton was Tiye. She was the daughter of the Chief Minister of his Father, Yuga.
http://en.wikipedia.org/wiki/Akhenaten

          In 1939 Sigmund Freud published a book called "Moses and Monotheism". In this book Freud argues that Moses was the High Priest of Akhenaten. Yuga, the father of his wife is the Jewish patriarch Joseph and his high priest Ra-Mose is the Moses of the Old Testament.
          In Moses and Monotheism, Freud claims that Ra-Moses only led his close followers into freedom and that they subsequently killed Moses in a rebellion. Freud explains that years after the murder of Moses, the rebels formed a religion which promoted Moses as the Saviour of the Israelites. This religion was a mixture of the worship of Aten and Zoroaster (Mithras). Maitreya is the Hindu-variant of Mithras:
The Final Proof of the Theory of Freud.
- link: http://www.moses-egypt.net/bogserie/ovs_relaterede-artikler-c_da.asp 

Hans Konstapel, - Contributed by hans on Tue, 01/04/2008 - 19:29.  hans's blog  - http://hans.wyrdweb.eu/how-akhenaton-started-age-aquarius-wrong-moment-and-created-jewish-religion-accident  -  (1.May.2008)

¤ Læserbrev, "Freud og Moses", April 1st, 2007 - references:
Freud, Moses og det ur-religiøse billede

Det er fantastisk, dit Freud-Moses arbejde. Med glæde og udbytte har jeg læst din tekst, som jeg sandelig godt kan forstå, skulle frem. Det er fremragende, og du har fat i noget fantastisk spændende og fascinerende, som må fange enhver tænkende. 
          Det ER aldeles væsentlige sager og super godt stof. Det er unikt! Man bliver ansporet fra første ord, og dit stof er flydende nitroglycerin i hjernen på den vidensbegærlige. Bravo. Tværfagligheden er dit kendetegn og din styrke. Personligt er jeg så betaget af det ur-religiøse billede, at vort liv er Den Almægtiges indre drøm!

Bjørn Andersen, MA og ekstern lektor i litteraturvidenskab på Københavns Universitet, journalist DJF, tidl. programredaktør i DR TV, - biorn@mail.dk  -  (25.nov.2007)

Sidetop 
 
2  DISCUSSIONGROUPS & NEWSGROUPS  -  OM MOSES-SERIEN
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Discussiongroup: EBblog.dk, den 12. november 2007  -  debat:
Kendte de gamle jøder swastika som et ikke-negativt symbol

EBblog - ejes af (navn:) Kai Mikkelsen - www.ebblog.dk/3561/perma/32106#
Denne tjeneste er leveret af Ekstra Bladet Nye Medier. Denne blog bliver ikke forhåndsredigeret af Ekstra Bladet Nye Medier. Bloggens ejer er ansvarlig for alt indhold.

_

Fordi noget vækker ubehag er det ikke nødvendigvis krænkende og må ikke bane vej for censur - googel Svastika og bliv klogere! Stikord: wikipeda.
Trackback-URL: http://www.ebblog.dk//track.php?art=32106

I Østen bruges hagekorset som piktogram for buddhistiske templer.
          Skrevet af Kai Mikkelsen, 12 november 2007, klokken 12:23
_

#1 Kommentar fra Anonym (svar):
Vender den ikke den anden vej? Er det ikke tegnet for solen? (som Hitler i sin tid stjal og misbrugte). Er det ikke noget alle ved?
          Upassende? Tip moderator!Skrevet 12 november 2007, klokken 12:45
_

Svar fra Kai Mikkelsen:
Det er ikke mit indtryk. Jeg fik et indslag slettet fordi en lille pige var blevet skræmt af et gammelt manipuleret billede af europaflaget med indsat tyrkisk flag og svastika. Jeg advarede mod fascistiske kræfter, hvis du stemmer forkert. Det unge menneske har ikke alderen til at sætte noget som helst link til besættelsen, men har nok fået at vide, at det står for noget grimt - og så anmeldte hun indlægget og ytringsfriheden blev igen krænket.
          Upassende? Tip moderator!Skrevet 12 november 2007, klokken 12:57
_

#4 Kommentar fra BM (svar):
Det finske luftvåbens nationalitetsmærke 1918-44. Kom ikke fra nazisterne, men fra den svenske Grev von Rosen, der hjalp finnerne i deres selvstændighedskamp.
          Upassende? Tip moderator!Skrevet 12 november 2007, klokken 12:52
_

#7 Kommentar fra Ivanf (svar):
Sandheden om... Svastika og hagekors:
Hopier og hagekors. Hopi profetier. I sin artikel, Nostradamus og ny tidsalder, på VisdomsNettet, skriver Ove von Spaeth: "... Et af Nordamerikas ældste indianersamfund, hopierne, har værnet om deres ældgamle klippe-inskriptioner. Heri kan der læses varsler, blandt andet om verden efter "den store krig", hvor "onde magter misbrugte soltegnet". Det vil sige Nazityskland med hagekorset - hvor denne sol-glyf vendte forkert i forhold til i de ældre traditioner (hos hinduerne, der har brugt det i mere end 5.000 år som solrelateret symbol på fred og harmonisk dynamik; også de gamle jøder, og vikingerne, synes at have kendt dette tegn meget tidligt) - og Japan, hvis national (krigs)flag ligeledes viste et gammelt soltegn ...
          ... Hopi-varsler siger, ifølge hopierne selv, at i perioden efter 2. verdenskrig har mennesket en sidste større chance til at bringe naturen og verden mere i balance og blive bevidst her i stedet for at fungere dum-mekanisk. For ellers vil der inde i den ny tidsalder snart køres i et forkert spor, hvor det næppe er muligt at standse - og som 'fører mod afgrunden'. Varslet opfattes at indebære muligheder for alternative udfald, især hvis nulevende generationer lytter og skifter retning. ..."
          Link til Ove von Spaeth's artikel NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER.

          Desuden:  Lederartikel i Internetavisen Jyllands-Posten, Offentliggjort 21. januar 2007 (og fremsendt af Ove von Spaeth til VisdomsNettet): Hinduer og hagekors. I ÅRTUSINDER har hinduernes hellige symbol været svastika, korset, som Hitler stjal og gjorde til nazisternes stempel på deres ugerninger.
          Hagekorset er allerede forbudt i Tyskland. Nu har Tyskland planer om blandt mange andre aktiviteter i det kommende halve år, medens det har EUs formandskab, at gennemføre en lov, der forbyder brugen af tegnet i samtlige EUs medlemslande. Det har af indlysende årsager fået de hinduer, der lever i Europa, til at protestere, for i de 5.000 år, da svastikakorset har været deres religiøse symbol, har det betydet det modsatte af det, Hitler gjorde det til.
          I hinduismen er svastika et symbol på det gode og på fred. Hitlers hagekors betyder tværtimod ulykke, hvad nazisterne til fulde demonstrerede, da de spejlvendte det og gjorde det til det groteske og grusomme symbol på deres voldsregime og på Holocaust.
          Det er ikke vanskeligt at forstå og acceptere især jødernes afsky for Hitlers hagekors. At Tyskland og andre europæiske lande ser med betænkelighed på nynazistiske gruppers brug af Hitlertidens symboler er lige så begribeligt. Men det nynazistiske problem løses ikke ved en lov, der gør det umuligt for hinduerne fortsat at bruge den oprindelige udgave af korset.
          Hinduernes fredelige udgave af korset bør naturligvis ikke forbydes, blot fordi Hitler skabte en spejlvendt parodi på det eller i den naive tro, at man på denne måde kan sætte en stopper for nynazismen. Tværtimod må det erkendes, at hagekorsproblemet dybest set er skabt af manglende viden om det oprindelige symbols betydning. I konsekvens heraf bør EU arbejde for, at forskellen  på de to symboler bliver belyst gennem undervisning og oplysning.
          At Hitler stjal hinduernes hellige symbol og brugte det som sit stempel på terror, racisme og religiøs diskrimination er i sig selv ikke nogen acceptabel baggrund for at fjerne det oprindelige symbol. Det er kun overfladebehandling af et langt alvorligere problem: nynazismen.
          Upassende? Tip moderator!Skrevet 12 november 2007, klokken 14:24
_

Svar fra Kai Mikkelsen:
Tak for opdateringen. Det kan måske nuancere opfattelsen af symboler. Skønt jeg tvivler.
          Upassende? Tip moderator!Skrevet 12 november 2007, klokken 17:05
_

Kai Mikkelsen, - http://www.ebblog.dk/3561/perma/32106 - (12.nov.2007)

 

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Discussiongroups, Ancient History of the Bible World, 17 Feb 2008 - recommending:
Very interesting Danish independent scholar

Subject:  Von Spaeth and the Birth of Moses.  - Yahoo! ID: marianneluban
Ancient History Discussion of the Bible World. - The largest English-speaking list in the world that allows un-moderated discussion of Old and New Testament historical issues:  http://groups.yahoo.com/group/AncientBibleHistory

_

Hi all, Maybe those of you who know me think I've fallen off the globe, but I'm still around - have just been very busy writing books. I've just put out "The Pharaoh's Barber", a murder mystery set in the court of Thutmose III and, by the end of the month, "The Priest" [as in Catholic, not ancient Egyptian] will be available. That's a lot of time on a word-processor!

          Anyway, I hope to be able to engage in discourse with y'all again here. Many of you have never heard of Ove von Spaeth, but he's a very interesting Danish independent scholar [my favorite kind of people, when they're well-informed and reasonable] who loves astronomy.
          I thought I knew a lot about rabbincal literature, Midrashim, but here's something I missed and left out in my own book - Rabbi Abrabanel's info on the state of the heavens around the time of the birth of Moses.
          But Von Spaeth, the same guy who attributed the year 1534 BCE to the heavenly configuration on the astronomical ceiling of Senenmut, picked up on it.
          Read here:  http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-cap1_en.asp

marianneluban, #57935, <Mluban@...> - AncientBibleHistory - Sun Feb 17, 2008 3:15 pm - http://groups.yahoo.com/group/AncientBibleHistory/message/57935  -  (17.Feb.2008)

Marianne Luban is the author of "The Pharaoh's Barber", Pacific Moon Publications, 2008  - http://www.amazon.com/Pharaohs-Barber-Marianne-Luban/dp/0972952411
- also, Marianne Luban: "The Exodus Chronicles: Beliefs, Legends & Rumors from Antiquity Regarding the Exodus of the Jews from Egypt", Pacific Moon Publications, 2003  - http://www.amazon.com/Exodus-Chronicles-Beliefs-Antiquity-Regarding/dp/0972952403

_

It's good to see you back, Marianne: you've been sorely missed.
- aj,

andrej1234au, - #57956 <andrej1234au@...> - AncientBibleHistory - Tue Feb 19, 2008 9:30 am -  http://groups.yahoo.com/group/AncientBibleHistory/message/57956 -  (19.Feb.2008)

¤ Discussiongroups, martinusforum.dk, juli-oktober 2007  -  meninger
Læs Ove von Spaeth om Moses som ægyptisk prins

Velkommen til martinusforum.dk - http://www.martinusforum.dk/portal/index.php
          - På dette forum kan interesserede føre dialog om alt der vedrører Martinus' kosmologi. Martinus (1890-1981) var en dansk forfatter og intuitionsbegavelse, der i et 60 år forfatterskab nedfældede en række åndsvidenskabelige analyser både af det levende væsen og hele verdensaltets fysiske og mentale og åndelige strukturer. Er fremlagt i hans samlede værker med fællestitlen "Det Tredje Testamente". Hans hovedværk "Livets Bog", 7 bind, udgives af Martinus Institut.

_

Hej igen ,- Tak til de der har ulejliget sig med at se første del af filmen, den mest interessante efter min mening. Af nogle af svarerne kan jeg fornemme, at Martinus angiveligt hælder til den antagelse at Jesus var en historisk faktisk person. Hvis det er således, vil dele af Martinus' analyser blive bragt under pres, om filmens omtaler af tidligere personer (Horus m.v). med næmest komplette parallelle forløb skulle vise sig at være sande.
          Jeg må erkende at denne film har forstyrret mig ganske meget, i forhold til min vurdering af validiteten af M's analyser. Kærlig hilsen til jer alle,

Den lille brune hest, Ny skribent, - Svar #16 på: 31. Juli 2007, 00:49:24 » - Sv: Jesus & Zeitgeist  -  « http://www.martinusforum.dk/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=28&topic=1662.msg17328  -  (31.jul.2007)

_

Hej, - Horus var en Ægyptisk gud, blandt mange mange andre Ægyptiske guder. Grunden til at Ægypten havde så mange Guder og fortællinger om disse skyldes landets politiske historie ...
          - Farao kan kun kaldes Farao fordi han herskede over "tvillingelandene" og havde kun ret til at bære "dobbeltkronen" hvis landet var samlet, - før dette var der konger med en anden hovedbeklædning (tørklædet der ligner pagefrisure) ... og før krigedes forskellige konger om land. 
          De mange små lande samledes til de to store, som bestod i nogen tid, indtil den første Farao (hvad er det nu han hedder?) samlede landene og en af de vigtigste brikker i det spil var at samle de enkelte kongerigers guder ind i en historie der gjorde dem i familie med hinanden. På den måde fik Farao og hans præstestab bildt folk ind at de tilhørte samme nation/kulturområde!
          Hvor ved jeg det fra? Vi har masser af vidnesbyrd i kongegravenes fortællinger som viser
hvordan den levende gud Horus = Farao agerer med andre guder og fortællinger der varierer alt efter hvor gamle gravene er.
          Så der er altså skabt nogle myter i det gamle Ægypten omkring guder og hvilke ritualer der behager dem! I det Gamle Testamente kan vi læse om jødernes "genbrug" af den ægyptiske religion bare tilpasset jødisk tradition, - læs Ove von Spaeth, der bl.a. beviser, at Moses var en ægyptisk prins, der blev sendt ned af Nilen i en sivkurv fordi det var en tradition i de kredse at lave en form for dåbsritual for den kommende Farao, der jo skulle være GUDEKONGE og (derfor ikke kunne være født af en kvinde ... ALLE prinser til tronen skulle gennemgå dette ritual.
          At Jøderne i deres "Tora", som består af "De 5 Mosebøger", så skildrer Moses som noget
enestående, skyldes nok deres hang til at være noget specielt ! Men hvem har ikke den tendens?
          Tilbage til Zeitgeist ... fordi flere personer, herunder også Jesus, er knyttet til de samme
symboler eller ritualer, så betyder det nødvendigvis ikke at "det er løgn", de er bare af eftertiden blevet knyttet sammen af at have en fælles viden!
          Har nogen i dette forum læst bogen: "De store indviede", den knytter en tråd omkring
Ægyptens pyramider og "gudeindvielser" og Moses og Jesus og andre "religionsstiftere" som alle har været i Ægypten på et tidspunkt og kunne have fået deres indsigt igennem dennes indvielsestraditioner?  Kærlig hilsen Pipia,

Pipia-2, Aktiv skribent  - « Svar #25 på: 17. Oktober 2007, 23:34:59 » Sv: Jesus & Zeitgeist  -  http://www.martinusforum.dk/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=28&topic=1662.msg17328  -  (17.okt.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ TheologyWeb Campus - 24 November 2009  -  suggestion: 
Better, try this site: www.moses-egypt.net

TheologyWeb Campus > World Religions Dept. > Judaism > Torah: A Commentary of Love (a response to Christians)
_

PDA, - View Full Version : [Archive] Torah: A Commentary of Love (a response to Christians) Judaism ... "Thou shalt not avenge, nor bear any grudge against the children of thy people, but thou shalt love thy ...  November 24th 2008, 11:25 PM
          I tried to read this entire thread but after the first 2 pages of 4 I found myself somewhat distracted. I did see a lot of discussion about Moses and Jesus and thought I would beg everyone's indulgence to ask about a site I recently found: http://www.moses-egypt.net/default.asp

Dan, - TheologyWeb Campus > World Religions Dept. -  November 24th 2008, 11:25 PM, http://www.theologyweb.com/campus/archive/index.php/t-58500.html
 -  (24.Nov.2008)

¤ Facebook - 27 januar 2009  -  referencer: 
Ove von Spaeths gode artikler - Moses, og om Atlantis

https://www.facebook.com/groups/45399163234/

"Spiritualitet"...er det kommet for at blive...
Til baka á SIQ-The Spiritual Intelligence

Umræðuborð
Efnisyfirlit
Efnisatriði: "Spiritualitet"...er det kommet for at blive...
Sýni innlegg 1 - 30 af 30 eftir 13 aðila

Martin skrifaði þann 27. janúar 2009 kl. 07:46
Hej Henrik,-   Tak - helt iorden, jo der findes facts de er bare ikke tilgængelige pt.
          Hvis Patrick Geryl, mod forventning finder hvad han søger i Labyrinten ved Havara, kan det give ny uvurderlig viden, nej jeg skriver ikke jeg vil have masser af facts, et er rigeligt, jeg anser også en hvis Ogygos måling med efter platons skrifter han var og er ikke roman forfatter, men videnskabsmand og hans opmåling af jorden i stadier giver måske også svar og hints.
          Så derfor spørgsmålet var hans oversættelse af Atlantis fra egyptisk til græsk fra Hall of Record og hans indvielse som et led i fortælling om ældre historie, der ligger sikkert materiale og viden gemt som vi ikke er parat til eller kan finde.
          BTW jeg har læst Erik's og Ove von Spaeth's gode artikler og anser begge for en kapaciteter inden for området, som sagt det interesserer mig, men jeg går ikke i Cayce mode af den grund - og nej jeg kan heller ikke pille ved tro, du har dine oplevelser og tro - det respekterer jeg til fulde, da vi heldigvis er sat fri til individualitet også i vores inkarnationer også om det har været på Atlantis, som jeg skrev jeg har bare end anden oplevelse af Atlantis.
          Du skriver du er gået over til den lyse side, det formoder jeg du også har gjort inden for dit nuværende liv, både haft en mørk og lys side og har valgt varmen og lyset, og ja det koster, men det er når man at når ud af tunnelen står den 1-0 til dig og mig og alle andre der arbejder mod lyset.
          Som jeg skrev nye opdagelser ændrer vores viden og jeg tager mine ord - megalith kulturer før 12.000 bc har vi ikke særligt meget af andet end Göbekli Tepe, når fundene er der.
http://thecrit.com/2009/01/22/discovering-the-oldest-man-made-structures-on-earth/#more-432
Så beviser skal nok komme frem - en dag :)   - De bedste hilsener
          Martin

- - -
Martin svaraði Innlegg frá Henrikþann 27. janúar 2009 kl. 16:03
Hej Henrik, -  Og undskyld da det ikke har noget med topic at gøre. Men hvis det har interesse:

Stjernetradition fra en gådefuld fortid
http://www.visdomsnettet.dk/a-437/

Forsvundne stjerner og kontinenter
http://www.visdomsnettet.dk/a-438/

Plejaderne og forhistoriske kulturer
http://www.visdomsnettet.dk/a-439/

Stjerneviden og ideen om Atlantis
http://www.visdomsnettet.dk/a-440/

Traditioner om stjernehimlen hos fortidens folk
http://www.visdomsnettet.dk/a-441/

du er også velkommen til at kigge ind her: 
http://www.facebook.com/group.php?gid=45399163234   -  dette handler dog ikke om Atlantis, men om Moses, men lur mig vi kommer langt omkring også sikkert Atlantis, da en ting tager hinanden lige som nu i denne debat.
          Jeg er meget interesseret i at høre om din oplevelse og viden om Atlantis og hvordan du fandt ud af dit tidigere liv og hvornår. - Håber ikke det skurer i ørerne at jeg skriver til dig jeg mangler bare indgangsvinklen til at forske videre i emnet og tro mig jeg har været langt omkring og har ikke lukket øjnene for den underbevidste tilgang, men jeg er jordisk og nærer mig af den og dens viden, da jeg mener det er her vi bedst finder myternes tilgang og forlis.  -  mange hilsener
          Martin
- - -
Innlegg #23
Martin skrifaðiþann 27. janúar 2009 kl. 16:22
PS det er forresten Ove von Spaeth der er forfatteren :-)
Innleggi eytt þann 28. janúar 2009 kl. 13:27         

Martin, - https://www.facebook.com/groups/45399163234/  -  (28.jan.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ religion.dk, discussiongroup, den 15. januar 2008  -  meninger:
Reinkarnationslære hos kirkeretninger i en fjerdedel af kirkens historie

Debat på religion.dkMeningen med livet.  - Verner 282 3  29/11/2007 09:18
Hvor Er Meningen? af Verner, - onlinedebat.religion.dk
_

          Re: Hvor Er Meningen? [Re: manerius]
          #21626 - 15/01/2008 00:25
Hej Manerius. - Hvis man ikke frygter døden, hvorfor så ville forsvare sig? - Ethvert forsvar kommer vel af frygt? - Hvis man ikke frygter noget, hvorfor så angribe sine medmennesker? - Er det ikke netop narcissistisk når man tror at angrebet på sine medmennesker kan beskytte en selv? - Gad vide om det er troen på mangel der afspejler narcissismen? - Hvad tror du?
          serotonin
, bor her (Registreret: 14/05/2007. Indlæg: 642)


          Re: Hvor Er Meningen? [Re: serotonin]
          #21629 - 15/01/2008 01:59
Du snakker som sædvanligt uden om det væsentlige i mit indlæg, nemlig den dødsangst, der lyser ud af alle dine indlæg. Du/I er tilsyneladende så bange for at leve, at I dyrker døden for at leve blot en lille smule. - Dyrkelsen af lidelsen og Jesu død må da være guf for alle dødsdyrkelser!
          manerius, erfaren (Registreret: 22/04/2007. Indlæg: 153)
_

          Re: Hvor Er Meningen? [Re: ALH]
          #21637 - 15/01/2008 10:28
Og ingen får nogensinde noget at vide om hvad han oplevede.
          Han havde ikke noget at glæde sig til, der sker INTET overhovedet, kan jeg sige af erfaring, men måske jeg fordi jeg ikke havde de rigtige "forbindelser".
          Jeg er lidt ked af hvis jeg ødelagde det for nogle, der havde andre forhåbninger.
          mvh.treram, bor her (Registreret: 20/11/2005. Indlæg: 1217 - Sted: Sverige/Thailand)
_

          Re: Hvor Er Meningen? [Re: serotonin]
          #21638 - 15/01/2008 10:37
Til dem det måtte vedkomme: Fra bogen (Liv efter liv - samtaler om reinkarnation) af Annie Dunch. Jeg citerer:
Ove von Spaeth fortæller:
          Reinkarnationslæren blev helt udelukket af kirken den 2. juni 553 e.Kr. ved det 5. økumeniske koncil - et mindre officielt kirkemøde i Konstantinopel. Det sket ved et regulært kup, hvor kejser Justinian under mødet fængslede paven, Vigilius. Denne pave var tidligere livsfarligt maltrakteret for sin protest mod at skulle fjerne friheden til at kunne antage reinkarnarionslæren.
          Han blev ikke sluppet fri, før han havde underskrevet en erklæring om total udelukkelse af reinkarnationen - som i dag har eksisteret hos kirken i mere end en fjerdedel af kirkens historie. Reinkarnationslæren fortsatte hos andre kristne, blandt andre hos katharer og albigensere helt frem til 1244 og 1330. (citat slut).
          m.v.h. Verner, bor her (Registreret: 07/08/2005. Indlæg: 1158 - Sted: Brønshøj)
_

          Re: Hvor Er Meningen? [Re: treram]
          #21639 - 15/01/2008 10:48
Det passer da ikke. Hvis du taler af erfaring, må du jo være opstået fra de døde. Træd frem, min ven, du er beviset på at der er liv efter døden.
          jmp, veteran (Registreret: 21/10/2005. Indlæg: 3422)
_

          Re: Hvor Er Meningen? [Re: jmp]
          #21642 - 15/01/2008 11:21
Gu passer det, jeg mener ikke at jeg er genopstået, nu bliver jeg i tvivl, hvordan finder man ud af det??.
          Nu stod der at den "gode" mand glædede sig til de første sekunder efter han var død, da jeg havde den tvivlsomme ære af et hjertestop, oplevede jeg INTET, ikke engang at jeg døde, men jeg har bekræftelse på at jeg blev vækket til live igen, nu ved jeg heller ikke hvormange sekunder jeg var død, nok ikke så mange, jeg mener min hjerne fungerer nogenlunde som den altid har gjort, ingen mistede data.
          Mange er jo heldige at blive kaldt til live igen efter et hjertestop, men jeg mener ikke at man hører så mange historier om de"strålende"lys/engle man møder.
          mvh.treram,  bor her (Registreret: 20/11/2005. Indlæg: 1212 - Sted: Sverige/Thailand)
_

religion.dk,  -  http://onlinedebat.religion.dk/showflat.php?Cat=&Board=livet&Number=22126&Searchpage=1&Main=21514&Words
=&topic=&Search=true#Post22126
   - & -  www.religion.dk  -  (15.jan.2008)

Sidetop

¤ Discussiongroups, Wales Pontypridd & Valleys Forum, 7 December 2007  -  opinions:
There is no such thing as "The" Bible

Wales, Pontypridd & Valleys Forum - (present item:) The Bible (Read 2214 times)
_

There is no such thing as "The" Bible. There are many versions of this book, and many parts missing. edited, lost or adjusted in translation. I think it people who claim to be 'Christians' start telling others what this book says, they should take care to specify what version/date/language version, they refer to. Some say it was written by God, well if that's the case, then God is obviously Welsh.

ValleyBoy, Senior Member, (Cefnogwch Cymru), Posts: 3371, - Reply #15 - Re: The Bible - Dec 7th, 2007, 3:29pm -  http://pontytown.co.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1196513949;start=all  -  (7.Dec.2007)

- - -
There are many translations but most Christians are aware of those which stick most closely to the original. I haven't yet heard anyone say it was written by God. I've heard all Christians say that it was inspired by Him.

Beth, Junior Member, (And God said... Charles who?), Posts: 225, - Reply #16 - Re: The Bible - Dec 7th, 2007, 5:08pm -  http://pontytown.co.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1196513949;start=all  -  (7.Dec.2007)

95% of the Universe is a mystery to scientists... you just have to put your faith in the fact that Dark Matter is there, even though they don't know what it is and cannot see it....

- - -
Check these out:

http://reluctant-messenger.com/lost_forgotten_books.htm

http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-reviews_en.asp

http://ia300027.us.archive.org/2/items/biblemythsandthe00doanuoft/biblemythsandt he00doanuoft.pdf

George, Full Member, (Darwin Enabler), Posts: 1328, - Reply #17 - Re: The Bible - Dec 7th, 2007, 5:31pm  -  http://pontytown.co.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1196513949;start=all  -  (7.Dec.2007)

"Gwell Angu Na Chywilyd" Better Death Than Dishonour

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ forum, religion.dk - 11.-12. december 2008  -  meninger: 
Om reinkarnation

http://onlinedebat.religion.dk, - Forum: Reinkarnation og kristendom
_

Verner - bor her - Registreret: 07/08/2005 - Indlæg: 1884 - Sted: Brønshøj
Reinkarnation og Kristendom [Re: Verner]
#43198 - 11/12/2008 15:09 
          Til mine læsere.Jeg er lige ramlet ind i en ny bog:  Liv efter liv-samtaler om reinkarnation - af Anni Dunch. (Hun taler med flere bl.a. Poul Blak - forf. til Løft Låget).
          Jeg citerer:  En ny undersøgelse har vist at 20% af den danske folkekirkes medlemmer tror på reinkarnation. Jeg er overbevist om, at hvis man sp. dem der ikke er medlem af folkekirken, vil tallet være endnu højere. Det gør da også indtryk, at den del af verden, hvor budhismen og hinduismen florerer, lever 1,5 milliarder mennesker med denne tro. Oveni skal ægges hver femte medlem af den danske folkekirke. Det er nok ikke noget præsterne bryder sig om at blive konfronteret med, kan vi vist roligt slå fast. Citat slut.
       Forf. taler med 14 kendte mennesker, som alle går ind for reinkarnation. Men læs selv - den er kommet på biblioteket - en virkelig god bog ...
_ _ _

Verner - bor her - Registreret: 07/08/2005 - Indlæg: 1884 - Sted: Brønshøj
Re: Reinkarnation og Kristendom [Re: Verner]
#43203 - 11/12/2008 16:11 
          En fortsættelse fra kl 15.09. Jeg er nu færdig med bogen. ..... (Og) Så er der en anden, som fortæller følg. citat: Læren om reinkarnationen blev helt udelukket af kirken den 2. juni år 553. Det skete ved et kup. Citat slut, God aften.
_ _ _

Moussaka - ny - Registreret: 01/12/2008 - Indlæg: 5
Re: Reinkarnation og Kristendom [Re: Verner]
#43220 - 11/12/2008 22:13 
          Hej Verner, - Det er spændende, at du skriver, at "Læren om reinkarnationen blev helt udelukket af kirken den 2. juni år 553, det skete ved et kup". - Du skriver, at det er et citat, men skriver ej hvorfra. Jeg har forsøgt at finde frem til kilden, og har fundet dette, som kan belyse din udtalelse:  http://www.religion.dk/artikel/170542:Spoerg-om-nyreligioesitet--Reinkarnation-og-aaret-553 . Har du selv andre kilder?
_ _ _

Verner - bor her - Registreret: 07/08/2005 - Indlæg: 1884 - Sted: Brønshøj
Sted: Brønshøj Re: Reinkarnation og Kristendom [Re: Moussaka]
#43228 - 12/12/2008 09:26
          Hej Mousaka. - Du spørger om, hvem der har sagt det om afskaffelse af reinkarnationen. Det kommer fra bogen (Liv efter liv-samtaler om reinkarnation) af Anni Dunch.
          Du skal ind på side 169: - En samtale med Ove von Spaeth. Jeg vil ikke gentage det - læs det selv. Jeg ved ikke, om du er for eller imod, blot vil jeg fortælle dig noget, som du ikke vil tro på. Men da jeg også skriver til andre her, så kommer nu historien:
          Se, da jeg stod for det åndelige råd, før min inkarnation før min nedstigning til min Moder, da underskrev jeg en livskontrakt. Denne kontrakt gik ud på, at jeg i det kommende liv ville være fortaler for sandheden, som er, at der er et liv efter døden - i reinkarnationen-og-karmaloven sammensat hedder dette åndsvidenskaben.
          Jeg har skrevet om dette emne her på siden i over 4 år, men er blevet i den grad til mopning, så du drømmer ikke om det. Men jeg bliver ved, hvad der end sker. Jeg har stærke åndelige magter, som står bag mig - det har jeg fået at vide fra klarsynede personer igennem 35 år -ja selv i dette øjeblik hvor tasterne bliver slået føler jeg det.
          Åndsvidenskaben vil en dag blive anerkendt. Men mørke kræfter, materialismen, kæmper med næb og klør for at bevare magten, og derfor trækker det ud, men det kommer, måske inden 4 år. Det kommer ikke i form af materielle åbenbaringer, men på den måde at befolkningen begynder at tænke på en måde, de aldrig har drømt om. Dette er den nye tid, som snart oprinder. Velkommen her, Moussaka. Jeg håber, du vil føle dig tilrette ...
_ _ _

onlinedebat.religion.dk, - Forum: Reinkarnation og kristendom - religion.dk -  http://onlinedebat.religion.dk/showflat.php?Cat=0&Number=43198&an=0&page=0  -  (11-12.dec.2008)

¤ altnett.ning.com  - Alternativt Nettverk - 15 juni 2008  -  meninger : 
Les bøkene og artiklene af Schwaller de Lubicz, Ove von Spaeth eller Erik Ansvang før du drar

altnett.ning.com - Alternativt Nettverk - Presentert av magasinet Visjon & Alternativmessene - For de som er interessert i den gamle Egyptiske kultur - Egyptologi - Laget av Andreas N. Bjørndal
_

Egypt er mitt favorittreisemål her i verden, dessverre har familien lagt ned forbud for flere Kairo turer med det første ...
          Den store pyramiden er et fantastisk byggverk selv om den nok er en blek skygge av hva den engang fremstod som, og er du så heldig å få være i kongekammeret alene har du mulighet for en flott meditativ opplevelse!
          Til deg Nina: dersom du skal oppsøke Kairo eller området mellom Aswan og Luxor; så sørg for å finne en guide med esoterisk bakgrunn - ellers kommer du til å kjede deg til døde. De vanlige guidene er helt på bærtur når det gjelder historie og tema.
          Det er bare irriterende å måtte høre på at pyramidene i Kairo er et par tusen år gamle og gravsteder for den og den faraoen.
          Les bøkene/artiklene til Schwaller de Lubicz, Ove von Spaeth eller Erik Ansvang før du drar. For øvrig; det er ikke det minste skummelt å bevege seg rundt i Egypt, folk er kjempevennlige og vil gjerne prate. Mindre sjangs for å bli antastet i millionbyen Kairo en lørdagskveld enn i lille Oslo - det er noe å tenke på.  Alt godt!

Anita, den 15 juni 2008 kl. 15.15  - http://altnett.ning.com/group/egyptologi?groupUrl=egyptologi&id=2109341%3AGroup%3A14289&page=2#comments  -   (15.jun.2008)

¤ Newsgroups: dk.livssyn, dk.livssyn.kristendom - 19 Januar 2009  -  opinions : 
Et bogværk som er helt unikt

Newsgroups: dk.livssyn, dk.livssyn.kristendom - forum 
_

Til jer som tvivler, så findes der flere steder at kikke. f.eks. http://exodus2006.com/ . Denne side overlader ikke meget til tvivlen.
          Profetien som står i 1.Mosebog, 16. kap. fortæller klart om de problemer, som der blev med Ismaels efterkommere (det er dem, vi kalder arabere eller muslimer).
          Et bogværk, som er helt unikt, er "Attentatet på Moses" af Ove von Spaeth.

Christian Wiedekamm, - From: chrw <cwiedek...@gmail.com>
Date: Mon, 19 Jan 2009 12:08:53 -0800 (PST), - Local: Mon, Jan 19 2009 3:08 pm  http://groups.google.com/group/dk.livssyn/msg/f8bec66d661a81f8  -  (19.jan.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Selvet.dk Forum - 9-22 december 2008  -  diskussion : 
Moses viderebragte det gamle Ægyptens visdomslære

Selvet.dk - Forum - emne: Kains hustru 
_

Jeg begyndte at læse biblen i mine unge dage. Jeg synes selv jeg nåede langt. Men efterhånden blev de evindelige gentagelser for meget for mig. Jeg husker ikke hvor langt jeg nåede. Det er vistnok og uden tvivl en slægtsbog vi har med at gøre. Og dog. Ove von Spaeth påviser (i sit fembindsværk "Attentatet på Moses", Reitzels forlag) at Moses, som vi måske kan påskrive eksistensen af Mosebøgerne, førte en Ægyptisk visdomslære videre til Palæstina - efter at hans berettigede trone, som farao, var blevet ham frataget - med de tilfangentagende i Ægypten; som han førte igennem ørkenen i adskillige (40 ?) år.
          Hvis Moses, med den hensigt at ville viderebringe det gamle Ægyptens visdom, har forfattet de såkaldte Mosebøger, Pentateuken, så mener jeg at kunne ane at indholdet er delvis symbolsk. Hvad ved jeg om det ? Meget lidt !
          Jeg påberåber mig dog retten til, i en demokratisk og åben stat som vores, at stille spørgsmål angående dette: er den bog, som vor kirke er bygget på, en historisk korrekt gengivelse af hændelsen ved skabelsen ... eller er den en symbolsk nøgle til en dybere forståelse ...
          Hvem skal kunne svare på det ? Jeg kan ikke. Har nogen af jer en æventyrlig indfaldsvinkel, den være sig nok så fantasifuld ?

svenrus, - Bruger - 206 indlæg - 9/12/2008 : 22:12:58 - www.selvet.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19355  -  (9.dec.2008)

- - -

Den kristne kirke bygger på Det nye testamente. I det Nye Testamente vrimler det med henvisninger til det Gamle Testamente og "hovedpersonerne" (undskyld mig) i NT henviser hyppigt til gammeltestamentlige personer og begivenheder. Hvis Adam og Eva var de første mennesker, så må vi forstå det enten konkret eller symbolsk. Konkret kan vi ikke forstå det, som påvist... for: hvor kom så Kains hustru lige pludselig fra ?
          Jeg giver dig ret i at mange begivenheder og personer i GT er blevet påvist som værende konkrete, Gallad, og jeg tror også kristendommen består i en kombination af GT og NT. Jeg har selvfølgelig ikke svaret på spørgsmålet om hvor Kains hustru skulle være dukket op fra. Jeg undrer mig på et logisk grundlag.
          Jeg forventer heller ikke at noget menneske har indsigt i hvordan og hvorfor det forholder sig sådan. Måske mit spørgsmål er barnligt ? Ja, men hvis det som Ove von Spaeth kommer ind på i bøgerne "Attentatet på Moses" har noget i sig, så må vi kunne forvente at opklaringen på spørgsmålet ikke alene er spændende, men også æventyrlig; tror jeg nok ...

svenrus, - Bruger - 206 indlæg - 22/12/2008 : 08:53:18  - www.selvet.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19355  -  (22.dec.2008)

¤ India Discussion Forum  -  November- December 2008  -  opinions on religions: 
Try this sample: Freud on Moses

India Discussion Forum, India-Forum.com - news and analysis - Item: Historicity of Jesus - 2
_

Shambhu  Nov 20 2008, 10:39 PM Post #242
          Group: Senior Member - Posts: 1103 - Joined: 15-May 05 - Member No.: 697
Check these out:  Online texts and books to be read:
Evolution of the Semitic faiths

Nailing down The Big Lie: "Jesus", the Roman invention
Christianity: When "God" wants you to kill others - Part I
Islam: When "God (New and Improved)" wants you to kill others - Part II
Sanatana Dharma: Often imitated, but never duplicated
Egyptian seal of Christ myth: The Pagan Christ
_

dhu
  Nov 23 2008, 06:26 AM Post #243
          Group: Senior Member - Posts: 1779 - Joined: 17-April 04 - Member No.: 272
Check this out:  Hindi Panchatantra - 18
_

ramana  Dec 5 2008, 02:23 AM Post #248
          Group: Senior Member - Posts: 1905 - Joined: 3-October 03 - Member No.: 99
Dhu, You need ot read Freud's "Moses and monotheism" He is clear that all those religios are based on political needs and an idea of universal empire. He traces the origins to the 18 Dynasty Pharoh who for whatever reasons acquired an Empire beyond Egypt and needed to craft a religoion that was beyond Egypt's theogny. And his intimate was Thutmose who took the religion to the frontier tribes some of whom were enslaved. Thutmose is Moses. They latter killed him in revolt as his version was harsh to their sensibilities and that led to the forty years of wandering. Very gripping. So it could be the same type of rehash a few centuries later.
_

dhu
  Dec 16 2008, 06:54 AM Post #253
          Group: Senior Member - Posts: 1779 - Joined: 17-April 04 - Member No.: 272
The Saint, The Criminal And The Terrorist. - QUOTE:

Actually, the act goes beyond transformation: terrorism is trans-substantiated crime. "Trans-substantiation" refers to the miraculous transformation of some particular substance into another one. (During the Mass, for instance, Roman-Catholics believe that bread and wine are transformed into the body and blood of Christ.) This happens in the case of terrorism as well: crime becomes morally praiseworthy. It does not concern so much a particular crime, but rather the transformation of the entire domain of crime. This trans-substantiation results in the re-presentation of crime as morally praiseworthy. We suggest that what brings about this "miracle" is an ideology, which we would like to call "the ideology of crime". It is our hypothesis that such an ideology exists today and that acts of crime can become acts of terrorism because of what this ideology does and how it does so.

We know that Trans-substantiation as portrayed in the roman gospels encompasses getting the colonized to feast (ironically) on their own awaited Messiah, whose identity is actually overtaken (again ironically) by the colonial power. This would suggest that one function of the gospels was to normalize the crimes of the colonial power (as terrorism).
_

ramana  Dec 16 2008, 11:35 PM Post #254
          Group: Senior Member - Posts: 1905 - Joined: 3-October 03 - Member No.: 99
Dhu, Again try to get hold of Freud's "Moses and Montheism". Its on Amazon's used books. The book is unputdownable in view of the current problems. He explains the blood letting of Jahve.
          Also see the works of Eduard Meyer on Moses. Looks like it was always a political movement. They had no idea of separation of church and state in all these 'religions'.
          Freud says the idea of ploitical leader and religious head comes from the way Moses behaved to the Jewish people. And he got that from the Pharaohs!
          In a way all the things we are seeing is the rejected faith of Akhenaton that is morphing its way in many forms - Judaism, Christianity, Islam, Marxism, Secualrism, and Nazism.- All are methods of political control of people by means of "religion/killigion". - Talk of the revenge of the Pharaohs!   -  Try this sample :
          Freud on Moses  ( www.moses-egypt.net/book-series/ovs_related-articles-c_en.asp ) - Has some illustrations also.
_

India Discussion Forum,  - India-Forum.com - news and analysis -   http://www.india-forum.com/forums/index.php?showtopic=2067&pid=91937&st=240&#entry91937  -  (15.Dec.2008)

¤ Discussiongroups, 24.dk, forumviewthread, aug.-nov. 2007  -  anbefalinger: 
Von Spaeth trænger dybt ned i den ægyptiske mytologi

24.dk/groups_forumviewthread  -  emne: Stargate og Ægyptisk mysterie
_

Har lige set filmen Stargate på tv2 - den oprindelige - og det sætter jo tanker igang endnu en gang om Ægyptens historie og livets oprindelse på jorden.
          Jeg synes, at det er en rigtig spændende "teori", der præsenteres i filmen. Man har taget mange spændende fakta fra den ægyptiske historie, sat sammen med nogle alternative teorier om pyramidernes oprindelse og den ægyptiske kulturs oprindelse, som giver et spændende billede af en mulig oprindelse for menneskeheden. - Er der andre, der er inde i teorierne omkring dette ?

the good life, stifter, - 25-08-2007 - 00:43, Indlæg: 4072, -  Send mail Stargate og Ægyptisk mysterie  -  http://24.dk/groups_forumviewthread.jsp?group=mysterieroggder&thread=1946373  -  (25.aug.2007)

-
Hej, - Når man skal vide noget om de ægyptiske mysterier, så er godt sted bogværket "Attentatet på Moses" af Ove von Spaeth. F.eks. Moses skulle have været en Farao og hans navn er ægyptisk og ikke hebræisk, som man måske skulle tro. Ligeledes var Moses og også Abraham dygtige astrologer. Med dette bogværk trænger han (OvS) dybt ned i den ægyptiske mytologi, og dermed også de aflæggere af jødedommen, som der findes (den kriste tro, og islam). - Mvh

chrw, Christian Wiedekamm, - 19-09-2007 - 12:06, Indlæg:  268, -  Send mail Stargate og Ægyptisk mysterie  -  http://24.dk/groups_forumviewthread.jsp?group=mysterieroggder&thread=1946373  -  (19.sep.2007)

-
Mht. at teorien i filmen skulle give et bud på vores oprindelse, mener jeg iø tanken om, at jordens befolkning af mennesker, eller liv i det hele taget, ikke nødvendigvis er startet hos os, men af højere udviklede væsner, der er kommet fra andre planeter, eller har udviklet sig i tidligere tider her på jorden og er taget videre og har koloniseret andre planeter i universet. - Så jeg mener ikke, at filmen kan tages direkte som et bud på virkelighed i forhold til de der gates, som dimensionsrejse kanaler osv. Mere den overordnede tanke.
          Jeg har hørt navnet von Spaeth før. Måske nævnt i Livets Oprindelse, eller her. - Det er jo altid lidt svært med de der fortolkninger, for det er jo svært at vide, hvad sandheden er, når det ligger så langt tilbage i tiden. Hva´er hans baggrund ?

the good life, stifter, - 03-11-2007 - 11:16, Indlæg: 4072, -  Send mail Stargate og Ægyptisk mysterie  - http://24.dk/groups_forumviewthread.jsp?group=mysterieroggder&thread=1946373   -  (3.nov.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Discussiongroups, Orenda Forum, 21.-22. august 2007  -  reference:
Atlantis og Lemurien, Mu - mystiske inskriptioner

Velkommen til ORENDA. - Hvad er Orenda forum. Orenda er et spirituelt forum, som har en åben afdeling samt en lukket - kun brugerne kan se. Læs mere... http://lise.forumup.dk/forum-99-lise.html    -  Emne: Angående Atlantis
_

Så at Astlik nevnte Atlantis, og da må jeg bare nevne at det er ikke bare Atlantis som skal ha mer eller mindre sunket i havet og at dynastiene der forsvant. Gammle skrifter omtaler en enorm øy som ble kalt MU, mu var ilikhet med Atlantis et senter for visdom, idyll osv.
         Mu skal ha ligget omkring der hvor påskeøya er den dag i dag, så jeg har en teori, enn om påskeøya, som nå ligger ganske lavt over havet, en gang var en høy fjelltopp eller et senter i landet MU, og at de som bodde der plasserte disse figurene der fordi det var et sentrum, en kjerne i deres tro og kultur, og at når resten av landet forsvant var dette det eneste som stod igjen? Kanskje ikke en gang naturkreftene kunne klare å fjerne det mektige som hadde blitt hyllet rundt dette senteret gjennom folkenes tro og handlinger?
         Jeg vet ikke, det er ikke en teori, bare tanker i grunnen.. ville bare dele dem:)

Wisdom, - (Redaktør/Kylling) Indlæg: 354, - Indmeldt: 16. aug 2007, Skrevet: 21 aug 2007 15:52, Emne: Angående Atlantis, - http://lise.forumup.dk/post-3606-lise.html   - http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=72800581670297&mkt=da-DK&lang=da-DK&w=3aa6b388&FORM=CVRE9  -  (16.aug.2008)

_

Det er en interessant teori Sofie. Jeg har hørt om MU, men jeg ved ikke nærmere om det.
Jeg fandt dette på Visdomsnettet:

          Ove von Spaeth skriver om sin forskning:  Et lignende kontinent som det sagnomspundne Atlantis, men endnu tidligere sunket, omtales i indiske legender at have haft en høj civilisation og en langvarig eksistens i Stillehavet.
          Den babyloniske præsteastronom Berossos (Berossos fra Kaldæa), der på Alexander d. Stores tid i 300-tallet f.Kr. slog sig ned på den græske ø Kos, medbragte en stor mængde viden om babylonisk astronomi og astrologi. I overleveringerne fra Berossos berettes bl.a., at babyloniernes stjerneoptagelser og astrologi skulle gå flere gange titusinder af år tilbage.
          I Indien påberåber man sig stadig lignende enorme traditioner, dvs. fra længere tilbage end 3000 år f.Kr., hvor der ikke ses indflydelse fra babyloniske og sumeriske riger eller sprog.

          Barossos udtalte netop også, at stjernernes videnskab på ingen måde var en opfindelse af hans og hans babyloniske fællers forgængere, det sumeriske folk, men at denne viden var blevet overdraget til dem gennem kontakt med en fremmed race.
          Ud fra alle forskelligartede konkrete oplysninger om, at stjernebillederne anses at have været kendt langt tilbage, skal der peges på, at noget af den ældste kendte astronomiske og astrologiske viden bl.a. synes at have eksisteret hos Indiens urbefolkning. Her ikke mindst i Indus-dalen med den ældgamle Mohenjo Daro-kultur, der havde livlig udveksling og mange kulturelle fællestræk, f.eks. de trappeformede pyramider, men også visse ligheder i sprog og skrifttegnene, med sumerernes naboer, elamitterne. Også parthere og skythere (i de nuværende sydrussiske og persiske områder) havde kontakt til Mohenjo Daro.

          Det ser ud til, at sumererne havde opsamlet stjerneviden både fra nord og syd, dvs. også fra Mohenjo Daro. Var det den "fremmede race"? Skal vi længere tilbage og længere væk?
          Kunne stjernebilleders mange fælles navne hos folkeslag i Stillehavet, Asien og Amerika være fra en fortidig Stillehavs-kultur, det sagnomspundne, sunkne Mu- eller Lemuria-kontinent? I den tidligere ikke-tydede skrift fra fortidens Indus-folk er fundet mindst 100 tegn identiske med skrifttegn fra Påskeøen næsten halvvejs Jorden rundt i den anden ende af Stillehavet. Senere fandt forskerne, at mange af Indus-tegnene især havde at gøre med astronomi og astrologi. (Illustrationens markeringer: l = Indus-skrift; P = Påskeø-skrift).

          Mystisk fortidsskrift om stjerneemner.  - Hvordan så verden ud for mange tusinde år siden? Nutidens videnskab har efterhånden kendskab til mange forhold. Bl.a. er det ejendommelige træk opdaget, at nogle hidtil isolerede Amazonas-indianerstammer (mange indianersprog i både Nord- og Sydamerika er slet ikke indbyrdes beslægtede) i den brasilianske jungle taler et sprog, der kun findes hos nogle bjergstammer i det indre af øen Formosa/Taiwan (før revolutionen taltes her fem forskellige sprog) i Det Sydkinesiske Hav, der var land sunket for 12.000 år siden. Hvor er forbindelsen?
          Kunne en del af de fælles navne for især stjernebilleder - udbredt uanset forskellige sprog i dele af Stillehavet samt i Asien og Amerika - have oprindelse i en fortidig Stillehavs-kultur, f.eks. det forsvundne kontinent Lemurien, også kaldet Mu, som gamle indiske legender omtaler som sunket i op til flere omgange - ligesom Atlantis - her for 30.-50.000 år siden? Jf. også andre ligheder, f.eks. fandt Thor Heyerdahl identisk keramik på Stillehavsøer og i Peru.

          I en ikke-tydet skrift fra det fortidige Indus-folk blev der i 1934 af sprogforskeren W. von Hevesy opdaget mindst 100 tegn, der var slående identiske med skrifttegn af ældgammel baggrund, fundet på Påskeøen næsten halvvejs Jorden rundt i den anden ende af Stillehavet.
          Den daværende videnskab fandt tanken umulig og så imidlertid ikke disse perspektiver. Det er da også først omkring 1970, at gåderne omkring Mohenjo Daro-kulturens skrifttegn er blevet delvis løst - og herved afslørede stor interesse om astronomisk-astrologiske emner. - Jf. bl.a. Asko Parpola et al.: "Further Progress in the Indus Script Decipherment""(The Scand. Inst. of Asian Studies, Spec.Publ. No 3, Copenhagen 1970).
          Den forskning var udført af ovennævnte (finske) forskere, der omkring 1970 var ansat på Københavns Universitet. Da de fandt store ligheder med oldtidens elamitters kendte sprog (sydøst for Babylon) og med nuværende tamil-sprog i Indien - blev disse forskere i stand til at afsløre, at Indus-skriften bl.a. havde en hel del koncentration om astronomisk-astrologiske emner. F.eks. det græske Medusa-stjernenavn var i Indus-kulturen kaldt Mahadahusa, 'store dæmonkvinde' - senere fik hun/stjernen det arabiske navn Algol og var ofte betegnet som "ulykkesstjerne".
          Forudsættes der forløbere for denne Indus-kultur - på baggrund af ligheder i mange fælles stjernenavne og -begreber i hele Stillehavs-området - kunne en sådan forhistorisk Stillehavs-kultur netop tænkes at have været leverandør af stjerneviden og traditioner til Indiens urbefolkning.
         (Ovenstående tekstuddrag er skrevet af forfatteren og forskeren Ove von Spaeth: www.moses-egypt.net ).  - Kh Lise,

astlik, - (site admin) Indlæg: 2093, - Indmeldt: 02. jun 2007, Geografisk sted: Østjylland, - Skrevet: 22 aug 2007 9:41, - Emne: Atlantis, - http://lise.forumup.dk/post-3606-lise.html  - http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=72800581670297&mkt=da-DK&lang=da-DK&w=3aa6b388&FORM=CVRE9  -  (22.aug.2008)

¤ TheologyWeb Campus, 3 December 2008  -  discussions: 
Comments on Moses was born in 1534 BC

www.theologyweb.com founded January 2003. TheologyWeb Campus - powered by America's Independence. This is the forum where world history, in general, can be discussed. Since the WH201, like the other fora in the World History department, is not limited to participation along lines of theology, all may post here.  - Welcome to "World History 201"- http://www.theologyweb.com/campus/forumdisplay.php?f=144
_

TheologyWeb Campus » History Dept. » World History 201 » Moses was born in 1534 B.C. - your comments?  
_ _ _

Eeset
Webber - (Female - Posts: 316 - Join Date: October 6th, 2008)
Post: #1 Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
December 2nd 2008 , 09:14 PM
          I would like to know what others think of the works of the Danish scholar Ove von Spaeth. Some of his works are translated into English. He has used a combination of ancient sources to pinpoint the year and month of Moses's birth. Here is a link to chapter one of book one of his 5 volume work. You can trace to other available texts from this. I have found very little elsewhere on the net about Mr. von Spaeth:  http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-cap1_en.asp
Eeset,
_ _ _

FreezBee Howdy in da igloo - (Male - Posts: 9,706 - Join Date: February 8th, 2006)
Post: #2 Re: Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
December 3rd 2008 , 07:30 AM  - In reply to Eeset
          I read some chapters of volume 1 a few years ago, but didn't really find it particularly convincing and gave up reading. - It is interesting that there is so little about von Spaeth in English, although I am not sure how to interpret that.
- FreezBee
_ _ _

Eeset tWebber - (Female - Posts: 316 - Join Date: October 6th, 2008)
Post: #3 Re: Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
December 3rd 2008 , 11:34 AM  -  In reply to this post by FreezBee
          Yes. That is what bothered me a bit and when I read his resume it says a lot but offers no credential as an American or British resume would. I did find the latest information on the Egyptian star chart and the dating of a celestial event at 1537 B.C. to be interesting. And evidently the Israeli antiquities group is interested in his works. Archeology fascinates me and I wish I could find more on the web that either corroborated what he is saying or discounted it for solid reasons. If anyone has such links I would appreciate them.
_ _ _

FreezBee Howdy, in da igloo - (Male - Posts: 9,706 - Join Date: February 8th, 2006)
December 3rd 2008 , 04:36 PM  -  In reply to this post by Eeset
Post: #4 Re: Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
          I only know of some Danish links, but I suppose you can't read Danish, so no use to post those. - Sorry
          ETA: if you are interested, you can send a mail to info@moses-egypt.net
- FreezBee
_ _ _

Eeset
tWebber - (Female - Posts: 316 - Join Date: October 6th, 2008)
Post: #5 Re: Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
December 3rd 2008 , 05:07 PM  -  In reply to this post by FreezBee
          Thanks. I do have a friend who is Danish. Do the links you have talk about the author or are they links to his books and other stuff?
_ _ _

FreezBee
Howdy in da igloo - (Male - Posts: 9,706  - Join Date: February 8th, 2006)
Post: #6 Re: Moses was born in 1534 B.C. - your comments?
December 3rd 2008 , 06:36 PM  -  In reply to this post by Eeset
         
Ok, there is an article about the 5 books here      
          http://www.flix.dk/modules.php?name=News&file=print&sid=3064

A review of the books here
          http://www.humanisme.dk/boeger/bog008.php   

Ove von Spaeth has a blog here      
          http://www.fyldepennen.dk/tekster/33531

An article by Ove von Spaeth here           
         www.visdomsforlaget.no/download/ReligionensTabteDimension_2del.pdf

Great amounts of New Age articles about the books, e.g. here         
          http://www.siqintelligens.dk/index.php?pid=170
- FreezBee

TheologyWeb, (87.55.33.---) - Date: 13-Nov-08 23:48 -http://www.theologyweb.com/campus/forumdisplay.php?f=144  -  (3.Dec.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Kathrine Lilleør's blog - Berlingske Tidende  -  24.-26. november 2008  -  meninger: 
Et oprindeligt egyptisk ritual

Lilleør - blog - Berlingske Tidende. - Cand theol ph.d Kathrine Lilleør er sognepræst ved Slagslunde og Ganløse Kirker.
_

Emne:  Forhud og Demokrati -  Af Kathrine Lilleør - Mandag den 24. november 2008 kl. 17:32
http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/11/24/forhud-og-demokrati/
For muslimer og jøder verden over er omskæring af drengebørn et afgørende ritual. Ligeså afgørende som dåben for kristne. I 3000 år har man omskåret mænd af religiøse grunde – og af sundhedsmæssige årsager. Således er over halvdelen af alle amerikanske mænd omskåret. Det fremmer mandens hygiejne, og forskning viser, at kvinder, der er sammen med omskårne mænd har mindre forekomst af underlivskræft. ...
          Hvad er det, der gør, at man kan få sig selv til at foreslå et forbud, der så afgørende blokerer for de 7.000 danske jøders og ca. 200.000 danske muslimers religiøse tradition ? ...
          Jeg tror, at der gør sig to forhold gældende: Det er ene er religionsforskrækkelse, og det andet er kastrationsangst. ...

Kathrine Lilleør, -  http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/11/24/forhud-og-demokrati/  -  (24.nov.2008)

- - -
# 164 kommentarer

Flemming Rickfors, - 25. november 2008 kl. 01:44
          Som stemningen er blandt de danske, og her synes mærkværdig enighed mellem tinget og almue, så kommer der et forbud mod mishandling af kroppen i et religiøst rite, her de semitiske ætters omskæring af deres drengebørn på den 8. dag efter de er båret fri.
          Tanken er nu om vi kan indføre dette forbud og samtidig tilse at de semitiske ætter bibeholder indholdet af deres rite? Det kræver naturligvis at vi skal forstå hvad omskæringsritet overhovedet omhandler, og her er det ikke godt nok alene at henvise til 1. Mosebog (17:10-15), hvor det er beskrevet som en pagt mellem den nyopfundne monoteistiske semitiske Herre, og de der følger ham. Her kan det i samme åndedrag fremføres at der er forbud mod mishandling af kroppen for de semitiske ætter, som gengivet i 3. Mosebog (19:28).
          De semitiske ætters troskifte fra Tyr (guldkalven) som den Hedenske Høje til en nyopfundet Herre sker i forbindelse med den egyptiske prins Moses (Tuth-mosis, f. 1534 fKr. som søn af faraos datter Hatsheput)'s folkevandring bort fra Egypten ca. år 1500 f.Kr. (Se Ove von Spaeth's glimrende beretninger herom).
          Omskæringsritualet er oprindeligt egyptisk. Josuabogen (5:2-5) viser os ikke blot at ritualet oprindeligt er egyptisk, men at det er folkevandringen fra Egypten, der er ophavet til at ritualet bibeholdes. Omskæringen skal vise de semitiske ætters ophav fra Egypten, eller nok snarere, at de semitiske ætters leder Moses var en egyptisk, og derfor omskåret, prins. "Pagten" og omskæringen er troskabseden til Moses.
          Det må være en mulighed at omskæringsritet som en troskabsed til Moses kan bibeholdes, f.eks. som en symbolsk blodpagt, uden at spædbarnet lemlæstes. Hermed bevares ritet sin kraft og strider ikke imod vore sæder og skikke.
_  _  _

Peter T., - 25. november 2008 kl. 02:31
          Lilleør - Hvis nogen vil omskære mig, så bliver det altså over mit lig. Vil jeg omskæres, så kan jeg træffe valget når jeg er fyldt 18 på lige fod med tatoveringer og piercinger. Og indtil videre har jeg afstået mig fra alle tre ting, da jeg ikke har brug for at lemlæste min krop.
          Lige så lidt forældre må lave en trepanering på deres unger, lige så lidt skal de have lov til, at omskære disse - traditioner eller ej.
          Dine sammenligninger med fredagsslik osv. er forøvrigt helt ude i hampen.
_  _  _

Flemming Rickfors, - 25. november 2008 kl. 18:22
          Barnedåben er en af vore oprindelige riter, som vi her til lands oppebærer retten til at udøve. Den overtages og omskrives meget sent af kristendommen ved gennemførelsen af Reformationen.
          Vor barnedåb, med vands overøsen og navngivning, er et rite hvor barnet lyses værdigt til at leve overfor de dødelige på Jord, signes til de forfædrene guder, og gives sin Hamingja (held og lykke når det gælder).
          Dette blogindlæg omhandler ikke om hvorvidt et rites indhold skal forbydes eller ej. Det handler om hvorvidt ritet i sin nuværende udøvelse er i strid med vore sæder og skikke, og derfor enten må ændres eller udgå i vore landskaber.
          Vægmaleriet i Ankhmahor's grav dateret til ca. år 2345 f.Kr. (dvs. i begyndelsen af det 6. dynasti i tiden år 2323-2150 f.Kr.) fra Saqqara Necropolis uden for Cairo viser to egyptiske drenge, ikke børn!, der omskæres. Vi ved derfor med sikkerhed at det oprindelige egyptiske rite, der skal simulere slangens genfødsel ved at den hamskifter, aldrig blev foretaget på spædbørn.
          Ingen har på denne blok forsøgt at argumentere for at en myndig mand på dansk jord ikke ved egen vilje kan beslutte sig for at lade sig omskære.
_  _  _

Birgit Hviid Lajer, - 26. november 2008 kl. 12:48
          Drengebørn bliver endog 3 dage gamle udsat for omskærelse - det skriger som vanvittige, hvilket naturligvis 'erindres' med deres psyke - omend ubevidst, da de er så små. - Det svarer lidt til, at vi tidligere mente, at de helt små børn glemte et sygehudsophold - netop fordi de er så små.
Men sandheden er, at alt oplevet lagres i psyken - og der er derfor mulighed for at drage selv tidlige oplevelser frem - men det kræver for noget/nogens vedkommende, at det ubevidste, der er lagret i psyken, tages med.
_  _  _

Lilleør, - http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2008/11/24/forhud-og-demokrati/   -  (24.-26.nov.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Discussiongroups, 24.dk, kristendebat/forum, juli 2007  -  meninger og referencer:
'Attentatet på Moses' - spændende opdagelser og betragtninger

http://24.dk/group/kristendebat/forum/thread/1934355
Kristen DEBAT - "kunne dyrene tale dengang...?"

-

.....Adam og Eva var i paradiset??? - Det virkede jo ikke just som om Eva blev synderlig overrasket da slangen kom hen til hende og sagde....mon Gud har sagt... - De førte jo faktisk en længere samtale sammen.... - eller er hele historien bare et bilede på djævelen?....og fandt slet ikke sted i virkeligherden? - ....og var slangen skabt med ben??...Gud sagde jo at som straf skulle den krybe på sin bug og støv skulle den æde alle sine dage.....det ville jo ligesom ikke være en straf hvis den havde gjort det hele tiden....

bv, (Britt Vestergaard) medlem - 04-07-2007 - 22:07, Indlæg: 44  -  (4.jul.2007)

-
(til) viipsben. - Du skriver: djævelen der talte igennem en slange. - Gode betragninger du fremfører.... Religionshistorisk symboliserer slangen kaos, snilde og frugtbarhed.... jfr. den bevingede orm - dragen, som også er et komplext og universelt symbol. Dragen forener fuglen med ormen dvs. ånden med materien. I vesterlandsk regie, er dragen destruktiv og ond. - Ormen, slangens symbol er flertydigt. Den kan både være maskulint og feminint .Derfor er den livsfarlig og betegner død og ødelæggelse, samt mange andre betydninger. Billedsproget dominerer "syndefaldsmyten" pointer......

jola, (Leif Stani Leszczynski) - 22-07-2007 - 20:21, Indlæg: 2390  -  (22.jul.2007)

-
HEJ. - Og nej nej nej. Det Gamle Testamente er ikke en myte. For hvis det var, så var troen jo en stor løgn, og derfor ville alt hvad vi oplever være ligegyldigt. - Der findes literatur som det nok er værd at reflektere over, nemlig Attentatet på Moses af Ove von Spaeth. Kort og godt et pragtværk, som fortjener stor udbredelse.
          Et andet værk er "Bibelens Kode" af Michael Drosnin. Der findes mange links om koden på nettet. Kun den katolske kirke, og dens medløbere kan have en interesse i at gøre Det gamle testamente til en myte, for netop for på den måde at skjule sin egen ondslab og løgn. - Se bare her http://www.middelalderinfo.dk. Pissaro ikke at forglemme, manden der stjal værdierne guld og ædelstene samtidig med, at han slagtede Inkaerne. Med den katolske kirkes velsignelse.
          Siden den store synode i Alexsandria i år 325, hvor cæsar Konstantin med et slag besluttede, at romerriget skulle gøres kristent, har det bygget på den gamle Jupiter religion. For her var cæsar både den værdslige og det religiøse overhoved. Ved samme lejlighed besluttede den katolske kirke at flere hellige bøger skulle gøres appokryffe (læs: skjulte), endvidere så skulle Bibelen kun læses på latin, for at menigmand ikke skulle opdage hvilken frihed troen giver. - Mkh.

chrw, (Christian Wiedekamm), - 23-07-2007 - 23:32, Indlæg: 268  -  (23.jul.2007)

-
chrw> Ingen krsitne påstår at GT er en myte og det er der heller ingen, der har hævdet i denne tråd. Skabelsesberetningen er myte.

Solhat, stifter - 24-07-2007 - 00:07, Indlæg: 4873  -  (24.jul.2007)

-
Det vælger jeg at tage som en kompliment.....og ja til din beskrivelse af slangen.... mange hilsner

viipsben, (vivi ipsen) -  24-07-2007 - 10:16, Indlæg: 377  -  (24.jul.2007)

-
(til) chrw. - Du skriver: "Der findes litteratur, som det nok er værd at reflektere over, nemlig Attentatet på Moses af Ove von Spaeth. Kort og godt et pragtværk, som fortjener stor udbredelse. Et andet værk er Bibelens Kode af Michael Drosnin. Der findes mange links om koden på nettet. Kun den katolske kirke, og dens medløbere kan have en interesse i at gøre Det Gamle Testamente til en myte, for netop for på den måde at skjule sin egen ondslab og løgn."
          Ærlig talt hvad er dit ærinde her på kristen Debat? - ihvertfald ikke ud fra en seriøs vinkel at berøre de bibelske skrifter. Du henviser til forfattere som Otto von Spaeth osv. Bøger som er in i "spirituelle" og astrologiske kredse, hvor stjernetydning blandes sammen med "kristelige" optikker. Som kristne er vi vant til at både healingkredse o.a. bruger Kristus/bibelen til deres eget forgodtbefindende. Dit postulater om den katolske kirke viser din mangel på seriøsitet, og tolerance for et kristent debatforums deltagere.
          Til sidst vær venlig at læse indlæggene mere grundigt - før du reflektere! På sin vis burde med den desrespekt, du omtaler den største kristne kirke, hoppe over på et astrologisk eller andet forum, hvor disse udtalelser vil blive vel modtaget....

jola, (Leif Stani Leszczynski) - 24-07-2007 - 12:30, Indlæg: 2390  -  (24.jul.2007)

-
Hej. - Ja, jeg farede i flint, fordi hele fundamentet for den kristne tro jo netop bygger på, at bibelen er sand. Når man derfor vælger at gøre selve start grundlaget til myte, ja så falder sandheden på gulvet. - Jeg er også sikker på at det store flertal af den katolske kirke er gode solide mennesker, med hjertet på rette sted. - Jeg er dog nødt til at fastholde min holdning til den katolske kirke. Det var jo den der forhindrede alm mennesker i at få sandheden igennem 1500 år. Det var også den katolske kirke der stod bag ved og direkte understøtede brugen af aflad. Så måske det allerværste den stod bag ved inkvisitionen. Se her http://www.middelalderinfo.dk
          Ingen af de bøger som jeg har anbefalet i denne tråd, har noget med astrologi at gøre. Det er simpelthen vrøvl. - Bibelens kode er matematisk bevist, selvom ham der har skrevet den hævder, at han hverken tror på Gud eller fanden. Så virker det som om, at netop fordi han ikke tror, så skal han få lov til at med særdeles kraftige indicier at påvise Guds eksistens. Som lidt af et paradoks kan man vel sige. Så selv om der er nogen, som har forsøgt, så er det altså ikke lykkedes at tilbagevise koden.
          Apropos astrologer, så var det tre astrologer, der fortalte Herodes, at jordens konge var født i Betlehem. Så man kan sige at med astologi følger visdom. For at finde ud af dette så må vi tilbage til de aller ældste håndskrifter. Mvh.

chrw, (Christian Wiedekamm), - 25-07-2007 - 19:23, Indlæg: 268  -  (23.jul.2007)

-
Jeg troede at dette var et debat forum? Debatter starter med forskellige opfattelser. Von Spaeth - dele af hans bog holder desvære ikke til en nærmere analyse - Bibelens Kode er desværre udtryk for "de store tals lov".
          (til) Jola:  Den med at "jødisk" tankegang skulle være intuitiv, vil jeg gerne bede dig uddybe. Jeg skal gerne med det samme sige, at jeg ikke er enig med dig. Derfor mistænkeligør jeg hverken dig eller dine motiver. - Skabelses beretningen er en fortælling med flere "lag". Herunder en allegorisk fremstilling af verdens tilblivelse. En sådan allegori kan forstås & udlægges på mange måder: En af den er at forstå den symbolik, der er anvendt. Slangen er symbolet på den grynende menneskelige bevidsthed - som "frister" det nyskabte menneske.
          Når der spørges, om dyrene kunne tale - kunne vi ligeså godt spørge, om menneskene ikke snarere var i stand til at forstå dyrene;-)

dantalion, (Dantalion), - 25-07-2007 - 19:42, Indlæg: 2443  -  (25.jul.2007)

-
(til) chrw. - Din holdning til den katolske kirke bygger i for sig på fortidige hændelser, som i en moderne kontext er erkendt og undskyldt. De smertelige brud imellem en Luther der netop villle reformere kirken væk fra afladstanken osv. var i for sig berettiget. Det erkender den katolske kirke også i dag. Du ræsonnerer endvidere:Jeg er dog nød til at fastholde, min holdning til den katolske kirke. Det var jo den der forhindrede alm mennesker i at få sandheden igennem 1500 år......
          Hvilken sandhed hentyder du til? Trods fordærvelsen i den middelalderlige kirke - var der også oprigtige kristne, som forsøgte at lave om på dette. Bl.a. Frans af Assisi og mange af de fattigdoms-og reformbevægelser, som opstod i middelalderen. M.h.t. inkvisionen , ja det var en uhyggelig forteelse, som kostede mange uskyldige menneskers liv,både i katolske og protestantiske lande. Et skamkapitel på kirkens rolle i historien......
          "Attentatet på Moses" har jeg læst, og har den selv i min boghylde. Spændende opdagelser og betragtninger, men ikke noget der rokker ved min tro eller teologiske fundament......
          Drosnins bog, her så jeg en anmeldelse af på "Tro og viden - astro-spirituel" ikke noget ondt i det, men forunderligt nok får Sigrid Sørensen en masse astro-spirituelle svar ud af omtalte bog. For i øvrigt kan matematiken ikke svare på de existentielle spørgsmål bibelen stiller. Det har filosofferne i århundreder forsøgt at svare på ud fra deres funderinger. Skabelsesfortællingerne i Genesis er egentlig ikke begyndelsen på Israels folks idenditet, men Exodusberetningen.

jola, (Leif Stani Leszczynski) - 25-07-2007 - 22:33, Indlæg: 2390  -  (25.jul.2007) 

¤ isgodimaginary.com -  23 November 2009  -  forum: 
The five-pointed Egyptian star of Chiun

Quote from: nateswift on November 21, 2009, 04:40:26 PM
          Interesting point, though. The star mentioned in "Amos" is representative of an Egyptian god that was worshipped by the Hebrews in the Desert after Egypt. Connecting it with the "Star of David" is just another example of "a little learning is a dangerous thing...." That star represented in Egyptian heiroglyphs is 5 pointed
          The talisman symbol of the god mentioned in the book of Amos Amos, Chiun (Saturn):
          In the larger text has the god's name given as Rempha (found in the Greek translation of Amos, used by Jesus and the Apostles, and recorded in Acts by Luke). The text also identifies the star Saturn. (The bull represents the constellation Taurus, or possibly the Egyptian version of Saturn.) Israel uses on its flag a pagan symbol condemned by Hebrew scriptures.
          Tell me about the five-pointed Egyptian star of Chiun.
_

« Reply #48 on: November 23, 2009, at 01:52:33 AM » 23.11.09
Well, I looked up the talsman you note, and it is cited in a number of sites that are blatantly anti-Israel and I didn't see any sources for their assertions. I didn't see any sites using the materiel that did not follow that description.
          I have seen three sites that may be interesting:
http://www.atlantisquest.com/Hiero.html

http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=38&letter=M
          The first two show Egyptian heiroglyphs using 5 pointed stars, and the third discusses star symbols associated with Judaism (unofficial, since even symbols are discouraged by Jewish orthodoxy, apparently).

nateswift, strange, but Valued Member, - Karma: +109/-9, - Posts: 530 -
http://isgodimaginary.com/forum/index.php/topic,40571.30/topicseen.html 
 
3  DEBAT OG NYT OM OVE VON SPAETHS DATERING AF DET ÆLDSTE EGYPTISKE STJERNEKORT
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Aspiranten, Teosofisk Magasin (Norge), 3. årg., nr. 6, juni 2004, pp. 7-14  -  feature:
Nostradamus - og ny tidsalder

"... Renæssancens legendariske profetiforfatter - lægen Michel de Notredame - blev gennem det meste af sit liv og langt derudover, endnu frem til i dag, vidt berømt - og stærkt omdiskuteret.
          Videnskabeligt og uden nøgle er det svært at forholde sig til, om han, midt i 1500-tallet, kunne forudsige Napoleon og Hitler i senere århundrede - med navne, tid og sted dog af en vis lighed med en historisk virkelighed. Men til en hidtil overset side af hans udsagn om året 1999 kan bruges moderne astronomiberegning. Resultatet viste sig at ramme et særligt tidsfænomen.
          Tallet 1999 er publiceret "åbent" som det eneste konkrete årstal, han nogensinde angiver i sine skrifter; og Basiliskos/Regulus er den eneste stjerne, der er placeret direkte på "Solens bane", der egentlig er Jordens bane: Ekliptika. Den bane er det eneste himmelplan, hvor sol- og måneformørkelser kan finde sted - deraf banens navn ekliptika, 'formørkelses'linjen. ..." ...
          (Læs hele artiklen: www.visdomsnettet.dk/a-143-9/  &  www.thirax.dk/artikler/OveSpaeth/Ove18/index.html )

Artikel af OVE VON SPAETH: 'Nostradamus - og ny tidsalder'
          copyright © 1998 & copyright © 2004 - www.moses-egypt.net

Aspiranten (Norge), -  artikel af Ove von Spaeth om Nostradamus og ny tidsalder  -  3. årg., nr. 6, 2004, pp. 7-14   -  http://www.teosofi.info/aspiranten/aspiranten-1.php?l=no   -  (jun.2004)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ From Wikipedia, the free encyclopedia - 22 December 2008  -  OR-valuation: 
His books are considered well-done research

From Wikipedia, the free encyclopedia - http://en.wikipedia.org/wiki/User:Rursus/Phragmentes 
_

The Egyptians and the stars
Ove von Spaeth's analysis of Egyptian star maps from 1534 BCE:
          -  "New Discovery In the World's Oldest Star Map", requires some analysis of von Spaeth himself, his books and how he is received in the relevant academic branches.
          -  Google on "Ove von Spaeth" 1,080 hits for the dbl blip delimited (") Ove von Spaeth, which indicates some genre-related reknownedness.
          -  My OR (operations research) valuation: he is an independent scholar specialized in the historical existence of Moses, and claims that he was a pure Egyptian of the royal family who lost in the power struggles and allied with the Hebrews in Egypt, this in connection to Ahmose I:s campaign against Hyksos (= Hebrews), his books are considered well done research, acceptable according to academic measures, but probably a little sweeping regarding details and extra theories irrelevant for the main picture.
          Von Spaeth himself expresses an interest in following mainstream academic patterns before subjective and religiously colored thinking, for which he have received criticism from fundamentaloid Christians and some such creatures ... I've independently speculated in Hyksos = Hebrews, and this connection seems to occur now and then among historians, so my OR valuation says that von Spaeth argues validly, although maybe speculatively ...

Rursus, - From Wikipedia, the free encyclopedia - User:Rursus/Phragmentes - http://en.wikipedia.org/wiki/User:Rursus/Phragmentes  -  (22.Dec.2008)

¤ Newsgroup Gateway,  NTTP.it  -  23  Settembre 2009  -  discussioni: 
Nella tomba di Senmut

Newsgroup Gateway - Forum dei Newsgroups della gerarchia * - Copyright ©2009, NNTP  - www.nntp.it/discussioni-misteri/2097378-nella-tomba-di-senmut.html
_

Strumenti discussione
Messaggi: n/a  - Nella tomba di Senmut - Bisogna dire che tutto questo e' veramente interessante.
          L'architetto di Hatshepsut (la donna che divenne faraone). Un pannello sul soffitto mostra la sfera celeste con "un orientamento invertito" ovvero il cielo del sud. "Una caratteristica del soffitto di Senmut è l'orientamento astronomicamente discutibile del pannello meridionale". Il centro di questo pannello è occupata dal gruppo del Orione-Sirio, in cui Orione compare ad ovest di Sirio anziché ad est. "Con l'orientamento invertito del pannello del sud, Orione, la costellazione più cospicua del cielo del sud, sembra muoversi verso l'est, cioè, nel senso errato".
          Particolare della volta della tomba di Senmut. - http://www.maat-ka-ra.de/english/personen/senenmut/sen_t353.htm

          Il significato reale "dell'orientamento irrazionale del pannello del sud" e "della posizione invertita di Orione" sembra essere questo: il pannello del sud mostra il cielo dell'Egitto come era prima del nord ed del sud della sfera celeste capovolta, l'est con l'ovest. Il pannello nordico mostra il cielo dell'Egitto come appariva in una certa notte dell'anno nel periodo di Senmut. [Fig. 118 ]
          - Il Papiro egizio noto come Papiro di Anastasio IV contiene cenni sul tempo e sulla carenza di luce solare, in questi termini: "è venuto l'inverno al posto dell'estate, i mesi sono invertiti e le ore in disordine".
http://ib205.tripod.com/senenmut.html  
http://www.institutoestudiosantiguoegipto.com/senenmut/en/senenmut.shtml
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut3-treatise_en.asp
http://www.think-aboutit.com/images/oly.jpg   <.....................

PulisciTroll , NTTP.it - http://www.nntp.it/discussioni-misteri/2097378-nella-tomba-di-senmut.html  - 23-09-2009, 18.11.09 #1   - (23.Sep.2009)

¤ sv.wikipedia.org, Sweden, - December 2008  -  dictionary item: 
Stjärna - observationshistoria

          http://sv.wikipedia.org/wiki/Stj%C3%A4rna

Stjärna. - Observationshistoria. -  Människan har sett upp mot stjärnorna sedan civilisationens gryning, sannolikt ännu längre. Strävan efter kunskap har alltid motiverat studier av himlafenomen både för religiösa och ceremoniella syften såväl som för navigation. Med hjälp av den mänskliga fantasin föddes idén med stjärnbilder, vilka ofta var sammanflätade med den lokala religionen.[3] Systemet med stjärnbilder förbättrades och vidareutvecklades under det andra årtusendet f.Kr. av babylonerna som gav de nuvarande stjärnbilderna i Zodiaken sina namn. De skapade även astronomiska kalendrar som fokuserade på fenomen som kunde användas för att följa årstiderna.
          Även civilisationen i Forntida Egypten innehade framstående kunskaper inom astronomi och astrologi. Detta bevisas bland annat av att världens äldsta bevarade och exakt daterade (1534 f.Kr.) stjärnkarta hittats i närheten av Luxor, Egypten.[4]

[4]^ von Spaeth, Ove, Dating the Oldest Egyptian Star Map (1999) Centaurus International Magazine of the History of Mathematics, Science and Technology. 42. (3).sid. 159-179.

sv.wikipedia.org, Sweden, - dictionary item: Stjärna - http://sv.wikipedia.org/wiki/Stj%C3%A4rna  -  (20.Dec.2008)

¤ wikipedia.org, wiki "on Moses" - 4 August 2009  - preliminary text: 
How about Egyptian star maps?

The Pontchartrain Astronomy Society is a non-professional organization. - PAS Forum -  item: 7th century star chart    (The administrator has disabled public write access):    http://www.pasnola.org/index.php?option=com_fireboard&Itemid=72&func=view&catid=2&id=877
_

7th century star chart   Posted May 7, 2009 10:02 pm
WSJ article on digitalizing ancient manuscripts has a slide of a 7th century Chinese star chart thought to be the oldest map of the stars. The chart shows 1,339 stars.
online.wsj.com/article/SB124172394666697...d=article-outset-box slide#5/11  It was discovered at the Dunhuang in China and is now in the British Library. If you go to the British Library site, you can read up in the International Dunhung Project www.bl.uk/supportus/idp.html
          Searching the British Library finds more panels from the star chart at
www.bl.uk/onlinegallery/features/silkroad/starchartlge.html  and the following interesting commentary: "By the sixth and seventh century China the stars were part of a complex group of beliefs which ranged from lucky and unlucky days, fengshui, the power of talismans, the predicative power of heavenly signs, to the zodiacal animals. Privately produced almanacs of the time included all these elements and were enormously popular, despite the fact that the making of calendars was strictly reserved for the imperial astronomers."
www.bl.uk/onlinegallery/features/silkroad/themesky.html

Joe, joebreault (User), - Posts: 12  - (7.May.2009)

- - -
Re:7th century star chart   Posted May 10, 2009 10:46 pm
Here's some charts that are much older bit very basic.  www.news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/2679675.stm

Kent Birkle, 2nd Vice President, PAS Times Editor, - Posts: 308 - #907  - (10.May.2009)

- - -
Re:7th century star chart   Posted May 10, 2009 10:48 pm
How about Egyptian?  www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

Kent Birkle, 2nd Vice President, PAS Times Editor, - Posts: 308 - #908  - (10.May.2009)

¤ yahoo.com/groups - 19 August 2009  -  opinions: 
Very interesting reading this ancient star map

SCA_Scribes_&_Illumination  -  ISO Castor and Pollux
_

ISO Castor and Pollux
I am looking for period depictions of the Gemini twins, Castor and Pollux. I found one I like from a 15th cent. French manuscript but I have no other documentation for it than that. If anyone has other picture references, websites etc I can look at I would appreciate it. - Thank You, /Master Tristan

Master Tristan, - "Tristan Alexander", <tristan@...> -Wed Aug 19, 2009 4:39 am - http://groups.yahoo.com/group/SCA_Scribes_and_Illumination/message/9061  -   #9061 of 9076  -  (19.Aug.2009)

_

Re: [SCA_S&I] ISO Castor and Pollux
This was very interesting reading, I found this ancient star map so maybe it can be a jumping off point for finding your twins:   http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp

AElfwynn, - wendy brown <cas46per@...> - cas46per - Aug 19, 2009 5:14 am  - http://groups.yahoo.com/group/SCA_Scribes_and_Illumination/message/9063 -
(19.Aug.2009)

_

Re: [SCA_S&I] ISO Castor and Pollux
Best bet is to look for medieval astrology tables:  http://www.fire-serpent.com/post/medieval.jpg
and  http://www.newyorkcarver.com/horoscope.htm
          Not much on the web, seemingly, at least not from manuscripts. You might try also seeing if you can find a good pick of the ceiling frescoe of the Sala di Galatea - I could only find small images but the frescoe appears to have quite a few astronomical references in it.
          I did find several astronomical tables in a book I have of medieval drawings, as well as one nice pic in "Astrology in Medieval Manuscripts" from the Yale University Press. Hope that helps.

Tetchubah, Carolyn Richardson <tetchubah@...> - Thu Aug 20, 2009 4:21 am -
http://groups.yahoo.com/group/SCA_Scribes_and_Illumination/message/9073  - #9073 of 9076  -  (20.Aug.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Astrologisk Museum, asmu.dk  -  september 2009  -  artikel: 
Von Spaeth analyserede Tycho Brahes digt

Sophie Brahe fylder 450 år - september 2009. Astrologisk Museum fejrer med en biografi 450 året for Nordens første kvindelige astrolog, der desuden var en betydelig havearkitekt og slægtsforsker. På mange måder en bemærkelsesværdig person, der vandt sin bror Tychos dybe respekt, da hun stædigt lærte sig astrologi på egen hånd.
          To fødselsdatoer. I en meget omhyggelig undersøgelse har den astrologisk kyndige historiker, Ove von Spaeth, analyseret Tycho Brahes digt, Urania Titani, oversat af Peter Zeeberg.
          På baggrund af de astronomiske data heri fandt han til sin overraskelse, at alene de to nævnte datoer passede på de konstellationer og positioner, der kunne udledes heraf. Blot kunne han nu supplere med de dertil  hørende tidspunkter for fødslen, som begge lå ved solopgang. De eneste mulige datasæt blev herudfra:  a) 24.08.1559 kl. 5.20  - og -  b) 22.09.1556 kl. 5.25.

          For at få kriterier til at vælge mellem de to datasæt, sammenholder von Spaeth dem med de kendte data for både broderen Tycho Brahe og sønnen Tage Thott samt de mere usikre data for kæresten Erik Lange. Ingen af dem gav brugbare resultater; dog med en lille favør til 1559.
          Astrologisk kan man være enig med von Spaeth (og Tycho), idet datasættet fra 1559 giver et langt stærkere horoskop med en ubøjelig karakter og potentiale til et dramatisk kærlighedsforhold (T-kvadratet). På maleriet ligner hun desuden mere en Jomfru-Ascendant (den buede pande, den lille mund), end en Vægt-Ascendant. Det vil dog kræve yderligere detailforskning at foretage et endeligt valg her, hvorfor begge horoskoper findes afbildet hosstående. En mindre unøjagtighed i Ove von Spaeths brug af zonetid forrykker ikke dette billede.
          Kilder: Tycho Brahes "Urania Titani" - et digt om Sophie Brahe, af Peter Zeeberg, Renæssancestudier (7), Museum Tusculanum. København 1994.

Claus Houlberg, Astrologisk Akademi, -  Horoskopet nr. 3,  2009 pp.28-29 - http://pub.asmu.dk/Download/horoskopet/Sophie-450aar.pdf  -  (sep.2009)

¤ freeforumzone.leonardo.it  -  27 Agosto 2009  -  forum: 
Egittophilia - archeoastronomica Egizia

egittophilia.freeforumzone.leonardo.it
_

EgiTToPhiLìa »  -  Il mondo degli Egizi: natura, Stato, valori  -  Archeoastronomica Egizia

          Diciamo che l'artista dell'epoca egizia potrebe aver "stilizzato' il tutto, cosa sovente nelle varie civilta' antiche (a parte i cinesi che hanno fatto delle mappe spettacolari!! ma li il culto dell'astrologia/astronomia era al amssimo livello).
          A propsoito conoscete per caso questo libro/dati e il tizio che l'ha fatto? (oddio ma perche' maledizione non mi fa incollare un indirizzo internet? )  : www.moses-egypt.net/star-map/senmut3-treatise_en.asp

Ras-Algehu, -  27/08/2009 16.08  -  http://egittophilia.freeforumzone.leonardo.it/newpost.aspx?a=quote&c=66845&f=66845&idc=329021&idd=8722215&idm=96156292&p=1

¤ wikipedia.org  -  1 December 2009  -  info: 
Geschichte der Astronomie

Die Geschichte der Astronomie umfasst zeitlich die gesamte Kulturgeschichte der Menschheit.
          Die Astronomie wandelte sich von der bloßen Kunde der Beobachtung des Sternenhimmels und seiner Zyklen über die klassisch-geometrische Astronomie, deren älteste Teilgebiete die Positionsastronomie und Ephemeridenrechnung sind, bis hin zur modernen Astrophysik.
          Die Astronomie bestimmt das Selbstbild des Menschen und seine Auffassung von seiner Stellung im Universum mit, heutzutage vor allem durch die Diskussionen über die Entstehung des Universums und die Suche nach bewohnbaren Planeten und Leben außerhalb des Sonnensystems der Erde.

Weblinks [Bearbeiten]
• NASA/Goddard SFC: Sonnenfinsternisse 600–501 v. Chr.
• Der Maya-Kalender
Arbeitskreis Astronomiegeschichte der Astronomischen Gesellschaft
Gesamtüberblick
Ausgewählte Themen detailliert behandelt
Ove von Spaeth: Auswahlbibliographie zur antiken Astronomie:
              ( http://www.moses-egypt.net/book-series/moses_bibliography_en.asp#11 )

Wikipedia,  -  http://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_der_Astronomie -  (1.Dec.2009)

¤ Millennium Mathematics Project, Cambridge  -  1 October 2007  -  edu: 
Early Astronomy and Beginnings of Math Science

University of Cambridge. All rights reserved. -
NRICH is part of the family of activities in the Millennium Mathematics Project, which also includes the Plus and Motivate sites. - email: nrich@damtp.cam.ac.uk
_

Early Astronomy and the Beginnings of a Mathematical Science
The History of Trigonometry - Part 1

The Egyptians divided the 360 degrees of the ecliptic into 36 sections of 10 degrees each. [see Note 1 below]. This division was known before 2300 BCE. Each ten degree section (called a decan from the Greek for ten) contained a constellation of stars lined up along the ecliptic. Since the Earth makes a full rotation in 24 hours, the stars in a new decan will rise above the horizon about every 40 minutes. The system of decans was used for determining the night hours and the seasons.
-  This site shows some of the oldest star diagrams from prehistoric times:                       
                                   http://www.spacetoday.org/SolSys/Earth/OldStarCharts.html
-  This is a site on Egyptian Astronomy:  http://www.egyptologyonline.com/astronomy.htm
-  Here you can find the 'Decan' chart:
                                   http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp
          Notes.  1. The radius of the circle depends on the time of year. The truest E - W direction will be achieved by marking the end of the shadow at sunrise and sunset (possibly at the equinoxes). As long as the times of marking the shadow after sunrise and before sunset are the same, the true E - W direction could still be found. In the surviving documents, there are no diagrams, and the instructions are somewhat ambiguous. These ancient people knew that the diagonal of any rectangle was the square root of the square on the hypotenuse of a right triangle by at least 2,000 BCE. At that time, the square root of the square on the hypotenuse was conceived of as the length of a rope i.e. the side of the square, not a numerical result, as we think of it today.

NRICH, University of Cambridge, - NRICH is part of the family of activities in the Millennium Mathematics Project, which also includes the Plus and Motivate sites, -
email:  nrich@damtp.cam.ac.uk   -  http://nrich.maths.org/6843   -  (1.Oct.2007)

¤ Thunderbolts Forum  -  5 August 2009  -  discussion: 
The Pleiades - and more at the moses-egypt.net

             Thunderbolts Forum. - For discussion of Electric Universe and Plasma Cosmology. -         
             bluehost.com & http://thunderbolts.info

          -
Hi Nick, - Re Thuban as Pole Star. - I'm not overly concerned as to whether it was or it wasn't. My confusion was due to your statement that it wasn't and the grounds upon which you made the statement. For instance are you positive that the Chinese didn't use it? Have you considered that an ancient star map may look nothing like a modern star map. What about the astronomical information embedded in The Iliad and the Bible, and presumably the Vedic literature? Have you eliminated all those? Is this your opinion or Velikovsky's?
          Re the alignment of ancient buildings. The ancients went to great lengths to align their buildings. As I've stated elsewhere, the choices of constellations, asterisms and individual stars were not arbitrary, they were part and parcel of the philosophy.

          Some Egyptian temples have been constructed in a way connecting to the star of Sirius when - each year in the summer after a period of invisibility of 70 days - it rose together with the sun (i.e. Sirius's Heliacal rising) that the light would travel down the temples' main corridor. In that moment, Sirius would place its light at the altar in the innermost sanctum of the temple.
          In a similar way later in Greek temples - for instance in the very Parthenon - being constructed with the direction to the beams of the Stars of the Pleiades. Thus, when the temples were oriented geographically to receive these beams of light into the inner sanctums, the light-rays were described in a symbolic way as being "transformed into seven women", i.e. "The Seven Sisters", The Pleiades:
                    http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp
          Re the tomb of Senmut. Velikovsky theorised wrongly. Scholarship has moved on since Velikovsky. Read the above linked article in its entirety, it's long but worth it. There is a navigation menu at the foot of the above link. The article also disagrees with you and the Saturn theorists about the North celestial pole.
          Your references to Plato, Heredotus et al about the planet flipping have no real bearing on precession because a) they may have happened in a previous cycle and b) the would still have been precession if the criteria for precessing were there; the zodiacal constellations would have been different (to the residents of the former northern hemisphere) but the precessing would still have happened.
          As to the question of knowledge of precession prior to Hipparchus, isn't that the central topic of Hamlet's Mill? - The problem Velikovsky and the Saturn theorists have is that they subscribe to Darwinian evolution and therefore, despite protestations to the contrary, view ancients as simple, primitives who couldn't possibly be smarter than moderns. And they all subscribe to the Jungian collective amnesia nonsense despite not having a shred of evidence that there is any such thing as collective amnesia let alone that people from thousands of years ago had it and passed it down to their offspring.

If I have the least bit of knowledge
I will follow the great Way alone
and fear nothing but being sidetracked.
The great Way is simple
but people delight in complexity.
Tao Te Ching, no.53.

Grey Cloud, -  Wed Aug 05, 2009 12:52pm, - Posts: 1540, - (Joined: Apr 13, 2008), - Location: NW UK,  - http://49-17.bluehost.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?p=24796&sid=57ccd6e8b1a6d549b4967c0fb0610d35  -  (5.Aug.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ AfroCentric Culture by Design - 16 december 2009  -  news-info: 
Updated Ancient Astronomy

New Discovery in the World's Oldest Star Map
UPDATED ANCIENT ASTRONOMY:
          The astronomical knowledge of the ancient Egyptians turns out to be surprising broader than previously imagined. According to a new analysis, the world's oldest star-map seems to contain information of an actual celestial event of its time. This recent discovery, uncovers the earlies scienticfic description of an otherwise rare but not unknown celestial phenomenon.
          The Map configurations have been considered mostly as mythological displays, are now disclolsed to be accurate depictions of a rare gathering of planets in well-defined celestial positions. The information contained in the map refers to a specific point of time. The re-evaluations of this subsequent maps give birth to perspectives: by introducing these new reference points of time, the appropriate chronology of the epoch in question, which has been much disputed, may now be dated with considerably greater precision than hertofore possible.
          Cf. http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp 
          This 3,500-year old star map, which decorates one of the ceilings in the tomb of SENMUT (Senenmut) near Luxor (Thebes), appararently demonstrates a previously unknown aspect of the astronomical situation in Egypt around 1,500 BC. This revelations is the result of investigations by Danish researcher Ove von Spaeth, and published in July-August-2000 in vol. 42 of the international journal of history of science "Centaurus".

Kemetic History of Afrika, Posted by Kemetic History of Afrika * Blue Lotus at 10:03 AM - Tuesday, December 16, 2008 - 0 comments - Labels: AfroCentric Culture by Design* -http://www.afrocentricculturebydesign.blogspot.com/2008_12_01_archive.htmlk  -  (16.Dec.2008)

¤ yahoo.com/question/index - 29 June 2009  -  Resolved Question : 
Help with my NaSc project?

Home > Science & Mathematics > Astronomy & Space > Resolved Question
-------------------------------------
          Valet Parking - "NaSc" = "Natural Sciences"

Help with my NaSc project?
I was tasked to research about the Ancient Egyptians' perception of the universe, so that my groupmates and I could compare it's difference from that of the Mayan, Greek, and Chinese. I tried searching, but my searches showed me nothing of importance; the same answers and too little info. So, if you guys know of a reliable source of information from the net, or from any book, please help me out. I appreciate your help. Thanks in advance. God bless.. :)

Riz Brown, (Member since:September 23, 2008) -  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090628121732AAgO5If  - (29.Jun.2009)

_

Best Answer - Chosen by Voters
Look on the web for "Egyptian Cosmology", - I've given you some links below to study. Source(s):
http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Egyptian_religion
http://www.astraltraveler.com/calendars/egyptian.html
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp
http://www.google.com/search?q=egyptian+cosmology&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-us:IE-SearchBox&ie=&oe=

digquick, (Member since: December 30, 2008 ) -  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090628121732AAgO5If  - (29.Jun.2009)

_

Other  Answers
"Astronomy Before the Telescope" (Christopher Walker) has a lot of stuff about the Ancient Egyptians.

Red Rose, (Member since: May 11, 2007)  -  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090628121732AAgO5If  - (29.Jun.2009)

¤ DNVI, Forum for Kosmologisk Information nr. 4, - december 2007  -  reference:
Stjernekult - tidligere tiders vigtigeste verdensbillede

Stjernekult var tidligere tiders vigtigeste verdensbillede og tilværelses-tolkning, apropos "som i himlen således også på jorden". Man søgte efter vejledning for livet på jorden i "livet på himlen", for mikrokosmos genspejler makrokosmos. Alt har en "himmelsk genpart", sagde Swedenborg også.
          Uden kendskab til den gamle stjernelæres symbolik vil man ikke forstå den dybere mening i mange ting i Bibelen, og da slet ikke f.eks. Johs. Åbenbaring. Hvis man vil forsøge at forstå det astromytologiske verdensbillede, Biblen i høj grad bygger på, er der megen indsigt at hente i Ove von Spaeth's bog "Den Hemmelige Religion" (4. bind i serien "Attentatet på Moses", Reitzels forlag, 2004).
           Ove von Spaeth påviser, hvor mange betydningslag Bibelen indeholder, og viser dermed også, hvor naivt det er at tage dens ord bogstaveligt. Men de skjulte lag var det kun særligt indviede, der dengang fik adgang til.

Ruth Olsen, red., Den Ny Verdens Impuls, Forum for Kosmologisk Information, Nr. 4, december 2007, 25. årg., pp. 6-7. -  www.nyimpuls.dk  - (dec.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Wikipedia, the free encyclopedia, Ancient Egyptian technology  -  referencer :
Ancient Egyptian Astronomy and astrology

Egyptological subjects:  Ancient Egyptian technology.
From Wikipedia, the free encyclopedia Ancient Egypt Portal

What the Egyptians invented, devised and improved ... This article is part of WikiProject Ancient Egypt, a collaborative effort to improve Wikipedia's coverage of Egyptological subjects. (see Wikipedia: Contributing FAQ for more information).

Ancient Egyptian technology
The characteristics of Ancient Egyptian technology are indicated by a set of artifacts and customs that lasted for thousands of years. The Egyptians invented and used many basic machines, such as the ramp and the lever, to aid construction processes. They used rope trusses to stiffen the beam of ships, unknown again until modern engineering.

1.6   Astronomy and astrology
Early Egyptian culture identified celestial objects with deities and spirits. They related these objects (and their movements) to phenomena such as rain, drought, seasons, and tides. It is generally believed that the first "professional" astronomers were religious leaders in the temples, and that their understanding of the "heavens" was seen as "divine", hence astronomy's ancient connection to what is now called astrology. Ancient structures with astronomical alignments (such as Pyramids and temples) probably fulfilled both astronomical and religious functions. Egyptian astrology provided star charts that have been found in Egypt that date as early as 1,500 BC.

22.  Egyptology and Astronomy: 5. "Ancient Egyptians As Skilled Calculators" (website: www.moses-egypt.net).

WikiProject Ancient Egypt, -http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Ancient_Egyptian_technology   -  (16.Jan.2008)

Sidetop

¤ Læserindlæg, den 6. marts 2008  -  opinion:
Læses Nostradamus med indtryk af dommedag?

Jeg har lige læst jeres 15 sider lange tekst vedrørende:  Nostradamus - og ny tidsalder ..!!  og jeg kan relatere til alt hvad der skrevet om... og vil bare sige at menneskeheden på godt gammelt dansk... er på røven.. mv thomas;

thomas, -  6. marts 2008 18:23 - thomas_1577@hotmail.com  -  (6.mar.2008)

(ed. note for moses-egypt.net:)  Ove von Spaeths artikel: "Nostradamus - og ny tidsalder" findes f.eks. via Zenith files artikelbase www.thirax.dk - og desuden på www.visdomsnettet.dk hvor Thomas har læst den og reflekteret ('pessimistisk'). - Til orientering: vonSpaeths analyse er derimod begrundet afmontering af 'dommedag'.

¤ 1530s BC  - en.wikipedia.org, 16 December 2007 -  references:
1530s BC

Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/1530s_BC"
Category: 1530s BC
_

1530s BC - From Wikipedia, the free encyclopedia
Millennia:  2nd millennium BC
Centuries: 17th century BC - 16th century BC - 15th century BC
Decades: 1560s BC 1550s BC 1540s BC - 1530s BC - 1520s BC 1510s BC 1500s BC
Years:  1539 BC 1538 BC 1537 BC 1536 BC 1535 BC 1534 BC 1533 BC 1532 BC 1531 BC 1530 BC
Categories: Births - Deaths - State leaders - Sovereign states - Establishments - Disestablishments

Events and trends
• 1539 BC - End of Seventeenth dynasty of Egypt, start of the Eighteenth Dynasty.
• 1539 BC - Approximate first use of the Valley of the Kings.
• 1534 BC - The oldest dated star chart was made in Ancient Egypt.[1]
• 1530 BC - End of First Dynasty of Babylon and start of the Kassite Dynasty - see History of Iraq.

References
1.  von Spaeth, Ove (1999). "Dating the Oldest Egyptian Star Map". Centaurus International Magazine of the History of Mathematics, Science and Technology 42 (3): 159-179. Retrieved on 2007-10-21.

en.wikipedia.org, 1530s BC - http://en.wikipedia.org/wiki/1530s_BC -  (13.Dec.2007)

¤ it.wikipedia.org, Storia delle osservazioni, December 2007  -  l'enciclopedia:
Stella

http://it.wikipedia.org/wiki/Stella  -  Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.
Storia delle osservazioni

_

Storia delle osservazioni. La Via Lattea. Le stelle hanno da sempre una grande importanza per tutte le culture, sia in ambito religioso sia come ausilio per l'orientamento negli spostamenti e durante la navigazione.
          Gli astronomi antichi ritenevano che le stelle fossero dei puntini immutabili permanentemente incastonati nella sfera celeste. Per convenzione, essi raggrupparono gli astri in costellazioni e se ne servirono per tracciare i percorsi compiuti dai pianeti e dal Sole nel corso dell'anno.[9] Il moto del Sole sullo sfondo delle stelle fisse e dell'orizzonte fu utilizzato per redigere dei calendari, impiegati per regolare le pratiche agricole.[10] Il calendario Gregoriano, utilizzato attualmente in ogni parte del mondo, è un calendario solare basato sull'angolo dell'asse di rotazione terrestre relativo al Sole.
          La più antica ed accurata carta stellare comparve nell'Antico Egitto nel 1534 a.C..[11] Gli astronomi islamici diedero nomi arabi, gran parte dei quali ancor'oggi usati, a un gran numero di stelle, ed inventarono numerosi strumenti astronomici in grado di tenere in conto la posizione degli astri. Nell'XI secolo l'astronomo Abū Rayhān al-Bīrūnī descrisse la nostra galassia, la Via Lattea, come una moltitudine di frammenti dalle proprietà tipiche delle stelle nebulose; calcolò anche la latitudine di alcune stelle durante un'eclissi lunare avvenuta nel 1019.[12]

Note e riferimenti
8.  Dal Dizionario etimologico on-line. URL consultato il 2007-12-25.
9.  George Forbes. History of Astronomy (Free e-book from Project Gutenberg). London, Watts & Co., 1909.
10.  Claus Tøndering. Other ancient calendars. WebExhibits. URL consultato il 2006-12-10.
11.  Ove von Spaeth (1999/2000), Dating the Oldest Egyptian Star Map, Centaurus International Magazine of the History of Mathematics, Science and Technology, 42 (3): 159-179. URL accessed on 2007-10-21.
12.  A. Zahoor. Al-Biruni. Hasanuddin University, 1997. URL consultato il 2007-10-21.

it.wikipedia.org, - Stella, - http://it.wikipedia.org/wiki/Stella  - (25.Dec.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Selvet.dk, Kongestjernen Basilisken i de indviedes lære, december2007 - reference:
Kongestjernen Basilisken

http://www.selvet.dk - Subject: på Selvet: Kongestjernen Basilisken i de indviedes lære 15/12-18/12, 2007

Kongestjernen Basilisken i de indviedes lære. 12-2007 - om soterisk astrologi - hos moses-egypt.net - registreret af Johnny Ejberg: "Her fremdrager Ove von Spaeth usædvanlig viden om ældgamle himmelopdelinger og geometriske mønstre formet af stjernernes visuelle forbindelseslinjer og af planetbanerne - alle blev opfattet som kodenøgler i en eksklusiv, religiøs indsigt fra mysteriekulternes kosmologiske lære, der også tilhørte alkymi ...".
          Ove von Spaeth's artikel findes også bogtrykt i AMH Magasinet, jan.2007, nr.1, s.24-27.

Selvet.dk,  Danmarks spirituelle web-magasin - http://www.visdomsnettet.dk/a-295/   -  (dec.2007)

¤ Jamerah - Empowerment through Information, February 2008  -  recommendation:
The Royal Astrologers

Welcome to Jamara. Empowerment through Information. Mark Taylor Harbin has a Bachelor of Arts in International Relations & Spanish and has a Masters degree in Contracts Management. He is an educated Occupational Health, Safety & Quality Advisor & Auditor since 1987.
_

Throughout life we all have experienced times that might have turned out better if only we had been more informed. Jamerah can provide this for you. You can choose your method. You can meet yourself through astrology, numerology or feng shui. These techniques passed down through the centuries are available for progress in your life.

          Concerning Western Astrology, - Astrology Articles:
"Regents, Admirals - and the Royal Astrologers",  written by Ove von Spaeth:
          "... All through history, in fact all the way up till the 19th century, astrology might be as much involved in politics as for instance financial regards - and it was also a very widespread and natural factor in philosophy of life and in the normal day, e.g. like religion is. Astrology is hardly known in history books - this equals to for instance avoiding mentioning of large parts of the Catholic Church era in Cultural History. ..."  -  Read the whole Ove von Spaeth-article here:  "Regents, Admirals - and the Royal Astrologers" :
http://www.jamerah.com/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=72

Mark Taylor Harbin: Jamerah,  Empowerment through Information, - http://www.jamerah.com/index.php  -  (February2007)

¤ adsabs.harvard.edu, Bojan Novakovic, (Serbia), 8 January 2008  -  reference:
Senenmut - an Ancient Egyptian Astronomer

          "... The map on the southern panel proves to reflect a special of planets around the longitude of Sirius. The four planets Jupiter, Saturn, Mercury and Venus are relatively easily recognizable. The planet Mars is not included in the actual grouping and at first sight seems to be missing in the map. However, Mars is also pictured in the Senenmut map, but is represented by an empty boat in the west. This seems to refer to the fact that Mars was retrograde so that in this backward movement (well-known phenomenon to the Egyptians) the Mars position was perhaps not considered to be "concrete". Using these facts, Egyptologists were able to date that this particular configuration occured in the sky in 1534 BC (von Spaeth 2000)*. ..."
          *(Von Spaeth 2000) von Spaeth, O., 2000 Centaurus, 42, pp. 159-179.
Boran Novakovic:  "Senenmut: An Ancient Egyptian Astronomer", astro-ph, 8 Jan 2008
- to appear in Publication of Astronomical Observatory of Belgrade (supported by Ministry of Science of Serbia)
 

Bojan Novakovic, Astronomical Observatory, Volgina 7, 11160 Belgrade 74, Serbia.  Tue, 8 Jan 2008 22:42:42 GMT -  http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0801/0801.1331v1.pdf  -  (8.Jan.2008)

- - -

Abstract
The celestial phenomenon have always been a source of wonder and interest to people, even as long ago as the ancient Egyptians. While the ancient Egyptians did not know all the things about astronomy that we do now, they had a good understanding of the some celestial phenomenon. The achievements in astronomy of ancient Egyptians are relatively well known, but we know very little about the people who made these achievements. The goal of this paper is to bring some light on the life of Senenmut, the chief architect and astronomer during the reign of Queen Hatshepsut.

adsabs.harvard.edu, - SAO/NASA ADS arXiv e-prints Abstract Service, http://adsabs.harvard.edu/abs/2008arXiv0801.1331N

Title:  Senenmut: An Ancient Egyptian Astronomer.
Authors:  Novakovic, Bojan
Publication:  eprint arXiv:0801.1331  -  Publication Date:  01/2008  -  Origin:  ARXIV
Keywords:  Astrophysics
Comment:  to appear in Publication of Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia
Bibliographic Code: 2008arXiv0801.1331N

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ crassus.dk/datering, den 12. maj 2008  -  forslag:
Mange oplysninger om datering

crassus.dk/datering.html. Tema 'Tid' - Datering (Hvor gammelt er dette objekt?) - 12/5-08 NW   - Det er meningen, at du selv skal finde relevant materiale til dit dateringsprojekt. Så teksten nedenunder er kun tænkt som eksempler på, hvad der alt findes på Internettet af relevant information (tekst- og billedmateriale).
_

Søgning med Google.com på det danske ord "datering" giver mange oplysninger, som fx:

          -  Datering med kustof-14-metoden http://da.wikipedia.org/wiki/Kulstof_14-datering
(Danmark var først i Europa til at udvikle metoden - først med brug af Geiger-Müller-rør og senere med den såkaldte acceleratormetode.)

          -  MENNESKETS OPRINDELSE (Hvor gammelt er mennesket?) http://www.pkaj.dk/datering.asp   - (Dette link indeholder store mængder information om forskellige dateringsmetoder):  Datering af evangelierne - og  Datering af Kristi (?) ligklæde

          -  Datering af Egyptens ældste stjernekort. Dateringskode opdaget i verdens ældste stjernekort i et 3500-årigt egyptisk gravanlæg: Kortet er ved særlig metode blevet dateret - for første gang ... http://www.moses-egypt.net/stjernekort/senmut1-datering_da.asp

crassus.dk/datering, - website for forf.s bog "Mordet på ordet",  -  http://crassus.dk/datering.html    -  (12.maj.2008)

¤ INIST Diffusion, - Egypte; Etoile; Astronomie; Datation, - 2007  -  reproduction:
Datation précise de la plus ancienne carte des étoiles

Ove von Spaeth:  "La datation de la plus ancienne carte des étoiles égyptienne".
          Résumé / Abstract:  Cet article reprend les éléments qui ont permis d'accéder à une datation précise de la plus ancienne carte des étoiles.
          Mots-clés français / French Keywords:  Egypte ; Etoile ; Astronomie ; Zodiaque ; Antiquité-16 ; Datation ;

          Titre du document:  Dating the Oldest Egyptian star map = La datation de la plus ancienne carte des étoiles égyptienne.  -  Revue / Journal Title:  Centaurus
          Auteur(s) / Author(s):  OVE VON SPAETH (1) ; Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s):  (1) Zenith I.C., P.O. Box 1096, 1009 Copenhagen, DANEMARK
          Source / Source:  Centaurus 2000, vol. 42, no3, pp. 159-179 (1 p.1/4).  -  ISSN 0008-8994
          Editeur / Publisher:  Blackwell, Oxford, ROYAUME-UNI (1950) (Revue). Langue / Language:  Anglais.  -  English Keywords:  Egypt ; Star ; Astronomy ; Zodiac ; Antiquity-16 ; Dating ;
          Mots-clés espagnols:  Egipto ; Estrella ; AstronomÍa ; Zodiaco ; Antigüedad-s. 16 ;

INIST Diffusion, - Service Clients,  2 allée du parc de Brabois,  F-54514 Vandoeuvre-lès-Nancy Cedex  - Tél : +33 (0) 3 83 50 46 64  -  Courriel : infoclient@inist.fr  -  http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1146404

Localisation / Location:  INIST-CNRS, Cote INIST : 23143, 35400009116675.0010
Copyright 2007 INIST-CNRS. All rights reserved. Toute reproduction ou diffusion même partielle, par quelque procédé ou sur tout support que ce soit, ne pourra être faite sans l'accord préalable écrit de l'INIST-CNRS.  Nº notice refdoc (ud4): 1146404

¤ discussiongroups, - Thunderbolts Forum, 19 July 2008  -  comments:
Quantavolution - the star, and crystalline life

Thunderbolts Forum • View topic - Quantavolution,Solaria Binaria  - http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&p=8496
Thunderbolts Forum - For discussion of Electric Universe and Plasma Cosmology themes.   -  Board index ‹ The Human Question
_

Re: Quantavolution,Solaria Binaria,Homo Schizoid,Bicameral Mind
          In The Mysteries of the Great Cross of Hendaye, Alechemy and the End of Time, Jay Weidner and Vincent Bridges talk about alchemy and the "Science of Light" (Pages 248-255)

          To the kabbalist, the lightning flash, the creative sequence of the unfolding Light, reveals the underlying structure of reality in the ten sefirot. In the symbolic Kabbalah, this lightening flash becomes the flaming sword. In Fulcanelli's hands the image becomes the sword in stone, the alchemical extraction of knowledge from the Stone of the Wise, which initiates the Golden Age, a new Camelot, here on earth.
          These three nails are the anchor points of the three axes of the Galaxy, the clue to understanding the true ancient nature of the cross.
          To the ancient Egyptians, the Tree of Life was symbolized by the Djed pillar, the backbone of Osiris. Djedd, the same words with a slightly different emphasis, means "star" or actually the culmination or azimuth of the star. This same word, djedd, is also a perfectly good Hebrew word dzeth, and they both mean "olive tree."
          Somehow the cross, the ankh, became a stone, and not just any stone, but the rejected stone that became the headstone of the corner, the support upon which Jesus built his church. And somehow this is the "first matter, "the First Stone", the cornerstone of the alchemical Great Work. Just how does a tree (the ankh that contains the entire Tree of Life and the cross is a component of the World Tree) become a stone?
          The answer seems to lie with the ancient myths of the World Tree at whose feet, in many if not most of the very ancient myths, there can be found a stone or a cube that is somehow plugging up the torrent of the deluge.
          The first of our five symbolic components, the stone from which the sword of wisdom is extracted, is the cross/stone of space-time itself, the Cube of Space formed from the three axes of the Galaxy.
          It was the earliest prototype for the obelisk and maybe also for the pyramid, and it is believed perhaps to symbolize the petrified semen of Atum.

The Star:

Decoding the Legend
http://www.decodingmythology.com/george/george11.html

The Cosmic Mill
http://homepage.ntlworld.com/heather.hobden1/magicmill.htm

World-axis, Senmut and sky tradition
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp

Wheel Crosses and World Ages
http://home6.inet.tele.dk/cordua/Verdensaldre-uk.htm

As above, so below …

Soliton and Freemasonry
http://www.gnn.tv/threads/5919/soliton_and_freemasonry

          This article summarizes the essential scientific concepts behind the plan to literally transform the whole planet into a superconductive holograph that bends spacetime.

          Quantum chaos is the top cutting-edge field of Freemasonic science and quantum chaos is the statistical control of light applied to unpredictable macroevents.
          The secret to solving this Long Term Potential conundrum is again alchemical resonance that most efficiently occurs through the yin-yang, sinusoidal (or sine) wave of complimentary opposites.
          This secret is why the Tesla Coil  only uses sine waves or harmonic waves and quantum chaos already acknowledges that the sine wave creates a "hidden coherence" that bends spacetime. The sine wave is the secret behind current faster-than-light quantum electronics as detailed by physic professors Raymond Chiao and Carl R. Hagen.
          When the rate of change between frequency and amplitude is close to zero, the secret of
quantum chaos science, then a self-sustaining resonance occurs. This is because the spiral of energy drives itself through superconductive resonance and then when the vacuum is reached antigravity is created.
          This same free energy process occurs with the antigravity uplift in the center of a tornado and is what Victor Schauberger called the "cycloid-spiral space-curve motion.

lizzie, - Sat Jul 19, 2008 4:31 pm (Posts: 271 - Joined: Thu Apr 03, 2008 7:55 am) http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&p=8496  -  (19.Jul.2008)

- - - - -
Re: Quantavolution,Solaria Binaria,Homo Schizoid,Bicameral Mind
A continuation on the topic in the above post:
          Life on earth was supposed to have been seeded from the stars. What if life was originally silicon based because of these extraterrestrial minerals? Carbon-based life as we know it today was "post deluvian."

Building blocks for life found in meteorite
http://www.thenakedscientists.com/HTML/content/news/news/1412/

To be silicon based would involve some form of crystalline life - maybe using carbon as a skeleton or defense material?

1) Silicon based life: Chiral liquid crystal polymers.
          Fullerene Compounds with Organic Crystalline and Liquid-crystalline Substances
http://oai.dtic.mil/oai/oai?verb=getRecord&metadataPrefix=html&identifier=ADA242400

2) Carbon as a Skeleton: Fullerines.
http://vs.ioffe.net/iwfac/2005/abstr/iwfac05_p092_141.pdf

What is the connection between a virus and a crystal?
          Well, sometimes a virus is a crystal. They can crystallise and (as far as I know) still be infectious afterwards. Indeed, biological crystallography is based on the idea that proteins crystallise (and diffract) just like minerals. So what's the difference between a protein crystal and a salt crystal?
          So is it at all possible to have mineral organisms? Well, there is (at least) one feasible hypothesis that involves quite complex inorganic crystals and mechanisms for their replication and selection. This mineral is clay: or structures like it. Clays form a heterogeneous group of crystal forms that are relatively sensitive to environmental conditions for their growth. They also 'breed' by breaking in half to form two new crystals. Their shapes are heritable, in the sense that the grain pattern templates new layers with the same pattern. Like stacking carpets according to the direction of the arrows woven into them.

Why are there so many creation myths where a god formed humans out of clay?

Anishinaabe
http://www.billcasselman.com/unpublished_works/anishinaabe.htm

One striking feature of the Adam and Eve creation myth in Genesis is the pottery metaphor: a god formed humans from clay or dust. This is a worldwide element in creation stories.

lizzie, - Tue Jul 22, 2008 8:05 am  (Posts: 271 - Joined: Thu Apr 03, 2008 7:55 am) http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=9&p=8496  -  (22.Jul.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Star - wikipedia.org/wiki/Star, Brunei Darussalam,  October 2007  -  references :
Star - Wikipedia, Brunei Darussalam -  তারা

 উইকিপিডিয়া, মুক্ত বিশ্বকোষ থেকে
(নক্ষত্র (তারা) থেকে ঘুরে এসেছে)


পর্যবেক্ষণের ইতিহাস
প্রতিটি সংস্কৃতিতেই তারা বিশেষ গুরুত্ব বহন করতো। ধর্ম চর্চায় এর ব্যবহার ছিল সবচেয়ে বেশী। এছাড়া তারার মাধ্যমে নাবিকরা দিক নির্ণয় করতো এবং ঋতুর সাথে এর সম্পর্কটিও মানুষ অনেক আগে বুঝতে পেরেছিল। প্রাচীন জ্যোতির্বিদরা অনেকেই বিশ্বাস করতেন, তারা স্বর্গীয় গোলকে নির্দিষ্ট স্থানে আবদ্ধ আছে এবং এরা অপরিবর্তনীয়। চলতি প্রথা অনুযায়ী তারা তারাগুলোকে কিছু তারামণ্ডলে ভাগ করেছিলেন এবং এই মণ্ডলগুলোর মাধ্যমে সূর্যের অনুমিত অবস্থান ও গ্রহের গতি সম্বন্ধে ধারণা লাভ করতেন[২]। তারার পটভূমিতে তথা দিগন্তে সূর্যের গতিকে ব্যবহার করে পঞ্জিকা তৈরী করা হতো যা কৃষিকাজে বিশেষ কাজে আসতো। বর্তমানে পৃথিবীর সবচেয়ে বেশী ব্যবহৃত পঞ্জিকা জর্জীয় পঞ্জিকা সৌরকেন্দ্রিক। সূর্যের সাপেক্ষে পৃথিবীর ঘূর্ণন অক্ষের কোণগুলোর মাধ্যমে এই পঞ্জিকা নির্মিত হয়।

জানা মতে সঠিকভাবে প্রস্তুতকৃত প্রাচীনতম পঞ্জিকা নির্মাণ করেছিল প্রাচীন মিশরীয়রা, ১,৫৩৪ খ্রিস্টপূর্বাব্দে[৩]। ইসলামী জ্যোতির্বজ্ঞানীরা অনেক তারার আরবী নাম দিয়েছিলেন যার অনেকগুলো এখনও ব্যবহৃত হয়। এছাড়া তারা তারার অবস্থান নির্ণয়ের জন্য প্রচুর জ্যোতির্বৈজ্ঞানিক যন্ত্র নির্মাণ করেছিলেন। একাদশ শতাব্দীতে আবু রাইহান আল-বিরুনি আকাশগঙ্গা ছায়াপথকে বিপুল সংখ্যক ভগ্নাংশের সমন্বয়ে গঠিত বলে ব্যাখ্যা করেন। এর ভগ্নাংশগুলোর নীহারিকময় তারার মত ধর্ম রয়েছে বলেও তিনি উল্লেখ করেন। ১০১৯ সালের এক চন্দ্র গ্রহণের সময় তিনি বিভিন্ন তারার অক্ষাংশও নির্ণয় করেছিলেন।[৪]
তারাকে স্বর্গীয় অপরিবর্তনীয় বস্তুরূপে কল্পনা করলেও চৈনিক জ্যোতির্বিদরা বুঝতে পেরেছিলেন, নতুন তারার উদ্ভব হতে পারে[৫]।

References
1.   Online Etymology Dictionary. 2007-09-21 তারিখে সংগৃহীত।
2.   George Forbes (1909). History of Astronomy (Free e-book from Project Gutenberg), London: Watts & Co..
3.   von Spaeth, Ove (2000). "Dating the Oldest Egyptian Star Map". Centaurus International Magazine of the History of Mathematics, Science and Technology, 42 (3): 159-179. Retrieved on 2007-10-21.
4.   Zahoor, A. (1997). Al-Biruni. Hasanuddin University. 2007-10-21 তারিখে সংগৃহীত।
5.   D.H. Clark, F. R. Stephenson (1981-06-29). "The Historical Supernovae". Supernovae: A survey of current research; Proceedings of the Advanced Study Institute: 355–370, Cambridge, England: Dordrecht, D. Reidel Publishing Co.. Retrieved on 2006-09-24.

Wikipedia, Brunei Darussalam,  -  https://the-equalizer.net/c/nph-agent_en/101110A/http/bn.wikipedia.org/wiki/তারা  -   (21.Oct.2007)

¤ linkbasen.dk - Eklipser - sommer 2008  -  historisk info og kilder: 
Eklipser. - Basilisken blandt de fire kongelige stjerner

http://www.linkbasen.dk/Eklipser.htm
_

Elias Olsen Morsing
Ove von Spaeth har foreslået, at disse Tycho Brahes vejrforudsigelser sammenholdes med de vejr-optegnelser, der foregik på Hven i samme periode. ...
http://pub.asmu.dk/Download/nyhedsbrev/4.aar/Sophie13.pdf
_

tættest jorden - SOL.dk -> Debat
Alle planeterne i solsystemet kredser om Solen i eklipser. Tættest på Solen er Merkurs eklipse, dernæst Venus', så Jordens, og derefter Mars'. ...
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=30&conference=20&posting=316620
_

Basilisken blandt de fire kongelige stjerner. Af OVE VON SPAETH -
Vanskeligt, fordi ekliptikas eksakte placering på himlen kun har kunnet findes ved hjælp af positionerne for de af Solen og Jorden fremkaldte måne-eklipser, ...
http://www.thirax.dk/artikler/OveSpaeth/Ove35/index.html
_

formørkelser af sol og måne
Det plan som Jorden bevæger sig rundt om Solen i kaldes for Ekliptika, for det er når fuldmånen er her, at man kan se formørkelser (eklipser). ...
http://www.rundetaarn.dk/dansk/observatorium/form1.html
_

Oldgræsk analog computer dechifreret - Alt om DATA -
Videnskabsfolkene har fundet ud af at instrumentet ikke blot forudsagde sol-eklipser, men at den ligeledes opdelte kalenderen i Olympiadens fireårs cyklus, ...
http://www.altomdata.dk/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=1&pid=7700
_

linkbasen.dk, - http://www.linkbasen.dk/Eklipser.htm  -  (sommer,2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ discussiongroups, Maurice Fernandez, forum, 20 January 2008  -  recommendation:
Learning Forum - on Evolution of Consciousness

Evolutionary Astrology:  www.mauricefernandez.com . This forum is designed for all who are interested in Astrology and the Evolution of Consciousness.
          Any related questions or discussions are welcome. Maurice will respond together with willing participants to make this a meaningful learning experience. Please take into consideration that this learning forum is not designed for personal counselling or group therapy, hence, when discussing your own chart, try to formulate your question in a way that would make it an informative astrological study for everyone.
          - January 20, 2008, a recommendation:
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp 
- especially:  http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp#4

Gimel,  Evolutionary Astrology, - Posted, Jan 20 2008 : 01:56:38  -  © 2000-02 Snitz Communications  -  http://www.mauricefernandez.com/forum_eng/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=8240&FORUM_ID=3  -  (20.Jan.2007)

¤ Den Ny Verdens Impuls, Nr. 4, december 2007, 25. årg., pp. 50. -  reference:
Karlsvognen strejfer horisonten og en skive skæres af

I en radioudsendelse blev der spurgt om, hvorfor grisen både i jødedom og islam regenes for uren og derfor ikke må spises. Det kunne man ikke svare på. Man skal helt tilbage til den gamle stjernekult for at finde svaret.
          Det babyloniske navn for stjernebilledet Karlsvognen/Storebjørn var "Vildsvinet". Det roterer hvert døgn om himlens nordlige pol og går ned og strejfer jordoverfladen ... næste døgn står den frem igen som en genfødt, og var billedet på en himmelsk livmoder og livets evige kredsløb i naturen og verden.
          Vi kender det i øvrigt fra den nordiske mytologi som "det gyldne vildsvin", Særimner, som man kunne skære en luns af. Og alligevel var grisen hel næste dag. Det ser nemlig ud, som om der skæres et stykke af stjernebilledet, når det strejfer jordoverfladen.
          Grisen var altså et helligt dyr i den gamle moderkult, et dyr man derfor ikke spiste, ligesom hinduernes hellige køer i Indien. Vore jule-marcipangris har således en lang forhistorie som en del af den religiøse kult. Som sædvanligt blev det, der var helligt for den gamle religion, til noget urent i den nye. Johs. Åbenbaring kaldes "den hellige gris" for "den babyloniske skøge". (Kilde: Ove von Spaeth: "Den Hemmelige Religion").

Ruth Olsen, red., Den Ny Verdens Impuls, Forum for Kosmologisk Information, Nr. 4, december 2007, 25. årg., pp. 50. -  www.nyimpuls.dk  - (dec.2007)

 

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ discussiongroups, ancient chronology, tech.groups.yahoo, Jan. 2008  -  discussion
Dating Egypt's oldest star map - more debate

http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2648  - concerning :  Dating Egypt's oldest star map: http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut-files_survey_en.asp
_

#        Dating Egypt's oldest star map
Greetings all,   - Brad Sparks, in a March 12,2007 thread, here, entitled 'Babylonian Chronology", said this: - "Moreover, as with other claims of "astronomical fixing" of ancient chronology the dates were originally found by NON-astronomers publishing in non-astronomical journals long before other thousands of tablets were uncovered or studied."
          Please see the following article: - "Dating Egypt's oldest star map" "New Discovery In the World's Oldest Star Map" http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp
          There is a 3500 year old Egyptian star map on the tomb of the great Senmut (Senenmut) ---- a star map containing a planetary and star road map in Involving a solar eclipse. Such an alignment, the article argues, can be used for dating purposes.
          I would like to direct Brad and everyone to a section of this website, "Evaluations, response, reviews", which has snippets from about 40 different reviewers, many of which are astronomers.
          "This revelation is the result of investigations by Danish researcher Ove von Spaeth, and is published in July-August 2000 in vol. 42 of the international journal of the history of science, "Centaurus". - i.e: "Centaurus International Magazine of the History of Mathematics, Science, and Technology" 42;3, 2000, pp.159-179.

          The website says only that this solar eclipse occurred in May, 1534 BC ( "-1533" astronomical time). I found the exact date of this solar eclipse, using the 'computer program' on the online planetarium at:  www.skyviewcafe.com , on May 21, -1533 (1534 BC).
          The star map has, in this order :  Venus, Mercury, Saturn, Jupiter, Sirius (a star in Canis Major), Sun&Moon Solar eclipse in Orion, and Mars. - What do you all think?
          FWIW, on May 20 (or 21st (depending on your location on the earth), 1534 BC; Mercury, Jupiter and Venus are in the constellation Gemini, Sun&Moon are in Orion's hand. Saturn is in Taurus. Mars is in Capricornus.
          They appear in that order along the ecliptic (the planetary 'road'). The star 'Sirius', though well off the road, would appear to fit between 'Jupiter' and the 'Sun&Moon'.
          At the time of the above eclipse, you could not see all of the above planets. There was a point in that day where you could perhaps see all of them, however, Mars was on one horizon and the others were on the other.

          The critics, of Ove von Spaeth, argue that while there was a solar eclipse in some parts of the world on May 1534 BC; there was no such eclipse in Egypt. So, I started looking for an eclipse, visible from Cairo Egypt. The following is a list of eclipses or 'close' ellipses that I found, which were visible in Egypt:  July 31, -1564;  May 30, -1561;  Nov 24, -1561;  Sept 11 -1557;  Nov 3, -1551;  Apr 29, -1550;  Feb 15, -1546;  April 20, -1541;  Mar 29, -1539;  Jan 26, -1536;  July 11, -1535;  Nov 25, -1534;
          May 9th, 1533 BC at 17:55pm :  Jupiter in Cancer;  Mars and Mercury in Gemini;  Saturn was in Orion's hand;  Venus was NOT visible during any portion of the eclipse, but it was
close by, near Pisces.
          April 20, 1523 BC 9:48am :  an 'almost' total solar eclipse visible from Cairo, Egypt.
Some other dates which might be worth looking into.... August 2, -1518;  July 22, -1517;  May 20, -1514;  Sept 12 -1511;  Sept 2, -1510;

          It is my GUESS that this is NOT a snapshot of the planets during the time of the eclipse. IOW, not all of the planets were visible during the eclipse or subsequent night. No doubt, some of them (maybe most of them) were visible during the eclipse.
          But say, you were to look at the sky "map", throughout the eclipse, and throughout the nite. And image the planetary path, i.e. ecliptic through the sky as being like a straight road on the map. Imagine the planets are like towns in a certain country, the countries, of which are akin to the constellations. You would see that the Venus is on one side of the map, and Mars on the other. As you scanned this "road map" from left to right, you would see the above planets, star, and SUN&MOON in the order given above. - I'll take some time to verify that above GUESS.
          Toby, - "zoe_lithoi" <zoe_lithoi@...> - Jan 21, 2008, 6:12 pm - http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2648

_ _ _


#        Re: Dating Egypt's oldest star map
After a quick look I did not see how a solar eclipse in May 1534 BC fits with a planetary conjunction of Feb-March 1537 BC or how they are related.
          Ove von Spaeth is not an astronomer, but is an historical writer and researcher. I didn't see any astronomers conducting a thorough astronomical investigation of von Spaeth's claims.
          Astronomers do not use Gregorian proleptic dates because of an ambiguity in back calculating what Pope Gregory's commission intended or actually decided, so astronomers use Julian calendar days proleptically.
          Fundamentally it is at present impossible to determine whether a solar eclipse path passed over Egypt in 1534 BC or any other dates in the mid-2nd millennium BC because the Delta-T correction for cumulative and unpredictable changes in the slowing of earth's rotation cannot be retrocalculated accurately enough to do so. Only by establishing a century-by-century record of accurate eclipse observations to the present can the Delta-T factor be determined for the era around 1500 BC, and no such record is currently available from around 1500 BC forward.
          Brad, rb47x@...  - Jan 23, 2008, 3:53 am - http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2652

_ _ _


#        Re: Dating Egypt's oldest star map

Brad wrote: - "Only by establishing a century-by-century record of accurate eclipse observations to the present can the Delta-T factor be determined for the era around 1500 BC, and no such record is currently available from around 1500 BC forward."

Brad, perhaps you are not familiar with Morrison and Stephenson's recent article, published in 2004. - "Morrison, L.V. & Stephenson, F.R., "Historical Values of the Earth&#65533;s Clock Error Delta T and the Calculation of Eclipses", Journal for the History of Astronomy, Vol. 35 Part 3, August 2004, No. 120 (2004), pages 327&#65533;336." Nasa recognizes them as astronomers.... how about you?
          The Nasa website says:  "Values of delta T before AD 1600 pre-date the telescope and are based on historic records of naked eye observations of eclipses and occultations. A number of researchers have made significant contributions in this area. In particular, Morrison and Stephenson (2004) have fit hundreds of records with simple polynomials to achieve a best fit for describing the value of &#916;T from 700 BCE to 1600 CE.
          An abbreviated table of their results follows:.... Values for &#916;T in the past and future are uncertain but may be approximated by extrapolating from known values. However, the further into the past or future that one extrapolates, the greater the uncertainty in &#916;T. "  http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/SEhelp/deltaT.html

      I wanted to use some Nasa data to test out the online planetarium at www.skyviewcafe.com.
I chose one of the most famous lunar eclipses of all time, namely: Eclipse before Arbela battle of Alexander the Great.  2 Greek writers write of this battle: Arrian and Diodorus. One reason this eclipse is so famous, is that some 'Chaldean' astronomers predicted it would happen, and when their prediction came true Alexander the Great (who won the battle), translated their work.
          This eclipse is mentioned in the Astronomical Diaries. (lots of tablets containing astrological data from Babylon, the oldest tablet dates back to 652/651;
          the youngest to 61/60 BCE.). It says:  " Month Ulûlu, day 13: There was a lunar eclipse. It was completely covered at the moment when Jupiter set and Saturn rose. [...] During totality the west wind blew, during clearing the east wind. During the eclipse, deaths and plague occurred."
          Nasa says that this eclipse occured on this date:  -0330 Sep 20 ( 331 Sep 20 BCE). And sure enough, it shows up on that date on the online planetarium. I wanted to check out an older eclipse mentioned on Nasa's website. They have a link to the MSU Physics department:  Ancient and Early Medieval Eclipses in European Sources  http://hbar.phys.msu.su/gorm/atext/ginzele.htm
          The date I chose was this:  "-647, Apr. 6 ;  The solar eclipse observed by the poet Archilochus". - And sure enough, it shows up on that date on the online planetarium as well.

          The oldest date is:  "-1177 Apr 16? Prophecy in Odyssey, in which some see a description
of an eclipse"; And once again, a solar eclipse shows up on that date on the online planetarium as well. - There are some older, historical famous solar eclipses. which I could check out as well.
          This "delta T" problem, Brad speaks of, doesn't seem to be that big of deal to me.
          Toby, - "zoe_lithoi" <zoe_lithoi@...> - Jan 24, 2008, 10:01 am - http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2656

_ _ _

#        Re: Dating Egypt's oldest star map
Hello, Brad -- I am not deep in this. But here is a possible method. It is generally agreed that a notable solar eclipse passed over the middle east on June 15, 763 BC, I believe that was the eclipse predicted in Amos 8:9. If we take the mention of noon in that text as the time the eclipse would be seen from Samaria -- ok, it may not be precisely high noon, but assume noon for calculations -- perhaps this would give a basis for computing the slowing in the earth's rotation from then to now. That is a period of 2771 years.
          One could project backward from there supposing the average would be similar. I am not sure how much precision would be necessary to improve current estimates. So that if the eclipse was visible in a range of say half an hour before or after theoretical noon, whether this would be sufficient for progress here. --
          David, - DavRice@... davricey  - Jan 24, 2008, 10:01 am -
http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2653

_ _ _

#        Re: Dating Egypt's oldest star map
Hi David, - I think what you are suggesting is that if we take a dubious alleged eclipse such as 763 BC and assume it is correct can we then use it to correct the earth's rotation cumulative Delta-T correction curve for other eclipses before and after. My position is that one cannot jump from the ca. 1600 AD beginning of modern astronomy back to 763 BC without a century by century accurate record of Delta-T values from recorded eclipses or other observations that can give a presumably accurate Delta-T.
          Even a single eclipse is not a good enough data point per century -- after all it is just one data point and it could be completely wrong. Now if the Delta-T curve was cooperative and predictable and single data points fit the curve nicely then we wouldn't have a problem. But we do. Serious problems.
          Astronomers do not generally agree that the solar eclipse of 763 BC passed over Nineveh where it was allegedly recorded. If you'll look at Toby's posting you'll notice that astronomer F. Richard Stephenson's Delta-T corrections stop at 700 BC and do not include the 763 BC eclipse as a corrective data point -- because Stephenson does not regard 763 BC as reliable data.

          If you look at Fred Espenak's NASA website of historical eclipses you'll notice wide discrepancies in Delta-T of over 2,000 seconds (over 1/2 hour) between his own maps and tables for the same eclipses!
          Espenak's NASA table for 763 BC was deliberately forced to fit Nineveh, which required a Delta-T of about 22,300 secs, whereas his map was plotted with Delta-T of about 19,800 secs, a change he introduced without explanation of over 2,500 seconds (over 40 minutes or about 600 miles shifted in longitude). His map has the path of totality pass some 100 miles north of Nineveh, completely missing Assyria. By changing the Delta-T he could force it to pass over Nineveh, and that is what he does in his table.
          As for your proposal: The NASA table for 763 BC has the closest part (southern limit) of the eclipse path passing north of Sidon in Phoenicia about 100 miles away from Samaria at about 9 AM local time. It is nowhere near 12 Noon local time. It is physically impossible to get that eclipse path over Samaria in northern Israel at a local time of about 12 Noon. The absolute time of the eclipse is known accurately (thus also the local time in ancient Israel), since the moon's orbit is predictable and well-behaved, it is the amount of rotation of the earth underneath the moon's shadow that is erratic and unpredictable, so the Delta-T cannot help you.

          Let me illustrate the enormous degree of uncertainty and unpredictability involved here. The Delta-T at around the time of Christ was about 9,000 to 10,000 secs (check the NASA maps and compare with the NASA tables). The broad range of Delta-T values for 763 BC, from 19,800 to 22,300 secs, means that there was roughly an average change in Delta-T of about 1300 to 1800 secs per century.
          If we use the wide range of 1300-1800 secs per century change in Delta-T to project backwards to retrocalculate eclipses in the 1500's BC, then the Delta-T in the 1500's BC could be anywhere from about 30,000 to 34,000 secs (or when one uses a curve instead of a straight line, then about 40,000 to 45,000 secs).
          Which is the correct Delta-T for the 1500's BC? Is it 30,000 or 45,000 or somewhere in between? The difference is over 4 hours or more than 60 degrees of longitude in earth rotation. Most eclipse paths would shift away so far that no eclipse would be seen at all at a given favorite site (only on paths that extend due west-east and are precisely centered might the path still pass over a certain site with a 60-degree shift, but most paths of interest are SW-NE or NW-SE not due W-E). Do you see the problem?

          Amateurs who do not grasp the incorrigible astronomical issues involved can just gloss right over all this, oblivious to scientific facts. I reiterate that there has NEVER been a peer-reviewed professional astronomer investigation of the 763 BC eclipse in a peer-reviewed ASTRONOMICAL (NOT Ancient Near Eastern studies!!) publication. The 763 BC alleged eclipse has never survived peer review by astronomers. The alleged Nineveh eclipse was fabricated by "minimalist" Assyriologists in the 1860's who used it as a weapon to win a battle against the more pro-Biblical "maximalist" Assyriologists arguing over an approximately 42-year difference in Biblical and Assyrian chronology (the "maximalists" defended a Biblical chronology date around ca. 805 BC and there is a candidate eclipse in 809 BC).
          There were no astronomers involved when the 763 BC eclipse was dogmatically asserted for the first time, in 1867, and it was not a product of professional astronomer investigation. How can an eclipse asserted by non-astronomers in 1867 still be accurate in 2007 when the unpredictable changing earth's rotation was not even known until 1939? Were the Assyriologists of 1867 psychic, or were they astronomical geniuses a century ahead of their time???
          Brad, - rb47x@... rb47x  - Jan 24, 2008, 10:00 am - http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2657

_ _ _

#        Re: Dating Egypt's oldest star map

Toby wrote: - I was checking that the eclipses, on the computer program occurred on the dates NASA said they should.

It is a circular argument to express satisfaction that these two eclipses occur on the expected date using the computer program; as the deltaT curve built into the program will have been determined using these eclipses. So all your checking is the programming!
          laurence, - "laurence dixon" <lcwdixon@...> lcwdixon - Jan 25, 2008, 5:40 am -
http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2661

_ _ _

#        Re: Dating Egypt's oldest star map
You missed the point, the programs are ALL written with the same
assumptions built in.
          Mary Christine, - Infowolf1@... infowolf1 - Jan 27, 2008, 5:23 am -http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2665

_ _ _

#        Re: Dating Egypt's oldest star map

laurence wrote: - It is a circular argument to express satisfaction that these two eclipses occur on the expected date using the computer program; as the deltaT curve built into the program will have been determined using these eclipses. So all your checking is the programming!

Provided the proper Delta-T factor is being used.
          Gene . . . . ... Gene Greenwood - gwoodgeno - Jan 27, 2008, 5:21 pm  -
http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2666
_ _ _


ech.groups.yahoo.com
, - group/ancient_chronology - http://tech.groups.yahoo.com/group/ancient_chronology/message/2648  -
(21.-28.Jan.2008)

The discussion above was initiated on the basis of Ove von Spaeth's paper "Dating Egypt's oldest star map": www.moses-egypt.net/senmut-files_survey_en.asp

Sidetop

¤ Thunderbolts Forum  -  5 February 2011   -  ideas for our attention:
The Milky Way and the Light

Thunderbolts Forum  - For discussion of Electric Universe and Plasma Cosmology  -  Board index ‹ New Insights and Mad Ideas - Bill McDonald's General Composite of the Roswell Spacecraft - http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3947&start=105   •  512 posts  •  Page 8 of 35

Beyond the boundaries of established science an avalanche of exotic ideas compete for our attention. Experts tell us that these ideas should not be permitted to take up the time of working scientists, and for the most part they are surely correct. But what about the gems in the rubble pile? By what ground-rules might we bring extraordinary new possibilities to light?
                                                                                              Moderators: arc-us, MGmirkin

The Milky Way

http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp
          (Excerpts of the Ove von Spaeth texts and findings:)
From the Earth we can see our own galaxy almost like the slim area of a diametrical cut of a dish, the very cut as the nesau - the Egyptian expression for the 'Milky Way' - with its light surrounding the cosmic World-axis crossing over the sky from the south to the north.
          The light of the universe has a special quality for the life and this light is being "amplified" when passing through a galaxy. This is what happens - also when the light is passing diametrical via our galaxy outside through its curved rim and, as seen from the Earth, beaming out from the long narrow surface which appears as "the cut", i.e. the bright ribbon-like Milky Way, which in mythology was perceived as the informative and "nourishing" World-tree of Life.
          Likewise, in ancient cultures people could in their own way perceive the Milky Way as the true, enlightening life-supporter in the sky. From the cosmos it is transmitting - according to near future science - the radiation's special bio-energetic light forms.
          Such light, the cosmic all-penetrating radiation light, is forming superstring-like connection and coherence of the universe.
          This light, self-organizing intelligently structured exuding its qualities through our galaxy, was seen as a tool for creating - filling the universe by being the formative as well as informative medium. The universal light itself exists as super-information that never goes away or dissolves (but may vary in levels of appearances); the consistency of such facts enters into the coherence of modern astronomy and quantum physics/mechanics.
          For instance, the ability of transporting data, pictures, and music through light in optic fibre cables - is today a well-known principle. However, far beyond such limited, 'earthly' function the power of the cosmos light is everywhere.
          About "in the beginning" the ancient Egyptian cosmology account mentions "... the first beams of light that lit up the world ..." - and the Bible's Book of Genesis, 1:3, states conjuringly: "... and then there was light ...". The two American research engineers and Nobel Prize recipients, Arno A. Penzias and Robert W. Wilson, found in 1965 the first physical proofs ("the sound of Big Bang") to the hypothesis earlier presented by Pyotr Kapitsa and especially by George Gamow. Penzias and Wilson showed that "light is the origin of the universe" ... "suddenly the universe arranged itself in order and became transparent". ... ...
     (>>> Continue here: http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp )

Lizzie, - Sat Feb 05, 2011 5:28 pm  - (Posts: 2868 - Joined: Thu Apr 03, 2008 7:55 am) Bill McDonald's General Composite of the Roswell Spacecraft  -  http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3947&start=105   -  (5.Feb.2011). 
 
          Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte   
 

C.A. Reitzel Forlag a/s, - men efter 2008 bestil hos:
- online lager Lemuel-Books, www.lemuelbooks.com   -  eller:  online boghandel Bog & Mystik, 2500 Valby, Denmark, - kontakt@bog-mystik.dk -
www.bog-mystik.dk

 
 
                      >>> Fortsat Debat:                                          

Debat  e, - om Moses-bogserien

Debat  d, - om Moses-bogserien

Debat  c, - om Moses-bogserien

Debat  b, - om Moses-bogserien

Debat  a, - om Moses-bogserien

Debat  f - g - h - i, - om Moses-bogserien

- - -
Debat - om  Moses-bind 1

Debat - om  Moses-bind 2

Debat - om  Moses-bind 3

Debat - om  Moses-bind 4

Debat - om  Moses-bind 5


- - -
Debat - om stjernekort-afhandling

 

        
 

Lokalisering ?       Her befinder du dig:  Debat (d) om bogserien om Moses

Her kan gives en kommentar om denne side:
Her kan gives et tip til en ven om denne side:
Warning: links may not work on translated pages Warning: links may not work on translated pages
 
KORT OM SERIEN
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
 
Sidetop
En særlig videnskat og visdomslære fra Grækenland, Rom og renæssancen udsprang oprindeligt i oldtidens Egypten - og kendes her også forbundet med den historiske Moses' dramatiske skæbne og mysterium.
          Ove von Spaeth har skrevet et fascinerende og nyorienterende værk om denne stadig influerende baggrund i nutidens samfund. Hans tværvidenskabelige forskning i historie, arkæologi og antropologi går dybt i egyptisk tradition, religionshistorie, indvielseskult, stjerneviden, mytologi - og videre i rabbinerskrifterne, bibelstudier og oldtidsforfatterne. Hver bog fremdrager unikke indsigter, det ikke tidligere var muligt at vise.
          Bøgerne bestilles lynhurtigt og direkte i B&M's internetbogsalg - klik på de individuelle forsider:

(1) De Fortrængte Optegnelser (238 s.) - (2) Gåden om Faraos Datters Søn (239 s.)
- (3) Den Forsvundne Tronfølger (255 s.) - (4) Den Hemmelige Religion (368 s.) -
(5) Profeten som Ukendt Geni (272 s.)
Online-salg – både hos: B&M's butik og internetbogsalg • - og hos Online-lager: Lemuelbooks

Løbende nyheder om Moses-serien: www.moses-egypt.net - & - Interest Group for The Ove von Spaeth Papers
 
 
Sidetop 
 

INTEREST GROUP FOR THE OVE VON SPAETH PAPERS

You are invited to freely join:
Interest Group for The Ove von Spaeth Papers

*