MOSES  *  EGYPTEN  *  SPAETH  

 

Ramses III's tempel, Karnak/Theben
ARKIV 6c-b-da
Debat og nyt om Moses-seriens bøger - (b)
1:  Om debat og nyt i medier og på internet
2:  Fra discussiongroups & newsgroups
3:  Vedr. Senmuts kort, verdens ældste stjernekort
Site•map
< Forrige | Næste > 
Engelsk side
Ove von Spaeth
Historie og videnskab:
Genopdagelse, indsigt, fornyelse
1  YDERLIGERE TILKENDEGIVELSER OG NYT OM BOGSERIEN OM DEN HISTORISKE MOSES
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Mail, den 7. juli 2007  -  mening:
Projektet - koncist, troværdigt og spændende

Interessant, at strukturen af hele dit store projekt, samlet under navnet Zenith projekt, nu er lagt frem. Jeg synes, din projektbeskrivelse er meget fin.
          Vi kan alle være med, den er jo ikke lavet til universitetsprofessorer - hvis den var, kunne der altid være enkelte her som typisk ville mene, at den ikke opfyldte visse kriterier for universitetsanvendelighed. Men jeg synes, det hele kommer frem på en koncis, troværdig, fortrinlig og spændende måde. Lige fra kernen i projektet til alle dets grene.
          Man kan ALTID skrive og redigere tingene på en anden måde, dette er én af måderne. Og en god én!

Bjørn Andersen, ekstern lektor og MA i litteraturvidenskab på Københavns Universitet, journalist DJF, tidl. programredaktør i DR TV, - biorn@mail.dk  -  (5.jul.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Mail, den 4. juli 2007  -  mening:
Bekræfter dine teorier

Efterhånden er jeg blevet bekendt med en strøm af flere og flere arkæologiske opdagelser af fortidens stjerneobservatoriepladser og andre stjernerelaterede fund rundt om i verden.
          Det er meget spændende, og jeg tænkte, at de mange fund vel (mere eller mindre) bekræfter dine teorier. I det mindste princippet i at himlen og observation af denne spillede en langt større rolle, end man normalt har troet. (ed.note: se Ove von Spaeth's artikler i  Zenith files).
          Har i øvrigt fået læst "Ingeniøren"s (af 16.feb.2007) artikel om Tycho Brahes dødsårsag - meget informativ. Dog synes jeg, at du skriver betydeligt bedre end sproget, man finder i artiklen. God artikel, men en skam, at du ikke har skrevet den. Så ville den være mere nuanceret og mere appellere til religiøs, videnskabelig og erkendelsesteoretisk eftertanke.

L. Steen Larsen, cand.phil. i religionshistorie, doktorand ved Lunds Universitet - llsteen@...  -  (4.jul.2007)

¤ Mail, den 1. juli 2007  -  mening:
Det er sgu genialt, det du har forsket dig frem til !

Angående præsentationen af Zenith-projektet vil jeg udtrykke stor ros for den systematiske gennemgang af projektet, og det er min oplevelse, at fremstillingen af din forskning nok er fair, men der er mere i det: Det er sgu genialt, det du har forsket dig frem til!!!
          Jeg synes, det er en rigtig flot præsentation. Indholdet er så spændende, at det afsnit for afsnit holder interessen fast. Strukturen er logisk, og der er skabt et fint overblik, hvad enten læseren vil gå i dybden eller er en læser, der hurtigt orienteres. Dine forskningsresultater er sensationelle, og det er kun rimeligt, når det også fremgår af teksten - så der kan gives en fuldt retfærdig beskrivelse af dit forskningsarbejde og dets betydning.

Erik Ansvang, forfatter, foredragsholder, kursusleder og arrangør af Moses-rejser til Egypten, ansvang@tele2adsl.dk, 1.juli 2007 17:29, http://www.visdomsnettet.dk   - (1.jul.2007)

¤ Mail, den 1. juli 2007  -  mening:
Læs om Zenith Projekt - et fortrinligt dokument

Gennem nogle år har jeg haft lejlighed til at følge dit forfatterskab. Jeg har på det seneste også set oversigten over dine værker og de forbundne aktiviteter og har med den største interesse læst om dit projekt (Zenith Projekt) - nu endelig fremlagt på skrift i hele sin struktur.
          Vi savnede det overblik!
          Det er aldeles fremragende. Det er klart. Det er koncist. Det giver de nødvendige informationer om projektet - bl.a. spændende for mig at læse om Udenrigsministeriets interesse, og om oversættelser til engelsk m.v. Herligt.
          Den læser, der vælger at sætte sig ind i dit projekt, har faktisk brug for det hele, og derfor er det godt med den omhyggelighed bag linjen, stilen og ordvalget.

          Dine værker giver så meget og fortjener udbredelse - og projektoversigten er derfor et godt tiltag. Nu har jeg jo igen og igen kunnet nikke genkendende til de faktuelle informationer, som jeg tidligere efterhånden mødte i de enkelte dele af projektet. Det er vigtigt, at der her er blevet præciseret de helt centrale elementer - det er et fortrinligt dokument.
          Alene i intro'en - dine mellemafsnit om opstilling og perspektivering er rigtigt gode og som altid spændende og interessant læsning - og falder desuden helt i tråd med de bedste arbejdsmetoder, der anvendes bl.a. på universiteterne i dag.

          I øvrigt, hvis jeg hæfter mig ved en detalje, der for mig er interessant, så er det Moses-formuleringen: du skal elske din næste. Det traditionelt kristne budskab er, at du skal elske din næste som dig selv. Den sidste tilføjelse rummer fortolkningsmuligheder. Godt at se igen - for du har jo allerede skrevet om dette i forskellig form både i bind 4 og 5. - Moses' ord er straight. Det for mig interessante er, at Sokrates - og det vil reelt sige Platon - ofte tilskrives netop denne formulering, altså den korte form: du skal elske din næste.

Jens Jørgensen, M.A. historiker, forfatter, tidl. rektor, - Slagelse Byråd, 6. juni 2007 08:42 - jens@slagelse.... -  (6.jun.2007)


(Ed.note: Den af Jens Jørgensen omtalte side om Projekt Zenith findes her:
www.moses-egypt.net/bogserie/moses_projekt_da.asp )

¤ Moses-mysteriet, VisdomsSkolen, sommer 2007  -  program:
Egyptensrejse - til Moses-mysteriet fra Ove von Spaeths bøger

http://www.visdomsnettet.dk/a-295/  Niveau : Vidende
Du er her : Egyptens mysterier » EgyptenSkolen » DVD-kurser » Moses-mysteriet

Attentatet på egypteren Moses . - Esoterisk egyptologi.
Moses-mysteriet, VisdomsSkolen, sommer 2007 - program: Moses-mysteriet
          Moses-legendens esoteriske symbolik præsenteres og forklares. Desuden gennemgås overraskende nyt om Moses på grundlag af opdagelser, der dokumenteres i forskeren Ove von Spaeths bogserie "Attentatet på Moses"

          Dette kursus blev tidligere tilbudt som traditionel undervisning. Det vil i fremtiden blive tilbudt som PowerPoint-præsentation på DVD. Præsentationen er under udarbejdelse!

VisdomsSkolen i København og Århus, Egyptens mysterier, EgyptenSkolen, - Weekendkurser, Moses-mysteriet, - http://www.visdomsnettet.dk/a-295/   -  (sommer,2007)

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis - og alle bidrag er altid velkomne. Om VisdomsNettets formål: www.visdomsnettet.dk/i-4

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Netavisen Flix, den 13. januar 2006  -  litteraturkronik:
Moses' egyptiske baggrund skubbet tilside

("På Spring"-features:)  Da Moses delte vandene i 2005.
          Bibelens ældste dele har traditionelt en tilknytning til Moses, og når der udføres forskning på det felt, er det muligt inden for religionshistorie, teologi og egyptologi også at observere særlige konsekvenser af en ejendommelig fremgangsmåde. Bl. a. ses det skubbet tilside, at Moses som en historisk indflydelsesrig og avanceret pioner havde en egyptisk baggrund og fortid, hvilket på forskellig vis er dokumenteret i rabbinerskrifter fra oldtiden og hos antikkens historikere.
          At disse forhold tages op til revision - af Ove von Spaeth, forfatter, uafhængig historieforsker (www.moses-egypt.net/bogserie/moses_oversigt_da.asp) - har afdækket noget af en grotesk intolerance over for selve dette, at problemet stilles i virkeligt nyt lys. Et større overblik over disse indtryk, nu samlet på ét sted, viser sig temmelig overraskende.

derek, - Lagt ud: 13/01-06 kl. 02:38, - På spring, Netavisen Fkix, - flix.dk/modules.php?name=NukeNews&page=49&catid=30  - (13.jan.2006)

¤ Mail, den 8. september 2007  -  mening:
En fornøjelse at henvise til dine bøger

Jeg befinder mig lige nu i Luxor sammen med en gruppe indtil den 28. september. Jeg får lyst til at fortælle dig, at der er 6 nordmænd på det hold, og de har læst alle fem bind i din bogserie, og de er mere end begejstrede.
          Det har været en fornøjelse at henvise til dine bøger i min undervisning - og det bliver der yderligere rig lejlighed til i de kommende dage - navnlig i forbindelse med min forevisning af Hatshepsuts tempel.

Erik Ansvang, forfatter, foredragsholder, kursusleder og arrangør af Moses-rejser til Egypten, ansvang@tele2adsl.dk - & - http://www.visdomsnettet.dk  - (8.sep.2007)

¤ madamdunk.dk, pr. 17. august 2007  -  reference:
Liv efter liv

Har vi flere liv? - Det er dèt, som er spørgsmålet! Kan der være andre forklaringer på den mangfoldighed af forskellige mennesker, der eksisterer? Mange danskere er overbeviste om reinkarnation. Heriblandt, hvert 4. medlem af den danske folkekirke tror i dag på reinkarnation.
          I bogen Liv efter liv af Annie Dunchs bog fortæller en række kendte og ukendte danskere om deres livsfilosofier og oplevelser, der indikerer, at reinkarnation er en mulighed.
          Lakha Lama, Center for Tibetansk Buddhisme, og liberal katolsk præst Jørgen Skov introducerer læren om reinkarnation i starten af bogen. -  Læs samtalerne med Lars Muhl, Farshad Kholghi, Martin Spang Olsen, Chili Turell, Sonny Foltmar, Poul Blak, Knud Sørensen, Margrethe Koytu, Jytte Loehr, Jørgen Johannessen, Sanne Menko og Ove von Spaeth .

          - Alle fænomener har en årsag og en virkning. /Lakha Lama
          - Kristendommen siger, vi har en sjæl. Teosofien siger, at det er sjælen, der har et menneske. /Jørgen Skov
          - Jeg har altid tænkt omkring reinkarnation: Intet problem! Sådan bliver det nødt til at være, ellers giver livet ingen mening. /Lars Muhl
          - En rejse gennem smerten og ud i livet igen er som at dø og genopstå. /Chili Turell
          - Som stuntmand får man mange tæsk, men det er i den store fantasi, at man får de virkeligt kradse oplevelser. Den "indre stunt" er betydeligt hårdere end den ydre. /Martin Spang Olsen
          - Jeg kan forestille mig, jeg var en pain in the ass for paven dengang, ligesom jeg er for mullaherne i dag. /Farshad Kholghi
          - Jamen, hvad skal jeg bruge sådanne mirakuløse oplevelser til? Jeg sætter dem i banken for mentale midler. /Poul Blak
          - Da kirkens overhoveder holdt et kirkemøde i Frankrig i 500-tallet, afgjorde bisperne med én stemmes flertal, at også kvinder har en sjæl. /Ove von Spaeth
          - Det ville være vidunderligt, hvis vi alle troede på reinkarnation, for så ville vi behandle hinanden og jorden meget anderledes. /Margrethe Koytu

Bestil/køb med signering direkte hos Annie Dunch: annie@madamdunk.dk , tlf.2673 0777
Liv efter Liv - Samtaler om reinkarnation; kr. 269 inkl. forsendelse, Forlaget Documentas.

Annie Dunch, forf., - http://www.madamdunk.dk/lel_intro.html  -  (30.aug.2007)

¤ Mail, den 8. september 2007  -  mening:
Spændende og sympatisk kapitel
til Ove von Spaeth. Du skal bare vide, at det snart blev meget kendt, at du medvirker i en nylig udgivet bog om reinkarnation, "Liv efter liv" af Annie Dunch. Dit eget spændende og sympatiske kapitel giver stof til eftertanke, og hele bogen er iøvrigt meget god.

Bjørn Andersen, MA i litteraturvidenskab, ekstern lektor ved Københavns Universitet, journalist DJF, tidl. programredaktør i DR TV, - biorn@mail.dk  -  (8.sep.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Mail, den 21. september 2007  -  mening:
Spændende bog om reinkarnation
I Annie Dunch's spændende bog om reinkanation, "Liv efter liv" har jeg bl.a. læst dit indlæg, som bare er SÅ godt - og jeg glæder mig til at læse videre. 

Merete Gundersen, leder af SIQ-instituttet, - postmaster@siqintelligens.dk - www.siqintelligens.dk - & - www.filosofisk-fitness.dk   -  (21.sep.2007)

¤ Mysteries of Egypt,  august 2007  -  reference:
Faraos førstefødte - og Ove von Spaeths kritiske undersøgelse

Identitetseksperter
Avanceret computerteknik, som anvendes i forbindelse med efterforskning af kriminalsager, hvor identitetseksperter er i stand til at rekonstruere et ansigt på grundlag af offerets kranium, kan også bruges til at kaste nyt lys over nogle af det gamle Egyptens mysterier.
          Ifølge Bibelen var det først efter at 10 plager havde ramt Egypten, at den stædige farao tillod, at Moses rejste med sit folk. Det var den sidste plage, der fik ham til at opgive modstanden, for "Gud lod faraos førstefødte dø".
          Egyptologen Kent Weeks har arbejdet i gravkomplekset KV5 siden det i 1980'erne blev en del af det "Thebanske kortlægningsprojekt", og i 1995 fik hans team et forskningsmæssigt gennembrud, da de opdagede, at undergrunden indeholdt snesevis af gravkamre. Herinde fandt man inskriptioner og scener, der dokumenterer hvordan farao Ramses II og hans sønner levede.
          Målene på et kranium sammenholdt med andre retsmedicinske holdepunkter fra den faraoniske grav, hvor hovedskallen blev fundet, har ført Kent Weeks til den konklusion, at ansigtet tilhører Amon-her-Khepeshefs, som ifølge mange historikeres mening er identisk med "faraoens førstefødte søn" - og at det må derfor være ham, der omtales i "Exodus" (bl.a. ifølge tv-dokumentar på Discovery Channel).

Ove von Spaeths forskning
Men inden vi ser nærmere på Kent Weeks iagttagelser, vil det være relevant at påpege, at den danske historiker og tværvidenskabelige forsker Ove von Spaeth i sin bogserie "Attentatet på Moses" har gjort opmærksom på en fejltagelse, som åbenbart stadig styrer såvel teologers og arkæologers tænkning. (kildehenvisninger: Ove von Spaeths serie "Attentatet på Moses" i 5 bind, og www.moses-egypt.net).
          Det er nemlig en almindelig antagelse, at Moses levede i Ramses II's regeringstid. Ove von Spaeths kritiske undersøgelse afslører imidlertid noget helt andet.
          I et forsøg på at placere Moses og Exodus i historien tog forskerne udgangspunkt i Bibelens omtale af to byer i Nilens delta, Ra'am'ses (Rameses) og Pi'tom. Man gættede på, at byen Ra'am'ses, hvor israelitterne sandsynligvis var sat til tvangsarbejde, var opkaldt efter farao Ramses II, i 1200-tallet f.Kr. Men bemærk… som i så mange andre tilfælde blev sådanne gætterier accepteret som historiske facts trods manglende beviser. Men moderne analysemetoder afslører, at byerne er betydeligt ældre end først antaget, derfor er der ikke grundlag for, at Ramses II var bygherren.
          For ca. 150 år siden forsøgte egyptologerne at datere Ramses II, og dengang mente man, at han levede og regerede i 1500-tallet f.Kr. Senere vise det sig, at dateringen skete på grundlag af utilstrækkeligt materiale, for man kunne nu dokumentere, at Ramses II var placeret cirka 300 år for tidligt. Men idéen om at Moses levede samtidig med Ramses II, var efterhånden så udbredt, at man ukritisk valgte at flytte Moses samtidig med Ramses. Derfor havnede Moses fejlagtigt i 1200-tallet sammen med Ramses II.
          Når en misforståelse gentages tilstrækkeligt mange gange af tilstrækkeligt mange forskere, og nedskrives i tilstrækkelig mange afhandlinger og bøger, opfattes den til sidst som en indiskutabel sandhed - og forskningen kører fast. Man fortsatte ufortrødent med at lede efter spor af Moses i det forkerte århundrede, og derfor fandt man naturligvis intet. Hvis der er en historisk sandhed i Bibelens beretning om Moses, og om at "Gud slog faraos førstefødte ihjel", er der i hvert fald ikke tale om Ramses IIs førstefødte.

egyptenrejser.dk, - Esoterisk Egyptologi, Niveau : Begynder,  Egyptens mysterier > Artikler om Egypten > Konger & Dronninger > Ramses den Anden, - http://www.egyptenrejser.dk/a-279-3/  - (august,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ lenortancred.com, Lènor Tancred, September 2007  -  references:
Interesting historical information

lenortancred.com Lènor Tancred, author and journalist,
          ... Lènor Tancred was born in Pretoria, South Africa in 1948. After obtaining a B.A. degree in languages at the University of Pretoria, she studied at the Universita per Straneri in Perugia, Italy in 1973. - Lènor Tancred is best described as an "Autonomous Being". An anarchist in the classical sense of the word according to Robert Paul Wolff in his treatise, In Defence of Anarchism. (Harper Torchbooks 1970) ... Claiming kinship with Kipling's "insatiably curious elephant child". Lènor Tancred is a person who questions everything - essential when doing research. - Her interests include art, music, the theatre, art films, horse riding, quantum and astro physics. ...

          www.lenortancred.com/herderprince.html   - "The Herder Prince", by Lènor Tancred, - This is not an historical account of the life of Moses or a factual report of the Exodus of the Children of Israel from Egypt but a work of fiction which focuses on the political implications of two contenders to a throne and the age-old machinations of politicians. ... The author scrutinizes historically accepted Judaeo-Christian perceptions and interpretations of certain events. By not questioning the actions or doctrines – political or religious - of their leaders, people accept and live in bondage.

Lènor Tancred recommends: LINKS:
The Cathars & Albigensian Crusade
          www.languedoc-france.info/12_cathars.htm   - An excellent site with a wealth of information about the Cathars belief system & their presence in Languedoc.
          http://xenophongroup.com/montjoie/albigens.htm   - Informative page about the Cathars and the string of crusades against them.
          www.cathar.info/cathars.htm   Concise information about the Cathars and Montsegur, the last stronghold of the Cathars, as well as early Christian mysteries of the Languedoc.
          www.russianbooks.org/montsegur/montsegur1.htm   - Great historical information about the Cathars and the siege and fall of Montsegur.

The life of Moses
          www.moses-egypt.net/   - The Danish author Ove von Spaeth have published 5 books about the life of Moses as a historical figure based on historical texts and archaeological finds from Egypt. The website contains some interesting historical information as well a long bibliography about Moses.

Lènor Tancred, author and journalist, Pretoria, South Africa, - info@lenortancred....  -  http://www.lenortancred.com/links.html  -  (September,2007)

"The Herder Prince", by Lènor Tancred: https://www.2checkout.com/checkout/purchase?PTCOID=e1e56538e82126a83f4b86f9baa2dfab&sid=1264530&quantity
=1&product_id=4

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
 
 
¤ Biblioteksboghandelen.dk - Ove von Spaeth's spændende værk, sommer 2007  -  oversigt:
Arbejder med samme temaer som Ove von Spaeth's Moses-serie

Biblioteksboghandelen: I Tilbudskælderen har vi tusindvis af nedsatte bøger fra tidligere bogudsalg - byens største udvalg af - ligesom vi har mange restoplag af både danske og udenlandske bøger fra forlagene ... www.biblioteksboghandelen.dk
_

Ove von Spaeth: "Profeten som Ukendt Geni" - Attentatet på Moses, 5. del.
C.A. Reitzel 2004, 270 sider, hft.
          Vi har alle 5 bd. af Ove von Spaeth's spændende værk om den historiske Moses.
Bøgerne sælges hver for sig til ... kr.: 125,-

          The Bible Codes (Bokssæt). 5 bøger om bibelsk arkæologi og moderne myteforskning.
Sættet består af 3 bøger af Graham Phillips: "Act of God", "The Marian Conspiracy" og "The Moses legacy"; samt Peter Blake: "The Arcadian Cipher" og Gerald O'Farrell: "The Tutankhamon deception". - Pris ialt kr.: 148,-. Alle arbejder med de samme temaer som Ove von Spaeth's Moses-serie

Bogladen på Kultorvet, Tilbudskælderen,  -  http://www.biblioteksboghandelen.dk - Kultorvet 2, 1175 København K.  -  (sommer 2007)

¤ siqintelligens.dk, maj 2007  -  reference:
Visdom hos Buddha og i det gamle i Egypten

Velkommen til viden om SIQ® Den Spirituelle Intelligens - Et nyorienterende koncept som bygger på indsigter og viden om: ALT vi er - er resultatet af hvad vi tænker - i fortid nutid og fremtid.
Sindet er ALT. Hvad vi tænker, det bliver vi. (Vi finder også dette i den ældgamle Buddha-lærdom).
Se mere om SIQ Institutet:  www.siqintelligens.dk

Links - f.eks. kunne du gå ind på nogle af disse:
www.flowinstitute.dk  - Institut for udvikling, udforskning og formidling af flow.
www.moses-egypt.net  - Forskning i Egyptens visdom.
www.johnnyejberg.dk  - Fysik og Metafysik.
www.thirax.dk  - Portal for artikelsamling. Indhold: spirituel og historisk viden på højt plan.

Merete Gundersen, SIQ-terapist, forfatter, foredragsholder, leder af SIQ Institutet  -  http://www.siqintelligens.dk/index.php?pid=1  -  (maj,2007)

¤ Interest Group for The Ove von Spaeth Papers, - 25 January 2009  -  info: 
A masterpiece

Interest Group for The Ove von Spaeth Papers - http://www.facebook.com

                    Ulla Runchel (Spain) wrote - at 9:07pm on January 25th, 2009    - Hi Friends,
Ove von Spaeth's 5 books on the historical Moses is a MUST to have, I can recommend all of them. Ove has created a masterpiece, he is modest and humble and has a HUGE kind of wisdom.
Ulla Runchel/writer-Spain.

Ulla Runchel, Spain - Futurologist, Researcher, Writer, - www.forvandlingskuglen.webbyen.dk -
gid=45399163234#/group.php?gid=37417830597  -  (25.Jan.2009)

 
¤ Finding a publisher  -  18 October2010  -  request:
The books on Moses, in English?

Hi, do you have Ove von Spaeth's books in English, and what price with shipping to Australia please.- thank you,
          Neena*, - Tuesday, October 12, 2010 2:52 PM - neena@  -  (12.Oct.2010)
_

Thanks for the interest. Unfortunately, there is a time problem. The books are in the process of being translated into English. And we have found no British or American publisher yet. Who would like to bring them out in the bigger world?
          Ove von Spaeth, - Thu, Oct 14, 2010 at 1:52 AM, - moses-egypt.net  -  (14.Oct.2010)
_

Thank you, please let me know when they are available. This is important to us and makes a lot a sense. Amid other things I am a past life therapist, and we have seen things regarding Hatshepsut.
          Also if you could please foward this to the author, as this is something that could be of interest, if he has not already discovered it. Sir Lawrence Gardner, who was the royal genealogist for the 33 major Royal Houses of Europe, made some extraordinary discoveries, that are not part of the History we are told. Amid these, in one of his books, Genesis of the Grail Kings, he states that Moses brother, Aaron, was Pharaoh Smenkhkare, the father of Princess Scoti. Scotland is named after her, (this is in the official Scottish records) and she left Egypt with fleets of ships to settle 'the Emerald Isles', Wales, Ireland and Scotland.
          In appreciation, - please let me know when English is available,
          Neena Scott*, - Monday, October 18, 2010 10:19 AM -  - neena@  -  (18.Oct.2010)

¤ Education Directory - search results for 'Egypt History',  6 May 2007  -  survey:
The book-series 'Assassinating Moses'

http://www.education-dir.com  -  Education Directory  -  learning and educational resources.
_

Search results for "Egypt History": 36100000 sites. - Education Directory Search:
          Category: 24799835.  Egypt Directory - American Research Center in Egypt (ARCE) ... on Egyptian history and culture, foster broader knowledge about Egypt among the ...
          Category: 24799836.  On History: The Egyptian Star Map and Moses - Data concerning Ove von Spaeth's book-series 'Assassinating Moses' - and the ... behind Moses' role in the history of Egypt and the Hebrew people - is extremely ...
          Category: 24799837.  Ancient Egypt - British Museum in Egypt. Daily Life-History 101-Added May, 2003 ... Life in Ancient Egypt. Maps. Maps-History 101. Military Caste. Modern Day Mummies-BBC-May, ...

Education Directory, - Education Directory - learning and educational resources -  http://www.education-dir.com/main/index.php?page=2479983&cmd=1&ss=Egypt%20History&rpp=10&hidesummary
=0&PHPSESSID=a193e74efcfdeb8b5df0e14a7938265e
-  (6.May.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ mail, den 7. oktober 2007  -  forslag:
Symboltydning - og et fantastisk stykke arbejde

Jeg har netop læst dine 5 bøger - og fandt, hvad jeg havde brug for at vide. På et tidspunkt fortælles om hvordan at: Moses' nakke var hård som elfenben, og at man ikke rigtig vidste hvad det betød, andet end det var en lille skinne som blev lagt på ofrets nakke i forbindelse med udførelsen af ritualet/dødsdommen.
          For mig var det soleklart: Elfenben = en stødtand fra en elefant. Elefanten er kendt for sin store hukommelse. Egypterne m.fl. brugte bl.a. hypnose i forbindelse med udførelse af sådanne ritualer, besværgelser etc., og når man lægger en skinne af elfenben på Moses nakke, betyder det, at Moses bevidsthed i al evighed skal huske de besværgelser, der er udført mod ham. Det er en form for forstærkning, der her bruges. Når materialet til forstærkelse kommer fra dyreriget, er det et "niveau" under menneskeriget, og derfor en meget lavere energiform, og man kunne også om denne brug anvende udtrykket sort magi.
          Jeg har arbejdet en del med bl.a. meditation og symboler, og har også på den måde erkendt, at mange ting ikke er, hvad de udgiver sig for at være, og ofte er dobbelttydige. Derfor er det for mig blevet lidt af en sport at finde den bagvedliggende faktor eller intention, og om der f.eks. kunne være mere end én betydning. Jeg sørger gerne for, at informationen kommer videre, evt. blot som en impuls.
          Da jeg læste dine bøger, tænkte jeg netop, at det var et fantastisk stykke arbejde, - håber du har fået den anderkendelse, dette arbejde fortjener. - De bedste hilsener,

Annelise Christensen, - annelise.christensen@privat.dk  -  (7.okt.2007)
_

::  OvS' svar:    Det er en fin iagttagelse, men betydningen i bøgerne er dog ikke helt rigtig gengivet. Da der er flere tusinde informationer i bøgerne, kan deres indekser måske hjælpe.
          Netop i bøgerne gives der virkelig den sproglige forklaring, nemlig at man ved hebraisk oversættelse tabte betydningen af et vigtigt faktum i forbindelse med et egyptisk ordspil - se bind 2 ("Gåden om Faraos Datters Søn"), side 115 - for Moses var i besiddelse af heroldtegnet (i hans halskæde!), som var en flad pind af elfenben med faraos segl, der her var officiel beskyttelse på højeste niveau. Enhver, der angreb ihændehaveren, fik en dødsdom. Og på den måde beskyttede det Moses mod fysisk henrettelse.
          Det ekstra element i sagen, som du så rigtigt har observeret, har egypterne uden for al tvivl kendt (en yndet videnskab hos dem) og netop udnyttet - for når de ikke kunne slå ham ihjel på grund af elfenbenspladen, har de næppe undladt at reelt vende situationen til fordel for deres hensigt på den måde, du beskriver.

¤ professor Erik Iversen, dr.phil.hc., Egyptologist, - zoominfo.com, 22 March 2007 - reference:
The deep roots of 'Corpus Hermeticum'

Erik Iversen; Professor; employment Egyptology; (formerly) University of Copenhagen. Headquarters Address: Website: www.ku.dk
Web References:  1.  www.moses-egypt.net, - www.moses-egypt.net/book-series/moses_survey_en.asp - Published on: 9/22/2006

          A recommendable scientific work about Egyptology and the European understanding of - and the influence from - the ancient Egypt, is "The Myth of Egypt and Its Hieroglyphs" (1961) by the Danish authority of Egyptology, Erik Iversen, Ph.D.,h.c., Professor, formerly also at The University of Copenhagen. This book was independently recommended and reprinted by the Princeton University (Princeton U.P. 1993).
          And finally, "Egyptian Hermetic Doctrine" (Tusculanum, Copenhagen, 1984), a unique treatise by Erik Iversen, which demonstrates the deep roots of "Corpus Hermeticum" in Egyptian history more than 4,000 years ago.
          Web References:  2 . www.moses-egypt.net, - www.moses-egypt.net/book2/moses2-inform_en.asp - Published on: 9/22/2006

zoominfo.com, -  http://www.zoominfo.com/Search/PersonDetail.aspx?PersonID=149501714   -  (22.Mar.2007)


ed.note, concerning "Corpus Hermeticum": - also, see especially:
www.moses-egypt.net/book4/moses4-inform_en.asp

¤ VisdomsNettet.dk - efterår 2006  -  reference: 
Hatshepsuts tempel

Visdomsnettet.dk - Hatshepsuts tempel -  http://www.visdomsnettet.dk/a-324/
_

Fantastiske Egypten, Hatshepsuts Tempel på Vestbredden ved Theben (Luxor):  Dronning/farao Hatshepsut byggede gravtempelet til sig selv og forældrene - Tutmosis I og Ahmose. Dernæst skulle det være et tempel for Amon, Hathor og Anubis.
          Arkitektministeren Senmut:  han gik over i historien på grund af dette arkitektoniske mesterstykke, da dronning Hatshepsut gav tilladelse til opførelse af et gravtempel til faderen, Tutmosis I og sig selv. Hun valgte den smukke dal på Vestbredden, og Senmut havde fantasi til den størst mulige udnyttelse af klippernes farve, der lå i pastelskalaen fra okker over creme til fersken. Templets designstil siges at være både ny og avantgarde, men det var tydeligvis inspireret af Mentuhotep II's tempel, som var nabo til nybyggeriet.
          Egyptologerne påstår, at arkitekten var dronningens elsker, og de har udtænkt mange fantasifulde kærlighedshistorier om forholdet mellem Hatshepsut og Senmut, men de er blottet for historiske facts, og er udelukkende udtryk for forskernes frie fantasi.

          Senmut var sandsynligvis kongesøn:  Forskerne påstår, at Senmut var almindelig menig egypter, men han var så heldig og dygtig, at han erhvervede sig anseelse og position hos hoffet. Årsagen var angiveligt, at hans evner som arkitekt var enestående, og det skulle være hans genialitet, der gav ham anseelse og respekt.
          Men uafhængig forskning (Ove von Spaeth's bogserie: "Attentatet på Moses", især bind 2) har afsløret, at Senmut utvivlsomt var søn af dronning Hatshepsut, og han var udset til at blive tronarving, men et kup anført af stærke kræfter i præsteskabet resulterede i et kup, der bragte Hatshepsuts nevø - den senere Tutmosis III - til magten.
          Alligevel har forskerne digtet en tvivlsom historie om et kærlighedsforhold mellem Hatshepsut og Senmut. Det hele er baseret på gisninger og fantasi.

Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang, Rejsevejledning, - VisdomsNettet -  http://www.visdomsnettet.dk/a-324/ -  (efterår,2006)

¤ VisdomsNettet - efterår, 2006  -  reference: 
Karma og tilgivelse

Visdomsnettet.dk - Karma og tilgivelse - http://www.visdomsnettet.dk/a-54/
_

Åndsvidenskaben taler om karma og selvudvikling. Kirken taler om synd og syndsforladelse. Taler de forbi hinanden?Hvis karma er en naturlov, kan virkningen af en naturlov da ophæves?
          #  Karmaloven er en naturlov:  Når vi taler om karmaloven, taler vi i al sin enkelthed om loven om årsag og virkning - om aktion og reaktion. Karmaloven er simpelthen en naturlov. Den er baseret på den samme virkelighed, som Isaac Newton præsenterede for menneskeheden, da han sagde:  "... Til enhver aktion hører der en lige så stor og modsat rettet reaktion ...".
          Alt, hvad vi sender ud, vender tilbage til os selv med samme styrke. Universet er en helhed, og ligevægten i denne helhed opretholdes gennem de enkelte deles konstante og fine tilpasning til hinanden. Det betyder, at enhver handling uundgåeligt får indflydelse på helheden. Handlingen vedrører derfor ikke kun det enkelte menneske. Derfor kan man med rette spørge:  Kan tilgivelse af et enkelt menneskes handling virkelig ophæve både årsag og virkning i tid og rum?

          #  Forsoningen:  Jeg er naturligvis klar over, at jeg ikke kan skrive om karma og tilgivelse uden at komme nærmere ind på Kirkens forsoningslære. Forsoningslæren er en af de mest fremtrædende læresætninger i kristendommen. Det er den læresætning, der har givet anledning til de stærkeste angreb fra mennesker udenfor kristendommen - men den har også været en pinsel for mere følsomme samvittigheder inden for troen. Mange kristne tænkere har tvivlet på denne del af den kristne lære, og har forsøgt at finde svar. I Gamle Testamente ses nogle meget gamle begreber.

          #  Syndebukken:  Hvordan er idéen til sonofferet opstået? I sin bogserie "Attentatet på Moses" skriver den danske forsker og forfatter Ove von Spaeth:
                    "... Der har i nogle af oldtidens mysteriekulter været praktiseret en grusom ritus, hvor der blev udpeget et stedfortrædende offer, som iført gedebukkeskind skulle være syndebuk og derefter blev stenet bort, undertiden til døde. Den israelitiske stamfader Jakob var på flugt - efter at han, udklædt i gedebukkeskind til ritualet hos Isak, stod i fare for at blive dræbt - hvilket på ovennævnte baggrund samtidig kan indikere en syndebukfordrivelse af et menneske.
          I Moses' lovgivning skelnes mellem stening af en person til straf for dennes forbrydelse og stening af en levende gedebuk anvendt som syndsoverførelse, dvs. være stedfortrædende offer - tilsyneladende en mentalhygiejnisk foranstaltning især i små samfund eller en ørkenlejr for at "lukke dampen ud", før nogen gjorde hinanden skade. I sidste tilfælde har et menneske ikke mere skullet lægge krop og liv til at være syndebuk, idet Moses' lovgivning trods enkelte grusomme reminiscenser dog var revolutionerende som den tids mest humane lovgivning ...".

           Ove von Spaeth: "... Moses' love forbød menneskeofring - men tillod som en form for et stedfortrædende offer: at stene en gedebuk, en syndebuk, og ofre lidt af dens blod. - Også slagteoffer beskrives i "2. Mosebog" (24,8). Her hældte Moses ved slagteofringen en del af blodet i skåle og stænkede det på folket for ved dette stærke middel at besegle en pagt. Den metode fortsattes så sent som på Jesu tid ved ofring af påskelam (jf. at Jesus også kaldes "et lam") i Jerusalems tempel. Her roterede præsterne de bægerformede skåle med offerlammenes blod, for at det ikke skulle størkne for hurtigt, mens - i samme stund - påkaldelser i form af hellige hymner blev udsunget.
          Ideen om blodets såkaldte kræfter er en "teknisk" baggrund for symbolikken med Jesus som stedfortrædende offer. Ved "den hellige nadver" udnyttedes den effekt i forbindelse med, at Jesus oprettede en pagt, og som omtalt lod et bægers indhold af rød vin symbolisere sit blod. Paulus kaldte senere Jesus for "den anden Adam", og i nadverberetningen er indlagt et kraftfuldt ordspil, idet de tre omhandlede begrebers ord "Adam", "blodet" og "den røde vin" alle var af samme rod med næsten enslydende udtale, både på hebraisk og det lokalt formentlig mest talte sprog aramaisk ..."

Vil du læse mere af denne forfatter, kan vi anbefale, at du besøger: www.Moses-Egypt.net .

Erik Ansvang, forfatter, foredragsholder, Egyptens-rejseleder, - VisdomsNettet -  http://www.visdomsnettet.dk/a-54/  -  (efterår,2006)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ charon.dk, oktober 2007  -  reference:
Meget taknemlig for hans pragtværk i fem bind

          "... Der er for mig ingen tvivl om, at astrologi og kristen tro udmærket godt kan fungere sammen. Når du ser i det nye testamente, at tre vismænd fortalte til Herodes, at jordens konge var født i Betlehem . Så starter starter misvisningen. I de ældste skrifter står der tre astrologer. Det ene udelukker ikke det andet. Jeg betragter dit radix horoskop som Guds plan for dig. Her har du så to muligheder, hvis jeg skal sige det lidt firkantet, den ene vej er den lette vej for dig, den anden er den besværlige, hvor problemer hober sig op, og kan være meget svær at have med at gøre.
          Astrologi er ikke religion, men som jeg ser det, er det Gud's måde at vise sin plan for dit liv. Jeg ville i hvert tilfælde selv være meget betænkelig, hvis min astrolog ikke troede på gud. Derfor er det min opgave som astrolog, at tolke dit horoskop med Guds hjælp.
          Jeg er Ove von Spaeth meget taknemlig for hans pragtværk i fem bind Attentatet på Moses. Her gengiver han, at selv Moses og Abraham var store astrologer.
          Jeg vil dog ikke her komme med en diskussion, om det er rigtigt. Jesus er i de ældste omtaler vist med et bilede af en fisk. Det kan efter min overbevisning kun betyde at han er født den sidste dag i fiskens tegn, ved forårs jævndøgn, og ved indgangen til fiskens tidsalder. På samme måde som vi nu taler om vandmandens tidsalder, som er nært forestående. Det betyder at vor tidsregning skal flyttes 4 år tilbage, fordi der da var en konstellation, som kan betyde at jordens konge var født. I sandhed en astrologi der ville noget. ..."

Charon, - Charon Astro. Astrologi med Kristen mening, - http://www.charon.dk -  (oktober,2007)

¤ searching.uk.com, October2007  -  references:
What Did Moses Believe in?

searching.uk.com  Moses' religion. Are you looking for What Did Moses Believe in?
_

5. BBC - Religion & Ethics - Moses: Evidence - the Exodus
The father of the Jewish people who received the Ten Commandments ... Other religions " Messageboards. Have your say on the Religion & Ethics Message Boards " ...
http://www.bbc.co.uk/religion/religions/judaism/history/moses_4.shtml

6. The Freud Museum, London - Education & Public Programme - Freud and Religion
We had assumed that the religion of Moses was to begin with rejected and half-forgotten and that afterwards broke through as a tradition. ...
http://www.freud.org.uk/religion9.html

8. Assassinating Moses, Vol. 5: Reviews
... von Spaeth's research on the historical Moses is renewing our picture of this ... The Moses religion was naturally marked also by features of the past, but an ...
http://www.moses-egypt.net/book5/moses5-reviews_en.asp

9. London Review Bookshop - Religion: - The Five Books of Moses: A Translation with Commentary
James Wood writes: Robert Alter brings kind of sensitivity to bear on moment after moment of his translation, and the result greatly refreshes, ...
http://www.lrbshop.co.uk/product.php?productid=1674&cat=28&page=1

10. Introductions of Vol. 4 of the book-series Assassinating Moses
Moses carried with him an important treasure out of Egypt - a treasure also being of a special knowledge, now tracked down in Ove von Spaeth's book 'The Secret Religion'
http://www.moses-egypt.net/book4/moses4-introduc_en.asp

searching.uk.com, -  http://www.searching.uk.com/moses'_religion.html   -  (October,2007)

¤ stanfeld.dk, efterår 2007  -  referencer:
Velkommen til Stanfeld's verden

Velkommen til Stanfeld's verden. Nosce te ipsum - Kend dig Selv
          I størstedelen af mit liv har jeg beskæftiget mig med den åndelige, spirituelle verden; en interesse, der udspringer af personlige oplevelser fra tidligt i livet. Disse oplevelser skabte grundlaget for min interesse for den usynlige verden, der resulterede i en initiering, først som Bard og senere Druide.
          Min interesse for det spirituelle, har bragt mig igennem stort set alle store religioner og diverse sekter, plus en del andre religiøse grupper, samt New Age bevægelsen; herunder har jeg gennemtrawlet diverse såkaldte store bøger - Bibelen, Koranen, Bhagavad-gità, Srimad-Bhâgavatam, Mormons bog og Urantia book, samt andre religiøse værker - såsom Zohar og Kabbalah og den gamle Edda - i min egen søgen.
          I denne søgen støtte jeg ofte på emnet, Den Hellige Graal, og ikke mindst Tempelridderne, og deres relation til den Hellige Graal; emner, der skulle komme til at optage meget af min tid eller mere korrekt, fylde hele mit liv. - Links fra Stanfeld's verden:

Erling Haagensen
Ove von Spaeth
Templar History
The Temple Institute
Gnostic Templars
Glastonbury Abbey
Chalice Well Garden
SIQintelligens.dk

Emrys Maryons Stanfeld, - http://www.stanfeld.dk/links.htm  -  (efterår,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ bogguide.dk, pr. 14. september 2007  -  meninger:
En fantastisk bog - mange ting synes nu forståelige

bogguide.dk - Meninger.  -
_

Attentatet på Moses, De fortrængte optegnelser, - af Ove von Spaeth. - En fantastisk bog, forunderlig, - mange ting synes nu forståelige!!

Winnie Gissing Thomsen, -  http://www.bogguide.dk/meninger.asp?ID=24179  -  (pr.14.sep.2005)

¤ TheologyWeb Campus, Screwballs, 17 October 2007  -  discussion:
Some Danish researcher - looks like Moses-Pagan copycat stuff

TheologyWeb Campus »  Screwballs October 2007
Hello and welcome to TheologyWeb - theology debate with innovative discussion sites on the Net -our forums where we debate and discuss everything from religion, politics, lifestyle, pop culture, to who is the coolest member of the moderating team.
_

Originally posted by JPH email. - Reader nominations

*First:
http://www.mylot.com/w/discussions/1284612.aspx
          - When arguing about the morality of the Canaanite wars, I asked what fightingistheonlyway would do if there was a modern nation that behaved as the Canaanites did. After much gyrating, he said that he would use sanctions, followed by force. When I pointed out that a nation that raided other nations for fun would ignore sanctions (I haven't pointed out that sanctions didn't exist in the ancient world), and asked about the extent of his use of force, he said:
          "... no country can "ignore sanctions", it destroys economy, and unless they can self sustain, they are screwed. North Korea can self sustain, Iran is still trading with everyone but UK and US. and with all this technology that we have, i would not go on the offensive, i would take out the leader, and anyone associated with him that would go down that path. ..."
          Spot the contradictions. 2 in a minute will win you a brain. XD

*Second:
http://www.useless-knowledge.com/123...rticle430.html
          - scroll to about the middle of the page (look at April 16,1699; July 27,1258, and August 19, 1157) this guy thinks that Raamses is King Solomon.

http://www.moses-egypt.net
- by some Danish researcher. Looks like Moses-Pagan copycat stuff.

*And, to close for the weekend, a screwy email:
          - i was reading a bit of your website and i was wondering why you are so hard on l.ray smith. down through the centuries things have be added to and subtracted from the Bible. words have been changed from the orginal greek and hebrew. the catholics have kept things out of the Bible. they have even added to their Bibles. i don't see how in the world a person of today can think the Bible of today is the same Bible of centuries ago. think about it and do some hard praying and searching. there are more and more men of God thinking the same way as l.ray smith. just to name a couple is carlton pearson and gary almarault (sp) and not to mention louis abbott. look up the history of the king james version. old james wanted a Bible with his name of it and he changed things and he was a homosexual. - The (apparently people don't know that in King James' country, the book isn't called the King James Version -- that's the American name for the Authorised Version). Curtmudgeon

The Curtmudgeon, - Male | Christian | Conservative  -  TheologyWeb Campus
Join Date: January 28th, 2003 - Post: #39, Re: October 2007 Screwballs - October 8th 2007, 09:46 AM - www.theologyweb.com/campus/showthread.php?t=102350&page=3  - (8.Oct.2007)

¤ VisdomsNettets nyhedsbrev, pr. 1. juli 2008  -  referencer:
Alkymiens Mysterier og Guldkalven

http://www.visdomsnettet.dk  - emne: Nye artikler for juli måned
_

Ny artikel på Visdomsnettet: "Alkymiens Mysterier og Guldkalven", af Ove von Spaeth:
          Hvorfor pålagde Moses israelitterne at drikke vand med guldstøv fra den gådefulde guldkalv, der var fremstillet af egypternes guld? En dybere viden om sådanne forhold ses forbundet med 'Egyptens visdomsguld', som Moses bragte ud af Egypten.
          Store videnskabsmænd som Tycho Brahe og Isaac Newton var også stærkt optaget af astrologi og alkymi. Tycho Brahe skrev, at han har brugt lige så megen tid på stjernerne som på alkymien, hvilken han kaldte 'den jordiske astronomi' - en særlig videnskabskunst som også Newton senere dyrkede intensivt.
          I Danmark havde kong Christian d. 4. en alkymist ansat som møntmester − med værksted i en pavillon i Rosenborgs have ved København.
          H.C. Andersen skrev en novelle, "Valdemar Daae og hans døtre", om en alkymists ulykke. Andersens ven, den danske farmaceut H.C. Ørsted, var den store opdager af elektromagnetismen − et betydningsfuldt trin i betragtning af at samme dr. Ørsteds akademiske lærer også var en alkymist.
          C.G. Jung udforskede drømmenes verden, mytologi, verdensreligioner, Østens og Vestens filosofier og alkymien, såvel som astrologi, sociologi, litteratur og kunstarterne. Blandt hans mest bemærkelsesværdige bidrag inkluderes hans koncept for den jungske arketypologi, det kollektive ubevidste, og hans teori om synkronicitet.
          Direkte link til Ove von Spaeth's artikel:  http://www.visdomsnettet.dk/a-483/

VisdomsNettet.dk, - VisdomsNettets nyhedsbrev for juli 2008, - (1.jul.2008)

¤ People in History - Moses, autumn 2007  -  references:
People in History - New data concerning Moses

happycappy.tag.winzy.com - Moses.  - Web Results 1-10 of 10,050,000 for Moses Powered By Ask.com
_

*Moses - People in History
Strongs Greek and Hebrew Dictionary - Unger's Bible Dictionary - Nelsons Bible Dictionary - International Standard Bible Encyclopedia - - -
Rawlinson, Moses: His Life and Times (1887); M. G. Kyle, Moses and the Monuments (1912); F. B. Meyer, Moses: The Servant of God (1953);
http://www.bible-history.com/resource/ph_moses.htm

*New data concerning Moses as a historical person is based on Ove von Spaeth's inter-scientifical research in history, egyptology, theology, ...
http://www.moses-egypt.net

*Moses - Timeline of Moses' Life
Moses is adopted by Pharaoh?s daughter and educated in Egyptian wisdom; ... Moses tends sheep for Jethro for 40 years; ...
http://www.commandmentsofyhwh.org/Exodus/moses.htm

*A-D Scenes from the Life of Moses
Christus Rex et Redemptor Mundi, - a private, non-profit organization and its Executive Director Michael Olteanu   (presents:)    A - Moses's Journey into Egypt : Panel view - 318K ... A - Moses's Journey into Egypt : Left view - 117K ... 
http://www.christusrex.org/www1/sistine/A-Moses.html

*The Life of Moses Exodus 2:1-2
Moses means "to draw out " or "extraction . ... Family background ... Moses was just like most of us. God called and Moses made excuses to Him that he couldn?t ...
http://www.brandonweb.com/gbt/sermonpages/exodus2.htm

happycappy.tag.winzy.com, - http://happycappy.tag.winzy.com/Moses  -  (autumn,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Links til VisdomsNettet  -  1 oktober 2004  -  reference:
Studier i egyptologi, rabbinerskrifter, religionshistorie

          Links til VisdomsNettets linkspartnere. - Vi udveksler links med linkspartnere, bl.a.:

Ove von Spaeth:  http://www.moses-egypt.net
Den historiske Moses' skæbne og mysterium udforskes ved Ove von Spaeths tværvidenskabelige studier i egyptologi, rabbinerskrifter, religionshistorie, bibelanalyse, arkæologi - samt oldtidens astronomi og stjernelære. Ove von Spaeths værker giver Moses nye og spændende indfaldsvinkler til oldegyptisk mysteriekult og relevante indvielsesritualer - og bidrager til forståelsen for det særlige spirituelle præg i arkitekturens og billedkunstens love og udformning.

VisdomsNettet, - www.visdomsnettet.dk - mail: visdomsnettet@visdomsnettet.dk, - http://visdomsnettet.limemedia.ch/links/  -  (1.okt.2004)

¤ Talk:Moses, Wikipedia  -  July 2010  -  reference:
Talk:Moses - Wikipedia


Date of Exodus section. - Why has any reference to a date been removed from this wiki article? Did Moses live in a timeless vaccuum? Does Moses have a millenium when he is alleged to have lived? Stevenmitchell (talk) 22:30, 13 July 2010 (UTC)

Talk:Moses - Wikipedia, the free encyclopedia
Actually I don't know whether von Spaeth is scientific or pseudo-scientific, ... Ove von Spaeth claims that Moses was Senmut, son of Hatshepsut, probably son of ...
more hits from: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Moses - 230 KB

Talk:Atenism - Wikipedia, the free encyclopedia
If any more than Ove von Spaeth mentions it, it might deserve mentioning. Till then Ove von Spaeth's site. Rursus dixit. ( mbork3!) 12:56, 25 March 2010 (UTC) ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Atenism - 53 KB

Talk:Ancient Egyptian technology - Wikipedia, the free encyclopedia
If you would like to participate, please visit the project page, where you can ... (book) ... also another at Ove von Spaeth:  Egyptology and Astronomy (2000) 5. ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Ancient_Egyptian_technology - 59 KB

1530s BC - Wikipedia, the free encyclopedia
17th century BC – 16th century BC – 15th century BC. Decades: ... von Spaeth, Ove (2000), "Dating the Oldest Egyptian Star Map" ...
http://en.wikipedia.org/wiki/1530s_BC - 25 KB

Jurij Moskvitin - Wikipedia, the free encyclopedia
After World War II he studied at The Royal Danish Academy of Music in Copenhagen. ... Spaeth, Ove von, Quick introduction, Oral account, http://www.moses-egypt.net ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jurij_Moskvitin - 43 KB

Star - Wikipedia, the free encyclopedia
 ... von Spaeth, Ove (2000). "Dating the Oldest Egyptian Star Map" ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Star - 352 KB

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Aspiranten  -  mai 2010  -  reference:
Visdom, den indre kjerne som finnes i alle kulturer

          Aspiranten  -  http://www.visdomsforlaget.no

Aspiranten
Visdomsforlaget utgir bøker og tidsskrift som fokuserer på visdomslæren. Visdomslæren er en betegnelse på åndelig visdom, den indre kjerne som finnes i alle kulturer og åndelige tradisjoner. I tillegg selger vi et utvalg bøker vi kan anbefale.
           Aspiranten er et tidsskrift med fokus på visdomslæren og inneholder artikler om den esoteriske visdom, psykologi og selvutvikling. - Aspiranten inneholder norske og danske artikler om esoterisk visdom, psykologi, personlig og åndelig utvikling. Aspiranten har vært utgitt siden 2003. Abonnementsprisen er 240,- for 4 utgaver i året. Aspiranten kommer ut i februar, mai, august og november.

          Artikler i mai 2010 nummeret:
• Flyttingen fra emosjonell til mental polarisasjon av Lucille Cedercrans
• Kan sjelen bevises som en kjensgjerning? av Alice A. Bailey
• Polforvandlingen av Ole S. Larsen
Lyset i universet av Ove von Spaeth
• Alice Ann Bailey av Erik Ansvang

Aspiranten, (Norge) - http://www.visdomsforlaget.no  -  (mai,2010)

¤ Læserindlæg hos Kr. Dagbl.  -  14 november 2006  -  debat :
Kirkeministeren skulle læse von Spaeths kronik

Skal historien myrdes?  - Jeg læste (kirkeminister) Birthe Rønn Hornbechs "Kirkeligt Set" i Kristeligt Dagblad den 20. oktober om biologiundervisningen i de kristne friskoler, som ønsker at undervise (også) i "intelligent design".
          Jeg har stor respekt for Birthe Rønn Hornbechs sædvanligvis saglige og velovervejede indlæg, men denne gang er kæden hoppet af. I et afsnit står der: "... Bibelens skabelsesberetninger kan og skal ikke bevises. Jeg har aldrig forstået denne trang til at forsøge at påvise, at 'Bibelen har alligevel ret', som også var titlen på en meget omdiskuteret bog i min barndom ...".
          Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at denne interessante bog af Werner Keller, udgivet på dansk på Jespersen og Pios Forlag i 1968, overhovedet ikke går ind på skabelsen og heller ikke nævner Darwin eller dennes teorier. Jeg fandt bogen på hylden, og hvad lå der i den? En kronik af forfatteren Ove von Spaeth fra Kristeligt Dagblad den 23. juni 2004 med titlen "Mordet på historien". Der er fundet meget nyt siden 1968, som bekræfter Bibelens beretninger.
          Jeg vil gerne opfordre Birthe Rønn Hornbech til at læse både bogen og kronikken nævnt ovenfor. Det kan da ikke være forkert at finde ud af, at det, man tror på, også videnskabeligt kan påvises. Det drejer sig ikke om skabelsen, men om mange andre ting omtalt i Bibelen, som denne verdens vise og kloge holdt for myter og sagn. Er det ikke uvidenskabeligt at nægte bekræftelse på begivenheder, bare fordi man ikke ønsker at tro på dem, når de er omtalt i Bibelen? Hvorfor skal historien myrdes?

Jørgen O. Markussen, - P.O.Box 607, Mwanza, Tanzania, - http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/18211:Debat--Kort-sagt?all=1  -  (14.nov.2006)

¤ VisdomsNettet - efterår, 2004  -  reference: 
Moses' loyale korps, levitterne

Visdomsnettet.dk - Levit - http://www.visdomsnettet.dk/a-54/
_

?Levit:   Bibelen oplyser, at Moses var levit. Men den nyeste forskning nærmer sig en vigtig konklusion, nemlig at de fleste af de såkaldte levitter i virkeligheden var egyptere. Først i den senere jødiske tradition valgte man generelt at lade levitterne tilhøre en hebræisk Levi-stamme – et eksempel på en afgørende manipulation af den historiske virkelighed. Historikeren Ove von Spaeth oplyser i sin bogserie om Moses, at der flere gange berettes om oprør i israelitterlejren – bl.a. ved episoden med guldkalven, hvor et stort antal Moses-modstandere blev hugget ned af Moses' loyale korps, levitterne. Og han tilføjer, at levitterne var egyptere og "egyptiserede" israelitter, som var solidariske med Moses.

VisdomsNettet. http://www.visdomsnettet.dk/a-54/  -  (efterår,2004)

¤ livsenergien.dk, oktober 2007  -  reference:
Gør noget aktivt 

Nordlys Massagen: Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv? Husk, det vigtigste i dit liv er "DIG". Vil du styre din egen tilværelse - gør noget aktivt, skab den selv.
           Jeg hedder Kirsten Ravnkilde Møller, er uddannet pædagog og arbejder med folk,som har fået en hjerneskade efter blodprop, trafikuheld mm.
          Link-henvisninger, bl.a.:  Moses-Egypt.net - Aton Kulturrejser, anderledes rejser til Egypten - Kentaurnet - Visdomsnettet.dk

Kirsten Ravnkilde Møller, - livsenergien.dk/Links.htm - Østergade 5, 7470 Karup -
Tlf. 97101651 - 25336380,  -  (oktober,2007)

¤ Berlingske Tidende, om Haagensens "Mordet på ordet", 22.aug.2008  -  anmeldelse: 
Moses og dramaturgiens bud - og spændende teorier

Ove von Spaeth's bogserie om den historiske Moses er blevet indsat som en af "hovedaktørerne" i et forrygende krimidrama, der samtidig kvikt parodierer Dan Browns DaVinci-mysteriet:

"... 'Mordet på ordet'. Krimi. - I 1995 lavede Erling Haagensen tv-dokumentaren "The Secret of the Templars" sammen med vennen Henry Lincoln.
          Her fremlagde de stort set hele den grundidé, som Dan Brown senere kom til at tjene fedt på med 'Da Vinci mysteriet'.
          Moses og dramaturgiens bud - angående den nye bog: 'Mordet på ordet' er Haagensens debut som krimiforfatter, men hvis det er et forsøg på at nå længere ud med hans ellers spændende teorier, der også involverer bornholmske rundkirker, lykkes projektet ikke. Man skal virkelig være en nørdet fan af tempelridderkonspirationer for at hænge på her ...  Haagensen er et prominent medlem af det internationale selskab, der kredser om mysteriet i Rennes-le-Château. ... "
          Titel: Mordet på ordet. - Forfatter: Erling Haagensen. - Forlag: Documentas. - Sider: 312 s. - Pris: 299 kr. ... (etc.) "

Mette Strømfeldt, boganmelder, - Berlingske.dk, Bøger - Fredag 22. august 2008, 22:30  -  www.berlingske.dk/article/20080822/anmeldelser/708220014/0/.og/  - (22.aug.2008)

(Anmeldelsen er også tilgængelig normalt i biblioteks- og tidsskriftsarkiver - og suppleres legalt af nærværende ikke-kommercielle web-sites gengivelse fra offentlige medier).

NOTE fra moses-egypt.net:  Forskere har til tider anvendt romanform, når de har ønsket at lancere eller afprøve nye tanker. Det ses også i forfatter og filminstruktør Erling Haagensens bog "Mordet på ordet", (2008), der ved nogle af sine interessante opdagelser og teorier også lader handlingen inspirere af flere forskere og forfattere, f.eks. dr. Valter H. Juvelius og ing. Henry Kjellson, og fra Ove von Spaeths 5-binds værk om den historiske Moses: "Attentatet på Moses", hvis konklusioner Erling Haagensen gengiver spændende og autentisk pålideligt i sit doku-krimidrama.

¤ searching.uk.com, autumn 2007  -  references:
Moses Egypt

searching.uk.com - Moses Egypt. - Are you looking for: Life of Moses?
_

4. Moses & New Research / Mysteriet om Moses Revurderet
New data concerning Moses as a historical person is based on Ove von Spaeth's research ... Moses-Egypt.net is optimized for screen size 800x600 and high color. ...
http://www.moses-egypt.net/

5. Amazon.co.uk: Moses the Egyptian: The Memory of Egypt in Western ...
Amazon.co.uk: Moses the Egyptian: The Memory of Egypt in Western Monotheism by Jan Assmann
- Books: Jan Assmann .
http://www.amazon.co.uk/Moses-Egyptian-Memory-Western-Monotheism/dp/0674587391

6. Introductions of Vol. 4 of the book-series Assassinating Moses
Moses carried with him an important treasure out of Egypt - a treasure also ... Egypt - and was here known to connect also with the historical Moses' dramatic ...
http://www.moses-egypt.net/book4/moses4-introduc_en.asp

9. Moses - Wikipedia, the free encyclopedia
God commissioned Moses to go to Egypt and deliver his fellow Hebrews from bondage. ... Egypt, who believed Moses and Aaron after they saw the signs that ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Moses

10. Moses: Egypt
According to the Book of Exodus, Moses was a son of Amram, a member of the ... Moses, the biblical leader who guided the Israelites out of slavery in Egypt to ... Without Moses, there would be little apart from laws to write about in the last four books of the Torah
http://www.lycos.com/info/moses--egypt.html

searching.uk.com, -  http://www.searching.uk.com/moses_egypt.html    -  (autumn,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ översättera  -  8 mars 2007  -  rekommendation :
Lite reklam för boken om Moses på svenska

Jag har gjort lite reklam för bökerne om "Attentatet på Moses" i en svensk Matklubb på internetnet som jag är med i, Matklubben.se . Jag är med i en grupp som godkänner opskrifter i denna klubb. Och i denna lilla grupp har jag berättat om mitt översättningsarbete på Ove von Spaeth's bok om Moses. Så i går berättade jag att nu var jag i mål med översättningen. De blev genast nyfikna, så jag fick berätta att den handlade om Moses i bibeln, att han egentligen var son till Faraos Dotter och rättmätig tronföljare till den egyptiska tronen. Men att han på grund av politiska intriger blev avpolliterad från hovet.
          Kan tala om att boken hade blivit klassad som kätteri av Frälsningsarmén. Hade en gång en historisk tidning, Populär Historia, med till Frälsis i vilken där var en artikel om Jesus. De ville inte ens ta i tidningen ännu mindre läsa artikeln. För Guds skull rubba inte vår syn och tro på Jesus, då raserar deras värld!

Bodil M. Paulsson,  Översättare - (Malmö), tidigare svenska redaktör för Swedano historiska månadstidskrift  -  sö 23-05-2010 10:5  - (& www.kakrummet.se)  -  (23.maj.2010)

¤ krystalspejlet, januar 2007  -  anbefaling:
Se på Moses-forskning

Velkommen til Krystalspejlet. Du kan arbejde med dig selv på flere niveauer; du har altid din fri vilje; det er dig der har ansvaret for, hvordan det kommer til at gå, ikke kortene. www.123hjemmeside.dk/krystalspejlet/1520861 Startet 2005, rev. 01.2007
_

Astrologien har lært mig om tiden og dens kredsløb, mens tarotkortene har gjort det muligt for mig at se indad for at finde de spørgsmål og svar, der har haft betydning for mig i mit liv. Jeg har beskæftiget mig professionelt med Tarot i ca. 20 år.
          "Det kan godt være at andre mener noget andet end du gør, men gør det fordi du tror på det du laver." - Links, bl.a.: .... Moses-forskning: www.moses-egypt.net

Inger Lymark, Krystalspejlet, - www.123hjemmeside.dk/krystalspejlet/1520869  -  (januar,2007)

¤ Synoo Search, Web Directory, on topics 1537 BC and 1415 BC, summer 2007 - info:
Data mining on 1537 BC  and 1415 BC

Synoo Search, Web Directory - http://www.synoo.com/Top/web19/1537_BC.html 
- & - http://www.synoo.com/Top/web/1415_BC.html Topics: 1537 BC & 1415 BC
_

Topic: 1537 BC :

The Blue Man,
... Iv 44, 5-6 Hence, Nicoloas Grimal tells us in A History of Ancient Egypt: "If this is evidence for
a heliacal rising of Sirius, the astronomical calculation gives the date 1537 BC for the rising, and ...
_

Book-series - Assassinating Moses,
survey (recommendation): ... As a historian of astronomy I find the basic assumption of a certain planetary constellation in 1537 BC worth testing in relation to biblical research, Egyptology, archaeology as well as general ...
_

Dynasty 18 - Ahmose I, Amenhotep I,
... If this is evidence for a helical rising of Sirius, the astronomical calculation gives the date 1537
BC for the rising, and therefore 1546 BC for the beginning of Amenophis' reign, but only if the ...
_

Egypt,
... 9.XI of the civil calendar can be fixed with a high degree of probability at 1537 BC" . The Sothic
cycle, which was, if you remember, discredited, is now used again for the dating of the {New Kingdom ...

Synoo Search, Web Directory, - Topic: 1537 BC - http://www.synoo.com/Top/web19/1537_BC.html  - (Spring,2007)

_

Topic: 1415 BC :

Assassinating Moses - Vol. 1: Debate,
... And that he died just before Easter, 1415 BC. All numbers here being transposed into Gregorian calendar style. NOTE: The Gregorian calendar includes new-years at January 1, a custom starting only 250 ...
_

History Before Christ,
... 1415 BC Amenophis IV of Egypt replaces old religion with sun worship. 1375 BC Ikhnaton develops monotheistic religion in Egypt. 1355 BC Rameses I begins Nineteenth Dynasty in Egypt. 1300 BC Moses ...
_

Tornado in Israel and the Picture Bible Prophecy Code,
... i.e., 49 + 50th day) (Also the anniversary of the covenant of the law at Mount Sinai and the anniversary of the birth of the Church in the book of Acts) Symbolic date: 1415 BC 1415 BC is 1440 [12 x 40 ...

Synoo Search, Web Directory, - Topic: 1415 BC - http://www.synoo.com/Top/web/1415_BC.html  - (spring,2007)

¤ abcnyheter.no  -  2 april 2010  -  opinions: 
Våre religioner og den gamle egyptiske teologien

abcnyheter.no/nyheter/100402/    - I Norge forbindes langfredag med ro og fred. Det er litt annerledes på Filippinene: Gjenopplever Jesu lidelser.
_

          Idiotisk. En tro skal ikke påføre smerte i noens navn... fysj...  men det påføres ofte smerte i religionens navn... derfor avstår jeg hele løgneriet...

Tom Syversen, - 2. april 2010 - 15:28  - http://www.abcnyheter.no/nyheter/100402/gjenopplever-jesu-lidelser#comment-121370    - (2.apr.2010)

- - -
          Disse religionene som er populære i dag er etterlevninger etter de gamle religionene der menneskeofringer var "nødvendige" for å blidgjøre guden slik at han fortsatte å gi menneskene sol, regn, mat, fred osv. Det gamle Egypt er nok opphavet til både jødedom, kristendom og islam gjennom Moses som var sønn av Faraos datter. Han skapte sin nye religion ut fra den gamle egyptiske teologien der menneskeofringene var sentrale i vårseremonien. For ytterligere historiske opplysninger om elementer i denne troen gå hit: www.moses-egypt.net
          Den danske forskeren Ove von Spaeth viser i sitt 5-bindsverk om Moses sammenhengen mellom våre religioner og den gamle egyptiske teologien. - Smakebit: Det gamle "magiske" ordet "Amen" som ble brukt i det gamle Egypt fordi det var den høyeste gudens navn, overtatt av jødene fordi det på hebraisk betyr "la det skje", og brukes i dag på nøyaktig samme måte som de gamle egypterne gjorde. Hvis man ønsker å forstå religionens opphav må man lete bakover i tid. Bare trist at menneskeheten ikke klarer å legge de gamle primitive greiene bak seg, og at vi fortsatt må slepe på de gamle menneskeofringsmytene.

Mai-Liis Gilde ,- 2. april 2010 - 17:02  - http://www.abcnyheter.no/nyheter/100402/gjenopplever-jesu-lidelser#comment-121370    - (2.apr.2010)

¤ selvet.dk  -  8 marts 2007  -  anbefaling: 
På sporet af Moses' arv fra Egypten

           http://www.selvet.dk
           _

På sporet af Moses' arv fra Egypten - Af Ove Von Spaeth. Nye opdagelser og interessante fund i forbindelse med Moses-gåden reetablerer vigtige historiske sammenhænge. Alt dette er fremlagt i bogserien "Attentatet på Moses". Heri levendegør et enestående materiale den både eventyrlige og dramatiske baggrund for Moses i Egypten.
Læs artiklen!

selvet.dk,  -  08 Mar 2007  -  http://www.selvet.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=6344:pa-sporet-af-moses-arv-fra-egyptenn--forskning&catid=32:forskning&Itemid=1794   -  (8.mar.2007)

¤ opinions, grahamhancock.com/phorum, 10 September 2008  -  research data: 
The work of Ove von Spaeth as updated research

http://www.grahamhancock.com/phorum

seaking wrote:  >> (Quote:)  -  I assume that the tablets you are discussing are the "ten commandments". - I always suspected that Moses himself (under the direction of the Creator") sculptured the stone tablets. I doubt if Moses would smash them in anger if God had handed them to him personally. - Jews are renowned as excellent scholars. Is it possible that during their long period of "captivity" in Egypt, the Hebrews became conversant in Egyptian hieroglyphics and that this was the language they were originally written in ?

martinpescatore answers:  No, if it was in Egyptian their glyphs would also have depicted gods - so that doesn't make sense. The exodus people didn't have a script at first. Therefore the Sinai alphabet would have been more likely.  - Cf.:  http://www.moses-egypt.net/book-series/debates-continuing-c_en.asp  - and scroll down to Ove von Spaeth's article: "Genuine Egyptian Source Documentation on Moses"  ...
          You claim that Moses is a fictional prophet invented for political reasons. Then you have to prove all what has been written about him is fraud.
          I had shown to you that the work of Ove von Spaeth is of updated research, but you ignore it - that's your business not mine; and that his research is pure historical/scientific research and deals with ... what Pythagoras, Philo, Diodoros, Josephus, Quran, Rabbinical Writings, Beth ha-Midrash, Heinrich Brugsch, Maspero, Donald B Redford, Brestead, Louis Ginzberg, OT, NT, etc, etc, have been writing; and even a person you use as a reference: Erik Hornung find Ove von Spaeth's work interesting.
          And if you think he has done it for money, then it's the wrong way to do it. If you think it's of religious purposes - then read again the links I've send you. - Best, Martin

martinpescatore, (87.55.32.---)  - Date: 10-Sep-08 08:06 -http://www.grahamhancock.com/phorum/ - (10.Sep.2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Læserbrev, den 15 juli 2008  -  mening:
Klart sprog - og en synkronicitet ...

Til Ove von Spaeth, -  det er så spændende at læse 'dit stof om Moses' alkymi og C.G. Jung, og om Religionens Tabte Dimension, og om Freud og Moses - det kan ikke gøres i eet hug, fordi min hjernes harddisk skal bruge tid på at forstå. Det er også meget ejendommeligt med det alkymistiske, men jeg var netop ifærd med at læse Margurite Yourcenar's roman om "Smeltediglen" - ja, igen tid for Jung og synkronicitet!
          Dit virkeligt mægtige stof skal fordøjes. Jeg kan ikke helt fatte, hvordan din 'harddisk' kan rumme al den viden, som du omsætter så klart i sproget. Det er også meget fint billedmateriale - jeg bliver fanget ind af det hele.

E.M. Stogafo, -  2942 Skodsborg  -  (15.jul.2008)

¤ Læserindlæg, den 18. juli 2008  -  mening og spørgsmål:
Moses og Guldkalven

Jeg har med stor glæde og interesse læst dine bøger, og forbløffes konstant over den rigdom af viden, der ligger gemt i det, du har valgt at fortælle om.
          På den baggrund kunne jeg derfor godt tænke mig at høre, om du er bekendt med en anden teori omkring det, at isralitterne skulle drikke/spise guldet fra kalven, en teori fremkommet via Laurance Gardner og benævnes Monatomic Gold, og de henvisning er der er omkring slangen og "moses'-staven" hos de sumeriske guder.

Søren Erik Barfred, Configuration Manager, Metro Service A/S, - SEB@metroservice.dk  -  (18.jul.2008)

¤  

::   Svar fra OvS.  -  Tak for din interesse. - Desværre har de forskellige tekster, som jeg hidtil har set om den sag, ikke sagt mig så meget og virkede undertiden lidt rodet. Jeg vil gerne se en klar fremstilling og hensigt, for jeg er overbevist om, at dét, som Moses satte i værk i forbindelse med Guldkalven, tjente flere formål på én gang.
          Den ene hensigt udelukker ikke den anden, og som oftest kan der ses flere forståelses-lag i de ældre bibeltekster, og jeg har i det hele taget kun berørt en mindre del af alt dette.

          Ove von Spaeth

¤ Teosofisk Forening Stavanger, Norge, forår 2008  -  info:
Vil du gjerne kikke 'bak forhenget'?

År 2008 byr på mange nye og spendende utfordringer for Teosofisk Forening Stavanger.

Bokbutikk
I vår bokbutikk selger vi esoterisk litteratur av høy kvalitet til lave priser. Vi har sjeldne bøker, som ikke kan fås andre steder i Stavanger.
          Vårt sortiment inneholder såvel verker av de klassiske teosofiske forfatterne - H.P. Blavatsky, Annie Besant, C.W. Leadbeater, G. Hodson, Alice A. Bailey - som de nyere, blant dem Kenneth Sørensen, Søren Hauge, Eskild Tjalve, Hardy Bennis, Ove von Spaeth, Asger Lorentsen, Lucille Cedercrans og mange andre.
          Du er velkommen innom (i forbindelse med våre aktiviteter på IOGT-huset) for å se på utvalget, men bøkene kan også kjøpes på vår hjemmeside.
          Av de nyeste titler i butikken kan nevnes: Teosofien i grundtræk og Gudernes verden (Geoffrey Hodson), Åndelige højdepunkter (Piero Ferrucci) og Transpersonlig Udvikling (Roberto Assagioli).

Bibliotek
Har du lyst å kikke nærmere på tirsdagens eller weekendkursets fore- dragsemne? Ønsker du å få svar på livets store spørsmål? Eller vil du bare gjerne kikke "bak forhenget"? God leselyst! Mange varme teosofiske hilsener,

Sigmund Eie, Leder, - Teosofisk Forening Stavanger (Norge), www.teosofi.no/pdf/program.pdf    -  (forår 2008)

¤ twistedmedie.com  -  31 Oktober 2009  -  forum: 
Du ved, at du har været der før

Twisted Medie - Et lille hjørne af nettet:-) - http://www.twistedmedie.com/  Programmer, stoffer, peak oil, film trailers
_

Liv efter liv
Du kommer til et komplet fremmed sted. Men du ved, at du har været der før.
Mange danskere er overbeviste om reinkarnation. Endnu flere udelukker ikke, at vi har flere liv.      Der er ikke tale om en eksakt videnskab, men de mange vidnesbyrd åbner op for det helt store spørgsmål. - Er der liv efter døden?
          I denne bog"Liv efter liv" fortæller en række kendte og ukendte danskere om deres holdning over for reinkarnation og om personlige oplevelser, der peger på at, genfødsel er en mulighed.
Lakha Lama, Center for Tibetansk Buddhisme, og liberal katolsk præst Jørgen Skov introducerer læren om reinkarnation.-  Bogen er på 200 sider og indeholder følgende kapitler:

1. Mødet med et varmt hjerte – Lakha Lama
2. Spirituel præst i en magisk kirke – Jørgen Skov
3. Det evige liv – Lars Muhl
4. Den healende cirkel – Sonny Foltmar
5. Jeg tror ikke. Jeg oplever – Poul Blak
6. Den aften Børglum Kloster ikke var der – Knud Sørensen
7. Forelsket i elefanter – Margrethe Koytu
8. Jeg kom hjem til Danmark – Farshad Kholghi
9. Alt er liv, der findes ingen død – Jytte Loehr
10. Broder Jørgens vej til oplysning – Jørgen Johannessen
11. Et liv på Atlantis – Martin Spang Olsen
12. Den strenge, uforstående lærer – Sanne Menko
13. Våbenskjold og Ørnekløer – Ove von Spaeth
14. At dø og genopstå – Chili Turell

ShareThis, - Tags: Liv efter liv, spirituel

twistedmedie, - Et lille hjørne af nettet:-) - Bøger, Spirituelle bøger - admin - October 31, 2009 10:17   -  http://www.twistedmedie.com/liv-efter-liv/

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ AQUANET_sieć_Wodna  -  H2O  -  1 November 2003  -  blogspot:
Recommending
   AQUANET_sieć_Wodna - H2O - THOUGHT IS FREE !!! /of charge 
-  INFORMACJE ZE SLONCA IP:

_

ATON RULES !!! IP: *.cm-upc.chello.se - Gość: SLN 01.11.03, 19:00 zarchiwizowany

... during the course of its restoration at the Egyptian Museum in Cairo, the fragmented base of the ... religious revolution by declaring no god existed but Aton, the sun. In restoring the base of ...

          www.germany-info.org/relaunch/index.html
_

TWIG - A golden coffin that may have once held the remains of the pharaoh Akhenaton was shipped from Munich back to Cairo on Friday, its magnificent lid matched up with a base that had been missing from Egypt since 1931. The two halves of the coffin were reunited in October and formed the centerpiece of a three-month exhibit at the State Museum for Egyptian Art in Munich.
          When it was first discovered in 1907 in Tomb 55 of the Valley of the Kings, the coffin was considered a spectacular find. It was immediately identified as one of the treasures of Amarna, the capital founded by Akhenaton in the 14th century BC. Sometime during the course of its restoration at the Egyptian Museum in Cairo, the fragmented base of the coffin went astray. It remained
lost until 1980, when a Swiss art dealer asked Dietrich Wildung, then director of the Munich museum, to identify what looked like a few scraps of gold foil inlayed with semiprecious stones and some pieces of rotten wood.
          How the coffin came to Europe is still a mystery. So is the true identity of the mummy it once contained. Some Egyptologists believe the mummy found in the golden coffin may have been that of Akhenaton's short-lived successor, Smenkhkare. But Wildung, now at the Egyptian Museum in Berlin, is certain the coffin was built for Akhenaton himself, the ruler who launched a religious
revolution by declaring no god existed but Aton, the sun. In restoring the base of the coffin, he says, specialists found an inscription bearing an emblem only used for the "heretic" pharaoh.
          Munich art historians spent almost three years reconstructing the coffin base with the help of the Egyptian Museum in Cairo, as Bavarian officials negotiated its return in exchange for a permanent loan of other works from the museum's collection. A change of guard at the Cairo museum and the shifting political climate in Egypt delayed the process until May 2001, when Bavarian governor
          Edmund Stoiber announced the coffin would be returned unconditionally. In response, the Egyptian Museum loaned the lid to Munich for its special exhibit, "The Mystery of the Golden Coffin." A spectacular success, the show closed January 20 after attracting more than 40,000 visitors.
(Recommending:)  www.moses-egypt.net/book1/moses1-inform_en.asp

SLN - Echo Germanica, German-Canadian, - February, 2002 - Nr. 2:  Munich Returns Pharaoh's Coffin to Cairo http://aquanetsiecwodna.blogspot.com/2007/05/thought-is-free-of-charge.html - (1.Nov.2003)

¤ Vestbredden - Hatshepsuts tempel, Visdomnettet.dk, sommer 2005  -  info:
Ove von Spaeths forskning dokumenterer den mest sandsynlige forklaring

VisdomsNettet.dk - om "Vestbredden - Hatshepsuts tempel"
_

Senmut var sandsynligvis kongesøn
Forskerne påstår, at Senmut var almindelig menig egypter, men han var så heldig og dygtig, at han erhvervede sig anseelse og position hos hoffet. Årsagen var angiveligt, at hans evner som arkitekt var enestående, og det skulle være hans genialitet, der gav ham anseelse og respekt.
          Men uafhængig forskning (Ove von Spaeths bogserie: "Attentatet på Moses" vol. I, II, III, IV og V) har afsløret, at Senmut utvivlsomt var søn af dronning Hatshepsut, og han var udset til at blive tronarving, men en omvæltende hofintrige anført af stærke kræfter i præsteskabet resulterede i det kup, der bragte Hatshepsuts nevø - den senere Tutmosis III - til magten.
          Alligevel har forskerne digtet en tvivlsom historie om et kærlighedsforhold mellem Hatshepsut og Senmut. Det hele er baseret på gisninger og fri fantasi.

Tutmosis III fjernede Hatshepsuts navn
Da Hatshepsut døde, forsøgte Tutmosis III at udslette hendes minde, og der er også kun få steder i Deir el-Bahari, hvor Hatshepsuts navn ikke er blevet fjernet. Forskerne gætter på, at disse handlinger var resultatet af en personlig slægtsfejde. Andre tror, at det var en politisk reaktion imod, at en kvinde havde siddet på landets højeste position. Sandheden er, at ingen ved med sikkerhed, hvem der fjernede Hatshepsuts navn, og hvad motivet kunne have været.
          Men Ove von Spaeths forskning dokumenterer den mest sandsynlige forklaring, nemlig at præsteskabet besluttede, at det var Hatshepsuts nevø Tutmosis, og ikke hendes søn, der skulle overtage tronen, og det planlagte kup lykkedes, hvorefter man besluttede at fjerne både Senmuts og Hatshepsuts identitet.

VisdomsNettet,  - om "Vestbredden - Hatshepsuts tempel" - http://www.visdomsnettet.dk/a-324-1/   -  (sommer2005)

Sidetop 
 
2  DISCUSSIONGROUPS & NEWSGROUPS  -  ON THE MOSES-SERIES
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Discussiongroup: martinusforum.dk, Juni 2006  -  debat:
Moses var ægypter

martinusforum.dk - Emne: Det gamle Ægypten (Læst 2704 gange) - "Så længe, at der findes bare én blomst...kan tanken om Gud ikke helt udslettes!" (Martinus)
_

Hej Steen/Allan/Holger og Karsten (har jeg glemt nogen) - ********* Vi er her alle sammen, pipia.
          Om emnet :  Jeg tror man skal være forsigtig med det ægypten.
(personligt) Jeg tænker ofte : Var det i virkeligheden noget skævt noget som sandet gennem årene (1000 af) har formet ? Hvor er alle de Jødiske slaver begravet som bibelen nævner ?
(ingen er fundet endnu) Landskabet at ændret sig meget og de havde vand både bag ved og foran pyramiderne. Det er idag ørken.
          Så var de egetligt så kloge ? Hvis de ledte vandet fra den kæmpe sø bag pyramiderne ud i nilen og vandede det undervejs så har de tømt søen ad årene. Kan det være så simpelt ?

steen2, Super aktiv skribent, - Indlæg: 575, « Svar #19 på: 23. Juni 2006 11:39:27 », - www.martinusforum.dk/forum/index.php?topic=1246.15  - (23.jun.2006)

_

Hej Steen/Allan, - De gamle jøder, der skrev det Gamle Testamente (Toraen), havde en livlig fantasi eller også er det den med en fjer der bliver til 5 høns...de havde en fortælletradition hvor de gamle historier gik i arv til børnene via mundtlige beretninger, og mon ikke der har sneget sig nogle "overdrivelser" ind for at gøre indtryk på børnene og fange deres fantasi og opmærksomhed, inden de (fortællingerne) blev skrevet ned og fra da af blev anset for endelige sandheder.
          Ove vor Spaeth, har forsket i jøderne og ægypernes forhold, og han sætter f.eks. spørgsmåltegn ved, om Moses i virkeligheden var hebræer. Moses er et meget almindeligt ægyptisk navn på det tidspunkt, han bliver opfostret i Farao hus, og skikken med at sende kongebørn ned af Nilen var en tradition.
          Von Spaeth viser at Moses var ægypter og var indviet i den ægyptiske mysteritradition. Så de har pyntet sig med lånte fjer, når de (jøderne) påstår, at Moses var en af deres egne!
          At de var slaver kan vel også diskuteres...alle i ægypten under Farao var slaver...sådan omtalte befolkningen sig selv, og det selv om de havde jord eller magt, sådan var det ægyptiske hieraki simpelthen opbygget. Først kom Farao, så præsterne, så bønderne og tilsidst soldaterne.
          Så at jøderne var slaver bob bob bob...i det Gamle Testamente beskrives jødernes "flugt" fra Ægypten sådan, at det tager et par dage, de skal jo lige have samlet alt deres "ejendom" sammen, kvæg og guld som de senere støber en kalv af. Hvor kommer alt det guld fra ...hvis "de var slaver"...slaver tjener jo ikke noget så vidt jeg er informeret.
          Martinus siger også at den med at skille havet i 2 også skal tages med et gram salt. Nilen flyder jo over sine vande en gang om året, så oversvømmelse er almindeligt i de egne.
          Der er flere andre indikatorer der fortæller, at jøderne måske har overdrevet lige lovligt i deres gamle beretninger, så tag deres fortællinger som du vil læse 1001 nat og HC Andersen, der også bygger på gamle overleveringer som kan være lige så sande som GT. (Dog undtagen skabelsesberetningen).
          Der kan godt have været lig af jøder begravet i sandet, sandet kan skjule mange ting i årevis, ørkenen er stor, så det ved vi ikke endnu før hver sandkorn er vendt.

pipia, Meget aktiv skribent, - Indlæg: 128, « Svar #20 på: 24. Juni 2006, 14:10:58 »  - www.martinusforum.dk/forum/index.php?topic=1246.15 (24.jun.2006)

¤ forums.gametrailers.com, Who here has seen Zeitgeist?, 10 July 2007  -  discussion:
This  moses-egypt.net  should explain a thing or two

Groups:  forums.gametrailers.com - Subject: Who here has seen Zeitgeist?
_

... and that Moses never used a ram's horn – that was mentioned once in the Old testament to signify the coming of the Egyptians. It should be noted that the Gregorian calendar (which our modern day one is largely based on) and Jewish calendar do not follow the Zodiac in anyway shape and or form, and that the Zodiac is not a Jewish symbol, and to Christians, has always been regarded as pagan. ... ........
_

Quote:   I'm sure you're laughing at stuff like this.

Youre welcome, Mate. - Oh yeah, you really nailed me with that link, I can see that clearly. lets see. Wiki is surpcingly neutral on her, there are great scholars for and against. The next link is from Apologetics Ministries, and is filled with the same errors that you copy pasted from the same article.
          Then comes a rabbi who apparently dont like her ideas much, and make the same errors over, as if they worked with the same "anti AS" script.
          Next we have a christian conspiracy theory page, conspiracies as viewed by a christian audience, and da,m if they dont parrot the same bunch of selective facts over, as the first 2.
shit, you had me there bro. I lay down.
          EDIT (a link has been added here) http://www.moses-egypt.net/book-series/moses_survey_en.asp  this should explain a thing or two about where i come from with this.

adramelech, Level 1, - Join Date: Jun 2007, Posts: 64 - ttp://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=115573&page=3  - (10.Jul.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Discussiongroup, debat.dr.dk, Danmarks Radio, pr. 27. juni 2007 -  debat:
Det geniale i hans bøger

Samfund / dr.dk/debat / Samfund / Hizb ut-Tahrir børnehave kræves lukket
_

Samfund, dr.dk/debat, - http://debat.dr.dk/default.ns?strItemID
=forum&action=viewcontribution&intContributionID
=21512&intPage=1&PageView=5&PageCount=&orderBy=
(begyndt den 25. jun 2007 15:43:51 GMT) - flg. fastholdt  27. juni 2007
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 1 dag(e) siden (Dette indlæg blev rettet 1 dag(e) siden)
          Om islam og overtro. - Dette indlæg er nok lidt ved siden af emnet, og så alligevel ikke .... For der er vel ingen der er i tvivl om at (over-)tro en stor del af emnet her.
          Den danske forsker ved Københavns Universitet Ove von Spaeth har skrevet en monumental serie på 5 bind om hvem moses i virkeligheden var.
          Det geniale han gør i sine bøger at kombinere en række forskellige videnskaber (ægyptologi, historie, astronomi, hebræisk og græsk filologi m.fl.) til at sætte årstal og navn på hvem moses i virkeligheden var og hvad den religion han opfandt i virkeligheden gik ud på. Det bør   naturligvis erstatte de overtroiske myter der siden er bygget op om manden og hans religion.
          Moses og hans hebræiske religion er grundlaget for alle de tre monoteistiske religioner, Jødedom, Kristendom og Islam. Hvis vi en gang for alle kan få aflivet de myter der er bygget op om moses, kan det ikke udelukkes at det vil få store konsekvenser for de tre religioner.
          De 5 bøger er i øjeblikket ved at bliver oversat fra dansk til engelsk, og har dermed mulighed for at nå et langt større publikum. Som dansktalende har vi allerede nu mulighed for at læse den, inden den når ud til et større publikum.
          På trods af at emnet er dybt videnskabeligt, er bøgerne skrevet meget letlæseligt. Hvis man har mod på det, kan man jo altid start med den første, for at se om man finder det interressant.
          De er hermed alle fem anbefalet.
_

Kommentar: hyphesten  - Luk - 1 dag(e) siden
          Det lyder som en interessant række bøger.
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 1 dag(e) siden
          Det mener jeg det er, hyphesten. - Som et lille eksempel på hvad han gennemgår, kan jeg nævne at når Moses sejler i en kurv på den egyptiske Nilflod, så er det i virkeligheden et kendt kronprinseritual. Det var noget ALLE kronprinser i Egypten gennemgik.
          Det er desuden også et kendt ritual fra andre lande i oldtiden som f.eks. Mesopotanien.
          Det kombineret med at Moses klart er et egyptisk og ikke et hebræisk navn, giver måske et lille hint om at Moses var en egyptisk kronprins.
          Der er flere beviser i bøgerne (herunder især et astronomisk kort i en grav), der gør at Ove von Spaeth kan påpege med overbevisende sikkerhed, at Moses virkelige navn var Tuthmoses, og han skulle have været Tuthmoses III, hvis han ikke var blevet kuppet og sendt i eksil af sin halvbror der i stedet blev den Tuthmoses III vi kender fra egyptologien.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 1 dag(e) siden
          Jeg kan helt klart anbefale at man læser dem. - Lige et link til en omtale:  http://www.bog-mystik.dk/default.asp?Action=Details&Item=3428
          Biblen er faktisk fyldt med ægyptiske ritualer. Jesus og Osiris blev begge dræbt på en fredag og begge genopstod tre dage senere. - Den 25. december Osiris fødselsdag. - Og ligesom Magdalene spørger efter Jesus på opstandelsesdagen, spørger også Isis i de ægyptiske mysteriespil efter Osiris, og det endda med næsten nøjagtig de samme ord: "De har taget min Herre bort og jeg ved ikke, hvor de har lagt ham". - mvh Gilgameesh
_

Kommentar: Jeronima  - Luk - 1 dag(e) siden
          Fint indlæg, Fenris. - Desværre bliver de myter nok ikke aflivet - jo mere overtro og myter, jo bedre trives religiøse sjæle.
          Jeg glæder mig til at læse bøgerne. - Men du skal nok få på puklen af de bibeltro på tråden.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 1 dag(e) siden
          Jeg kan ikke se, hvad det beviser !
          Måske er det netop grunden til at Moses blev hevet op fra Nilen, fordi den ægyptiske prinsesse troede at det var en kronprins. - Man må ikke glemme at Moses blev adopteret af den ægyptiske prinsesse, og at det derfor er ret naturligt at han bærer et ægyptisk navn.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 23 time(r) siden
          Din viden om Ægypten er mangelfuld Jeremia - en datter af farao blev regnet for en "gudinde" og ville ALDRIG nedværdige sig til at adoptere et barn, som ikke havde guddommelig herkomst, dvs. af hendes egen familie. - Guder og mennesker blandede sig ikke med hinanden i Ægypten som de gjorde i den græsk/romerske verden.
          Og skulle hun ville forsøge at gøre et sådan sidespring fra "den guddommelige lov" Skulle der fra farao's og hoffets side hurtigt blive sat en stopper for sådanne "unaturlige" tåbeligheder.
          Faraos familie levede efter religiøse foreskrifter fra de stod op til de gik i seng. Hver dag og hver tid havde sine egne ritualer som minutiøst skulle gennemgåes og overholdes, ellers ville "himlen falde ned over ørerne på dem" eller rettere sagt, verden ville holde op med at eksistere. - mvh. Gilgameesh.
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 23 time(r) siden
          Læs din bibel, Jeremaia. - Der står intet om at Moses blev adopteret af Farao's Datter. Det er en myte som kirken (og jøderne) har bygget oven på teksterne. - Du skal vel at mærke læse den oprindelige hebraiske torah. De myter der er bygget op om Moses er taget med i oversættelserne fra hebræisk til græsk. Fra græsk til engelsk (King James Bible) og igen fra engelsk til dansk. - Von Spaeth går tilbage til den oprindelige hebræiske tekst. Derudover sammeholder han det med samtidige ikke-kanoniske jødiske tekster. De såkaldte rabbiner-tekster.
          Oprindeligt har jøderne formentlig været helt på det rene med at Moses var en egyptisk prins. Men da jøderne vendte tilbage til Judeah/Israel, efter deres andet eksil i Babylon, tog deres tro en mere "nationalistisk" retning, og da Ezra genskrev jødernes torah, mistede Moses flere af sine egyptiske træk.- Desuden var det formentlig gået tabt at der oprindeligt var tale om et prinse-ritual. Man forstod simpelthen ikke længere, hvad denne rejse på Nilen i en sivkurv gik ud på.
          Men derudover skal du ikke forvente fuldstændige og uigendrivelige beviser. Det kan ikke lade sig gøre på tværs af 3500 års historie. - Man kan kun tale om sandsynligheder, og det væld af beviser man bliver præsenteret for af Ove von Spaeth gør hans teori MEGET sandsynlig IMHO.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 23 time(r) siden
          Endnu en gang, Gilgameesh, beviser det intet som helst. Moderinstinktet hos kvinder kan nogle gange gøre vidundere !
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 23 time(r) siden
          Fenris, - Der står netop i bibelen at Moses blev adopteret af Farao's datter. - Det kan godt være du er uenig, men du kan ikke benægte at det står i det gamle testamente!. Hvorfor lyver du?
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 23 time(r) siden
          Jeremia, - Så vidt jeg husker står der noget om at hun tog ham til sig og udtalte, at han havde en kongelig udtstråling (ikke de ord, men noget der ligner).
          Det stemmer ifølge Ove von Spaeth fint overens med det egyptiske prinseritual. - Læs bogen hvis du har lyst, og dan dig din egen mening. Du behøver jo ikke tage mine ord for troende.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 23 time(r) siden
          Fenris, - Der står nøjagtogt, at hun tog ham til sig, og at han voksede op hos de kongelige. I dag ville man kalde det for adoption.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 23 time(r) siden
          Nu er det jo ikke i biblen man skal finde sandheden - tvært imod. Den påstår bl.a at harren og grævlingen er drøvtyggere, at flagermusen er en fugl, at gud skabte ALLE dyr som planteædere, at Jesus blev født både i Nazaret og Betlehem, at der er tre dage mellem fredag og søndag osv osv osv. - Desuden er der hele 2 skabelsesberetninger med hver sin gud, nemlig Jahve og Elohim. -  mvh Gilgameesh.
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 23 time(r) siden
          Igen jeremia, - Læs bogen hvis du har lyst, og dan dig din egen mening. - Eller lad være og forbliv uvidende. I care not ...
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 23 time(r) siden
          Gilgameesh, - du må først komme med nogle beviser!, der er ingen uvidenhed før den er bevist. - Jeg synes det er en besynderlig måde man prøver at ødelægge jødedommen og kristendommen, i økumenismens navn. Jeg er udmærket klar over at nogle kræfter prøver at danne en verdensreligion, alene for fredens skyld, eller retter sagt for islams skyld.
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 23 time(r) siden
          Jeremia, - Jeg kan forsikre dig for at det var LANGT FRA formålet med mit indlæg. Og hvis jeg kender Gilgameesh ret, så det er bestemt heller IKKE hans formål. Det ville jeg være meget modstander af. - Mit håb var at få aflivet myterne i religionerne, så alle kan se dem som det de er, nemlig dum overtro. Min pointe var 100% ateistisk, og slet ikke økumenisk.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Beviser på hvad jeremia? - Vi kan jo prøve med haren og grævlingen og drøvtyggeriet:
          3.Mos.11:5 og 6. - Eller denne her om insekter: 3. Mosebog 11:20:  Alt kryb, som har vinger og går på fire ben, skal I regne for afskyeligt.
          3. Mosebog 11:21: Af det kryb, som har vinger og går på fire ben, må I dog spise følgende: De, som har springben over fødderne, så de kan springe hen over jorden.
          3. Mosebog 11:22: af dem må I spise følgende: de forskellige arter vandregræshopper, sol'am-græshopper, hargol-græshopper og hagab-græshopper.
          3. Mosebog 11:23: Alt andet kryb, som har vinger og går på fire ben, skal I regne for afskyeligt. -  (insekter har altså 6 ben, det burde ISÆR Gud da vide). - Så er det vidst din tur til at bevise at det er sandheden der står i biblen. - mvh Gilgameesh.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 22 time(r) siden
          Endnu en gang, Gilgameesh, kan jeg ikke se, hvad det skulle bevise.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Fenris2 ;-)  -  du har "læst" mig rigtigt :-) - mvh Gilgameesh.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves, Jeremia - religion gør ikke alene mennesker dumme, men åbenbart også blinde kan jeg se her :-(
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 22 time(r) siden
          Det eneste man kan udlede er, at insekter ikke er afskyelige.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Jeg behøver vidst ikke gentage mig selv - enhver herinde kan jo selv få syn for sagen ved at læse dine kommentarer, Jeremia.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 22 time(r) siden
          Og hvem siger i øvrigt at terminologien var den samme den gang ?
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 22 time(r) siden
          For at kunne bevise, at Moses ikke havde forstand på insekter, skulle han have sagt at insekter kun har 4 ben. Hvis han ikke har sagt det, så kan man heller ikke påstå at han tog fejl.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Undskyldninger, undskyldninger, undskyldninger - Man får børn af bare forundring. Jeg tror ikke vi kommer længere nu, Jeremia. Enhver idiot er salig i sin tro :-(  "Lad de blinde føre de enfoldige" - mvh Gilgameesh.
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 22 time(r) siden
          Det er utroligt hvor meget man går ind i den mindste detalje, når det gælder bibelen. Tænk hvis man gjorde det samme med historiebøgerne. - Men det viser, at der åbenbart er noget som folket ikke må vide. For bibelen er først og fremmest historien om det jødiske folk, og om hvordan jødedommen blev splittet i kristendom og traditionel jødedom.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 22 time(r) siden
          Historie er bevist, det er biblen ikke - Gilgameesh.
_

Kommentar: Fenris2  - Luk - 22 time(r) siden
          Det er rigtigt Jeremia, (altså at torah er en slags historieskrivning) og så vil det sikkert glæde dig at høre, at det er netop en del af det Ove von Spaeth beviser med sine bøger.
          I lang tid har det været god latin blandt forskere, at moses blot var rent opspind. En slags nationalhelt opfundet af jøderne.
          Det modbeviser Ove von Spaeth i sin bog. Men samtidig forklarer han mysterine omkring Moses i en historisk sammenhæng og får dermed aflivet overtroen der er forbundet med Moses.
          Lad mig give dig et par andre eksempler (og jeg gider ikke gå i detaljer !!!!): To af de mere kendte episoder i Moses liv er da han får åbenbaret guds navn ved den brændende tornebusk, og da han får udleveret de 10 bud på Sinai-bjerget. -  Begge episoder afdækker Ove von Spaeth som helt klare indvielser i en mysterie-kult. Et af indicierne for dette er, at Moses er klædt ud til deltagelse i kulten (jvf. biblens at da Moses kom ned fra bjerget havde han horn i panden).
_

Kommentar: jeremia  - Luk - 21 time(r) siden
          Nej, Fenris - du gider ikke gå ind i detaljerne, det kan jeg sgu godt forstå. For hvordan skal man fortolke et horn i panden ? - Bibelen er ikke en bog man læser på samme måde som et Anders And blad, det er ikke tilstrækkeligt at kunne læse, den skal også fortolkes, og det er et emne, som der stadigvæk forskes i !. Måske er det derfor, at danskerne har så svært ved at forstå religionens betydning, fordi skolen kun har lært dem at læse Anders And.
_

Kommentar: vp  - Luk - 20 time(r) siden 
          Historie er bevist??? - Historien fortolkes da i allerhøjeste grad alt efter øjnene der ser og de kilder man læner sig op ad.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 16 time(r) siden 
          VP, - bygger historie ikke på beviser (dokumentation) modsat religion som bygger på tro? Hvis ikke, er der noget jeg har overhørt i skolen. - mvh Gilgameesh.
_

Kommentar: vp  - Luk - 12 time(r) siden 
          Jo, Gilgameesh, men historiske fakta udsættes både for udvælgelse af kilder (dokumentation) og fortolkning fra historieskriverens side. - Forstil dig hvor forskellig den palæstinensiske-israelske konflikt kunne beskrives, afhængig af, hvem der er historieskriveren.
_

Kommentar: Gilgameesh  - Luk - 3 time(r) siden 
          Vp, - derfor ændre jo man også løbende historiebøgerne, når man opdager at man har taget fejl. Det er vidst FÅ historikere som ikke er interesseret i at finde de historiske fakta og lade dem komme til offentlighedens kendskab.
          Modsat med biblen/koranen som beviseligt begge fyldt med faktuelle fejl, der af religiøse rundtosser pure bliver afvist med begrundelser såsom at bogen er den ultimative sandhed.
          Den sidste dårlige undskyldning jeg lige har hørt fra Jeremia er, at man måske havde en anden terminologi dengang. - Hvis biblen er guds ord og eviggyldig sandhed så vidste man vel også dengang at græshopper har 3 par ben. - mvh Gilgameesh.

Danmarks Radio, Society (Samfund), dr.dk/debat, - http://debat.dr.dk/default.ns
?strItemID=forum&action=viewcontribution&intContributionID=
21512&intPage=1&PageView=5&PageCount=&orderBy=
- (25.-27. juni 2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ David Icke's Official Forums, 19 December 2009  -  discussion: 
I think he has done a fantastic job

David Icke's Official Forums > Main Forums > Religion.   - subject: Jesus wasn't real?? Thats not true!
_Quote: - Originally Posted by major seven - Hey Zen! - I'm not a "religion fanatic" but I would still like to hear your "evidence to the contrary". Interesting that so many people would willingly die for some sort of phony myth from the same century as the supposed events of the bible. Most folks don't just willingly die after hearing a pretty good bedtime story.
          Do you have any particular thoughts on prophecy? Who are the "many who know their answer before hearing the question"? Sounds like they should be pretty good contestants on Jeapordy.
          The Bible is a pretty big book. Is the whole book a lie? Are the Ten Commandments in the Bible a lie? Before Moses, did any such thing as the Ten Commandments exist in "civilized society" like say Greece, Egypt, Persia or Rome, or anywhere? Not to say that all of the Jews spent much time following the Big Ten either, but they did at least have them to break if they felt like it, Right?
FM7

You don't think people will willingly die for silly unproven causes??? What do you call suicide bombers and kamakazi pilots?? What do you call the followers of Jim Jones, the Heavens Gate death cult and David Koresh? I could go on and on all back through history with those willing to die for what they believe, no matter how foolish the cause. Where have you been the past 20 years!!!
          Also, there are 3 versions in the OT of the ten commandments and the last set are completely different from the first. Those are the ones written to replace the ones Moses broke. God told him he would write upon them the same words as on the first, but he sure screwed up when he dictated those idiotic commands. You are the one who needs to study before you speak.
          You know very little. Before Moses and his big ten King Hammurabi made a list of laws, about 135 of them. All of the commandments were in that list. The Egyptian Book of the Dead also has laws similar to the 10 where Moses was raised and educated and knew those laws from childhood. The so-called prophecies have been debunked so many times it is old hat by now. That horse has been beaten to death.

becky, - Member, 19-12-2008, 06:09 AM #21 - Join Date: May 2007, Posts: 36 - http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?p=677942  -  (19,Dec.2008)

- - -

Quote: - Originally Posted by quysant  - Very good points, Becky. - There continues to be no evidence for a historical Jesus... Moses and the Exodus are also very suspect.

I get so tired hearing the tired claim that the apostles would have never died for a myth!!!! Good God!!! Nutjobs die somewhere everyday for a cause that isn't worth two cents. Some of the more demented ones encourage their own children to martyr themselves in the name of some non-existing god. Unbelievable!
          If you want to read something about Moses and the so-called exodus, this is an excellent place to begin: It has been thought for centuries by many writers that Moses was NOT Hebrew and was in fact a Pharoah in waiting. The author has searched 30 years in sources outside the bible for proof and I think he has done one hell of a job:  http://www.moses-egypt.net/book1/moses1-introduc_en.asp  see: Contents of Volume 1.

becky, - Member, 19-12-2008, 04:10 PM #27 - Join Date: May 2007, Posts: 36 - http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?p=677942  -  (19.Dec.2008)

¤ discussiongroup, mingler.dk, prudencestue/forum, 11 juni 2007  -  mening:
Et pragtværk i 5 bind, sikken en indsigt

Groups:  mingler.dk - Mingler er et online socialt netværk
Alle - Kultur - Andet - Prudence stue Debat - Send mail: Gode Bøger

_

Der findes efter min mening flere gode bøger til at åbne for det spirituelle univers. Her er min bogliste
          1.  "Den niende indsigt". af James Redfield En fremragende bog med rejser i flere lag.
          2.  "Budbringerne" af James F Twyman. Hvad denne bog handler om fik jeg første gang at vide i 1977 af en for mig hellig mand, i ordets bedste forstand, (og nej han var ikke tilsluttet noget trossamfund).
          3.  "Bibelens kode" af Michael Drosnin, Her fjernes al tvivl om Guds eksistens.
          4"Attentatet på Moses" af Ove von Spaeth. Et pragtværk i 5 bind, sikke en indsigt
          5.  "Tempelherrernes Indsigt" af Lynn Picknett & Clive Prince . Så ved man hvor Da Vinci Mysteriet kommer fra. Ak ja ak ja, lånte fjer Dan Brown.

chrw, (Christian Wiedekamm ) Indlæg: 107 - 24timer - Prudence stue- http://www.24.dk/group/prudencestue/forum/thread/1928708 -
www.mingler.dk/group/prudencestue/forum/thread/1928708 - (11.jun.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ grahamhancock.com, phorum, 6-18 January 2009  -  discussions : 
von Spaeth gives information for everybody to use

http://www.grahamhancock.com/phorum - Was Canaan a part of Egypt at the time of the Exodus? (was cannan a part of eygpt at exodus)

Re: was cannan a part of eygpt at exodus  - Author: martinpescatore (87.55.33.---) - Date: 06-Jan-09 09:39

mysticmazzy wrote:  >>hope someone can tell if cannan was a part of eygpt at that time and if it was would it silly to go from eygpt to eygpt. It will be funny if Moses was Akenaton, so for wrong spelling. But would it turn some faiths round to having a closer investigation hopefully. thanks all.

HI mysticmazzy, - Here is an Danish author/researcher, search around on his page, he is probably one who have made a research which is not so superficial as a lot of Moses/exodus stories. Unfortunately his book are for some time only in Danish, but the 1st book in English should be ready soon. Cf. :  http://www.moses-egypt.net/book3/moses3-inform_en.asp

          Martin, - http://www.grahamhancock.com/phorum/read.php?f=1&i=258853&t=225204
-  (6.Jan.2009)


# # # # # # # # # # # #

NEW tread, http://www.grahamhancock.com/phorum - The first record of Israel and some more

Re: The first record of Israel and some more - Author: martinpescatore (87.55.33.---) Date: 17-Jan-09 15:21

>>Is there any other evidence of the name Israel except on the Merenptah Stele, widely known as the Israel Stele?

First of all, yes. - The name "Israel" is not a late "invention" but is early known from Pharaoh Merenptah's inscription from approx. 1225 BC (found by Flinders Petrie in 1896): "... Ashqelon is taken as prisoners ... Gezer is taken ... Israel destroyed. ..."
          That this is no coincidence is demonstrated by the existence of even one more Merenptah-stele with "Israel" - Spiegelberg's find, now both at the Cairo Museum. All this is quoting researcher Ove von Spaeth, i.e. his book, The Secret Religion. Moses and the Egyptian Heritage in the Past and Present, 2004 (p. 333, paragraphs 54 and 55), thus:  Ramses II's son, Merenptah, reigned 10 years (1228-1218 BC). It demonstrates the lowdating hypothesis is all wrong concerning that Israel according to certain claims began 40 years of desert travel during the reign of Merenptah, wrongly referred to by the scholars as "the new tough Pharaoh": So how could Israel be mentioned as a people living in Canaan, where this people, according to the hitherto theory had not yet arrived and began their residing in the country?
          The remarkable thing is that no researchers have doubted the name. The doubt is only aroundt how big was Israel?, was it a minor tribe on a smaller area or was it bigger in general?

          I know that this is a bit off topic, but is somehow related to a lot of other discussions here on the board about Moses, Pentateuch and Egypt.
          With kindly thanks to Ove von Spaeth, he allowed me to copy this - so you don't need to scroll down in his webpage - but there is other genuine articles from his huge research:
" Genuine Egyptian Source Documentation on Moses ", By OVE VON SPAETH
click: http://www.moses-egypt.net/book-series/debates-continuing-c_en.asp

          Martin, http://www.grahamhancock.com/phorum/read.php?f=1&i=259534&t=259534
-  (17.Jan.2009)
_ _ _

Re: The first record of Israel and some more - Author: martinpescatore (87.55.33.---)   Date: 17-Jan-09 23:01

turnofthetide wrote: >>Ove claims the exodus occurs on the death of Thutmose III. Then "Moses" has the temple archives stolen. Now Moses is claimed to be Senemut. But Sememut was of no consequence by the time of Thutmose III sole regency that lasted for decades after the passing of Hatshepsut. Senemut was the tutor of Neferure, who was older than Thutmose III. Do the math.

Yes, and Moses was much older than Tuthmosis III - it fits exactly, so what's your problem (other than your own lack of math)?

turnofthetide wrote: >> Manetho is unreliable and that is why he should be discounted at best.

This is a cliché and never factually proven or documented by any scientist. The continously repeating do not make it the least true. What about the writers of antiquity who had their opinions about him but never said that he is "unrealible", - are they, although close to the events, all wrong but you, 2,000 years later, you know better? Why do you mention it at all when you have not investigated it. This lack of method is not scientific but waste of time.

turnofthetide wrote: >> It is clear Ove has done a lot of work and he cites a lot of sources, and some of them are quite good. The problem is that in the midst of all his string citing he then makes wild speculations ....

The so-called "wild speculations" are in fact only a minor but necessary part and do not prove your arguments. So why mention them instead of disproving the many sources of antiquity in use? And why do you call them "wild" speculations when Ove von Spaeth in his research presents literally hundreds of solid indications, finds, proofs, and documentation - a work never done before and naturally coursing some surprise. You are prejudiced according to your choice of words, in other circles with respect for such a serious and deep research his approach is called - as normally - a hypothesis.

turnofthetide wrote: >> .... he then makes wild speculations and claims them to be facts. Interesting, those assertions always makes a molehill look like a mountain.

I have never ever by my reading of Ove von Spaeth's books, scientific papers, and other articles seen him claiming his thoughts on the events or anything else of the kind to be a fact as a truth. On the contrary:  his is presenting his views by some contexts and they are based on existing facts and data, but in the same time it is information that he gives everybody to use by their own choice.
          His politics presented openly in his preface of every book and also published on the Internet (for instance, cf. http://www.moses-egypt.net/book4/moses4-introduc_en.asp ) is seen here:
                    "... Many handed-down sources and findings have, for the first time, been put into a greater context all of which should be judged in its entirety. The book is not based on single sources or solitary decisions - rather, the focus is on the presentation of a long string of clues and indications; these may be considered a "special offer" to further research. ..."
          Again, you are trying to protect your lack of knowledge from being disclosed, and you are doing so by your untruthfully inventing things - this is stricktly unfair and a bad spirit of discussion. 

turnofthetide wrote: >> (concerning Ove mentioning:) "many Egyptologist were also educated in Greek and ancient Semitic languages" - >>>This goes back to the Victorians and this is why there was a concerted attempt by the goons in the Palestine Exploration Fund to bias any research in Egypt and Palestine to protect and exalt the Bible ... Old Ove seems to be unwittingly in the same tradition.

It is not about "the Victorians" - and you know it wery well - in his text surveying "Genuine Egyptian Source Documentation on Moses" at this address: http://www.moses-egypt.net/book-series/debates-continuing-c_en.asp , Ove von Spaeth writes "Previously", i.e. previously to our present time, regarding the well-known fact that (at least in the Northern European countries) the mentioned abundant education of the Egyptologists was still in use until ca. 1985.
          For instance, it is a fact that (provincialism is blooming) in the American Egyptologists' books and papers you only outmost rarely - if it happens at all - see any bibliographical references on the literature from the excellent French and German researchers' books in their own languages.
          You are defending outdated knowledge instead of being open to expanding the information, and there are here a lot of hitherto unseen data to pick up for your own use.
          Ove von Spaeth is highly experienced, well-educated and thus with the advantage of being able to draw information from a multiple of souces in different languages and in addition extensive contacts to a lot of other experts to assist with data as well as criticism. Concerning that you are defending and not really argumenting or making evaluations of the pro and cons, it would be fine to deliver more than cliches.

          Martin, - http://www.grahamhancock.com/phorum/read.php?f=1&i=259565&t=259534
-  (17-19.Jan.2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Discussion group, Game Trailer.com - Discussion Forums, 2 July 2007  -  opinions:
Have you read just one of the books in Ove von Spaeth's references?

GameTrailers.com Forums » Non-Gaming » General Discussion » Religion and Philosophy > Popular Misconceptions About Religion
_


Quote: - Originally Posted by P3RFECT -  When someone says they have proof. They must provide it. Even ignorant people.

People who actually think they found one really didn't. It was just their mistake. That they confused or biased. Or made a plain mistake. - I did, read back in this post, and others here by me. Allthough none of them by any measure covers what there is to know, for all the pieces to fall into place.
          Personally I would recommend warmly, the 5 volumes on the historical Moses from Ove von Spaeth. But for a better understading of Moses, his refference list is a very good starting point and give you an idea of excactly how much work deciphering the ancients ideas and spirtuality is.
          http://www.moses-egypt.net/book-series/moses_bibliography_en.asp
I can claim to have read less than 1/3 of those books, and that is on Moses alone. My specialty is symbolism, and as such, Moses is not a very important part of my own study, but a part of it none the less.
          For a very good study on the fertility cults and Gnostic communities near the Dead Sea and their connection to Christianity, John M. Allegro's workd are fabulous. He was headhunted to decipher the Dead Sea Scrolls being one of the best in his field, but when he started to write about what he really found in those scriptures as opposed to what the church wanted it to say, he was dropped like a hot potato.
          For a good historical view on Islam, though based on hadith litterature (hadith means stories, like Chinese whispers) Ibn Waraqs : why I'm not a muslim is mandatory reading. - And it goes on. For each point I have made, there is a whole field of study one have to undergo to get anywhere near the truth of the origins of these stories, and the question remains: do you want to know, and work hard for it, or is belief and comfort your path chosen.

abimelech, #92 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=5 -  (29.Jun.2007)

_ _ _

Quote:  - Originally Posted by P3RFECT - Yup, it's full of those things. Recording and telling stories of those things that has happened. Did you want a pg Bible version?

It says there where ordained by God, which is impossible to belive. And you comfortably skipped the most of my last post to you, that gave you the information on how to get smart on these things. Have you read just one of the books in Ove von Spaeth's references? any of Allegros? if you havent, then you are operating on belief alone, and youre doing it in contrary to a mountain of evidence.
          Example, Gen.15:   2:23  And he went up from thence unto Bethel: and as he was going up by the way, there came forth little children out of the city, and mocked him, and said unto him, Go up, thou bald head; go up, thou bald head.    2:24  And he turned back, and looked on them, and cursed them in the name of the LORD. And there came forth two she bears out of the wood, and tare forty and two children of them.
          So because the children were behaving like children do, God aprently send two she bears to slaughter them. But its all good, right?
          Edited: the word forty has been removed in this line "God aprently send two she bears to slaughter them."

abimelech, #98 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=5  -  (29.Jun.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  It says there where ordained by God, which is impossible to belive. And you comfortably skipped the most of my last post to you, that gave you the information on how to get smart on these things. have you read just one of the books in Ove von Spaeth's references? any of Allegros? if you havent, then you are operating on belief alone, and youre doing it in contrary to a mountain of evidence.

Impossible on what grounds? - You talk about go research this area. By not responding it doesn't mean I skipped it. Second, have you learned all the history of the Bible? Have you read the whole Bible. Have you done all the research on Ove von Spaeth's?
          So because, someone hasn't learned about somebody's researches, yet learned about hundred others things, means that person is only believing on faith alone?

P3RFECT, - #99, -  http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=5  -  (29.Jun.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  - 
Impossible on what grounds? - Second, have you learned all the history of the Bible? Have you read the whole Bible. Have you done all the research on Ove von Spaeth's?

Working with symbols, it is a very important book, as is the Quran, so thats a yes.

Quote:  -  So because, someone hasn't learned about someones researched yet learned about hundred others things means that person is only believing on faith alone?

If a particular research is important to understand a subject, then to some degree, yes. If you only read the reseach which confirm what you allready chose to belive, youre not really learning anything new. Im not saying that is what you do, but if you were really out to gain knowledge, the names dropped would have ringed a bell instantly.     ........  .......  .......

abimelech, #100 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=5  -  (30.Jun.2007)

_ _ _

1.) So you learned all the history of the Bible? You read the whole Bible. You done all the research on Ove von Spaeth's?
2.) Not if that person isn't aware of such research.
3.) k
4.) I'm not to fond of the Quran but, specific names for these versus please.
          To claim a book isn't the word of God because, you don't believe it is doesn't mean it's false. Sorry.

P3RFECT, - #101 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=6  -  (30.Jun.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  1.) Then say no, don't change the discussion by going to pagan cultures that aren't related to Christianity until after creation.

But they are in fact related. They are the very foundation upon which Christianity, and islam and Judaism is build.

Quote:  -  Here is a part comparison, http://tektonics.org/copycat/mithra.html

Yeah, I have seen it. had you carefully read my posts, you would know that I am well aware of this paper, and laughed when confronted with the DYO google search on acharya.s.

Quote:  -  2.) So you read everything the Scholars have done?

What scholars and on what subject specifically. My point with the litterature list is that each subject on its own, is subject to livetimes of study that in these years are being finnished and published, like Ove's.
          11 references on Mithra, most written by appologetics are excactly what I was reffering to in the acharya debate. This is not proper study, but fancyfull selection of facts, to fit ones own ideas. In faculty terms this is d- material.
          There are many good studies on Mithra and Christianity altso ones that reach the conclution that the interchange of ideas between Mithrites and Christians are superficial, but they are few.

P3RFECT, - #107 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=6  -  (1.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  1. yes we were
2.) the info at the bottom is the problem, and i have read 7 of those ref erences given, and the paper itself. That other people seem to echochamber eachothers mistakes on various new world order websites is nothing i want on me.
3.) what scholars, on which subject?

1.) You need to re-read buddy. We are talking about did you read all the Bible. You are incorrect.
2.) Wow, you must read really fast.
3.) Ove von Spaeth's, are you paying attention?

P3RFECT, - #114 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=6  -  (2.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  1.) So you learned all the history of the Bible? You read the whole Bible.

Sveral times over, yes. but it is unclear to me what you mean with learned all the story of the Bible. I have read them several times yes.

Quote:  -  You done all the research on Ove von Spaeth's?

No, that is why scholars work together in faculty environments, so each scholars doesnt have to reinvent the wheel over and over. But I have read somewhere near 1/3 of the same litterature that brought him to his conclusions, and he is highly recomended on the theological faculties. If you want to take the, "how do you know if its true then" fallacy, then you dont think very highly of people who devoted their entire lifes to these subjects.

Quote:  -  2.) Not if that person isn't aware of such research.

Now you are, but what Ove is doing, is sumerising work conducted through 150 years, and it took him the better part of 15 years to do so.

P3RFECT, - #117 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=6  -  (2.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  1.) And yet the quotes you make show the lack of knowledge in the Bible. I don't believe you have.

What quotes specifically, are we talking about? The direct quotations? mate, i didnt make those up nomatter how uncomfortable it may be to you that they are in there. This is just you being a yellow bellied coward, instead of pointing out my flaws, you just say that there are there....somwhere.

Quote: - 2.) Know the Bible could mean I know what the Bible is and what it represents. You have to be specific to say I know everything about the Bible.

And I haven't said that iI know everything about the bible, this is you posting a strawman. I have said i have read the bible, many times over. I even know parts of it by memory, this is stated 4 times by me, and i can find the quotations.

Quote:  -  Do you know the Lord of the Rings? yes, I know the lord of the rings. Doesn't mean I know everything about it. Just means I know it.

But having read it 15-20 times over for study, plus all the hours spent searching for specific parts, would mean i know it quite well, right?

Quote:  -  3.) But, you didn't answer the question. Do you know everything about that subject. Yes or No. It's easy to answer.

The subject of Ove's work? yes i do.    .......   .......   .......

adramelech, - #120 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=7  -  (3.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  1.)You done all the research on Ove von Spaeth's?

Quote: - Originally Posted by adramelech  -  No, that is why scholars work together in faculty environments, so each scholars doesnt have to reinvent the wheel over and over. But i have read somewhere near 1/3 of the same litterature that brought him to his conclusions, and he is highly recomended on the theological faculties.

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  3.) But, you didn't answer the question. Do you know everything about that subject. Yes or No. It's easy to answer.

Quote:  -  Originally Posted by adramelech the subject of Ove's work? yes I do.

But, I thought you said you didn't know. Interesting?

P3RFECT, - #135  - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=7  -  (1.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  But, I thought you said you didn't know. Interesting?

Interresting that you would mix my answers like that - you say,

Quote:  -  1.) You done all the research on Ove von Spaeth's?

- and then you quote me on this:

Quote: - Originally Posted by adramelech - No. that is why scholars work together in faculty environments, so each scholars doesn't have to reinvent the wheel over and over. But I have read somewhere near 1/3 of the same litterature that brought him to his conclusions, and he is highly recomended on the theological faculties.

- which was the answer to this:

Quote:  -  1.) So you learned all the history of the Bible? You read the whole Bible. You done all the research on Ove von Spaeth's?

- The answer to von Spaeth was isolated here. But we both understand that we have gone past eachother, so you state,

Quote: - 1.) You need to re-read buddy. We are talking about did you read all the Bible. You are incorrect

- My answer:

Quote:  -  1. and I stated, "several times, yes"

- then finally you clarify the Ove von Spaeth part, showing you knew full well I was unsure of the question whicb is why I asked whom you mean

Quote:  -  3.) Ove von Spaeth's, are you paying attention?

- and I answer,

Quote:  -  3.) yes I have read his reasearch, his conclusions, AND I have debated him on them. We being from the same 5 million people country with 2 theological faculties, were he is a common guest speaker. Other than that trye using the quote function, it makes the whole thing a lot easier.

- but youre not being dishonest, and pigs can fly, and trees grow into heaven.

adramelech, - #139 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=8  -  (9.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  No, that is why scholars work together in faculty environments, so each scholars doesnt have to reinvent the wheel over and over. But I have read somewhere near 1/3 of the same litterature that brought him to his conclusions, and he is highly recomended on the theological faculties. - If you want to take the, "how do you know if its true then" fallacy, then you don't think very highly of people who devoted their entire lifes to these subjects.

- this is not the answer to this:  - Quote: - Originally Posted by P3RFECT - You done all the research on Ove von Spaeth's?
- but to this:  - Quote: - 1.) So you learned all the history of the Bible? You read the whole Bible. You done all the research on Ove von Spaeth's?
- and the answer come only after you defined on my request, that you meant know ALL the stories like people who have spend their entire lifes on it. obiously i have not spend my whole life on it.
          Why do you insist to distort what i said?

adramelech, - #142 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=8  -  (9.Jul.2007)

_ _ _

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  How is it not the answer. I gave a question and you responded to it with that post.

AND I said I was unsure what you meant. So when you defined I did as well, why is this so hard for you to fathom? - Your strawmen is not my mistake. - You said you was unsure with the Bible discussion not about the Ove-von-discussion. - I know calling it a strawmen is how you run away from a conversation but, that doesn't change your hypocrisy.

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT - You done all the research on Ove von Spaeth's?

Right here is your response to my question above Plain as Daylight

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  No that is why scholars work together in faculty environments, so each scholars doesnt have to reinvent the wheel over and over. But i have read somewhere near 1/3 of the same litterature that brought him to his conclutsons, and he is highly recomended on the theological faculties. If you want to take the, "how do you know if its true then" fallacy, then you don't think very highly of people who devoted their entire lifes to these subjects.

You did not say, be more specific please during our whole conversation about the Ove-von.

Quote:  -  Originally Posted by P3RFECT  -  3.) But, you didn't answer the question. Do you know everything about that subject. Yes or No. It's easy to answer.

Quote:  -  Originally Posted by adramelech  -  the subject of Ove's work? yes i do.

Flip and Flop.

P3RFECT, - #145 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=8  -  (9.Jul.2007)

_ _ _

Ahh, I can see where we're missing eachother...I thought you where reffering to his litterature, as having fact checked Ove. No, i have only read roughly 1/3 of the books in his litterature list, but scholars need to be able to trust eachother so they dont have to reinvent the wheel over and over.
          Your'e right, it was my mistake, but its not a flip flop. Just to make it blatantly clear,
1. I have read the Bible several times over, and studied parts of it in depth.
2. I have read Ove's Thesis (his work), but have not checked him for every fact, or less than 1/3 of it.
          Still you're free to belive about me what you want to, but try and spend less time on me, and my person and more time on the information I provide you with, thank you.
          Edit: Altso you have to keep in mind that English is my 5th language, so there are nuances that i miss sometimes, like its the case here.

adramelech, - #146 - http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=112831&page=8  -  (9.Jul.2007)

Sidetop

¤ nntp.it » Newsgroups it.discussioni - 23 Settembre 2009  -  raccomandazione:
Moses was a real person

Mortal Online Forums > Not related to Mortal Online > Off Topic
Do You Believe in God(s)?

Moses was a real person. - There is this http://www.moses-egypt.net/default.asp . -And the Bible.

Beld, - Member, (Join Date: Jun 2009,  Location: Somewhere, Age: 27) - 8th July 2009, 19:15 #883 (permalink) - http://www.mortalonline.com/forums/14094-do-you-believe-god-s-23.html  - (8.Jul.2009)

-
Oh, my non-existing god... How on earth am I supposed to show you where it doesn't refer to Moses? How would that even be possible? "Here there's no reference, and not here and here and here and here and here...". You did not begin with saying where it does, and so I said it doesn't and provided sources for that as well as providing what the actual inscription talks about.
          That website is promotional for a series of books. If you want to claim there's proof for the existence of Moses there you have to point out what the proof is and where I can find it on the site. After a quick look I found nothing and what I read of his first book seems to be mostly fiction, as he somehow has a lot of details about the life of Moses that nobody has ever heard of.
          Oh, yeah the Bible.... I forgot that it has that list of historical sources in the back that proves anything. Or, wait?

Sando, - Member, (Join Date: Mar 2009, Location: Finland, Age: 21) - 8th July 2009, 19:46 #884 (permalink) - - http://www.mortalonline.com/forums/14094-do-you-believe-god-s-23.html  - (8.Jul.2009)

-
I just want to point out that there are some historical fact in the Bible. The Egyptians, The Cannaanites, The Red Sea, - and there are real cities. ...

Beld, - Member, (Join Date: Jun 2009,  Location: Somewhere, Age: 27) - 11th July 2009, 21:37 #890 (permalink)  - http://www.mortalonline.com/forums/14094-do-you-believe-god-s-23.html  - (8.Jul.2009)

 
 
3  DEBAT OF NYT OM OVE VON SPAETHS DATERING AF DET ÆLDSTE EGYPTISKE STJERNEKORT
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Saturnian Cosmology, Notes on the chronology, 5 August 2007 -  reference:
Saturnian Cosmology

On Saturnian Cosmology. The Egyptians had apparently established a calendar after 2349 BC, and in this era divide the dome of the stars into 36 segments to mark time (at night), which later became known as "decans" by the Greeks, because they are 10 degrees apart accros a 360 degree sky. These are first shown in the tomb of Senmut, 1473 BC, the Calendar Registrar and Visier to Queen Hatshepsut. [note 32]
          For an analysis of the images see Ove von Spaeth: "Dating The Oldest Egyptian Star Map", Centaurus, V42 (2000). Von Spaeth notes that the rock cut tomb was abandoned during construction in 1493 BC. The central portion depicts the circumpolar constellations. The circles represent 12 months (of 24 divisions each). A portion of the decans and planets are shown on the bottom. Von Spaeth suggests the planets show a conjunction of all the planets, except Mars, in 1534 BC. Later tombs duplicate this arrangement when the conjunction is repeated (with Mars).

jno Cook, - Saturnian Cosmology - Appendix: Notes on the chronology, - saturniancosmology.org/chron.php  - & -  jno@saturniancosmology.org  -  (5.Aug,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Crystalinks.com, Metaphysical and Science Website, World Axis and Ancient Sky, 28 June 2007 -  info:
World Axis and Ancient Sky

Posted. Thank You!
From: Ellie [mailto:ecrystal@nyc.rr.com]
Sent: 28. June 2007 18:14
To: info@moses-egypt.net
Subject: axis mundi

Crystalinks: The Dragon and the Pearl, Axis Mundi, Identifying Hatshepsut's Mummy, -  http://www.crystalinks.com/elliesworld.html
          Axis Mundi goes to the Rod of Asclepius or Rod of Hermes, the symbol of medicine. The similar caduceus or staff is the axis itself, and the serpent (or serpents) are the guardians or guides to the other realm. It is a common shamanic concept, the healer traversing the axis mundi to bring back knowledge from the other world.
          The axis mundi connects heaven and earth as well as providing a path between the two. The axis mundi is commonly represented as a rope, tree, vine, ladder, pillar or staff, among other things. - Sometimes, depending on representation and belief system, the axis mundi is considered explicitly male or even phallic. - Many religious structures explicitly mimic axis mundi.

          Structures such as maypoles in pre-Christian Europe, linked to the Saxons' Irminsul, and totem poles among Pacific Northwest Native Americans also formed local or temporary world axes.
- Other times a specific plant is considered the axis mundi.
          In some Pacific island cultures the banyan tree, of which the Bodhi tree is of the Sacred Fig variety, is the abode of ancestor spirits. The Bodhi Tree is also the name given to the tree under which Gautama Siddhartha, the historical Buddha, sat on the night he attained enlightenment. 
          Other corrolaries include Yggdrasil of Norse mythology, Jievaras of Lithuanian mythology, the pre-Christian Germanic peoples' Thor's Oak, the Sefirot of Judaism, the Chakras common to many Eastern religions, and the Trees of Life and Knowledge of Good and Evil in the Garden of Eden.
          Examples of Axis Mundi: World Axis and Ancient Sky:
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp ,The Mystery About the Senmut Star Map

Ellie Crystal, - Metaphysical and Science Website, crystalinks.com, Created and Designed by Ellie Crystal. Copyright 1995-2007, - Axis Mundi - http://www.crystalinks.com/axismundi.html   -& -  http://www.crystalinks.com/dragonaxismundihat.html  -  (28.Jun.2007)

¤ Mail, den 9. september 2007  -  mening:
Stjernetraditioner hos fortidens folk

Jeg har med stor interesse fulgt din artikelserie på VisdomsNettet - om stjernetraditioner hos fortidens folk. Den er fantastisk godt skrevet og yderst belærende. Så du skal have en varmt tak, jeg er stor beundrer af dine artikler.

Hans Baron Anckarstjerna, journalist, red., HistorieJournalen Europa  -  (9.sep.2007)

¤ Læserbrev - 11 juni 2009  -  mening : 
Tycho Brahe - og en ren guldgrube af viden

Angående Ove von Spaeths tekster om Tycho Brahe, - tak for endnu en fremragende beretning. Det har igen givet mig ny viden. Begejstret er et meget, meget, mildt udtryk for min glæde over også denne tekstsamling. Hvor er den dog velskrevet. Det var direkte velgørende at læse. Medrivende, bare så spændende og samtidig informativt. Et brag af en fremstilling. Også den allerstørste ros for billedmaterialet. Formidabelt.
          Samtidig med at det har været en utroligt givende oplevelse at læse dette, så var det for meget meget centralt således i teksten at få understreget, at Tycho Brahe faktisk kan opfattes som "grundlæggende for videnskabelig disciplin", som bogen fremhæver flere steder.Måske burde dette element udvides, fordi det vil understrege betydningen af, at vi har et så godt kendskab til ham og hans forskning som overhovedet muligt.
          Jamen, jeg har ikke ord for min begejstring. Det er bare SÅ fængslende. Jeg synes godt nok, at jeg har studeret historie hele mit voksne liv - og der var mange dele af beretningen, jeg kunne genkende. For nogle år siden læste jeg om Alexander den Stores astrologiske interesser - og der var også dele af dine informationer omkring magtspillet mellem Colbert's nej til astrologer - og så kongernes tilsidesættelse af dette, hvilket jeg har set før i andre sammenhænge.

          Desuden afsnittet om Basilisken har jeg selvfølgelig læst godt og grundigt igennem, for den var yderst informerende - ikke mindst for mig med en solid baggrund i græske myter. At læse om basilisken dræberevner og så sammenholde det med gorgonen Medusa (som teksten også gør) var både spændende og tankevækkende. Selv om Medusa kun med sit blik forstenede beskueren, så er der for mig ingen tvivl om, at det er samme sagnkoncept, der ligger bag.
          Jeg finder det også virkelig interessant at se, at byen Basels navn hos alkymisterne kobles sammen med en sagnkreds. Egentlig var det måske en tanke værd, om der var andre bynavne, der direkte hidrørte fra mytologiske/astrologiske/astronomiske navne eller begreber.
          Det er dog utroligt, som de spændende oplysninger bare fortsætter og fortsætter. Men endnu en gang skal siges, at det er fremragende stykke forskning, hvor der sætters så mange relevante ting sammen, så der kommer en ny forståelse frem for mig og sikkert alle andre læsere. Man får viden og indsigt i et klart og tydeligt sprog, hver gang man læser noget fra denne forfatters hånd. Der er en anden ting, som jeg læste med særlig interesse. Det var de steder, hvor Ole Rømer inddrages, idet jeg har godt kendskab til nogle eksperters arbejde om ham - godt at se ham også i denne sammenhæng.

          Og den måde, selve Tycho Brahe inddrages på i afsnittet om videnskaben, er ganske enkelt fremragende. Han fremstår her som en helt central person - og det er vigtigt for læseren. Jeg er desuden lidt overrasket over den meget betydelige tænkning - og viden - som flere græske tænkere udviste - og som jeg synes er godt indarbejdet her.Teksten i sige selv kunne enda være grundlaget for en selvstændig afhandling om græske tænkere - med særlig vægt på naturvidenskabelige opdagelser/genopdagelser - og dermed deres betydning for os i dag.
          Mens jeg har undervist i oldtidskundskab i mange år - og læst ganske meget - har min og de studerendes hovedvægt for det meste været lagt på etiske elementer, på etiske debatter - efter det klassiske Platon-citat: Kend dig selv! - etc. Derimod har den foreliggende tekst faktisk mange ting med af mere naturvidenskabelig karakter, som jeg gerne så udbygget netop i en helt anden bog/tekst.
          Som der står i en overskrift i den sidste del af teksterne, så må det have været en kulturchok for mange at opleve/gennemtænke de opdagelser, som ikke mindst Tycho Brahe stod for. Det var også interessant at læse den lille vinkel, der i indholdet er forbundet med bl.a. Newton og Goethe. Jeg havde tysk som bifag i sin tid, og jeg var faktisk meget fascineret af alt det, Goethe udrettede ved siden af det egentlige forfatterskab. Han var faktisk en ganske betydelig person i datiden. I øvrigt er det nyt for mig at læse, at Tycho faktisk er udviklet fra Tyge.
          Undervejs er det rigtigt godt, at der her meget klart og meget strigent fastholdes Tycho Brahes betydning. Det er vigtigt og er jo den røde tråd gennem hele værket. Som nævnt, de indsatte illustrationer er i hvert for mig af uvurderlig positiv betydning. Yderligere, samlet set er dine tekster, eller rettere hver som en hel bogs enkeltdele, en ren guldgrube af viden. Efter min mening er der potentiale til en engelsksproget udgivelse. Jeg kan ikke andet en glæde mig voldsomt til, hvad der kan komme som det næste.

Jens Jørgensen, forfatter, M.A. historiker, tidl. rektor, - jens@slagelse....  (Byråd) -  (11.jun.2009)

¤ Nyhedsbrev, Visdomsnettet.dk, 1. september 2008  -  info om artikel: 
Pilgrimsfærd på 'Stjernevejen' til Santiago de Compostella

Det er populært at tage på pilgrimsvandring, og for mange er turen en stor oplevelse, der medfører dybere selvindsigt og indre ro.
          Men hvor mange kender historien bag nutidens åndelige valfarter - eksempelvis forbindelsen mellem ruterne og stjernehimlen? På VisdomsNettet.dk afdækker forfatteren Ove von Spaeth dette spændende mysterie i denne artikel "Stjernevejen og åndelig valfart".
          Han fortæller blandt andet, at engang i 800-tallet e.Kr. proklamerede kirken, at en grav, der mentes at indeholde apostelen Jakobs hovedskal, var fundet et sted i Nordspanien. I traditionen er hovedskallen som relikvie flyttet hertil, hvor han ifølge traditionen havde missioneret.
          Denne reelt 'dobbeltbundede' rute i Spanien til et særligt helligsted har stærke paralleller til Paulus' tredje rejse, der symbolsk synes at følge et himmelmønster af udvalgte sigtelinjer mellem stjerner, der var tillagt særlig betydning:  Et system velkendt i de gamle religiøse kulturers overvældende optagethed af stjerneverdenen.
          Direkte link til artiklen:  http://www.visdomsnettet.dk/a-496/

VisdomsNettet, - nyhedsbrev@visdomsnettet.dk - September 2008 - http://www.visdomsnettet.dk  - (1.sep.2008)

Dele af artiklen er fra Ove von Spaeths bog "Den Hemmelige Religion", som er bind 4 i hans bogserie "Attentatet på Moses".

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Golden Age Today  -  October 2008  -  historical info: 
The Hathor temple and the Pleiades

Welcome to the third edition of Golden Age Today. We have just released a new selection of articles for the October-November issue. Our latest selection covers such diverse topics as the Precession of the Equinoxes, the dimensions of the shadow world and ...
_

Golden Age Today - Oct-Nov 2008
The Pleiades
Written by Hans Konstapel

          "... The Temple of Hathor in the ancient city of Denderah was dedicated to the goddess of love and the stars of Hathor: the Pleiades. A star clock in the temple celebrates the Pleiades, marking the greater center on which our solar system revolves, taking 25,827.5 years to complete one cycle.

http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp (The Map of the Temple of Hathor).

          In Egypt, in the year 2170 BC, on the first day of spring, at precisely midnight. the Pleiades were visible through the south passageway of The Great Pyramid. Cheops contains fascinating mathematical correlations to the Pleiades including, the seven mystical chambers. ..."

Hans Konstapel, (22-4-1951, 1:02, Leiden), - personal website: hans.wyrdweb.eu - http://goldenagetoday.com/departments/golden-age-articles/36-article-page/327-the-pleiades  - (Oct.2008)

¤ Swicki Directory, Eurekster, June 2007  -  directory:
Now revealed in Ove von Spaeth's papers

Swicki community powered - take a tour - get your own swicki - explore swicki directory - about eurekster - login - Hatshepsut : Senmut
_

Steward Senmut,
Senmut is shown squatting with his robe wrapped around his knees, the typical ... Senmut is one of the well-known characters of Egypt of the New Kingd...
http://www.homestead.com/wysinger/senmut.html
_

World-axis, Senmut and sky tradition,
Ancient information traces contained in Senmut's star map, now revealed in Ove von Spaeth's book-series "Assassinating Moses"
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut5-world-axis_en.asp
_

Egypt: Archaeology,
... Senmut, was the lovely Djeser-Djeseru (part of a complex of buildings ...
http://ancienthistory.about.com/od/egyptarchaeology/
_

Senmut,
El cuerpo de Senmut había sido momificado según la tradición y, entre ... Osiris recibió el alma de Senmut casi sin inmutarse, este último tenía ... ...  Lyzzie: Julio 2004 Archivos
http://www.zonalibre.org/blog/Lyzzie/archives/2004_07.html

Swicki Directory, Eurekster, - http://hatshepsut-swicki.eurekster.com/Senmut/  -  (June,2007)

¤ Om Tycho Brahe, Informationsbrev fra Astrologisk Museum, juni 2006  -  artikel:
En fascinerende opgave

"... Octotropos:  En tredje ejendommelighed er, at Tycho til samtlige disse små syzygiahoroskoper vælger at benytte det antikke ottehussystem, octotropos, og ikke det allerede dengang helt almindeligt benyttede tolvhussystem, dodekatropos, som vi kender og anvender med største selvfølge den dag i dag.
          Historisk står vi dermed over for et tydningsteknisk mysterium: Hvordan aflæste Tycho disse otte huse? Langt størstedelen af Tychos astrologiske tekster foreligger alene på latin og er endnu ikke oversat til dansk. Den eneste pålidelige kilde, som har alle disse tekster med, er danskeren J.L.E. Dreyers monumentale arbejde, Tycho Brahes samlede værker, Opera Omnia i femten bind.
          Heri findes også det værk, som Tycho lod udsende 13 år senere under sin assistent Elias Olsen Morsings navn, Diarium Astrologicum et Meteorologicum fra 1586, Bogen er udgivet et år efter at paven lod astrologien lyse i band. Lærde folk i Europa roste Tycho for ikke at lade et så astrologisk værk gå i eget navn. Bogen indeholder 48 syzygiahorosko-per, fire for hver måned, med en ganske udførlig tydning med særlig henblik på vejrliget.
          Historiker med astrologisk kendskab, Ove von Spaeth, har foreslået, at disse vejrforudsigelser sammenholdes med de vejr-optegnelser, der foregik på Hven i samme periode. Hvilket ville være en fascinerende opgave at stille sig til undersøgelse af de anvendte teknikkers effektivitet og afdækning af eventuelle mangler. ..."

Claus Houlberg, Faghistorie: Tycho Brahes horoskopteknik, "Sophie", Informationsbrev fra Astrologisk Museum, nr. 13, pp. 6-7 - www.asmu.dk/Download/nyhedsbrev/4.aar/Sophie13.pdf  - (jun.2006)

¤ Thunderbolts Forum  -  5 February 2011   -  ideas for our attention:
The Pleiades Constellation and Senmut's Star Map

Thunderbolts Forum  - For discussion of Electric Universe and Plasma Cosmology  -  Board index ‹ New Insights and Mad Ideas - Bill McDonald's General Composite of the Roswell Spacecraft - http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3947&start=105   •  512 posts  •  Page 8 of 35

Beyond the boundaries of established science an avalanche of exotic ideas compete for our attention. Experts tell us that these ideas should not be permitted to take up the time of working scientists, and for the most part they are surely correct. But what about the gems in the rubble pile? By what ground-rules might we bring extraordinary new possibilities to light?
                                                                                              Moderators: arc-us, MGmirkin
The Pleiades Constellation and Senmut's Star Map
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp 
          (Excerpts of the Ove von Spaeth texts and findings:)
          In all ancient Mediterranean civilizations the constellation known to us as the Pleiades had a most important role. It served as a celestial marker or sign for one of the year's great events, i.e. the springtime's arriving rain or flood. In fact, these stars were thought to be connected, in a meta-astrological sense, with the concept "blessing".
          Thus the Pleiades were signalling and initiating "the wet season" which then became more enhanced by other signals from a next following star group, the Hyades, in Greek 'to rain'.
          Later in antiquity, Greek and Roman authors enjoyed to write about the especial popular stellar group of the Pleiades, to which there already existed several mythological accounts.
          Some of the Egyptian temples have been constructed in a way connecting to the star of Sirius when - each year in the summer after a period of invisibility of 70 days - Sirius rose together with the sun (i.e. Sirius's Heliacal rising) that the light would travel down the temples' main corridor and reach the innermost sanctum of the temple. Here, Sirius would in that moment place its light at the altar, and this light from Sirius (Sothis) was then considered as being transformed into Sobdet which is the name of Sirius as Egyptian star god. This divinity was a special version of Isis, the greatest goddess.
          Also, it is the case with the Egyptian temple of Isis in Denderah, a temple build as a copy of more ancient temples. Similarly here when the altar was lighted by the beam, the star Sirius (Sothis) was thought to be transformed into the divinity Sobdet.
          On the basis of the same understanding a similar principle was already involved in connection with previously mentioned Hatshepsut's Temple of Hathor, which with its axis directed at the line of winter solstice, even also could receive the beams of the (in the mythology: seven) Stars of the Pleiades. This was interpreted in a way that the light consisting of the seven beams were being transformed into the Egyptian celestial goddess Hathor's seven female judges to judge mankind.
          Even though we can only see 6 Pleiades in the sky it is a fact that all the way from Greece throughout to the South Pacific, and - notice - also in Pre-Columbian North America, accounts everywhere tell about "the seven stars of which one is gone". ... ...
         (>>> Continue here: http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp )

Lizzie, - Sat Feb 05, 2011 6:32 pm  - (Posts: 2868 - Joined: Thu Apr 03, 2008 7:55 am) Bill McDonald's General Composite of the Roswell Spacecraft  -  http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3947&start=105   -  (5.Feb.2011).

¤ abovetopsecret.com  -  18 May 2010  -  debate:
The Egyptian astronomical system - Spaeth, Bauval, Hancock ...

http://www.abovetopsecret.com/forum/  - This topic is in the [HOAX!] discussion forum. (rss) - Alleged NASA-Affiliated Astronomer Deciphers 'Intelligence' Signal From Nearby Stars
_

- reply posted on 18-5-2010 @ 10:58 AM by dcmb1490
          Hello, - I don't think Cosmicpixie is part of this. But the rest of the original cast, stink to high heaven in a bid to sell books, IMO.
          I'm digging and digging and it smells worse the deeper you go. IMO the radio signal tied into the book and was going to reveal something to shoot sales to the moon or to Karne's home world.
I'm currently researching:
          1.  Birgitt Lederer - Lives with Wayne Herschel in South Africa and translates German into English. Co-wrote the hidden records.
          2.  WR Fix - A king (going back more than 4000 years) referred to in author WR Fix’s book,‘Star Maps’,corroborates exactly Wayne’s theory that the Pleiades star cluster is the legendary ‘Leg of the Bull’ constellation that was revered by the Egyptians as the imperishable.
         3.  James Van Gruenen,Wayne Herschel, mr michael hesemann, Judy Faltskog - R. Lee, The Aenstrean Revelations, Kalihari incident, James Forbes, Cristo Louw, Benita van Eyssen, Elizabeth Klarer, Ove von Spaeth, Robert Bauval, Graham Hancock, Roy Bodie, Dr I.E.S. Edwards, Adrian Gilbert.

          Wayne Herschel claims the Sphinx is Leo in star charts (not new others claimed this before him) He seems to state a lot of previous therories, he just put them all together in a book.
          One quick debunk:  "Also, zodiac constellations are not Egyptian, and there is no evidence that Leo was recognized as a lion by anyone, least of all Egyptians, 12,500 years ago."
          The Egyptian astronomical system was completely different from the Mesopotamian scheme that eventually gave us the zodiac. The oldest Egyptian representations of a lion constellation are New Kingdom, and there is good evidence that the Lion is not Leo. The zodiac we know was not introduced into Egypt until the Ptolemaic period, and it is a Graeco-Roman transplant.
          "If the star-aligned shafts in the Great Pyramid tell us the Egyptians wanted the north sides of their pyramids to face the northern sky, and south sides of their pyramids to face the southern sky, why would they arrange Giza with the southernmost pyramid matching the most northern star of the Belt and vice-versa? If the Egyptians intended the Giza pyramids and the Sphinx to reflect the arrangement of the sky in 10,500 B.C., why is the Sphinx on the wrong side of the Nile? In fact, Bauval and Gilbert had to turn a map of Egypt upside-down to get the Giza pyramids to match the stars in the Orion Belt."   - source:  www.margaretmorrisbooks.com...
          0ALIGNMENT - Anyway still digging and money,websites,books,etc (the almighty dollar) appears to be the real motivator in this story. 

dcmb1490, - abovetopsecret, posted on 18-5-2010 @ 10:58 AM  -  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread567583/pg67 - (18.May.2010)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Nyhedstjenesten, Astrologisk Museum  -  23 maj 2010  -  rekommendation:
En guldgrube af indsamlet viden - e-bøger om stjernelære - et fantastisk online bibliotek

Nyhedstjenesten, Astrologisk Museum, Verdens første astrologiske museum. Stiftet 1999 med det formål at give offentligheden et dokumenteret kendskab til det astrologiske fag og dets historie. Museet registrerer internationale publikationer og institutioner med forskningsprojekter, og den igangværende debat om forskning.
_

Korte nyheder, data og meddelelser fra museet
søndag den 23. maj 2010
e-Bøger om stjernelære i historien

Museet har netop fået nys om et fantastisk online bibliotek med korte og dybt seriøse e-bøger til gratis download. Det består af værker, forfattet af astrologen og historikeren Ove von Spaeth, og de kan alle hentes her:
http://www.moses-egypt.net/zenith-files_da/e-boger_gruppe1_da.asp

Dette er en guldgrube af indsamlet viden om astrologi og historie. Ud over 'stjernelæren i historien' er der desuden bøger om 'kosmos og reinkarnation' , 'Plejade-stjernerne og Atlantis' og 'afkodning af verdens ældste stjernekort'.  Og det kunne måske også have interesse at kigge på denne gruppe værker:
http://www.moses-egypt.net/zenith-files_da/e-boger_gruppe2_da.asp

Astrologisk Museum, - Nyhedstjenesten - http://astrologiskmuseum.blogspot.com/ København  - (23.maj.2010)

¤ Historical riddle  -  23 May 2010  -  question:
Horrible event and heliacal Sirius on Pharmuthi 26th

In a book printed in 1982, I found a statement that something horrible occurred in Egypt in a year when the heliacal rising of Sirius occurred on the date Pharmuthi 26. Yes, I have tried to contact the author.
          When Persia invaded Egypt, the heliacal rising of Sirius presumably occurred on Pharmuthi 26. But I have the impression that the story is older. Which would mean that the horrible event occurred in the mid or late 19th century BCE.
          Some early printed books mention either a comet or the Greek god Phaethon at this time, but none mention month or day. I have checked Manetho, and for dynasty 12 he makes clear that there was one king which later became legendary. But, not any text to my knowledge mentions Pharmuthi 26.
          I checked on the internet, but only found that many early Christians in Egypt believed that Jesus was born or alternatively died on Pharmuthi 24, 25 or 26. Since you are so familiar with the relevant literature, I guessed you have seen the "Pharmuthi 26" story somewhere.
From Pharaoh Sesostris III an indication exists that Sirius had its heliacal rise during the month of Pharmuthi.
          Göran Johansson, - Astronomer, Sweden. - Sun 23 May 2010 19:41 - (23.May.2010).
###
-- Thanks for the interesting information. - Preliminarily I can say that the dates of Pharmuthi 24, 25, or 26 certainly have to do with Easter (and thus the crucifixion of Jesus - obviously correct, according to the early Christians of Egypt) since the Pharmuthi is the eighth months in the Coptic calendar (being Pa-n-mn-t or Renwet as the Egyptian eighth month) and is placed from approx. 27th March till 25th April.
          Regarding the incident in the 1800's BC, I am having this examined by Egyptology. But it was hard to find something here in this case. I will let you know if more can be discovered.
But is your source correct? Sirius rises heliacally (with the Sun rising) after the famous 70 days ("the dog days"), i.e. in August and probably not in April. We should obtain more information.
          In a later part of Egyptian history, when Parmuthi was a spring month, an existing source has 27th Parmutit as: "End of the World by Sekhmet".
          It seems that the "terrible day" is a festival of the dreaded goddess with lion's head, Sekhmet. Maybe in this context it's just the featuring of the expression "terrible" that could have made some misunderstanding to develop.
          Regarding Pharaoh Sesostris III:  -- Khakhaure Senusret III (also written as Senwosret III or Sesostris III) was a Pharaoh of Egypt ruling from 1878 BC to 1839 BC.
          Ove von Spaeth  -
###

Thank you very much. I tried to find the book you wrote about ancient Egyptian astronomy but unfortunately had no Swedish research libraries bought it.
          I think you have largely solved the problem. My source of Pharmuthi 26th has accidentally pict the wrong day. So instead he should have written Pharmuthi 27th.
          If the festival was known and practised in 1800 BC, or earlier, the event would of course be related to the year when Sirius had his heliacal rise on that particular date.
          Göran Johansson,  - Astronomer, Sweden. -  Mon 24 May 2010 20:23  -  (24.May.2010).

¤ eastside astronomy society, June 2007  -  reference:
moses-egypt.net - book-series

Eastside astronomy society, a ptolemy's astronomy resource
_

The History of Physics
... The works of Ptolemy (Astronomy) and Aristotle (Physics) were also found to not always match everyday observations. An example of this is an arrow flying through the air after leaving a bow ...
www.newsdial.com/science/physics/physics-history.html

Facts about Ove von Spaeth's 5-volume work on the historical Moses
... research still in use today, is a piece of work in French piece by Delambre from 1819 about Ptolemy's astronomy. Besides, it was essential to the present writer's investigations, that in The Royal ... http://www.moses-egypt.net/book-series/moses_info+faq_en.asp

Vault of Heaven Star Map
... Vault of Heaven." This was meant to represent astronomy, science fiction, the alien, the night and ... ... were largely drawn by the Greek astronomer Ptolemy, with others added over the years from other ... http://www.templetons.com/brad/starmap.html

eastside astronomy society, - astronomyhere, ptolemy, http://www.astronomyhere.info/ptolemysastronomy/  -  (June,2007)

¤ Stjernerne, Løvens Hjerte - stjernen alpha Leo, - opdat sommer 2007  -  reference:
Måske en astrologisk hemmelighed ...

Løvens Hjerte - stjernen alpha Leo: Navnet Richard Løvehjerte er næppe tilfældigt, men måske en astrologisk hemmelighed ... Artikel af Ove von Spaeth
tidl. publ. i Stjernerne, feb.2000 (ed.note: sommer 2007 opdateret på website)

Arlette Gürtler, red. - http://www.astrology.dk/news/news_stjernerne_0002_content.htm

¤ Discussiongroup - Ancient & Lost Civilizations: astronomy - August 2007  -  debate:
The Great Pyramid-Ancient Observatory?

"Ancient & Lost Civilizations" - The Great Pyramid - Ancient Observatory?
This thread is in the mysterious forum group.
_

The Great Pyramid-Ancient Observatory? - Has any one heard the theory that the Great pyramid was used as an Astronomical Observatory? This seems to be the most logical explanation to me so far.
          With the pyramid approximately half built (summit of the Grand gallery)with a truncated top they used the Grand Gallery to observe the stars, a meridian slot .The observer would have been able to watch the transit of each star as it passed. A reflecting pool at the bottom would have been used to note the exact time of its transit.
          This theory also explains the notches cut along the Gallery ramp, 27 watchers used the notches for a bench. This would have been a very accurate method of recording the heavens.

earth2  - posted on 16-6-2007 @ 10:47 PM  - http://www.abovetopsecret.com/forum/thread287544/pg  - (16.Jun.2007)

-
Alternatively, you could use a stick and a piece of string.

Marduk - posted on 18-6-2007 @ 03:22 AM  - http://www.abovetopsecret.com/forum/thread287544/pg  - (18.Jun.2007)

-
          Yea, you can find the north star with a string but the Egyptians knew about the 26000 year precession of the equinoxes. And I dont think you can do that with a string. To me that takes very precise measurements. The pyramid is as close to a modern telescope as you can get.
          This is an interior view of the Grand gallery showing how it could have been used to observe the sky at night.
          There is also a theory that the chamber beneath was used to take the time measurements where it remains 68 degrees and constant barometric pressure is held. Which would be required to take exact time measurements. This is how the pyramid originally looked.

earth2  - posted on 15-8-2007 @ 10:10 PM  - http://www.abovetopsecret.com/forum/thread287544/pg  - (15.Aug.2007)

-
          No, haven't heard that one. - They didn't make any good star maps (unlike the Sumerians, who did have observatories) and they didn't record the movement of the planets with any accuracy. Societies with sophisticated observatories do both those things.
          Aye... but take a look at the maps of the sky we have from the ancient Egyptians:
www.moses-egypt.net/star-map/senmut-files_survey_en.asp
          They're not very accurate. It's hard to make out what they assigned to which groups of stars (the lion *might* be our constellation, Scorpio) and what distance they are from each other.
          And they don't seem to have known about the precession of the equinoxes. The Maya did, however. They had superb observatories.

Byrd  - posted on 16-8-2007 @ 09:28 PM  - http://www.abovetopsecret.com/forum/thread287544/pg  - (16.Aug.2007)

The mysterious forum group. - This thread is in a forum moderated by: Umbrax, junglejake, Spiderj, thelibra, Duzey, Jbird, kleverone.

¤ astrologihuset.dk, efterår 2006  -  reference:
Tværvidenskabelige studier

astrologihuset.dk, - AstrologiHuset - Nørrebrogade 66D, 3.sal - 2200 København N - Tlf. 36 45 05 45 -  Fax 36 45 05 52  
_

Verdens ældste stjernekort, opstillet af Egyptens storvesir Senmut for 3.500 år siden - udforsket af Ove von Spaeth og sat i forbindelse med hans tværvidenskabelige studier af den historiske Moses' skæbne og mysterium: www.moses-egypt.net

AstrologiHuset, - www.astrologihuset.dk - horoskop@astrologihuset.dk  - opdat. (efterår,2006)

¤ Answers Home - Forum - Astronomy & Space, 16 October 2007  -  references:
The 3500 year-old Egyptian star map - see it here

Answers Home - Forum - Astronomy & Space - http://au.answers.yahoo.com
_

I want to know who has make the first atlas book for space ... .

noha z, - Answers Home, (member since: 01 December 2006) - http://answers.yahoo.com.au/question/index?qid=20071016110031AAaxuo8  -  (16.Oct.2007)

-
Answerer 2
          The oldest known writing that would qualify as a map in the way we think of it today is this: http://www.chinapage.com/astronomy/chart/celestialchart.html . This is a map that was drawn up in approximately thirteenth century China. 
          There are also much older descriptions of the heavens, limited charts, and so on. Probably the oldest of these is a 3500 year-old Egyptian inscription on the ceiling of an ancient tomb. You can see it here: http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

canopus, - Answers Home, (member since: 02 October 2007) - http://answers.yahoo.com.au/question/index?qid=20071016110031AAaxuo8  -  (16.Oct.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Welcome to Wikibin, on Wayne Herschel  -  autumn 2009,  -  survey: 
It is built, in part, upon the work of Ove von Spaeth

Wayne Herschel:
          Born in 1959, Wayne now resides in cape town, South Africa. He is an amature astronomer and symbologist. Herschel is the co-author of the book The Hidden Records.
Publications:
          Herschel's work regarding the purported pyramid star map connection is embodied in the self-published work The Hidden Records. It is built, in part, upon the work of Ove von Spaeth, comparative star patterns which are purported to match architectural monument layouts, and work by Robert Bauval known as Orion Correlation Theory (OCT). Bauval's theory claims that the three middle stars in star constellation Orion's belt mirror the position and scale of the three largest pyramids of the Giza pyramid complex in Egypt.
          Herschel argued that Bauval's theory could be applied in a much larger context and he claims to demonstrate that detailed star maps are represented in:  nearly all Egyptian Pyramids; pyramids in Tikal, Guatemala; Teotihuacan, Mexico; Angkor, Cambodia; ancient mound structures near and related to Stonehenge.
          In his latest claims, Herschel says he has deciphered an important pictogram from a grimoire called the Key of Solomon (British Library Oriental MS 14759, dated to the 17th or 18th century), which Herschel takes to reveal similar secrets about the "celestial origins of humanity".
Reception:
          Herschel has been interviewed by local and regional African periodicals such as The Sunday Argus,  The Daily News,  and Sunday Times KZN,.
          He has been guest on several talk radio shows including Coast to Coast AM,  Unknown Country,  RedIce,  and The Hillary Raimo Show.

Wikibin, -Welcome to Wikibin, - concerning "Wayne Herschel" - pm - http://wikibin.org/articles/wayne-herschel.html   -  (autumn,2009)

¤ search.jubii.dk - Stjernekort, oktober 2007  -  referencer:
Jubii Verdenssøgning - stjernekort

Jubii Verdenssøgning :  Stjernekort - 706 resultater
_

Tycho Brahe Planetarium - Velkommen til Lille Bjørn - astronomi for børn og ...
http://boern.tycho.dk

SolStation
SolStation.com is a subsidiary of the Sol Company ... On-line Star Maps - Right click and drag to view the local stars in 3D. Double-click to learn more about ...
http://www.solstation.com/index.html

* Stjernekort +246stjerne+
Det kan af og til være sjovt at kunne lave sine egne stjernekort. Det første stjernekort er ganske simpelt lavet ved at plotte de relevante ...
http://www.246.dk/stjerne.html

* Senmuts stjernekort afkodet
Fri download'ing af Ove von Spaeth's afhandling 'Dating the Oldest Egyptian Star Map', om hans nyorienterende opdagelser i Senmuts 3.500 år gamle stjernekort
http://www.moses-egypt.net/stjernekort/senmut3-afhandl_da.asp

* Antikke stjernekort og illustrationer fra tiden mellem 1680 og 1880 - ...
Antikke stjernekort og illustrationer fra tiden mellem 1680 og 1880 af Visual Language. Fotosearch Stockfotografering og Stock Footage hjælper dig med at finde ...
http://www.fotosearch.dk/visual-language/antikke-stjernekort-og-illustrationer-fra-tiden-mellem-1680-og-1880/VSL111/

search.jubii.dk, Stjernekort  -  http://search.jubii.dk/cgi-bin/pursuit?query=stjernekort&cat=loc&enc=utf-8&SITE=dk  -  (Oct.2007)

¤ Den Danske Astropaedi, - Biografier: Sophie Brahe, - september 2006  -  artikel:
Von Spaeths meget omhyggelige undersøgelse

Den Danske Astropaedi / Biografier: Sophie Brahe, - 1559-1643. - Vi har kun Tycho Brahes ord om hendes alder. De optræder i en senere tilføjelse (tidligst fra 1588) til hans første værk De Nova Stella. hvor han praler lidt af sin kloge lillesøster og nævner, at hun blot 14 år gammel bistod ham i nogle observationer af en måneformørkelse i 1573, han havde forudsagt ville indtræffe. - Ud fra denne kilde var Sophie altså født i 1559.
          Spekulationer om hendes fødselsdag er mange. Ofte peges på den 24. august, men også andre datoer er nævnt. Tychos første biograf, Gassendi, omtaler en fødselsdato tre år tidligere, den 22. september 1556. Normalt tages Tychos ord dog for gode varer, men tvivl er der sået. Imidlertid er der en tredje kilde, man kan øse af.
          I en meget omhyggelig undersøgelse har den astrologisk kyndige historiker, Ove von Spaeth, analyseret Tycho Brahes digt, "Urania Titani" (oversat af Peter Zeeberg, 1994). På baggrund af de astronomiske data heri fandt han til sin overraskelse, at alene de to nævnte datoer passede på de konstellationer og positioner, der kunne udledes heraf. Blot kunne han nu supplere med de dertil hørende tidspunkter for fødslen, som begge lå ved solopgang. De eneste mulige datasæt blev herudfra: a) 24.08.1559 kl. 5.20  - & -  b) 22.09.1556 kl. 5.25 .
          For at få kriterier til at vælge mellem de to datasæt, sammenholder Ove von Spaeth dem med de kendte data for både broderen Tycho Brahe og sønnen Tage Thott samt de mere usikre data for kæresten Erik Lange. Ingen af dem gav brugbare resultater; dog med en lille favør til 1559. Astrologisk kan man være enig med Ove von Spaeth (og Tycho) om datasættet fra 1559 ...

Den Danske Astropaedi, - Biografier: Sophie Brahe, -  www.asmu.dk/pmwiki/pmwiki.php?n=Main.SophieBrahe  - & -  Claus Houlberg, Faghistorie: Sophia Brahe, "Sophie", Informationsbrev fra Astrologisk Museum, nr. 16, pp. 2-3  - www.asmu.dk/Download/nyhedsbrev/4.aar/Sophie16.pdf  -  (sep.2006)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Stjernekundskab i oldtidens Egypten, sommer 2005  -  introduktion:
Stjernerne i kosmisk-rumlig placering - esoterisk

VisdomsNettet.dk - "Stjernerne, Yoga Sutras og de indviede" - af: Ove von Spaeth
_

Stjernerne, Yoga Sutras og de indviede
En særlig tekstgruppe i Patañjali's Yoga Sutras, III bog, sutras 25-3 informerer om stjernerne og deres kosmisk-rumlig placeringsarrangement. Det esoteriske stof i denne artikel er for erfarne læsere.
          Artiklen er af: Ove von Spaeth, copyright © 2002, Uafhængig historisk forsker, -  Forfatter til bogserien om den historiske Moses: "Attentatet på Moses"  (C.A. Reizels forlag, - nu: bestil på admin@lemuelbooks.com)
          Er du interesseret i denne forfatters arbejde, kan vi anbefale, at du besøger:
http://www.moses-egypt.net
          Læs mere om Ove von Spaeths bogserie her på VisdomsNettet:
http://www.visdomsnettet.dk/i-25/

          Du kan frit downloade artiklen "Stjernekundskab, yoga-sutras og de indviede". For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

VisdomsNettet.dk,  -  http://www.visdomsnettet.dk/a-61/  -  (sommer2005)
_

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Vi har brug for din støtte. På forhånd tak! - Læs mere om VisdomsNettets formål her: http://www.visdomsnettet.dk/i-4/

Sidetop

¤ forum.ateista, Poland, egipskim astronomom - 23 October 2007 - opinions:
Egyptian astronomers' ability to predict solar eclipses

www.forum.ateista.pl - Poland - Forum Ateista.pl > Światopogląd > Bóg vs. Ateista
- Dyskusje na temat rywalizacji ateizmu z wiarą.  - "egipskim astronomom"
_

"The God Delusion", Richard Dawkins
"The End of Faith", Sam Harris
"Granice niewiary", Jan Woleński
"Przekonania religijne", Bohdan Chwedeńczuk

........... Tak samo jak Dawkins pod pojęciem "religia" rozumie Hitchens to z czym ma na co dzień do czynienia. Czyli fundamentalistyczne sekty czcicieli papierowego cielca, oraz muzułmanów. Inne religie zna raczej ze słyszenia, choć cokolwiek negatywnego o nich może napisać to napisze Jak bumerang wraca sprawa rzekomych "afer pedofilnych" w KrK, chociaz co to ma mieć wspólnego z religią ni cholery nie można się domyślić. Religia zabrania duchownym krk jakichkolwiek kontaktów seksualnych. Co oczywiscie tez jest przedstawione jako "zło" i hitchens nie widzi tu żadnej sprzecznośc Ksiązka poza tym aż roi się od przeróżnego kalibru błędów merytorycznych (np przypisuje egipskim astronomom z czasów faraonów umiejetność przewidywania zacmień słońca). W sumie książkowy szmelc

pilaster, Biskup, - Zarejestrowany: Feb 2006 - Posty: 1 683  http://www.forum.ateista.pl/showthread.php?t=3301  -  18:50  - (23.Oct.2007)

_
          Cytat:
          np przypisuje egipskim astronomom z czasów faraonów umiejetność przewidywania
          zacmień słońca

hmm a nie potrafili? To taki mit kulturowy? W sensie wiesz, jakos tak powszechnie sie uwaza ze potrafili...
          W necie znalazlem na szybko:
Diodorus Siculus (200 A.D.), stated categorically that the ancient Egyptian astronomers possessed the ability to predict solar eclipses.
edit: e cos tu bezsensu jest, Siculus nie zyl wcale 200 AD...

edit: ok, inna strona podaje ta sama wiadomosc z data 20 BC

http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut2-faq_en.asp#II

Kilgore Trout, Antypapież, - Zarejestrowany: Apr 2005 - Posty: 3 618  - http://www.forum.ateista.pl/showthread.php?t=3301  -  21:54  -  (23.Oct.2007)

¤ crassus.dk, tema: 'tid' - datering, forår2008  -  tips, referencer:
Tema 'Tid' - Datering

http://www.crassus.dk/datering.html  Tema 'Tid' - Datering (Hvor gammelt er dette objekt?)
_

Søgning med Google.com på det danske ord "datering" giver mange oplysninger, som fx
Datering med kustof-14-metoden   http://da.wikipedia.org/wiki/Kulstof_14-datering   (Danmark var først i Europa til at udvikle metoden - først med brug af Geiger-Müller-rør og senere med den såkaldte acceleratormetode.)  http://www.phys.au.dk/tilbud/media/ams.pdf           
          Mængden af C-14 i atmosfæren har varieret i tidens løb. Prøv selv at forklare figuren nedenunder: Massespektrometri og kulstof-14  http://www.viby-gym.dk/fysik/ams2/ams.htm
          Datering af Tollund-manden  http://www.tollundmanden.dk/kulstof-14.asp
MENNESKETS OPRINDELSE (Hvor gammelt er mennesket?)  http://www.pkaj.dk/datering.asp
(Dette link indeholder store mængder information om forskellige dateringsmetoder)   

          Datering af Egyptens ældste stjernekort. Dateringskode opdaget i verdens ældste stjernekort i et 3500-årigt egyptisk gravanlæg: Kortet er ved særlig metode blevet dateret - for første gang ... http://www.moses-egypt.net/stjernekort/senmut1-datering_da.asp

          Aldersbestemmelse af grundvand i DK. - Datering med brug af vækstringe i træ - Dendrokronologi  http://da.wikipedia.org/wiki/Dendrokronologi
          Datering af af mere end 1000 år gamle potteskår ved termoluminiscens-metoden (Prøv at søge på 'dating ceramics' eller 'termolumiscens').
          Aldersbestemmelse af bjergarter (Hvor gammel er Jorden?)  Datering af fossiler (forsteninger) ved hjælp af uran-238.

          Datering af iskerner fra boringer gennem indlandsisen på Grønland eller i Antarktis. Se fx http://www.phys.au.dk/tilbud/pages/klima/iskerner.htm  og http://www.isogklima.nbi.ku.dk/om_centeret/historien
          Aldersbestemmelse af solsystemets objekter (solen, planter, måner, asteroider, kometer ...)  http://home19.inet.tele.dk/kujensen/Astro/Projekt2/projekt2.htm

          Kalium-argon-metoden (Prøv at søge på 'dating potassium method').
          Uran-bly-metoden (Prøv at søge på 'dating uranium method') (Of all the isotopic dating methods in use today, the uranium-lead method is the oldest and, when done carefully, the most reliable. Unlike any other method, ...).
          Radiometric dating (Wikipedia) om datering med brug af radioaktive isotoper. - Indeholder en lang liste over mulige metoder.
          Kristen ønsketænkning? - eller hvor sikre er de radioaktive metoder til aldersbestemmelse? Er Mt. St. Helens lavakuppel virkelig en million år gammel?
          (Vulkanen Mount St. Helen i det nordvestlige USA eksploderede 18. maj 1980 og dræbte henved 50 mennesker. http://www.fs.fed.us/gpnf/mshnvm)

          http://www.creationism.org/danish/msh_lavadome_da.htm - Månedsbladet Origo beskæftiger sig indgående med spørgsmålet om udvikling eller skabelse. Her finder man også artikler, som (med rette eller urette) forholder sig kritisk til dateringsmetoderne. Hjemmeside: http://www.skabelse.dk/origo.php
          Dr. Roger C. Wiens afviser stort set de fremsatte indvendinger mod dateringernes pålidelighed:  Radiometric Dating - A Christian Perspective ( Dr. Roger C. Wiens) http://www.asa3.org/aSA/resources/Wiens.html
(I artiklen findes en lange liste om over radiometriske dateringsmetoder)

          Forslag: Du kunne som projekt evt. vælge en bestemt dateringsmetode at gå i dybden med.
- Du bør redegøre for metodens anvendelsesområde, nøjagtighed osv.
- Relevant teori og praktiske forhold?
- Hvilke anvendelser har den haft?
- Hvorfor ville man vælge denne metode fremfor andre?
- Fremtidsmuligheder?

crassus, - 12/5-08 NW, http://www.crassus.dk/datering.html  - (forår,2008)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ cosmic-web.blogspot, An Egyptian Star-map, 2 May 2006  -  reference:
On the Oldest Egyptian Star Map

Searching For Truth: http://cosmic-web.blogspot.com/2006_05_01_archive.html The postings here are designed to thought provoke the reader. The path of truth covers subjects (and more): ancient history, enlightenment, newage, mystics, metaphysics, occult, esoteric,wisdom, healing, paranormal, NWO, UFO's,abductions,aliens, angels, ascension; cosmic consciousness,truth,chemtrails,dimensions,OBE,teachings,spiritual karma and similar.This blog associating: http://360.yahoo.com/dimensional_tourist
_

To: spirit_truths@yahoogroups.co.uk . Reference:  An Egyptian Star-map. V021 7 March 2002. "An Egyptian Star-map - By Ove von Spaeth, Independent Scholar, Denmark."
          The astronomical knowledge of the ancient Egyptians turns out to be surprisingly broader than previously imagined. According to a new analysis, the world's oldest star-map seems to contain information of an actual celestial event of its time. This recent discovery uncovers the earliest exact scientific description of an otherwise rare but not unknown celestial phenomenon.
          This 3,500 year old star-map which decorates one of the ceilings in the tomb of the great Senmut (or Senenmut) near Luxor (Thebes), apparently demonstrates a previously unknown aspect of the astronomical situation in Egypt around 1,500 BC. This revelation is the result of investigations, the full report of which was published in Centaurus the International Journal of the History of Science - ( Ove von Spaeth, "Dating the Oldest Egyptian Star Map,") vol. 42:3,  2000 : 159-179 )

          The map's configurations, which previously have been considered mostly as mythological displays, are now disclosed to be an accurate depiction of a rare gathering of planets in well-defined celestial positions. The information contained in the map refers to a specific point in time. The re-evaluation of this and subsequent maps gives birth to new perspectives: by introducing these new reference points in time, the appropriate chronology for the epoch in question, which otherwise has been much disputed, can now be dated with considerably greater precision than heretofore possible.
          The well-known Egyptian star map in question was worked out by Senmut, who was the vizier to queen Hatshepsut and also the calendar registrar of Egypt, during the 18th dynasty (16th c. BCE). The recently decoded material can be objectively proven, based on modern astronomical calculations, to depict important astronomical circumstances. It has now become clear that the map of Senmut neither depicts an arbitrary gathering of planets in the sky nor is it a copy of a pattern eventually made by Senmut's predecessors.

          Since this stellar-map describes a planetary conjunction (i.e. a close encounter of the planets) where a unique pattern of the positions of the planets are concentrated within a defined sector of the sky, it therefore contains information unmistakably related to a fixed point in time, which it has been possible to calculate as May 1534 BCE. According to the analysis, this dating is additionally supported by the map's record of a simultaneous solar eclipse.
          Modern astronomical methods confirm this interpretation with great precision: accordingly, the map of Senmut must be acknowledged as one of history's oldest recorded scientific achievements.
          Subsequently produced Egyptian star-maps seem to confirm this discovery. Created under the reign of several pharaohs, during 300 years or more after the first map, they exhibit Senmut's principle of depicting a planetary conjunction. This seems to be a now forgotten tradition since these younger star-maps occur only in the reign of those pharaohs, such as Ramses II, where actual conjunctions of the relevant type appeared in the Egyptian sky.

          The study concludes as follows: The Senmut map depicts an exceptional event in the sky. This seems to have produced a prototype for all later pictures of similar celestial events - but with one exception: In the first depiction, in the time of Senmut, Mars is retrograde in the west when the other planets assemble around Sirius in the east. So far has been demonstrated:
          1. The Senmut maps contain a cosmological and astro-mythological expression not only as decoration - as hitherto assumed - but also as a picture of a particular and unique situation in the sky.
          2.  This configuration of the sky can be exactly dated: 1534 BC. Furthermore, one particular day can be identified if the solar eclipse is included as indication.

In addition the star maps may contribute to a better dating of their creator Senmut and also of the contemporary Egyptian pharaohs - at least accurate to within a decade. Author's Web Page: _ http://www.moses-egypt.net  _

PetSpectrum,  -  PetSpectrum@aol.com - Date: 02-May-2006 12:07  - Subject: [spirit_truths] An Egyptian Star-map  -  Searching For Truth: - cosmic-web blogspot - http://cosmic-web.blogspot.com/2006_05_01_archive.html  -  (2.May.2006)

¤ exalto#clear.net.nz  -  5 June 2010   -  Senmut map:
Groundbreaking work

Dear Mr. von Spaeth, - I refer to previous communications between us about 4 years ago. In the meantime I have finished writing my book with the title Ipso Facto, which consists of two parts. The first part deals with matters from the Old Testament, the second part with the New Testament. For the first part, in which I acknowledge your groundbreaking work in regard to determining Moses' year of birth, I seek your permission to use your photo of the Senmut stellar-map, southern panel TT 353. Subject to your permission it will appear in the book with the usual acknowledgements. If you permit the use of the photo, could you please send it to me by e-mail or PDF file. I look forward to receiving your reply. Yours faithfully,

Don Leichel5. juni 2010 02:07 -New Zealand, - (5.Jun.2010)

¤ Egyptian map > Egypt map and information page, spring 2007  -  collection:
Top Destinations

Egyptian map > map of egypt and egypt map and information page ... Ove von Spaeth's decoding of the Senmut star map was received with a great ...  Top Destinations © 2007
http://gold-tickets.com/Travel_To_Egypt/_Next_Page/819-Egyptian_map.html

_

#Main Map of Ancient Egypt
Hyperlink map of sites and cities in ancient Egypt from Minnesota State University.
www.mnsu.edu/emuseum/prehistory/egypt/maps/mainmap.html

#Ingenta Connect Dating the Oldest Egyptian Star Map
Dating the Oldest Egyptian Star Map. Author: von Spaeth, O. Source: Centaurus, Volume 42, Number 3, July 2000, pp. 159-179(21) .
www.ingentaconnect.com/content/

#Pyramids and Temples with Maps
Egypt, pyramids, the pharaohs and temple reconstructions. . There are also many interactive ground plan maps, photos, paintings and drawings from my .
www.eyelid.co.uk/pyr-temp.htm

#Egypt Map from our Online Atlas of the World - National Geographic
Egypt Map from our Online Atlas of the World by National Geographic.
http://www3.nationalgeographic.com/

#Star map * Egypt * Spaeth
The oldest star map in the world is Egyptian. - It is from the time of Moses, in the 15th century BC - and it contains precise astronomical data of .
www.moses-egypt.net/star-map/senmut-files_survey_en.asp

#FAQ: Dating Egypt's Oldest Star Map
Ove von Spaeth's decoding of the Senmut star map was received with a great interest and have been acknowledged and disputed as well.
www.moses-egypt.net/star-map/senmut2-faq_en.asp

#Map with Ancient Egyptian city names through the Nile Valley
Map with ancient Egyptian cities in the Nile valley with the ancient Egyptian names and cities.
www.egyptmyway.com/maps/ancient.html

#Egyptian Maps by History Link 101
Links to maps of the early Egyptian period for the World History Class.
http://historylink101.com/ancient_egypt/ancient_egypt_maps.htm

Top Destinations, - http://gold-tickets.com/Travel_To_Egypt/_Next_Page/819-Egyptian_map.html  -  (spring,2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ discussiongroups, astronomy.ru/forum, 7 June 2007  -  exchange:
Новолуние в Древнем Египте  -  New Moon in Ancient Egypt

Астрофорум > Темы, интересные всем > Астрономия для всех (модераторы: AstroNick, AAV) > Новолуние в Древнем Египте  - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html
Автор Тема:  Новолуние в Древнем Египте (Тема прочитана 7326 раз)

Astroforum> Themes, interesting all> Astronomy for All (moderators: AstroNick, AAV)> New moon (Novolunie) in Ancient Egypt   -  http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html
Author Topic:  New moon in ancient Egypt (Theme read 7326 times)
_

"Новолуние в Древнем Египте"
"New moon in ancient Egypt"

_

#Kira, - Сообщений: 36
Re: Новолуние в Древнем Египте
« Ответ #81 : 24.03.2007 [18:37:02] »
--------------------------------------------------------------------------------
На русском - ничего. На иностранных языках в первую очередь надо читать упоминавшихся здесь Нейгебауэра и Паркера. Есть переводы двух книг Нейгебауэра на русский, но там не про созвездия, а про математические и астрономические представления в целом.
Нейгебауэр О. Лекции по истории математических наук. Т I. Догреческая математика М.–Л., 1937. С. 127–185 (Египетская математика).
Нейгебауэр О. Точные науки в древности. М., 1968. С. 83–105 (Египетская математика и астрономия).
Основная книга, которую стоило бы прочитать (но ее еще поди найди в наших библиотеках...):
NEUGEBAUER, O. and Richard A. PARKER, Egyptian Astronomical Texts. III. Decans, Planets, Constellations and Zodiacs. Text [and] Plates, Providence, Rhode Island, Brown University Press / London, Lund Humphries, 1969.
AEB (всеобщая египтологическая библиография) на запрос "constellations" дает ряд статей по частным вопросам и, кажется, всего одну серьезную монографию:
KRAUSS, Rolf. Astronomische Konzepte und Jenseitsvorstellungen in den Pyramidentexten. Wiesbaden, Harrassowitz Verlag, 1997
Впрочем, она не столько по созвездиям, сколько по астрономическим представлениям в Текстах Пирамид.

PS. Есть еще человек по имени Christian Leitz, который довольно много пишет по астрономическим представлениям в Египте, но я сама его работ не видела, поэтому не знаю, насколько толковы. Тем не менее:
Ch. Leitz. Die Sternbilder auf dem rechteckigen und runden Tierkreis von Dendara // Studien zur altaegyptischen Kultur
(SAK) 34, 2006. S. 285 - 318.
Ch. Leitz. Le premier plafond astronomique dans la tombe de Senmout // Hatchepsout Femme pharaon Les Dossiers d'Archeologie, 187. Paris, 1993. S. 116 - 117.
Ch. Leitz. Studien zur aegyptischen Astronomie. Aegyptologische Abhandlungen, 49 (это название серии, в которой вышла монография). Wiesbaden, 1991.

« Последняя правка: 24.03.2007 [19:01:43] - Kira » Записан

(trans.:)
In the Russian language - nothing. On foreign languages in the first place reading Neugebauer and Parker must be mentioned here. There are translations of two books of Neugebauer in Russian but not about constellations, it is a mathematical and astronomical presentation as a whole.
          Neugebauer O.:  Lectures on the history of mathematical sciences. T I. Dogrecheskaya mathematics M.-L., 1937. S. 127-185 (Egyptian mathematics).
          Neugebauer O.:  The Exact Sciences in Antiquity. M., 1968., pp. 83-105 (Egyptian mathematics and astronomy).
          The main book, which is worth reading (and still to be found in our libraries ...):
NEUGEBAUER, O. and Richard A. PARKER:  Egyptian Astronomical Texts. III. Decans, Planets, Constellations and Zodiacs. Text [and] Plates, Providence, Rhode Island, Brown University Press / London, Lund Humphries, 1969.
          AEB (universal egiptologicheskaya bibliography) at the request "constellations" gives a number of articles on private matters and, it seems, only one major monograph:
KRAUSS, Rolf. Astronomische Konzepte und Jenseitsvorstellungen in den Pyramidentexten. Wiesbaden, Harrassowitz Verlag, 1997. - However, there is not so much on constellations, but astronomical ideas on how to they were used in tumbs.

          PS, there is a man named Christian Leitz, who writes a lot of astronomical concepts in Egypt, but I myself has not seen his works, so I do not know an explanatory value. Nevertheless:
          Ch. Leitz:  Die Sternbilder auf dem rechteckigen und runden Tierkreis von Dendara / / Studien zur altaegyptischen Kultur (SAK) 34, 2006. S. 285-318.
          Ch. Leitz:  Le premier plafond astronomique dans la tombe de Senmout / / Hatchepsout Femme pharaon Les Dossiers d'Archeologie, 187. Paris, 1993. S. 116-117.
          Ch. Leitz:  Studien zur aegyptischen Astronomie. Aegyptologische Abhandlungen, 49 (this title series, which was published monograph). Wiesbaden, 1991.
          Kira
, - Posts: 36 - "Reply # 81: 24.03.2007 [18:37:02], "Last Editing: 24.03.2007 [19:01:43] - Kira" - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html  -  (24.Mar.2007)

- - -
#chir, - Сообщений: 28
Re: Новолуние в Древнем Египте
« Ответ #85 : 24.03.2007 [20:31:56] »
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

(trans.:)
Check this out:  http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

          chir
, - Posts: 28 - "Reply # 85: 24.03.2007 [20:31:56]"  - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html  -  (24.Mar.2007)

- - -
#Kira, - Сообщений: 36
Re: Новолуние в Древнем Египте
« Ответ #86 : 24.03.2007 [20:59:00] »
--------------------------------------------------------------------------------
Цитата: chir от 24.03.2007 [20:31:56]
http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp
Нет, Chir, это вовсе не смешно. - Если Вы знаете английский, прочтите, пожалуйста, внимательно комментарии к статье, на которую Вы даете ссылку, на этой странице:
http://hbar.phys.msu.su/gorm/wwwboard/messages47/17702.html

(trans.:)
No, Chir, this is not funny. - If you know English, please, make commentary to the article to which you gave a link on this page: http://hbar.phys.msu.su/gorm/wwwboard/messages47/17702.html
          Kira
, - Posts: 36 - "Reply # 86: 24.03.2007 [20:59:00]"  - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html  -  (24.Mar.2007)

- - -
#chir, - Сообщений: 28
Re: Новолуние в Древнем Египте
« Ответ #87 : 24.03.2007 [22:53:12] »
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.egyptology.ru/annotations.htm
Здесь анотация есть о Кр. Лейтц . Очень много литература есть в инете , от этого автора. - Понимаете , Роберт Бовал ,А. Гилберт работали с программа Скайглоуб 3.5 .  - У меня эта прога - нет . Если у кого- нибудь есть Redshift ... 10.06.0001 г. н. е. - было полное Солнечное затмение ,Солнце и Луна встретились на Сириусе - 04:04 ч утра.

(trans.:)
http://www.egyptology.ru/annotations.htm - Here is anotation on Kr. Leytts. A lot of literature exists from this author. - You know, Robert Boval and A. Gilbert worked with the program Skaygloub 3.5. - I have not this advantage. If someone has Redshift ... D. Mr. 10.06.0001. BC - was a complete solar eclipse, the Sun and Moon met at Sirius - 04:04 hrs morning.
          chir
, - Posts: 28 - "Reply # 87: 24.03.2007 [22:53:12]"  - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html  -  (24.Mar.2007)

- - -
#Parfen, - Сообщений: 1414
Re: Новолуние в Древнем Египте
« Ответ #89 : 25.03.2007 [22:42:45] »
--------------------------------------------------------------------------------
Цитата: chir от 24.03.2007 [22:53:12]
10.06.0001 г. н. е. - было полное Солнечное затмение ,Солнце и Луна встретились на Сириусе - 04:04 ч утра. - Они встретились с Сириусом только в смысле равенства прямого восхождения.
Да и первый год н. э. к Древнему Египту никак не относится.
P.S. chir, скачайте себе планетарий, есть хорошие и бесплатные
а Скайглоуб 3.5 слишком старая и еще DOS.

« Последняя правка: 25.03.2007 [22:47:16] - Parfen » Записан

(trans.:)
Quote: chir dated 24.03.2007 [22:53:12] - D. Mr. 10.06.0001. f. - was the complete solar eclipse, the Sun and Moon met at Sirius - 04:04 hrs morning. - They met with Sirius only in the sense of equality (level) in right ascending. And the first year Mr. e. to Ancient Egypt does not apply.
          P.S., chir, download a planetarium, there are good and free, Skaygloub a 3.5 is too old and still DOS.
          parfen
, - Posts: 1414 - "Reply # 89: 25.03.2007 [22:42:45]", "Last Editing: 25.03.2007 [22:47:16] - Parfen"  - http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,25519.0/all.html  -  (24.Mar.2007)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Searching-For-Truth, 26 September 2007  -  reference:
An Egyptian Star-map

Subject: (spirit_truths) , - seen at Date: 02-May-2006 12:07
- An Egyptian Star-map, by Ove von Spaeth. Independent Scholar, Denmark (Centaurus, V021 7 March 2002)
_

The astronomical knowledge of the ancient Egyptians turns out to be surprisingly broader than previously imagined. According to a new analysis, the world's oldest star-map seems to contain information of an actual celestial event of its time. This recent discovery uncovers the earliest exact scientific description of an otherwise rare but not unknown celestial phenomenon.
          This 3,500 year old star-map which decorates one of the ceilings in the tomb of the great Senmut (or Senenmut) near Luxor (Thebes), apparently demonstrates a previously unknown aspect of the astronomical situation in Egypt around 1,500 BC.
          This revelation is the result of investigations, the full report of which was published in the International Journal of the History of Science _Centaurus_ ( http://www.ingenta.com/isis/browsing/TOC/ingenta?issue=pubinfobike://...-6943231<http://www.ingenta.com/isis/browsing/TOC/ingenta?issue=pubinfobike://...>929384018270/-1052814329/6/7051/7051/7052/7052/7051/-1)
(Ove von Spaeth, "Dating the Oldest Egyptian Star Map", vol. 42:3 (2000) : 159-179).

          The map's configurations, which previously have been considered mostly as mythological displays, are now disclosed to be an accurate depiction of a rare gathering of planets in well-defined celestial positions. The information contained in the map refers to a specific point in time. 
          The re-evaluation of this and subsequent maps gives birth to new perspectives: by introducing these new reference points in time, the appropriate chronology for the epoch in question, which otherwise has been much disputed, can now be dated with considerably greater precision than heretofore possible.

          The well-known Egyptian star map in question was worked out by Senmut, who was the vizier to queen Hatshepsut and also the calendar registrar of Egypt, during the 18th dynasty (16th c. BCE). The recently decoded material can be objectively proven, based on modern astronomical calculations, to depict important astronomical circumstances. It has now become clear that the map of Senmut neither depicts an arbitrary gathering of planets in the sky nor is it a copy of a pattern eventually made by Senmut's predecessors.
          Since this stellar-map describes a planetary conjunction (i.e. a close encounter of the planets) where a unique pattern of the positions of the planets are concentrated within a defined sector of the sky, it therefore contains information unmistakably related to a fixed point in time, which it has been possible to calculate as May 1534 BCE. According to the analysis, this dating is additionally supported by the map's record of a simultaneous solar eclipse.

          Modern astronomical methods confirm this interpretation with great precision:
accordingly, the map of Senmut must be acknowledged as one of history's oldest recorded scientific achievements.
          Subsequently produced Egyptian star-maps seem to confirm this discovery. Created under the reign of several pharaohs, during 300 years or more after the first map, they exhibit Senmut's principle of depicting a planetary conjunction.

          This seems to be a now forgotten tradition since these younger star-maps occur only in the reign of those pharaohs, such as Rameses II, where actual conjunctions of the relevant type appeared in the Egyptian sky. The study concludes as follows:
          The Senmut map depicts an exceptional event in the sky. This seems to have produced a prototype for all later pictures of similar celestial events - but with one exception: In the first depiction, in the time of Senmut, Mars is retrograde in the west when the other planets assemble around Sirius in the east.
          So far has been demonstrated:
          1.   The Senmut maps contain a cosmological and astro-mythological expression not only as decoration - as hitherto assumed - but also as a picture of a particular and unique situation in the sky.
          2.   This configuration of the sky can be exactly dated: 1534 BC. Furthermore one particular day can be identified if the solar eclipse is included as indication. In addition the star maps may contribute to a better dating of their creator Senmut and also of the contemporary Egyptian pharaohs - at least accurate within a decade.  
          Author's (Ove von Spaeth's) Web Page: _www.moses-egypt.net_  (http://www.moses-egypt.net/)

Jeff, - Jeff Watts <beunlimi...@gmail.com>  -  Searching-For-Truth | Google Groups -  http://groups.google.com/group/Searching-For-Truth/msg/892afc7bc85e9751?dmode=print&hl=en  -  (26.09.2007)

"All things are our relatives; what we do to everything, we do to ourselves. All is really One".   /Native American Black Elk
          My Web Site: http://beunlimited.googlepages.com/home
          My eBay shop: http://stores.ebay.co.uk/Dimensional-Tourist
          My Blog: http://cosmic-web.blogspot.com/
          Yahoo 360:
http://360.yahoo.com/dimensional_tourist
          The aloneness that he feels must be accepted. Only then, only when he understands and dwells calmly in it, will the great power of the Saint come forth and dwell with him in turn. >>> Paul Brunton - Notebooks Category 1: Overview of the Quest Chapter 3: Independent Path > # 334

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Blog - Space travel 21st century - 23.Feb.2010  -  reference
Anubis, The Pharaoh hound - and the stars

Space travel 21st century - Tuesday, 23 February 2010 - We need each and every one of us contributing to our database of knowledge, that's sanctity.
The mating game... Huh!  - I'm from regent's park, so, I thought I'd give this an airing!!!
http://www.youtube.comwatch?v=22ybWzdyZOo&feature=related
.... and there was something concerning ancient Egyptians and a dog ...

The Pleiades constellation and Senmut's starmap
cf.  www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp
          This dog is a dog that is known to be a cult character in Egyptology, the character is Anubis who is the master of the embalming process (mummification). Obviously exploring the universe as an immortal would be a significant advantage to the experience of being a man, but, as we speak scientist's have just identified the ageing genome which they are now studying, gosh, with any luck we won't need a mortgage to afford the process of becoming immortal!!!
          The Pharaoh hound renowned for it's acute vision ability in the dark and it's extra sensitive smelling ability is a worthy friend in the desert night, around the forest and in the wadi's. It's regal stance is testament of it's alert keen sense of perception and as hound's are it's parallax has a broader horizon perimeter coupled with it's actual height. The Pharaoh hound would be my companion on cavern and cave complex exploration off planet if only for it's nimble sensory perception.

Norman Copeland, - Space travel 21st century, - Tuesday, 23 February 2010
http://spacetravel21stcentury.blogspot.com/2010/02/maxi-priest-close-to-you-httpwww.html   -  (23.Feb.2010)

¤ Mortal Online Forums - 8th July 2009  -  recommendation:
Nella tomba di Senmut

          nntp.it » Forum » Newsgroups it.discussioni.* » it.discussioni.misteri » - Nella tomba di 
          Senmut  - Strumenti discussione 
          -
Nella tomba di Senmut - Bisogna dire che tutto questo e' veramente interessante.
          L'architetto di Hatshepsut (la donna che divenne faraone). - Un pannello sul soffitto mostra la sfera celeste con "un orientamento invertito" ovvero il cielo del sud. "Una caratteristica del soffitto di Senmut è l'orientamento astronomicamente discutibile del pannello meridionale". Il centro di questo pannello è occupata dal gruppo del Orione-Sirio, in cui Orione compare ad ovest di Sirio anziché ad est. "Con l'orientamento invertito del pannello del sud, Orione, la costellazione
più cospicua del cielo del sud, sembra muoversi verso l'est, cioè, nel senso errato".
          Particolare della volta della tomba di Senmut.
http://www.maat-ka-ra.de/english/personen/senenmut/sen_t353.htm 
          Il significato reale "dell'orientamento irrazionale del pannello del sud" e "della posizione invertita di Orione" sembra essere questo: il pannello del sud mostra il cielo dell'Egitto come era prima del nord ed del sud della sfera celeste capovolta, l'est con l'ovest. Il pannello nordico mostra il cielo dell'Egitto come appariva in una certa notte dell'anno nel periodo di Senmut. [Fig. 118 ]
          - Il Papiro egizio noto come Papiro di Anastasio IV contiene cenni sul tempo e sulla carenza di luce solare, in questi termini: "è venuto l'inverno al posto dell'estate, i mesi sono invertiti e le ore in disordine".
http://ib205.tripod.com/senenmut.html
http://www.institutoestudiosantiguoe...senenmut.shtml
hhttp://www.moses-egypt.net/star-map/senmut3-treatise_en.asp
http://www.think-aboutit.com/images/oly.jpg <.....................

PulisciTroll,  #1  23-09-2009, - 17.11.09   -  http://www.nntp.it/discussioni-misteri/2097378-nella-tomba-di-senmut.html  - (17.Nov.2009)

¤ the Open Directory Project - autumn,2009  -  reference: 
Det nyorienterende forskningsprojekt om Moses

          Top: World: Dansk: Samfund: Religion: Jødedom: Historie (9) - • Holocaust@ (8) - Se 
          også: • World: Dansk: Samfund: Historie (291)
          -
• Dansk Jødisk Museum - Museum for dansk jødisk historie
• Elsebeth Paikin - Elsebeth Paikin er koordinator for JewishGens Scandinavia Special Interest Group. Jødisk slægtsforskning, genealogi.
• Guide til jødisk historie ved Ole Tetens Lund - En guide med mange link til sider med information om jødisk historie
• Judaistisk Samling - Det Kongelige Bibliotek - Nationalbibliotekets Judaistisk Samling på de forskellige jødiske sprog.
• Det Kongelige Bibliotek: Jødisk kultur og historie - Faglig side på det Kongelige Bibliotek med henvisninger
• Mosaisk Begravelsesplads - Kort information om den jødiske kirkegård i Fredericia, med sidste begravelse i år 1910.
Moses - Introduktion til 5 bøger om om Moses. Et nyorienterende forskningsprojekt i en bogserie omfattende fem selvstændige bind.
• Selskabet for Dansk-Jødisk Historie - Om den dansk-jødiske historie og udgivelse af bøger og RAMBAM, tidsskrift for jødisk kultur og forskning.
• De udvalgte - Det jødiske folks religion, historie og etik. En e-bog af Knud Dennis Møller.

• søg efter "Historie" i:
http://www.moses-egypt.net/bogserie/moses_oversigt_da.asp

About the Open Directory Project  - The Open Directory Project is the largest, most comprehensive human-edited directory of the Web. It is constructed and maintained by a vast, global community of volunteer editors.
Om Open Directory Project  - er det største og mest omfattende menneske redigerede katalog på Internettet. Det opbygges og vedligeholdes af et stort globalt samfund af frivillige redaktører.

Om Open Directory Project, - http://www.dmoz.org/World/Dansk/Samfund/Religion/J%c3%b8dedom/Historie/  - (autumn,2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Historiesyn  - 4 februar 2010  -  reference:
Dine e-bøger om egyptiske stjerner

Kære Ove von Spaeth, Angående Politikens artikel (3.feb.2010) om "Forskere får lov til at åbne Tycho Brahes grav" - man har åbenbart glemt, at det var mig, der i sin tid satte undersøgelsen af Tychos skæg- og hovedhår i gang. Dels via Københavns Universitets Retskemiske Institut (atomabsorptionsspektroskopi), dels via Lunds Universitets Fysiska Institutionen (PIXE-analyse). Begge undersøgelser viste et forhøjet kviksølvniveau i Tychos blodbaner. 
          Konspirationsteorierne holder jeg mig langt fra. Jeg har skrevet adskillige artikler om Tychos død, bl.a. i SKALK, Naturens Verden, Astronomisk Tidsskrift og Maersk Airs tidsskrift. Efter at have forsket i Tychos hjemmegjorte mediciner kunne jeg godtgøre, at de indeholdt store mængder kvivksølv (især hans "universalmedicin").
          At han skulle være myrdet ved en kvivksølvforgiftning, anser jeg for utænkeligt, alene fordi man ikke på hans tid kendte faren ved at indtage kviksølvforbindelser! Jeg kalder derfor hans død for "Tycho Brahes uagtsomme selvmord".

          Mange tak for dine e-bøger om: Dating Egypt's Oldest Star Map - og - Stjernekundskab i det gamle Egypten, som det glæder mig at læse.
          Der eksisterer, som du nok ved, en kategori af forskere, der benævnes "pyramidioter". Dem hører du bestemt ikke til! - Mange hilsener

Claus Thykier, forfatter etc., tidl. museumsleder for Ole Rømer Museet  (Kroppedal Museum) - 4. februar 2010 20:53 - smaalandsbyen.dk, - (4.feb.2010)

¤ godlikeproductions.co  - 12 March 2006  -  opinions:
Ove von Spaeth's dating the Senmut map

http://www.godlikeproductions.com  -  Reply to thread - Subject: Anyone know anything about King Salomon?

Senmut's Tomb
Senmut was the vizier to queen Hatshepsut and also the calendar registrar of Egypt, during the 18th dynasty (16th c. BCE). He was also chief architect of Queen Hatshepsut, the female pharaoh's funeral mortuary temple near the Valley of the Kings.
          According to A. Pogo, on the ceiling panel of this architect's tomb, it "displays the celestial heavens including the Zodiac and other constellation. The strange thing is the southern sky shows the constellations in 'a reversed orientation'," (A. Pogo, "The Astronomical Ceiling Decoration in the Tomb of Senmut (XVIIIth Dynasty)," Isis (1930). p. 306 as quoted by Velikovsky in World's in Collision, p. 127)
          This star-map actually describes a planetary conjunction in which the planet position is defined to a certain sector of the sky, plus a solar eclipse. As such, precise astronomical calculation can date this map to the date, May, 1534 BCE (Ove von Spaeth: "Dating the Oldest Egyptian Star Map", Centaurus, International Journal of the History of Science, vol 42:3 (2000):159-179)

The Astronomical Ceiling of Senmut's Tomb
Whereas Emmanuel Velikovsky identified Queen Hatshepsut as the Queen of Sheba who came to visit King Solomon, internationally recognized former head of the School of Archeology at Andrew University in Berrien Springs, Michigan, Dr. Gearty, believes that a firm case can be made that Queen Hatshepsut was the foster mother of the prince apparent to the Pharaoh of Egypt, Moses. Upon the exile of Moses and the death of Queen Hatshepsut, the nephew Thutmos III, a mighty Pharaoh in history became the Pharaoh that put the Israelites into bondage.

Anonymous Coward 165301, - Canada, User ID: 165301. Canada 12/3/2006 7:14 PM http://www.godlikeproductions.com/bbs/reply.php?messageid=313102&page=2&quote=5353783  -  (12.Mar.2006)

¤ Forespørgsel  - 7 marts 2010  -  historiesyn
Særlige planetkonstellationer - og Jesus?

#  Title: Introduktion til 5 bøger om Moses. - Message: Hvis der var særlige planetkonstelationer ved Sennenmuts undfangelse, var der så lignende ved Jesu undfangelse omkring oktober år 5 ? Vi mangler både forklaring på Herodes Antipas vrede, de hellige tre konger og Jesus som Guds søn. Flygtede Jesus som 13-årig til Indien for at undgå at blive kongsemne?
          Franz Floto, - Date: 2010-2-23 15:49:43

#  Jesus blev nok ikke undfanget på det tidspunkt, du foreslår, men en hel del år tidligere.  - Der var en særlig planetopstilling, men ingen ekstraordinær konjunktion.
       Enhver med kongeblod i sig, kunne være et kongsemne. Jesu stamtavle omtales at gå tilbage til kong David. Selv om det ikke vides om den var korrekt, var omtalen tilstrækkeligt for at tage affære hos dem, der mente det forholdt sig sådan. - Skurken var ikke den langt senere Herodes Antipas, men Herodes d. Store. Men angående den epoke og dens historie er jeg ikke superspecialist.
          Ove von Spaeth

#  Kære Ove v. Spaeth. - Subject: Jesu fødsel. - Jeg har med interesse læst dine fem bøger om Moses. Jeg besøgte også sidste sommer Egypten for at se stedet, hvor den lille Moses blev samlet op af Nilen. Det var betagende. Det har fået mig til at fundere lidt over historien om Jesus. Bibelen giver en lidt ufuldstændig beretning, hvis man sammenholder den med Notovichs bog, og Uhligs, om Jesu grav i Srinagar.
          Der er mange, der for tiden samler de historiske legender på området. Når jeg sammenligner undere fra Bibelen med de apokryfe skrifter, kommer flere til at minde om moderne vandrehistorier. Jeg føler en trang til at undres over præsters opbygning af en religion uden kritik.
          Matthæus skrive, at Jesus var født i Herodes dage. Herodes dør i år 4 f.Kr. - Lukas skriver om Augustus' folketælling. Den sættes til år 6 f.Kr. Saturnius var statholder i Syrien fra 10-6. Det er holdepunkterne fra Bibelen. Asiatiske kilder siger, at han dør i 07 (?), så det mest sandsynlige er nok fødsel i 6. Du skriver et sted, at han fødtes ved egyptisk nytår, 21 juli.
          Vi mangler forklaring på at Herodes eller hans søn Herodes Antipas skulle efterstræbe et lille barn, hvis det ikke var en vordende konge. Maria og Josef var begge af Davids slægt, men det var sandsynligvis mange andre børn. At Josef ikke var genetisk far til barnet, men muligvis Panthera, betød nok mindre.
          De hellige tre konger kom med gaver til barnet. De må have hørt om en kommende konge. For stjerner er ikke pålidelige til at vise vej på jordkloden. Jeg tror Betlehemsstjernen er blevet misforstået og håber, du kan hjælpe med din viden.
          Det kan undre, at en 12-års dreng kan stille så mange kloge spørgsmål til de skriftlærde, at han må blive længe efter at forældrene er taget hjem. Jeg forestiller mig at man i templet har pålagt ham hans kommende gerning. Derefter hører vi ikke meget mere i Bibelen om ham, end at han levede i ørkenen. - De tibetanske skrifter i Hemis-klostret ved Leh giver forklaring på, hvad han studerede indtil sit 30. år (ca.).
          Andre end muslimer har betvivlet, at Jesus døde på korset. Han fik eddike af en svamp. Apokryfe skrifter skriver eddike med galde, og han udåndede kort efter. - Jeg tror der var mere i eddiken. Opstandelsen med spor fra nagler og spyd viser, at han var legemligt til stede. 
          Himmelfarten er kopieret fra Gl. Testamente. Det har apostlene vist ikke set. Der er et skrift, der fortæller om Jesu flugt sammen med sin mor og bror, Judas Thomas med tilnavnet Didymos ( tvilling). Der er allerede mennesker, der håber på ved hjælp af DNA-analyse at vise at manden begravet i Srinagar er søn af kvinden i Marias grav ved Islamabad.  - Med venlig hilsen
          Franz Floto, -  7. marts 2010 01:22 -  Floto@   - (7.mar.2010)

#  Noget var allerede besvaret sidste gang. Men angående resten:  Se selvstændig omtale her nedenfor.
          Ove von Spaeth

¤ Historiesyn - 7 marts 2010  -  nyorientering
Stjerner og myter om Jesu fødsel

#  Ove von Spaeth’s orienterende svar til Franz Floto's mail af 7 marts 2010, (jf. ovenfor)

Døde Jesus?
Der står i Bibelens græske tekst, at på de to andre korsfæstede blev knoglerne brækket for at være sikker på, at de var døde, men det skete ikke med Jesus.
          Hele genopstandelsesbegrebet var især også et indvielselseskultisk begreb. Interessen var mere for Jesus liv og lære end for hans fødsel og død. Meget større interesse for genopstandelsen kom, efter at kristendommen blev statsreligion i 390erne, og indvielseskulterne blev helt forbudt.

Stjernen
Ved Jesu fødsel: Der var flere statholdere med navnet Saturnius i Syrien, den tidligste af dem var guvernør bl.a. i året 14 f.Kr. - som er et af de cykliske år hvor Herodes d. Store holdt folketælling - og dét er året for Jesu fødsel. Kristendommens ældste kalendere, den armenske og den etiopiske, har fødslen ved ca. år 10 f.Kr.
          At de såkaldte hellige trekonger fandt vej over land ved hjælp af stjernerne, er næppe nogen myte, men i princippet er det samme som at navigere efter stjernerne til søs.
          Kirkefaderen Origenes (185-254 e.Kr.) havde kontakt med gode kilder i Alexandria,  "astronomernes by", og han beskriver Betlehemstjernen detaljeret i sit værk Contra Celsum, i paragraf 58 og 59. Ud fra læsningen at dømme minder stjernen mest af alt om en supernova. Det er, så vidt jeg ved, den eneste kendte tekniske beskrivelse fra oldtiden af stjernen.
          Bortset fra min egen artikel om det for meget længe siden, har jeg aldrig set nogen inddrage Origenes' oplysning ved omtale af Bethlehemstjernen (men jeg har naturligvis ikke set alt). Oldtidsastronomen Ptolemæus i Alexandria giver i sit værk Tetrabiblos et tip om, hvad en supernova  astrologisk kan betyde, mens stjernefænomenet i sig selv var allerede omtalt af Hipparchos mere end 200 år tidligere.

Fødested og datering
Af vistnok politiske årsager blev der lidt skjult foretaget en glidende omplacering, der flyttede Jesu fødested Bethlehem, 7 km fra Nazareth i nord, ned til landets andet Bethlehem, omtalt som "Davids stad" 19 km syd for Jerusalem.
          Hvornår i stedet den sydlige by fremhævedes i teksten vides ikke. Før 325 e.Kr. synes mange kristne at have vidst, hvor fødestedet var - de byggede i den nordligste by Bethlehem kristenhedens dengang overhovedet største kirke i hele Palæstina (ca. i 2008 blev denne kirkes kæmpestore mosaikgulv udgravet i forbindelse med et større vejarbejde).
          Men fokus var ændret efter år 325, da kejser Konstantin d. Stores mor, Helena, havde ladet indrette en grotte - tidligere brugt af en Adam-kult i Bethlehem i Judæa - til at være "stedet, hvor Jesus var født". En Paulus-inspireret ide eksisterede om, at Jesus var den "den anden Adam".
           I året 354 indførte biskoppen af Rom, at Jesus fødsel skulle fejres 25. december - en efterligning fra Mithras-kulten. Men i bibelomtalen af fødselstiden er hyrderne på marken hele døgnet, dvs. det foregik om sommeren. Alexander d. Store (undfanget i et egyptisk tempel på øen Samothrake) og Julius Cæsar (undfanget i Roms Jupiter-tempel) fødtes ved tiden, hvor Solen om sommeren passerede stjernen Basiliskos, græsk for "lille konge" (alpha Leonis, Løvens hjerte).
          Den dag var det egentlige nytår i den egyptiske kalender, for samme dag "genopstår" hvert år Sirius-stjernen  efter at have været ude af syne i 70 dage. Samme dag fejredes i Babylon og senere også i Rom som Tammuz-festen. Tammuz er den babyloniske Adam-skikkelse. Det har således kunne passe i symboliken, at Jesus som "den anden Adam" fødtes på denne omhandlede "Adams dag".

Der var altså to Betlehem-byer ...
Og i øvrigt, ved fastsættelsen af tiden for Jesu liv har de fleste forskere beregnet - men fejlagtigt - den romerske kejser Tiberius ud fra tidspunktet for kejser Augustus' død (år 14 e.Kr.). Men i virkeligheden var Tiberius allerede kejser i den aktuelle østlige del af Romerriget fra år 4 e.Kr. som Augustus' med-regent, og de er portrætteret sammen på romerske mønter fra den tid.
          Således ses kun yderst få forskere at beskæftige sig med Origenes' beskrivelse, eller at flere byer hedder Bethlehem, samt den konkrete tidsregning etc. - besynderligt at der ikke høres mere til det. Men når disse fakta slet ikke nævnes eller er med i billedet, kan der i nogle tilfælde være tale om, at det næppe er virkelig videnskabelig forskning. Der er meget mere at vide.         

          Ove von Spaeth

¤ Aalborg Stiftstidende  -  24 december 1979 (p.16)  -  reference og kommentar:
Det er først juleaften om et halvt år, siger astrologen

I aften, den 24. december, er det juleaften - eller er det? Hvis juleaften placeres i forhold til Jesus' fødselsdag, så er det i hvert fald ikke i aften. Så meget er de lærde enige om, men hvornår Jesus så faktisk blev født, diskuteres stadig. Der er for øvrigt også kludder med årstallet.
          I seneste nummer af "Horoskopbladet Stjernerne" (dec.1979) mener Ove von Spaeth at have fundet løsningen. han udregner fødslen til at have fundet sted 22. juli i året 14 før vor tidsregning kl. ca. 4 om morgenen, og efter oldtidens julianske kalender svarer det til den 24. juli - et dato-tal (selve dagen, ikke måneden) der synes bevaret.
          Von Spaeth skriver, at det først senere, i 500-tallet, blev mere udbredt og fastlagt skik at placere Jesu fødselsdag på 25. december efter i mere end en fjerdedel af kristendommens forløb at have brugt forskellige andre dage.
          - Nu kan det afsløres, at det såkaldte juleevangelium, d.v.s. Lukas 2,1-20, foruden at være en beskrivelse af begivenhederne ved Jesu fødsel desuden indeholder en skjult astrologisk kodemeddelelse, hvormed man kan opstille horoskopet for fødselen og da fastslå rette år, dag og minut, hævder von Spaeth, der påpeger, at lægen Lukas fra Damaskus sandsynligvis ikke som senere antaget har skrevet denne del af evangeliet oprindeligt på græsk. Det viser sig nemlig, at alle kodens ordspil på græsk findes i hvert eneste tilfælde og endda i bedre form på babylonisk. Eller det nært beslægtede dagligsprog aramaisk.

          Det vil føre for vidt at gå nærmere ind på von Spaeths teori, men et enkelt eksempel på hans udregningen kan gives.
          Lukas begynder: "Men det begav sig i de dage da en befaling udgik fra kejser Augustus ...". Teksten har et udtryk, der kan synes vagere end naturligt, for at henlede opmærksomheden på en anden betydning, idet det det græske dogma (mening, forordning, fastsættelse) får betydningen ændret, når det læses dokhma, der betyder '4 fingermål', der normalt på himlen angiver 4 buegrader og tilsvarer babylonisk amatu (forordning, fastsættelse) og ammatu, der er 'ca. 3 buegrader'. Von Spaeth udleder af dette og andre ord i juleevangeliet, at indledningen i kodesprog da fortæller om solens position på himmelcirklen (ekliptika).
          Ved at regne på kryds og tværs gennem koden med de kendte stjernebilleder og deres positioner, når von Spaeth frem til, at vi i år (1979) har 1993, hvis vi skulle begynde med Kristi fødsel, - endvidere er der (her 24. december) et halvt år til juleaften.
          Godt man ikke har købt juletræ endnu. men gåsen kan man jo spise hele året.

Bent Attrup, redaktør, journalist, Aalborg Stiftstidende, - p.16  -  (24.dec.1979) 

 
¤ Kabel8 -  25 December2011  -  Kontakt:
Happy birthday, Jesus

kabel8, plf, kontakt, e-mail, Berlin auf Zack, spou, macke&spleen, Prusse Rouge, hlike it!, follow it!, blogspot, muziek, Archiv

09.08.2010: -17:10h, Berlin-Weissensee
, , 16° - oh, feurige Angelegenheit! – ein Holzscheit für den Entscheid ... so zu sägen.

25.12.2011 Happy birthday, Jesus!
          Der dänische Astrologe Ove von Spaeth hat 1979 anhand der astronomischen Angaben des Lukasevangeliums festgestellt, das Jesus am 22 Juli des Jahres 14 vor unserer Zeitrechnung geboren worden sein muss: "Von Spaeth kam zu dem Schluss, dass Jesus geboren wurde Mittwoch 22. Juli Jahre 14 v. Chr. an 3.57 in der Früh. Der lokale Standort wird "die zweite" Bethlehem in Galiläa, Norden 32 Grad 43' und Ost 35 Grad 17' ".
          (Dänish: "Von Spaeth kom til det resultat, at Jesus blev født onsdag d. 22. Juli år 14 får(?) vor tidsregning kl. 03.57 om morgenen. Stedet er "det andet" Betlehem i Galilæa, nord 32 grader 43' øst 35 grader 17' ").
          Die Quelle   http://www.3d-video.dk/xmas/dec02.htm ist leider gelöscht - und "får" muss "for" heissen, aber interessanter ist, dass man sich von Jesus ein persönliches Horoskop* erstellen lassen und gucken kann, ob er bei dem Profil den bekannten Weg gegangen wäre. Der biblische Jesus wird ja schon heute von vielen als synthetische figur angesehen. Sein Vater ist ja auch fiktiv, aus der väterlichkeit zusammengesetzt bzw. "usammengespart", die die Männer im Umkreis eines Jungen ohne einfluss des biologischen Vaters aufbringen.

kabel8, plf, kontakt, e-mail  - http://www.kabel8.net/preussenschau.html  -  (25.Dec.2011)

 
¤ bibliografi over den danske Bonde-Practica   -  2008  -  reference:
Bonde-Practica, Planetbog, og De 12 hellige nætter

          Annoteret bibliografi over den danske Bonde-Practica.    "Bonde-Practica" er sammensat af mange elementer, som både før og efter 1545 kan findes hver for sig. Samlingen af elementerne er sket i Tyskland, men elementerne har en fælleseuropæisk oprindelse.
          I Danmark kender vi så samlingen som selvstændig bog fra 1597 i en form den bevarer i et par hundrede år. Allerede i 1594 findes næsten samtlige tekstelementer i anden redaktion i den af Lorentz Benedicht udgivne "En Astronomisk Beskrivelse". Vi har omtale af en dansk "Planetbog" fra 1560 og fragmenter fra måske en anden.
          De kendte versioner af "Planetbog" har tekster identiske med eller tæt på Bonde-Practica. Nævnte fragmenter kan derfor lige så gerne være fra en dansk Bonde-Practica. Da nu Bonde-Practica i hovedsagen i sin redigering ligger fast 1545 i Tyskland, kan det undre at en dansk version først kendes fra 1597 ...

Bonde-Practica, afhandling 1975, tilføjelser: - bl.a.:
Johansson, Per-Olof: "Åreladning og Bonde-Practica", Nord Nytt 6/1979.
Spaeth, Ove von :  "De 12 hellige nætter", Horoskopbladet Stjernerne nr. 4, 1979, s. 129-135.

Per-Olof Johansson, forfatter, Allernyeste vejledning for den heldige finder af en Bonde-Practica, - ISBN 87-985452-8-0 - http://per-olof.dk/vejled.pdf   -  (2008) 

 
Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ Project  -  9 October 2010  -  researching:
Translator of the Yoga Sutras, and a keen astrologer

(From: Dennis Olsen - Bog & Mystik [mailto:kontakt@bog-mystik.dk] Sent: 8. oktober 2010 14:36)  Subject:Fwd:greetings and a request.. On Fri 01/10/10 15:23, anusuya kumar sent: Dear Sir/Ms.,
I am Ph.D student at the University of Copenhagen, the Dept. of Sanskrit and Indology. I am writing a book on a Danish mystic and yoga teacher from the 1940-60's called Yogi Raman. I understand from sources that he collaborated with Ove von Spaeth many years ago. I am wondering if it could be possible to get in touch with Ove von Spaeth? Perhaps his e-mail address could be available. I would greatly appreciate any help that you could offer! - Regards, Anu Kumar
###
From: anusuya kumar - Sent: 8. oktober 2010 20:25   -   Namaskar Ove,  I am working on a research project on 'Yogi Raman' for the University of Copenhagen. - It seems to me from the few archival sources that I have been able to glean that he was a remarkably accomplished yogi and mystic. I am trying to fill in some real blank spaces. He acknowledges in an interview that he had developed certain 'siddhis' or yogic powers. Guni Martin (in personal interview with me) shares her experiences in the classes and says that she saw Yogi Raman in deep meditative trances.
She also indicates that he guided to place students into profound meditative states. Could you verify this? - Raman was working on a book,translating the 'Yoga Sutras'. Did you help him with this project? It has also been suggested that Yogi Raman knew of his impending death and had prepared for it a year in advance. Do you have any knowledge about this? - Thanks, sincerely, Anu
###
On Fri, Oct 8, 2010 at 9:33 PM,  OvS wrote:   -   Concerning Yoga Sutras, I only helped Gunnar Raman - it was after his death - with publishing his long-term studied/worked translation. You may order it at a Danish library, - title: Patanjali’s Yoga Sutras, - translation: G. Raman, - publisher: Strube’s Forlag, - copyright year: 1968.  - Raman died in 1965, as far as I remember. Concerning his early years maybe you thought of one of Raman's teachers or sources of inspiration, the first yogi in Denmark: Louis Brinkfort. I remember now that Raman might have had another teacher  - a yogi from South Afrika, but possibly not born of that nationality. - Best wishes,  /OvS
###
From: anusuya kumar - Sent: 8. oktober 2010 23:11   -   Yes, Ove, that was Lauritzen. A German doctor who worked quietly as an electrician and taught Yogi Raman the art of yoga. He was the first yoga teacher in DK - teaching here in 1907. The mystery of Gunnar Raman still remains. May I ask if you had personal contact with him? - Anu
###
On Sat, Oct 9, 2010 at 12:25 AM, OvS  wrote:   -   I knew him and his wife, through ca. 12 years - from when I was a teenager I finished my yoga teacher education. I think Gunnar Raman was a sailor on different ships in his young years - and he came (like his wife) from the province of Jutland, possibly the city Randers. It seems that he died much too early, about 56 years old - ca. 1965. He had some problems with his heart, maybe by unintentional exaggerating experiences with some respiration techniques. His widow died few years after. They lived in an apartment at Lyshøj Allé, near Valby railway station. - He was a great inspiring teacher who really knew his material, very professional. To me, it was one of the greatest gifts that I in so young age learned so much from his experience, not least when I also took his class of two years studying the Yoga Sutras (later, I also designed the book cover and edited his book about the Yoga Sutras ( http://www.moses-egypt.net/images/5ovs_en4_the-stars-yoga-sutras-and-the-initiated_e-book.pdf ) .  /OvS
###            
From: anusuya kumar - Sent: 9. oktober 2010 00:45   -  Thank you so much for sharing this. It is more valuable than I could express in words. It seems that your time as a young man with Gunnar Raman was truly a gift. I have a copy of his teaching notes - 110 pages - from a student who had saved them before she died. They do indicate strongly that he was very refined and professional in his yoga practices and teaching style. The details on pranayama are simply astonishing.
It is really tragic that he died so relatively young. I have been to the address in Valby - now so changed. Wondering where his children are... It seems that he told Guni Martin a year before he died that he was going to go - and urged her to finish her education. -  The book on Yoga Sutras is fantastic - I have seen a copy of it at a friend's place and have now ordered my own. Your design is beautiful, Ove. I am learning Danish so I can read Raman's writings in the original. He may have been among the few yoga practitioners who tried to find his way to the heart of this ancient and alchemical science.  -  I am aware that he was a sailor and he travelled to India, Ceylon and Siam. It is possible that he met an Indian teacher there but that remains a mystery. Do you think that Gunnar Raman was his Danish name? Raman is such an obviously Indian name!  - Shanti Om, Anu.
###
On Sat, Oct 9, 2010 at 12:52 AM, OvS  wrote:  -  I only knew his original name his first name, Gunnar. His wife was Ellen Raman. Raman was the name he took, inspired from India. Maybe or not they had one daughter, and if it was the case she might have died young. I am almost sure that he and his wife didn't left any children.
I can verify that he - as mentioned - had developed certain 'siddhis' or yogic powers and I have observed some of these circumstance many times. I have even seen him during a class with meditation changing and showing how he looked in one of his former incarnations (900 years ago in Persia) - he had not said anything about it, so I had to ask him afterwards on what had happened.
Moreover, once a couple from the yoga class I participated, got married in a church far, far away and he went there and greeting them. Later, they became shockingly amazed when they heard that he at precisely the same time had been together with me and other people in his apartment. Appearing at two places at exactly same time - that's something! And his teachings have been an inspiration all my life. Attatched:  pdf-file with my e-book: The stars and the Yoga Sutras.  /OvS
###
From: anusuya kumar - Sent: 9. oktober 2010 01:08   -  Namaste Ove, Heartfelt thanks for sharing these amazing experiences. Yes, they are something else - transcendence of time and space since consciousness is in fact universally unbroken and whole. To accomplish such truth is remarkable - just remarkable. I understand that you remain inspired by this grace in the form of your teacher. Thanks for sharing the book. I will treasure it. - And thanks again for sharing your recollections of Yogi Raman with me. Just want to say that if, perchance, you gets memories surfacing in days to come, they would be very valuable. I would be honored if you would read my final text, perhaps make suggestions. Of course, I have read - a few times! - your web-page and am quite intrigued. I had a limited knowledge on the subject but a personal interest in Egyptian science and mysticism, and it goes back to a sufi alchemist from the 5th century, Dhu-Al-Nun.  - Om shanty, Anu
###
On Sat, Oct 9, 2010 at 1:44 PM, OvS wrote:  -  Besides writing a fine article on Tycho Brahe - Gunnar Raman was a very keen astrologer too. In the "alternative culture" of those days everybody in the circles knew everybody in there and he got contact with Denmark’s leading astrologer, Irene Christensen, a unique pioneer for this art in our country. I was educated as astrologer at her school. She told me that Raman once manifested himself - just going through the walls - into her house and they had some dialogue and exchanging arguments and she asked him to leave again. (Thus, being 'superior' to needing mobile phones, - not invented yet).  During this whole event he was in his home simultaneously. Some years before he died, Raman told some of us that he knew the exact time for that event. He explained that he in his internal view saw something like a calendar book changing its pages until the stop at the page with the certain date. But he didn't tell more - none of us knew anything about when it should happen.
About 7-8 years after his dead, I carried out a small experiment and via alphabet-cards I was calling for his attention. The answer was that he - in a spiritual form of existence, I presume - was helping very much in the BanglaDesh area in India after terribly catastrophes from the river floods. This is the only time I have tried this and I think we should not disturb other people during their important work in other dimensions except if absolute necessary. Good luck with your work /OvS
###
From: anusuya kumar - Sent: 9. oktober 2010 23:20  -  Namaskar Ove, Thank you so much for generously sharing the remarkable mystery of your teacher, Gunnar Raman. Yes, you are indeed right - it's best to leave Gunnar to do his work from realms where he is able to utilize his extraordinary powers in helping people who need it. I only mentioned that you might receive a flow of images or memories because it seems that the psyche works in far deeper levels and something may have been activated archetypally. Certainly, I felt this energy in the exchange of these last e-mails. I would love to share my work on Gunnar Raman in the months ahead. It could take three or four months to get into some depths. - I could not resist looking up your website (moses-egypt.net) again and am really fascinated. - Om Shanti, Anu
          Anusuya Kumar, - Ph.D. in English Literature, Pittsburgh University, and M.A. in Sanskrit
          Studies, Copenhagen University - (9.Oct.2010)
###
From:   (Earlier) Comment:   from Thomas Dyhr,  -  August 16th, 2009 at 12:32 | #1  - http://dyhr.com/2009/07/07/yoga-bibliography/
Patanjali's Yoga Sutras with the classic comments, in Sanskrit (gathered, edited and) translated by G. Raman into Danish, - and the finishing: the editing and design created by Ove von Spaeth. A fantastic world of Yoga and meditation. Published in Copenhagen 1968.
###
Postscript:     The work carried out by Gunnar Raman's meticulous, long-term research and using comparison of all the many relevant sources, is unique! No equal work exists, not even in India. - The first lecture about Gunnar Raman and his work was presented by Anusuya Kumar (Ph.D. in English Literature and M.A. in Sanskrit Studies), at the University of Copenhagen, Monday 9th May 2011, at 10:00-12:00 AM, in Auditorium U6.
          ::  Ove von Spaeth

¤ moses-egypt.net  -  7 December 2011  -  review:
Critical introduction to the Yoga Sutras

Included in: Raman's source translation of Pantanjali's Yoga Sutras (1968)

Reviewing the early paper of Ove von Spaeth: "Introduction to Pantanjali's Yoga Sutras" , Copenhagen, 1968.

          In 1968, Ove von Spaeth edited and wrote a critical introduction and compendium to the Danish yogi, Gunnar Raman's scholarly edition of "Patanjali's Yoga Sutras". This book was the first Danish translation with critical notes and commentary of the 'Yoga Sutras'. It included Raman's review of classical commentaries on this ancient text as well as explanations of yoga terminology.
          Von Spaeth also designed the book lay-out and cover which went on to become an iconic symbol of Indian spiritual influences in the alternative cultural mileux of the 1960's and '70's in Denmark. (Strubes Publishers, Copenhagen, 1968).

Anusuya Kumar, - Ph.D. in English Literature, Pittsburgh University, and M.A. in Sanskrit Studies, Copenhagen University  - 7 December 2011 20:32, - Web News at www.moses-egypt.net  -  (7.Dec.2011)

¤ Bornholms Tidende  -  28 december 1999 (p.16)  -  reference og kommentar:
Basilisk i stjernebillede - og på ny pengeseddel
og i Bornholms amtsvåben

Basilisk på ny pengeseddel
Måske er det drømmen om selvstændighed - og i den forbindelse egen møntfod - der har fået redaktøren af "Nyhedsbrevet Bornholm" - nr. 3, december 1999, side 12 - til at gøre store øjne, da Danmarks Nationalbank for nylig søsatte den nye 100 kr. seddel.
          Den ene side (bagsiden) af pengesedlen er nemlig udsmykket med en meget flot grif - tæt på den, man kender fra den ældre udgave af Bornholms amtsvåben.
          Nyhedsbrevet - der lader den nye pengeseddel minde os om, at Bornholm har sit eget fabeldyr og stjernebillede! - udgives af foreningen Bornholms Fremtid
          Griffen er et fabeldyr, som også kendes under navnet en basilisk.

Symbolik
          Forskeren Ove von Spaeth, der er en anerkendt ekspert både astronomi og astrologi, har tolket basilisken betydning og skriver herom i det astrologiske magasin Stjernerne:
          "... Når alkymister rejste til Basel for at udføre alkymi, var en vigtig årsag hertil - ligeledes for Tycho Brahes alkymistiske studieophold her - en dobbelttydning af denne bys navn som et jordisk udgangspunkt for at dyrke alkymi.
          Denne tydning indgik i alkymistisk lære, hvor der symbolsk skulle skabes en såkaldt "lille konge". Kombineret med esoterisk astrologisk lære skulle denne proces foregå i forbindelse med den vigtige stjerne Basiliskos også kaldet Regulus, begge med betydningen 'lille konge'.
          I Basels ældre byvåben kan der ses en rigtig basilisk - et alkymistisk fabeldyr. I Basel kunne man frit trykke bøger om arabisk alkymi, og byen blev et samlingssted for alkymister.
          Den mystiske basilisk kendtes i mysterielæren, alkymien og den esoteriske astrologi. I Norden fik det betydning, at fabeldyrets hale lignede en drages hale; de fleste gamle Østersø-folkeslag havde en drage som landssymbol (jf. sagaernes lindormen). Omkring 1670 moderniseredes bornholmernes drage ved at kopiere  den fremmede basilisk. basilisken ses således i Østersø-øen Bornholms amtsvåben (indtil fornylig), der er Danmarks ældste. ..."

Logo - forringet?

          Forfatteren er ifølge Nyhedsbrevet efterfølgende blevet konfronteret med Bornholms nuværende nye logo, som han ikke kunne bifalde (pga. nogle af traditionens elementer er væk).
          Om en basilisk kan man i øvrigt læse i Politikens fremmeordbog: "Et fabeldyr med krone, slangekrop og ben - og med et dødbringende blik, kaldet et basilisk-blik".

Esther Ahlstrøm, redaktør, journalist, Bornholms Tidende,  p. 16,  -  (28.dec.1979) 
(- &: Jacob Ludvigsen,  Nyhedsbrevet Bornholm - nr. 3, side 12   - december1999)

 
¤ ægyptologi astrologi spirieritus   -  2008-2010  -  diskussion:
Interesseret i Pyramideteologien

sol.dk/debat/240-religion-a-livssyn
EMNE: ægyptologi astrologi spirieritus (ryster posen)
http://www.sol.dk/debat/240-religion-a-livssyn/1938347-aegyptologi-astrologi-spirieritus-ryster-posen/1939957

Citat:
reslight skrev den 12. Nov, '08
Charles Taze Russell var ikke medlem af frimurerlogen "organisation".  - Citat slut.
- -
Ganske interessant indlæg. det afslører nemlig nogle løgne.
Skrevet af
          Ven af Sandheden
- Kl 12:56, 7.feb.2009

Samtidig kan det kaste lys over hvorfor Charles Taze Russell (frimurer og Jehovas Vidners Organisation grundlægger) var så interesseret i Pyramideteologien.
- - - - - -
Kommentar.  Nej Russell var ikke frimurer.
Skrevet af
          jalmar
- Kl 20:00, 25.dec.2008
- - - - - -
Bare lidt overfladisk om nogle af Præsidenterne:   1)  RUSSELL - Frimurer -
          Anonym Jv (2)
- - - - - -
Du glemmer som vanligt hvad der RIGTIG står ....... 2 år 8 måneder siden

Re.: CHARLES TAZE RUSSELL
Det er der nok ikke mange udenfor JW/WTS der vil skrive under på -
Det er temmelig sjældent der går RØG af en BRAND uden ILD!

Pr. 12-02-2010
Samtidig kan det måske kaste lys over, hvorfor Charles Taze Russell (frimurer og Jehovas Vidners Organisation grundlægger) var så interesseret i Pyramideteologien:
          www.moses-egypt.net/bogserie/debat-fortsat-c_da.asp#1

          http://www.cephas-library.com/jw_was_russell_a_mason.html
1872 Charles Taze Russell Was a Knights Templar Mason

jalmar, -  (Bruger siden 20. juni 2004 21:52)  - Sidst online - 14 timer 34 minutter siden  - 9788 visninger    -    http://www.sol.dk/debat/240-religion-a-livssyn/1938347-aegyptologi-astrologi-spirieritus-ryster-posen/1940813  - (12.feb.2010)

 
¤ de.wikipedia.org  - Geschichte der Astronomie  -  Reference 
Geschichte der Astronomie

http://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_der_Astronomie
Geschichte der Astronomie   - aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie - 

Darstellung des Claudius Ptolemäus mit personifizierter Astronomie aus der Enzyklopädie Margarita Philosophica von Gregor Reisch, 1503.
          Die Geschichte der Astronomie umfasst zeitlich die gesamte Kulturgeschichte der Menschheit. Die Astronomie wandelte sich von der bloßen Kunde der Beobachtung des Sternenhimmels und seiner Zyklen über die klassisch-geometrische Astronomie, deren älteste Teilgebiete die Positionsastronomie und Ephemeridenrechnung sind, bis hin zur modernen Astrophysik.
          Weblinks [Bearbeiten]:
• NASA/Goddard SFC: Sonnenfinsternisse 600–501 v. Chr.
• Der Maya-Kalender
• Arbeitskreis Astronomiegeschichte der Astronomischen Gesellschaft
• Gesamtüberblick
• Ausgewählte Themen detailliert behandelt
Ove von Spaeth: Auswahlbibliographie zur antiken Astronomie

wikipedia, - http://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_der_Astronomie  - (2009)

Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte
Sidetop
¤ godlikeproductions.com  -  12 December 2010  -  debate:
Astronomical alignment of megaliths

          www.godlikeproductions.com/forum1/message1286676/pg1

 ?? If the earth has suffered a shift in the past why do these still structures still make their intended celestial references ??
_

If the earth has suffered a shift in the past why do these still structures still make their intended celestial references? Quote
Structures built to a Celestial Star Map
          List of archaeoastronomical sites by country
[link to en.wikipedia.org]  =  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_archaeoastronomical_sites_by_country
          For example:
Nabta Playa 6,500 BC
An assembly of huge stone slabs found in Egypt's Sahara Desert that date from about 6,500 years to 6,000 years ago has been confirmed by scientists to be the oldest known astronomical alignment of megaliths in the world
[link to www.sciencedaily.com]  =  http://www.sciencedaily.com/releases/1998/04/980403081524.htm

Stonehenge 3100 BC  - the earliest phase of the monument.
Maya civilization 3114 BC  - Radiocarbon dates from excavations.
Gungywamp 2000 BC - In Groton, Connecticut has a calendar chamber.
Great Pyramid of Giza 2560 BC (open for debate)
They are still building archaeoastronomicaly by the way.....

          Also structures built on the winter/summer solstice line are still located there, see:
[link to http://www.moses-egypt.net]  =  http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut4-history_en.asp

          All the cyclic timeframes out there on or around 2012 do not fit by simple math's to the present year.
You get 8,500 years of alignment!
Why aren’t they out of alignment?
The chance of them returning to the exact degree of orientation to my mind would be zero.
Are we being coned? Or am I missing something here?

:: What say you! , - message1286676/pg1 -.User ID: 1192249 Australia 12/12/2010 9:33 PM http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1286676/pg1 - (12.Dec.2010)

¤ worldlingo.com  -  De octubre 2010  -  archivo:
Fechar el mapa egipcio más viejo de la estrella

          WorldLingo Translations LLC.   Archivo multi-idioma  - Accionado por WorldLingo

Página principal › Índice multilingüe del archivo › 1530s A.C.

1530s A.C.
Categorías: Nacimientos - muertes - Líderes del estado - Estados soberanos
Establecimientos - Disestablishments

Acontecimientos y tendencias:
• 1539 A.C. - Final de Decimoséptima dinastía de Egipto, comienzo del Décimo octava dinastía.
• 1539 A.C. - Aproxime el primer uso del Valle de los reyes.
• 1534 A.C. - La más vieja carta anticuada de la estrella fue hecha adentro Egipto antiguo.[1]
• 1530 A.C. - Final del Primera dinastía de Babylon y el comienzo de la dinastía de Kassite - vea

Referencias:
1. ^ von Spaeth, Ove (1999). "Fechar el mapa egipcio más viejo de la estrella". Compartimiento internacional de Centaurus de la historia de las matemáticas, de la ciencia y de la tecnología 42 (3): 159-179.
Fechar…. = http://www.moses-egypt.net/star-map/senmut1-mapdate_en.asp

          worldlingo.com, - http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/es/1530s_BC - (October 2010)


 
          Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte  Klik - køb bogen her - direkte   
 

C.A. Reitzel Forlag a/s, - men efter 2008 bestil hos:
- online lager Lemuel-Books, www.lemuelbooks.com   -  eller:  online boghandel Bog & Mystik, 2500 Valby, Denmark, - kontakt@bog-mystik.dk -
www.bog-mystik.dk

  
 
 
                      >>> Fortsat Debat:                                          

Debat  e, - om Moses-bogserien

Debat  d, - om Moses-bogserien

Debat  c, - om Moses-bogserien

Debat  b, - om Moses-bogserien

Debat  a, - om Moses-bogserien

Debat  f - g - h - i, - om Moses-bogserien

- - -
Debat - om  Moses-bind 1

Debat - om  Moses-bind 2

Debat - om  Moses-bind 3

Debat - om  Moses-bind 4

Debat - om  Moses-bind 5


- - -
Debat - om stjernekort-afhandling

 
  
 

Lokalisering ?       Her befinder du dig:  Debat (b) om bogserien om Moses

Her kan gives en kommentar om denne side:
Her kan gives et tip til en ven om denne side:
Warning: links may not work on translated pages Warning: links may not work on translated pages
 
KORT OM SERIEN
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
Sidetop
En særlig videnskat og visdomslære fra Grækenland, Rom og renæssancen udsprang oprindeligt i oldtidens Egypten - og kendes her også forbundet med den historiske Moses' dramatiske skæbne og mysterium.
          Ove von Spaeth har skrevet et fascinerende og nyorienterende værk om denne stadig influerende baggrund i nutidens samfund. Hans tværvidenskabelige forskning i historie, arkæologi og antropologi går dybt i egyptisk tradition, religionshistorie, indvielseskult, stjerneviden, mytologi - og videre i rabbinerskrifterne, bibelstudier og oldtidsforfatterne. Hver bog fremdrager unikke indsigter, det ikke tidligere var muligt at vise.
          Bøgerne bestilles lynhurtigt og direkte i B&M's internetbogsalg - klik på de individuelle forsider:

(1) De Fortrængte Optegnelser (238 s.) - (2) Gåden om Faraos Datters Søn (239 s.)
- (3) Den Forsvundne Tronfølger (255 s.) - (4) Den Hemmelige Religion (368 s.) -
(5) Profeten som Ukendt Geni (272 s.)
Online-salg – både hos: B&M's butik og internetbogsalg • - og hos Online-lager: Lemuelbooks

Løbende nyheder om Moses-serien: www.moses-egypt.net - & - Interest Group for The Ove von Spaeth Papers
 
 
Sidetop 
 

INTEREST GROUP FOR THE OVE VON SPAETH PAPERS

You are invited to freely join:
Interest Group for The Ove von Spaeth Papers

*